Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Langtidssteking på for høy temperatur

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg langtidssteker oksekjøtt sammen med kraft, polpa og rotgrønnsaker. Satte ovnen på 140 grader og tok meg en tur ut. Mens jeg var ute, skrudde ovnen seg av av seg selv (den begynner å fuske litt) og mannen skrudde den på igjen. På 225 grader. Det har den stått på i flere timer nå.

Hvordan kan jeg forvente meg at resultatet blir?


#2

C3PO sa for siden:

Spent på fasit, men det høres ikke lovende ut.


#3

Hyacinth sa for siden:

Maten ligger forresten i en Le Creuset jerngryte med lokk.


#4

Hyacinth sa for siden:

Hvordan da? Hva kan skje?


#5

Input sa for siden:

Har du ikke sett på den? Jeg ville forventet at det er veldig overstekt nå.


#6

Hyacinth sa for siden:

Nei, den er så varm. Jeg skal sjekke den snart. Tenker at mer tid til eller fra ikke spiller så stor rolle nå...

Kan kjøtt i saus under lokk bli overstekt, egentlig? :undrer:


#7

Hyacinth sa for siden:

Men jeg har selvsagt skrudd den ned. Veldig.


#8

Syrinx sa for siden:

Det trenger ikke å gå helt galt, siden den ligger i kraft og annet. Men selvsagt en viss fare for tørt kjøtt.


#9

Isprinsessen sa for siden:

Trur set går helt fint siden du har den i gryte med lokk og kraft/saus



#11

Input sa for siden:

Ja, om du koker lenge nok vil den jo bli som pulled et eller annet. Det faller jo helt fra hverandre. Tror jeg da.


#12

My sa for siden:

Mange gode retter har blitt til ved slike uhell. Kanskje dette blir en ny, revolusjonerende stekemetode? :hyper:

Hvis hele kjøttstykket ligger i væske så vil jo ikke temperaturen i væsken overstige kokepunktet sitt (men vil være over 100 grader på grunn av fettet). Siden det er lokk på vil den ikke koke tørr, dampen vil kondensere og renne ned igjen. Så trolig ingen veldig stor forskjell, bare mye unødvendig energi brukt. Min teori.


#13

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk! :)

Tenker som deg, My. Håper det blir bra.


#14

Hyacinth sa for siden:

Haha, det kan jeg, men det er VIRKELIG av det enkle slaget. :knegg: Jeg er ikke i form og hadde noe oksekjøtt som måtte brukes.

  1. Tok fram Le Creuset-gryta, ei skjærefjøl, potetskreller og en kniv.

  2. Skrelte 4 poteter.

  3. Delte potetene i 4, heiv dem rett i gryta. Gjorde det samme med to (uskrellede) gulrøtter, en halv sellerirot (i biter), to løk delt i fire og en haug fedd med hele hvitløk. Orket ikke hakke dem engang. I gryta.

  4. Helte over to bokser polpa, to bokser vann med oksefond i (noen gode dæsjer), drysset over rosmarin, timian, salt og sukker.

  5. Helte i resten av en boks tørre røde linser. Ja, og en dæsj balsamico.

  6. Delte oksekjøtt av typen «grytekjøtt» i store stykker og la på toppen.

  7. Satte på lokket og inn i ovnen på ubestemt tid.

:knegg:


#15

banana sa for siden:

Det tenker jeg jo at må gå helt strålende - det blir pulled oksekjøtt. Men venter spent på fasiten!



#17

Hyacinth sa for siden:

Fasiten ble at det ble helt ok. Verken mer eller mindre. Kjøttet var sånn passe og hele retten smakte sånn passe. :knegg:


#18

C3PO sa for siden:

Så bra at det gikk greit!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.