Må jo selvfølgelig følge opp den andre tråden. :hyper:
Jeg lager:
Sugar cookies:
Altså, det er kjedelige vaniljekjeks med mye melis på, men så elsker jeg å sitte å dille og dekorere, og folk elsker å få de, så da ble det snømenn på snø mot blå himmel og noen stjerner og snøfnugg.
Nesa er et orange kakestrøssel, armene er et sort strøssel til hver arm.
Jeg bruker pinsett. :nemlig:
Marengs på pinne, i år ble det julete juletrær.
Ripsbærmarsmallows, dyppet i sjokolade og et bittelite dryss lakrispulver.
Einebærsirup.
Ripsbæredfik.
Syltede gulrøtter, sånne bittesmå som bonden ikke kan selge, så da fikk jeg de.
Det er det jeg enten har lagd eller planlagt å lage.
Folk er ville etter hjemmelagd troika, så mulig det blir det også etterhvert.
Jeg skrev i den andre tråden at jeg ikke gir vekk hjemmelagde spiselige gaver, fordi jeg ikke gidder å lage mer enn til oss selv. Det stemmer ikke helt, jeg kom plutselig på at i fjor ga jeg faktisk bort både fløtekarameller og vepsebol til naboene. Mulig jeg gjør noe sånt i år også, vepsebol var jo utrolig enkelt og godt. Kanskje jeg blir inspirert av denne tråden? Men det blir altså ikke noe bakst som krever pinsett. :hehehe:
Mannen brygger veldig godt øl, det kan hende vi gir bort noe av det (hvis vi klarer å finne noen som ikke selv driver med ølbrygging om dagen).
Salt i forskjellige typer (rødløk, kantarell)
Dette lager noen andre, pakker pent også kjøper jeg det :knegg:
Ellers baker jeg julekake (med rosiner og sukat og uten rosiner og sukat til de som foretrekker det). Har med hell laget likør.
Engelsk julekake i porsjonsstørrelse. Kakene er laget og ligger og godtgjør seg i sherry. Jeg pynter med marsipan og royal icing nærmere jul. Jeg skulle tro at de tåler å sendes i posten.
Ja, og disse glemte jeg. Jeg har to koner til tidligere kollegaer som får disse deilige kjeksene hos meg til jul.
Disse er også fast leveranse til alle som feirer noe og har ostefat på menyen. Jeg lager noen lange snurrede med havsalt, og noen flate med timian og salt og chilidryss på.
For å få det til å sitte fast på kjeksene må man enten spraye med vann og drysse på eller drysse og ta et lett drag med kjevla over. matmisjonen.wordpress.com/2011/10/29/knasende-gode-kjeks-en-hyllest-til-kraftkar/
Den oppskriften er nydelig. Den funker også i sprøytepose om man jobber kjapt, jeg og den minste bestevennen lagde snømenn av den her for noen uker siden, og det gikk greit. Da hadde vi sitron som smak.
Jeg lager ikke spiselige gaver, men hadde gjerne fått det av de som er flinkere til sånt enn meg.
Heldige er de som får gaver av Nextlife, ser gjerne om jeg får. Får ikke til å prikke deg, har visst prikket for lite de to siste åra.:o
Jeg er i gang med spiselig julegaver 2021. :knegg:
Jeg har konservert sommeren i form av kandiserte syrinblomster.
Jeg ga et par stykker kandiserte fioler i fjor, og det var stor stas, så i år blir det syrinblomster, og til noen flere.
Det eneste jeg har prøvd å kandisere er appelsinskall og de så jo ut til å holde seg godt, men jeg var litt redd for å bruke dem da restene hadde ligget et par måneder. Det kunne jeg kanskje trygt gjort siden du har startet nå?
Jeg har ennå liggende blomsterkakepynt fra i fjor sommer, og brukte de senest for et par uker siden.
Når det gjelder appelsinskall, så skal de kanskje ha litt mykhet i seg? Da er det i så fall for tidlig å gjøre det nå, for de tørker og blir helt tørre etter noen måneder er min erfaring.