Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal jeg mene om Northugs video?

#1

C3PO sa for siden:

Noen jeg kjenner har delt denne videoen av Petter Northug på Facebook.

Hva mener folket? Den er klein, ingen tvil om det. Jeg skal innrømme at jeg måtte le, men tror ikke jeg er helt solgt om at han er angrende synder. Damestemmen som synger "You've been a bad boy" hjelper ikke akkurat.


#2

millact sa for siden:

Idiotisk var min første tanke da jeg så det på NRK i går. Hva er vitsen, hva vil han oppnå?


#3

C3PO sa for siden:

Det var mye ukritisk støtte i kommentarfeltet må jeg si. Og NRK har vist dette, altså?


#4

millact sa for siden:

Ja, jeg tror jeg så det på NRK ifm Søndagsrevyen?


#5

Tallulah sa for siden:

Må man mene noe? Kan man ikke bare la alt han gjør forbigå i stillhet?


#6

Tjorven sa for siden:

Det er i hvert fall det jeg har tenkt til å gjøre i sosiale medier utover FP.

De viste det ikke i sin helhet på Søndagsrevyen i går. De viste et lite utdrag og hadde en diskusjon om hva som lå til grunn for dette og en vurdering av "hvor lurt det var". Den som uttalte seg var på ingen måte udelt positiv.


#7

C3PO sa for siden:

Godt å høre. Det var så sært, og han som delte den er en som har hatt et hardt liv selv og har tatt på seg rollen som den som støtter de som har feilet, men innrømmer feil, og jeg tenkte at slektningen hadde bommet litt.


#8

Floksa sa for siden:

Gitt at den er selvironisk slik jeg tolker den lo jeg hjertelig. Selvironi er sjelden feil.
Ut over det mener jeg ikke så mye om hverken videoen eller Northug.


#9

Che sa for siden:

Autotune er i alle fall fint, tenker jeg. Jeg har ingen følelser knyttet til den, men lo litt, må jeg innrømme.


#10

Timar sa for siden:

Jeg lo litt først, og tenkte at dette er Northug i et nøtteskall.

Samtidig, når han først skal ut i rampelyset igjen så hadde jeg håpet at han hadde vist seg litt mer reflektert. Kokainbruken er nå en ting, den skader i utgangspunktet mest ham selv (sett bort i fra at han er en rollemodell, og hele industrien rundt narkotikahandel, så klart), men det å kjøre i så vanvittige hastigheter, og til og med filme med mobilen mens han kjører, det er en komplett galskap som veldig lett kunne tatt liv. Så jeg må innrømme at jeg hadde håpet at han i det minste hadde brukt noen ord på dette når han skulle snakke til offentligheten. "I've been a bad boy", joda, men du viser deg ikke akkurat som en angrende synder som aldri kommer til å gjøre sånt igjen..


#11

Minerva sa for siden:

Måtte inn og sjekke nå.
Bare flaut. Og litt typisk norsk å falle for dette. «Forbilde for den som sliter og reiser seg igjen»...??? Han er bare oppatt av seg selv og egen profit, har vel aldri vært et forbilde på annet enn å være brautende selvopptatt.
Når du fyllekjører, stikker av fra skadet kompis, kjører veldig fort over fartsgrenser og det med kokainen er vel en egen greie...jeg tenker at da kan du kanskje bare ligge litt lavt i terrenget en god stund og gjerne ALDRI lage humor av det.


#12

Philippa sa for siden:

Jeg ble oppriktig overrasket over at han turde å gjøre noe sånt. Hadde jeg hatt hans merittliste på den kriminelle siden, hadde jeg sittet VELDIG stille i båten LENGE. Men jeg oppfatter at mange synes a) han er morsom b) han har tatt så mange gull for Norge at nå må vi støtte ham c) vi må støtte opp under de som sliter
Jeg synes IKKE han er morsom, hvertfall. Skjønner ikke at han tør! (og skjønner heller ikke at så mange synes dette var en kul greie!)


#13

Charlie sa for siden:

De som er blodfans liker det kanskje, jeg Tenker Mitt. :knegg:


#14

Malama sa for siden:

Jeg hverken liker eller misliker eller tenker mitt. Jeg forbigår i stillhet. Har ikke gitt den klikk, ikke sett den rett og slett. Har ikke planer om å mene noe, egentlig


#15

Maverick sa for siden:

Jeg venter spent på søknaden til stimuleringsordningen og selfien med Raja.


#16

Nextlife sa for siden:

Ikke overraskende, kjent cocky stil fra den karen.


#17

Syrinx sa for siden:

Den slår ikke inn på min radar på noen som helst måte, rett og slett.


#18

Bluen sa for siden:

Der sa du det. Tillater meg å dele følgende post fra en Facebook-venn:

«Jeg blir mer og mer overbevist om at alt som har skjedd dette året skyldes at myndighetene har bestemt seg for å teste befolkningen, for å se hvor mye vi faktisk kan tåle før strikken ryker.

Jeg tror det begynner å nærme seg bristepunktet nå, med Petter Northugs nye julelåt.»

Spot on. :knegg:

Og den massive støtten i kommentarfeltene! :eek: Det overrasker meg faktisk litt.


#19

Karamell sa for siden:

Det er umusikalsk i ordets betydning av ufølsomt . Jeg ser at FolketTM (trøderfolket spesielt) forsvarer den i kommentarfeltet, da. Det handler om omdømmebygging og profitt og det kan se ut som han tolket massene av folket riktig.


#20

Einhyrningur sa for siden:

Tenker at det er litt for cocky for å være morsomt. Han er som mange andre som feiler på området rus helt uten selvinnsikt.


#21

Carrera sa for siden:

Låta var ikke bra sånn sett, men et freskt innslag fra en som nekter å la seg stoppe. Han der kommer nok til å stikke nesa sin frem nå og da så lenge han lever, og på forskjellige arenaer.


#22

Pasta sa for siden:

Det syns jeg også er den beste ideen.


#23

Røverdatter sa for siden:

Var det ikke «Narsisistisk nisse» det sto i en eller annen anmeldelse?

Verdensmesterskapet i dårlig selvinnsikt.


#24

Pøblis sa for siden:

Hva trenger vi ikke denne julen? Fasit: Narsisistiske nisser.

:vismann:


#25

Madicken sa for siden:

Jeg er normalt stor tilhenger av selvironi, men ikke av puteflau liksom-selvironi av denne sorten.


#26

Blondie sa for siden:

Jeg har bare sett utdraget som ble vist på Søndagsrevyen og det var mer enn nok. Gurimalla. Narsissistisk er liksom ikke dekkende.


#27

C3PO sa for siden:

Takk, alle sammen. Det var godt å vite at jeg ikke var på viddene. Jeg likte begrepet «narsissistisk nisse».


#28

mkj sa for siden:

Jeg har ikke sett eller hørt den. Håper jeg slipper. Harchsrr respekt for han som skiløper. Og forsåvidt at man ikke skal kappe hodet av han. Men dette er å vise for en hel verden at han ikke skjønner h or alvorlig det er det han har gjort.


#29

Nextlife sa for siden:

Da jeg skrev dette hadde jeg ikke sett videoen noe mer enn et par sekunder her og er i forbifarten.

Nå har jeg altså brukt 3 minutter og 1 sekund av min dyrebare tid i dette livet til å se på videoen/høre sangen, tid jeg aldri får tilbake.
Jeg kan bare si amen til meg selv og min tidligere kommentar. Hadde jeg hatt nok engasjement skulle jeg skrevet en analyse, både musikalsk og i kynisk bruk av virkemidler fra en narsissistisk nisse, men det engasjementet skal han ikke få fra meg.
Og måtte alle som applauderer dette rælet få en råtten drue i stedet for mandel i grøten i år. :nemlig:


#30

Snippa sa for siden:

Skjønner ikke at folk ser en angrende synder i dette? For meg framsto det som en harselering med at hans feilgrep ble en så stor greie, fordi han tross alt er bedre enn alle. Pjuk.


#31

Nima sa for siden:

Jeg likte den jeg, lo litt til og med og tenkte «typisk Northug».


#32

Bluen sa for siden:

Jeg lo også - en forvirret, ufrivillig og ganske vantro latter. :knegg:


#33

GeekyGirrrl sa for siden:

Jeg har ikke sett den, og tenker ikke se den og gidder ikke mene noe om den. :nemlig:


#34

Madicken sa for siden:

Jeg må understreke at det var den dårlig skrevne sangen i seg selv som gjorde meg puteflau. Det at den kom fra Northug, gjorde meg mer forbannet enn flau. Dersom han hadde danset pole dance, brisen i nettoen, i beste lørdagstid på Karl Johan, kunne han skrevet en dårlig sang om hvor teit det var. Det er ikke det han har gjort. Han har satt både eget og andres liv i fare ved å 1) grisekjøre på offentlig vei og 2) grisekjøre på offentlig vei i fylla, i tillegg til å bruke/oppbevare narkotiske stoffer. Dette skriver man ikke "morsomme" sanger om i forsøk på å oppnå tilgivelse og forståelse, særlig ikke når man er forbilde for mange barn og unge. Dessverre ser kommentarfeltene ut til at mange mener dette er helt greit, og til og med flott og morsomt, men jeg tipper at dette er mennesker som aldri har tvilt på at Northug er en skikkelig hederskar.


#35

Fløyel sa for siden:

Jeg har alltid likt Northug, men dette... Patetisk. Jeg tenker "Hysj, bare rydd opp i livet ditt. ALT må ikke brettes ut i SoMe eller på 1. siden i VG eller Se&Hør. Vær ydmyk og ta imot den hjelpen du så sårt trenger".


#36

Floksa sa for siden:

Å tro at Northug blir en ydmyk fyr er vel som å tro på nissen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.