Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pakkekalender til min mor

#1

Millen sa for siden:

I det dølle 2020 året har jeg med resten sv familien bestemt at min mor skal få pakkekalender fra oss.
Men jeg sliter med å finne 24 gaver. Barna skal lage noe også, men vet ikke akkurat nå hvor mange pakker det utgjør ennå.
Så hva ville du gitt i kalender gave til kvinne 75+?

:værsågod:


#2

Fintdethei! sa for siden:

God te, kaffe, konfektbiter til kaffen, håndsåpe, håndkrem, julemagasin å lese i, kryssordhefte, pose med julekaker.

For en fin ting å gi moren din!


#3

millact sa for siden:

Mini antibac, koselige bilder av dere, lakris, sjokolade, koselig dikt, fin penn, frimerker og lys.


#4

My sa for siden:

Til min mor ville jeg ikke gitt pakkekalender. Min mor er av den sentimentale typen, og det hun mest av alt ønsker seg, og setter størst pris på, er en gammeldags, nostalgisk bildeadventskalender med et fint motiv foran (gjerne masse glitter), og 24 luker med bare bilde bak, slik hun hadde da hun var barn. Slike selger de på gavebutikken på museet rett ved her jeg bor, og jeg har sendt en til henne. De aller, aller vakreste (typisk laget i Tyskland) er veldig store, og koster 300 kroner. Det ble for dyrt og for vanskelig å sende uten fare for at den ble brettet eller skadet. Så jeg kjøpte en i A4-størrelse. Hun blir barnslig lykkelig når hun får sånt. :humre:

Ellers kan jeg tipse om en kalender jeg lagde til en venninne for noen år siden. Kjøpte et lite album med sorte ark i kartong (ingen lommer). På 24 av sidene (det var litt flere, de ble tomme, bakerst) festet jeg ett bilde, med baksiden ut, inni selvklebende fotohjørner. Og skrev tall bakpå. Så måtte hun snu ett bilde for hver dag. Bakom bildet, på arket, skrev jeg en liten kommentar til bildet. Alle bildene var fra spesielle, gode minner fra alle årene vi har kjent hverandre (20-ish år). Hun ble VELDIG glad for den kalenderen.

Ellers, hvis jeg skulle gitt pakker, hadde det blitt noe god sjokolade og konfekt (mest det egentlig), litt julepynt, noe skulle ungene fått bidra med - enten lage noe, eller bare skrive en liten hilsen, et par småflasker med ulike typer akevitt (hun er glad i det) og evt likør, noen pepperkaker og andre hjemmelagde småkaker/julegodt ...

Veldig koselig gjort av dere! :jupp:


#5

Chablis sa for siden:

Min mamma har fått kalender de siste 7 årene, noe av det vi har kjøpt:
Griseflax, håndkrem, såpe, julepynt , lysestaker, servietter , notatbok, penner mm


#6

kamp sa for siden:

Min mor og far har fått bilde kalender av oss barn når vi var små. Da kopierte jeg opp bilder fra min/søsken barndom og la to i hver konvolutt og så var det å åpne en hver dag. Veldig godt mottatt.


#7

annemede sa for siden:

Jeg hørte om noen som printet bilder til morensin i julekalenderen.


#8

Muskat sa for siden:

Foreldrene mine får pakkekalender, og får blant annet Flax-kalender, juleøl, cider, marsipansjokolade, miniflasker med vin, baileys, akevitt og bobler, blader/julemagasin, after eight, nøtter, brente mandler, karameller, lakriskuler, duftlys, håndkrem og dusjsåpe (sånne små fra body shop), kongerøkelse, julepynt, juleservietter, og på julaften får de en konfekteske.

Har også skrevet noen fine ord på små kort på enkelte av gavene. De har fått kalender et par ganger tidligere, og synes det er skikkelig stas. :hjerter:

Andre ting vi vurderte var julekaffe, julete, kakao på pinne, hjemmelaget konfekt/marsipan, Flax-lodd og lipgloss og ansiktsmaske (til mamma).

Bildekalender er jo også et veldig godt tips. Jeg vet om noen som gir det til barna sine hvert år, med bilder fra det siste året, og det syns jeg er en super idé.


#9

Millen sa for siden:

Bildekalender får besteforeldre til jul så den er iboks- den må bare lages. :)


#10

Milfrid sa for siden:

Min mor fikk denne av meg i år. www.coolstuff.no/Luksurios-marmelade-julekalender. Har aldri gitt kalender til mor før, men i disse kjipe koronatider ville jeg glede litt. Mor begynte å skrattle - hun hadde hatt samme tanke og kjøpt Rituals kalender til oss unger.


#11

Millen sa for siden:

Da kan jeg oppdatere med at vi har vært hos henne idag, og jun ble skikkelig overrasket og glad for kalenderen.
Tok en kurv med juleløper i bunn, og 24 små og store pakker.
Takk for tips alle sammen. :)


#12

millact sa for siden:

Så koselig!


#13

My sa for siden:

Så koselig Millen! :hjerter: Godt når det blir satt pris på!

Denne kom fram til mamma i posten på fredag, og hun ble så glad at hun begynte å grine. :knegg:

Skal ikke så mye til. :hehehe: Lett å glede da.


#14

amo sa for siden:

Vi lager til mamma. Svigerinnene mine kjøper 6 hver, min datter 6 og jeg 6.
Hun blir så glad, har alle i en kurv og sender snapp hver morgen av dagens gave.
Te,kaffe,håndkrem,sevietter, vin, ulike velvære produkt,små tingvi vet hun ønsker seg.


#15

IOA sa for siden:

Mamma fikk en kalender i fjor, laget av fyrstikkesker med en Spesial-sjokolade i hver eske. Hun har fått påfyll i år. Pappa har diabetes, og får en adventskalender med fire pakker, en til hver adventssøndag, med sukkerfritt godteri. Søsknene mine får Flaxkalender av meg i år.


#16

Taien sa for siden:

Jeg lager kalender til min mamma. Den består av 24 sitater om mødre, vennskap, mor/datter osv. Noen morsomme og noen fine. I tillegg er det en liten sjokolade i hver, og hver søndag får hun en liten gave.


#17

Polyanna sa for siden:

Beste ideen EVER! Mamma ble så glad at hun begynte å grine. :rørt:


#18

Fersken sa for siden:

Min mor og jeg har egentlig tett kontakt, men vi snakkes bare max en gang i uken. Litt snap og sms, men ikke daglig. Vi snakker om dette med jevne mellomrom og er skjønt enige i at om vi skulle ringt hver dag, så hadde vi ikke hatt så mye å snakke om. Svigerinnen min snakker hver dag med sin mor, gjerne flere ganger om dagen, og ingen av oss skjønner helt hva de kan ha å snakke om. Så jeg bestemte meg etter sist gang dette emnet kom opp (tilfeldigvis 1. desember) at i år skal jeg ringe mamma hver dag fram til jul som en adventskalender. Uten å egentlig si det. På dag 3 innrømte hun at hun var livredd da hun så at jeg ringte, tre dager på rad har vi ikke snakket på telefonen så hun var bombesikker på at det var dårlige nyheter. I går lo hun da jeg ringte for nå hadde hun skjønt tegninga.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.