Jeg langtidssteker oksekjøtt sammen med kraft, polpa og rotgrønnsaker. Satte ovnen på 140 grader og tok meg en tur ut. Mens jeg var ute, skrudde ovnen seg av av seg selv (den begynner å fuske litt) og mannen skrudde den på igjen. På 225 grader. Det har den stått på i flere timer nå.
Mange gode retter har blitt til ved slike uhell. Kanskje dette blir en ny, revolusjonerende stekemetode? :hyper:
Hvis hele kjøttstykket ligger i væske så vil jo ikke temperaturen i væsken overstige kokepunktet sitt (men vil være over 100 grader på grunn av fettet). Siden det er lokk på vil den ikke koke tørr, dampen vil kondensere og renne ned igjen. Så trolig ingen veldig stor forskjell, bare mye unødvendig energi brukt. Min teori.
Haha, det kan jeg, men det er VIRKELIG av det enkle slaget. :knegg: Jeg er ikke i form og hadde noe oksekjøtt som måtte brukes.
Tok fram Le Creuset-gryta, ei skjærefjøl, potetskreller og en kniv.
Skrelte 4 poteter.
Delte potetene i 4, heiv dem rett i gryta. Gjorde det samme med to (uskrellede) gulrøtter, en halv sellerirot (i biter), to løk delt i fire og en haug fedd med hele hvitløk. Orket ikke hakke dem engang. I gryta.
Helte over to bokser polpa, to bokser vann med oksefond i (noen gode dæsjer), drysset over rosmarin, timian, salt og sukker.
Helte i resten av en boks tørre røde linser. Ja, og en dæsj balsamico.
Delte oksekjøtt av typen «grytekjøtt» i store stykker og la på toppen.