Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Send julekort!

#1

Pebbles sa for siden:

Jeg prøver meg på en oppfordring i førjulstiden.

Det blir færre og færre julekort for hvert år (og det er ikke rart med porto som om frimerkene var laget av gull! :sjokk: ). Men hadde det ikke vært hyggelig om julekortene fikk et oppsving i år, når så mange har sett mindre til familie, venner og kjente enn ellers? Jeg har bestilt ekstra mange julekort i år, og jeg har bestemt meg for å tenke på de 20 kronene til porto som penger jeg garantert ville brukt på en kopp kaffe med den jeg skal sende kortet til om jeg hadde møtt på dem tilfeldig utenfor en café.

Fyll opp postkassene til folk med konvolutter som inneholder en hyggelig julehilsen fra deg og ikke en av regningene som vanligvis ligger der!

Goood jul!


#2

Myria sa for siden:

Jeg er enig. Vi mottar færre og færre julekort for hvert år og det er trist. Håper det blir mange i år! Vi sender i alle fall kort. :jupp:


#3

Ellisiv sa for siden:

Jaaaa! jeg elsker julekort, både å få og å lage/sende.

Jeg har en følelse av at det blir julekortoppsving i år. Det er flere av mine venner som ikke har laget/sendt på flere år som sier at i år er året for julekort!


#4

Nenne sa for siden:

Jeg sender hvert år jeg.


#5

Blondie sa for siden:

Fin oppfordring! Jeg sender ikke lenger, ungene er store og jeg er liksom ikke så spennende. Jeg pleier å dele litt på SOME da, tenker at det er en (fattig) erstatning, dog bedre enn ingenting.


#6

Blå sa for siden:

Støtter denne. Jeg er glad i å både skrive og få julekort og håper at det kommer en del i år

Utrolig nok klarte vi å finne et bilde som alle fire godtok, så snart får vi julekort med felles familiebilde på, som jeg gleder meg til å sende.


#7

frukt sa for siden:

Ja det er hyggelig med kort, men det er lenge siden jeg har hatt overskudd til det dessverre. :sukk:


#8

C3PO sa for siden:

I min vennekrets har det ikke vært nedgang i julekortene - bortsatt fra oss. Det er ikke alle år vi har fått det til, men jeg satser på at det går fint i år.


#9

Charlie sa for siden:

Har nok hatt en nedgang i julekort i årenes løp, men er helt enig. 2020 er året da vi burde sende julekort, kanskje spesielt til de vi ikke har tenkt på på en stund og de som er alene.

Julefrimerkene er fine, som alltid. Plukk med et hefte eller to neste gang du er i nærheten av frimerkesalg. Eller legg inn en bestilling på levering av juleblomst eller noe annet. Tar gjerne tips selv, også, på noen som sender ut julehilsen i form av feks alternativ til blomst, om du vet om noe. antar morgenlevering er en mulighet.


#10

Syrinx sa for siden:

For noen år siden fikk jeg overraskende julekort fra en som jeg spilte i orkester med i studietiden, men ikke hadde så mye med ellers.
Det kortet førte rett og slett til at vi "fant hverandre" og nå har et verdifullt vennskap som jeg virkelig verdsetter. Så, tilleggsoppfordring: Send kort til en som ikke forventer det.


#11

Bluen sa for siden:

Jeg har sendt en stor bunke med limerickjulebrev i alle år, men nå hadde jeg tenkt å gi meg. Jeg unner ikke Posten den helt urimelig store inntekten, og dessuten blir det alltid stress. Takket være denne tråden skal jeg tenke på det én gang til, men jeg tror det ender med et nei.


#12

Magica sa for siden:

Ja, send julekort - plis! Det er SÅ hyggelig å få. :hjerter: man trenger jo bare skrive god jul og godt nyttår.


#13

Svanen sa for siden:

Sender fortsatt, men til færre. I år ble bildet til julekort tatt julaften i fjor med mine foreldre og oss.

Jeg elsker julekort, og har akkurat tatt ned julekortene fra i fjor. De henger på en filt-remse i gangen hele året. Vil ikke gjemme dem før jeg begynner å få nye.


#14

LilleT sa for siden:

Vi sa i fjor at det var siste året med julekort, men det føles helt feil å ikke sende i år! Vi kommer nok også til å sende enda flere enn vanlig.


#15

Niobe sa for siden:

Jeg elsker julekort! Vi sender, men jeg ser det blir færre i retur.


#16

millact sa for siden:

Har allerede sendt noen denne uken og flere skal det bli.


#17

Trulte sa for siden:

Ikke overskudd, men en fin tanke. Likevel ønsker jeg meg egentlig da kun julekort fra noen jeg ikke har kontakt med på lang tid og jeg således overaskes. Får jeg av kjente får jeg bare dårlig samvittighet over at jeg ikke orker å styre med det. Og også prioriterer de pengene annerledes, siden jeg er alene med tre på ei statlig lønn. Det blir straks en tusenlapp i kort med porto, bilder og konvolutt?


#18

Billa sa for siden:

I år ble det kort til familien (eldre tanter etc), i fjor glapp det. Synes det er fryktelig dyrt, men prioriterte å sende til færre enn tidligere.


#19

Elise sa for siden:

Trulte, da får du begynne nå, å øve deg på å si til deg selv at de som sender gjør det fordi de her lyst, og en sms med takk og ønske om en god jul er også hyggelig. :jupp:


#20

Charlie sa for siden:

Jeg skrev i mange år mange flere enn jeg fikk igjen. Tenker at om man ikke har allverdens tid og penger, så vet jo de som bryr seg om deg, det, og om de har lyst til å glede deg, så trenger du bare å kjenne på den varmen. :ja:

Ikke få dårlig samvittighet for det!


#21

Pegasus sa for siden:

Koselig oppfordring, som jeg tar til meg. Har blitt fryktelig sløv med å sende julekort med årene.

Et lite tips: jeg bruker en app som heter Postkort, der legger du inn bilde(r) selv, skriver tekst, fyller inn adresse, betaler cirka 19 kroner, og kortet blir sendt direkte til mottaker. De få kortene jeg har fått se i ettertid, har hatt god kvalitet.


#22

Elise sa for siden:

Wow, der hørtes ut som en god løsning! Takk for tips, skal sjekkes ut.


#23

Charlie sa for siden:

Herlighet, det er akkurat noe sånt jeg har sett etter.

Det beste er jo at man kan skrive et litt langt kort, og så sette på flere mottakere.

Takk for tips!


#24

millact sa for siden:

Supert, takk for tips!


#25

ingling sa for siden:

Åh, en sånn app lette jeg etter i fjor uten å finne, da blir det sånn neste år. Jeg bestilte julekort for flere uker siden, så mangler bare å sende ut. Har kuttet litt i hvor mange som får de siste årene, men synes det er koselig å både få og sende. Var i tvil om jeg orket i år, men landet på kort med ferdig hilsen, da er det ikke så mye styr akkurat. Og vet at særlig tanter og onkler setter pris på å få det, så det motiverer litt ekstra.


#26

Elise sa for siden:

Finner ikke appen, finnes den bare til iPhone, tro? Heter den noe mer enn postkort?


#27

Elise sa for siden:

Glem det, det må vel være postkortet Norge fra postnord. :jupp:


#28

Bluen sa for siden:

Er nok postkortet, ja. Litt dårlige brukeranmeldelser, så jeg - bare knappe 3 stjerner av 5 eller noe sånt.


#29

Olifant sa for siden:

Det var bare seks anmeldelser så jeg tok meg tid til å lese.
De to som er misfornøyd har åpenbart har tekniske problemer med nedlasting/betaling.

Jeg har en lei uvane og bestiller ofte kort med ender bare opp med å sende ut halvparten. Nå bestilte jeg et prøvekort til oss selv gjennom appen og hvis det funker greit så blir det nok den løsningen i år.


#30

Charlie sa for siden:

Fordel at det blir billigere om man sender mange, ser jeg. Prøvekort til seg selv var lurt!


#31

tink sa for siden:

Er det mulig å få lastet ned appen på pc? Er litt knotete og skulle skrive inn hilsener til 40 stykker på mobilen. Bonus at de i større grad kan skreddersys da, håper også det finnes en mulighet for "masseproduksjon" av adresser.


#32

Charlie sa for siden:

Jepps. Ser nå at man kan legge inn adresser fra excel-fil, så da kan man finne fram lista fra konf’en.

www.postnord.no/nb/tjenester/postkortet?utm_source=Facebook&utm_medium=Social&utm_campaign=2020.06.14%20-%20postkortet


#33

Elise sa for siden:

Jeg har sett litt på appen i ettermiddag, og synes det ser veldig bra ut! Har testet litt med rammer og juletre-emoji og litt sånn, lagt inn adresser til alle jeg tenker å sende til, og skrevet utkast til tekst. Nå gjenstår bare å få familien med på å ta et bilde, så tenker jeg vi skal få avgårde julekort for første gang på noen år.


#34

tink sa for siden:

Da har jeg bestilt og betalt og krysser fingrene for at det kommer kort i postkasser rundt om i løpet av noen dager. Må tilstå at jeg er spent på resultatet, fikk ikke til å redigere inn julegreier i fotografiet og det blir temmelig stort A5, men nå blir det i hvertfall kort på folket og til en brøkdel av prisen fra tidligere år.


#35

Bluen sa for siden:

Takk for research, Olifant! Blir spennende å se når du får kortet.


#36

Charlie sa for siden:

Da har man bestilt julekort hos Postnord. For dem som vil velge motiv og ikke bruke eget bilde - synes jeg fikk finere motivvalg på pc enn i app. Fikk også lastet opp adresseliste fra excel, og så flettet den adressene på kortene fra lista. NB at lista må settes opp med visse kolonner, så lurt å sjekke malen, der. Tror det var Navn , Adresse, C/O, postnummer, poststed og Land. Fikk feilmelding om lista ikke var rett eller om det var tomme felter (dvs skriv Norge, feks).

Skrev en julehilsen som ble flettet på alle kortene.

Sendte ett kort til oss selv, også.


#37

Malama sa for siden:

Jeg pleier bruke postkort-app hver sommer. Tar et bilde av ungene på ferie, og sender kort til min bestemor. Hun har flere av dem på kjøleskapet, fra år til år. Å bruke dne til julekort har jeg ikke tenkt på, det kan vi absolutt forsøke.

De fleste julekortene LEVERER vi da, ikke sender, men vi kan absolutt sende noen flere. Jeg skal ordne :) Prosjekt for helga. Bilde har jeg :)


#38

Polyanna sa for siden:

Jah! :hjerter:

Mannen påpeker HVERT år at vi sender mange flere enn vi får, men det er jo naturlig, gitt at det er stadig flere som ikke sender kort.

Jeg er veldig glad i julekort. De henges på kalenderen etter hvert som gavene tas ned.

Har fått det første, allerede i november, selvsagt med bilde av grandniesen. :hjerter: Sannsynligvis Norges mest fotograferte unge, av verdens mest gjennomorganiserte babymamma, så det var ikke så overraskende. :knegg:


#39

Elise sa for siden:

Så genialt! Ja, når det er mulig å reise i det hele tatt, da. :knegg:


#40

Malama sa for siden:

De fleste kortene er sendt med bilde fra hunderfossen. ;) også i år


#41

Pebbles sa for siden:

Her leste jeg grandisnissen. :knegg:


#42

Olifant sa for siden:

Fikk vårt testkort i posten i dag.
Absolutt godkjent kvalitet, selv om jeg jo synes det er hakket hyggelig med håndskrevne konvolutter og litt mer personlig preg.


#43

Charlie sa for siden:

Topp, Olifant!


#44

Strå sa for siden:

Dette minnet meg på å bestille julekort med hele familien og Mutter'n i midten. Jeg har satt av lørdagen til skriving av den personlige teksten. Jeg elsker å skrive og å få og henger dem opp rundt speilet i gangen.


#45

mina sa for siden:

Vi (dvs jeg) har ikke sendt julekort siden 2017, men i år har jeg bestilt.
Samme ferdigskrevne tekst til alle, men heller det enn ingen julekort tenkte jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.