Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva med nyttårsaften da?

#1

Drømmedama sa for siden:

Hva tenker dere i år? Tror dere at dere vil forandre på tradisjoner eller tror dere at dere gjør som dere pleier?
Vi pleier å møtes fire familier fra ulike steder, spørs om det blir mulig i år. Og om det er mulig, vil vi det? Vanskelig å ta noen avgjørelser synes jeg.


#2

Pasta sa for siden:

Jeg har vært alene på nyttårsaften de siste årene.
Ungene har vært med venner, og kjæresten på jobb.
Det blir sikkert kjæresten, meg og babyen i år. Uten noe fuzz!


#3

star sa for siden:

Gjør som vi pleier. Feirer med foreldrene mine.


#4

Matilda sa for siden:

Vi pleier å feire aleine eller med én annen familie, enten mannens eller min søster. I år har vi løse planer om feiring med mannens søster og gjengen. Hvis de vil møtes, så holder vi nok på det. Vi bor i samme kommune, men ungene går på ulike skoler. Det er økende smitte i området, men det er fortsatt få som er ramma. Vi ser det vel litt an, tenker jeg.


#5

Retz sa for siden:

Jeg feirer ikke nyttårsaften, så for meg blir det en helt vanlig kveld.


#6

My sa for siden:

Vi gjør som vi pleier. Eller ikke egentlig, hele rutinen er omsnudd i år, ikke på grunn av korona, men fordi forandring fryder. Vanligvis feirer vi jul her, enten bare oss fem, eller med mine eller mannens foreldre på besøk, også har vi reist til svigers i romjula (til vår nieses bursdag tredje juledag), og feiret nyttår der, da også med svigerinne og svoger, og deres barn. I år blir det omvendt. Jul der, med svoger, svigerinne og barn, til og med nieses bursdag, deretter nyttår her, sammen med svigerforeldrene mine. Så vi er verken mer eller mindre folk samlet i år, selv om vi har byttet om på hvor vi er.


#7

Pebbles sa for siden:

Vi pleier å feire med to andre familier, men om reglene ikke endres, kan vi ikke feire med mer enn én familie i år.


#8

IzziCreo sa for siden:

Vi pleier å feire med én annen familie, så pr def så skal det gå med dagens regler. Men det vil vel også komme an på hvor mange man treffer eller gjennom høytiden, gjør det ikke? Man kan jo ikke gå fra selskap til selskap liksom, da blir blir det jo særdeles mange nærkontakter... Vi feirer nok helt uten andre i familien i år. Vi er altfor mange til å gjennomføre våre faste treff.


#9

Anne C sa for siden:

Hjemme alene som alltid.


#10

Blondie sa for siden:

Jeg synes alltid det er så vanskelig å finne ut av nyttårsaften, i år er jo faktisk det enklere. For to år siden var det bikkja og jeg, i fjor utvidet vi med vesleungen i tillegg. Mulig jeg får klenget meg til kjæresten i år.


#11

apan sa for siden:

Vi er også her, selv om flere av de eldste nok ser for seg en fest i år, men vi er likevel for mange. Vi får se hva det blir til.


#12

Anda sa for siden:

Aner ikke. Ligger an til alene hjemme med to tenåringer som må håndteres.


#13

Pelen sa for siden:

Jeg regner med at vi er med våre nærmeste venner som vi pleier. De er nesten de få vi fysisk er sammen med for tiden (foruten nærmeste familie). Vi har feiret nyttårsaften sammen i nærmere 25 år så det skulle overraske meg om det ikke blir slik i år også. Tidligere hadde vi store fester, men det utgår uansett i år.


#14

meisje sa for siden:

Storfeiringen med oliebollenbakken, cocktails, hjemmelaget sushi etc med 15 personer kommer til å utgå, da vi kommer til å være i et annet land enn resten av gjengen. Siden vi har hatt denne tradisjonen lenge, har vi ingen planer foreløpig. Usikker på om eldstemann ønsker å feire med oss Iår da.


#15

C3PO sa for siden:

Usikkert. Vi har noen faste venner vi feirer med, men vi har én gang feiret hos moren min, som har flott utsikt fra leiligheten. Jeg tipper på at det blir fasiten - spesielt når hun bor i nabolaget.


#16

veobra sa for siden:

Vi pleier ha besøk fra familie hvis vi har besøk. Det er stort sett de samme vi skal være med julaften også. Det er nok tenåringen(e) som får størst begrensning.


#17

Maverick sa for siden:

Aner ikke. Enten alene eller med sønnene. Que sera sera.


#18

Carrera sa for siden:

Regner med det blir kalkun til middag, med alle oss 4 samlet, pluss kanskje kjærester, og så fyker de vel hver til sitt, og jeg og mannen blir igjen her. Koselig det!


#19

007 sa for siden:

Jeg regner med at vi skal være sjåfør for ungdommene, slik vi har vært de siste 8 årene. Både meg og mannen, for den ene skal her og den andre der.

Om det ikke blir slik i år vurderer meg og mannen å leie oss et hotellrom, spise ute og få med oss fyrverkeriet i sentrum.


#20

Elise sa for siden:

Det blir nok oss fire her hjemme. Jeg kommer til å si ja hvis noen av jentene spør om å få ha overnatting.


#21

Myria sa for siden:

Vi feirer nesten alltid nyttårsaften bare oss fem så ingen endring i år.


#22

millact sa for siden:

Feirer ofte med tre andre familier. Regner med det utgår i år.


#23

Nenne sa for siden:

Jeg og mine pleier å feire med Kaija ogHuldra og deres familier, 16 stykker med smått og stort pluss ev. kjærester. Ingen greier å samle alle med avstand mellom kohortene, så for en måneds tid siden ble vi enige om å ta en pause i feiringen. 2020 bare strykes av kalenderen i så måte. Vi blir hjemme rett og slett. Storesøster kommer kanskje til å invitere et par venninner. Det dekker vi trygt til om så er.


#24

Millen sa for siden:

Ikke tenkt på enda engang.


#25

Kaija sa for siden:

Vi dropper fellesfeiringen med Nennefamilien og Huldrefamilien i år, som Nenne skriver over her. Jeg har tinget på å få feire hos mamma og pappa, sammen med ungene. Da får vi i hvert fall sett rakettene på brua. Tenker det blir slikt, om ikke foreldrene mine blir for redde for koronaen.


#26

ingling sa for siden:

Hjemme som vanlig, oss fire. Eldste har de siste årene fått være oppe til midnatt, så vi pleier å se et par filmer sammen og se på fyrverkeri fra loftstuen. Pleier å være en rolig og koselig kveld.


#27

Strå sa for siden:

Tradisjonen vi hadde ble brutt for noen år siden. Den ble erstattet av å passe på husets katt, så det har vi gjort flere ganger, også etter at husets katt ble Eldstes katt. Antakelig blir vi bare Helten og meg og jeg aner ikke noe mer.


#28

løve70 sa for siden:

Har ikke tenkt så langt enda :( Planen var nyttårsfeiring på hytta i Spania, med et vennepar, arvingen og kjæresten. Det utgår selvsagt.


#29

Mikkeline sa for siden:

Vi pleier å feire med 2 vennefamilier. Det utgår i år. Istedetfor blir det feiring på hytten på fjellet, bare oss.


#30

Tjorven sa for siden:

Vi er uansett ikke så gode på nyttårsaften, så i år passer det meg utmerket at det bare blir oss 4 hjemme ... som det trolig blir. Vi lager kalkun og det pleier å bli skikkelig godt.


#31

frukt sa for siden:

Har ingen tradisjoner, og aner ikke hva jeg skal gjøre heller. Har stort sett vært alene med barna etter at vi flyttet til Norge. :sukk: Det er en av de dagene jeg synes er vanskelige.


#32

tink sa for siden:

Aner ikke. Tipper vi blir hjemme med god mat, og at vi kanskje samrører oss med nabofamilien, dersom de opphever den lokale 5-personers-grensa. Har ofte middag her og kaker der, eller noe liknende. Og bobler i hagen kl. 12, da ser vi akkurat passe med fyrverkeri.


#33

Billa sa for siden:

Vi har booket oss inn på høyfjellshotell. Vi trenger mer familietid bare oss 4, og funker det best å reise litt bort fra hverdagen. De elsker å stå på slalom/brett, jeg elsker å komme til dekket bord.


#34

Addison sa for siden:

Jeg orker knapt å tenke på julaften, nyttårsaften fortrenger jeg inntil videre. Time will show. :sukk:


#35

Nextlife sa for siden:

Vår kombinerte nyttårsfeiring og bursdagsfeiring med 15-20 stk av familie og venner av bursdagsbarnet utgår selvfølgelig i år.
Hvordan vi markerer dagen har ikke vært oppe til diskusjon ennå, men stille og rolig med få folk, det blir det.
Må bare passe på at alle har noen å feire med.

Jeg tror også det blir en litt vemodig dag, i fjor hadde vi verdens fineste og mest vitale unge jente som bidro til å skape en så fin feiring som gjest, og nå er hun ikke mer.:(


#36

venla sa for siden:

Aner ikke. Jentene er ikke til meg, så får finne meg noen å være med på kvelden. Har brukt å feire med vennefamilier, men det utgår i år.


#37

Elisabet sa for siden:

Aner ikke ennå. Jeg har ikke unger på nyttårsaften i år. Vi har vært noen venner som har feiret sammen når vi ikke har hatt unger de siste årene, og det er egentlig ikke flere enn at det fortsatt går. Har vært noen faste som har vært sammen, men den som har det har gjerne invitert noe flere. Men så lenge vi holder oss til de faste så er det innenfor 5 utenom husstanden, så da tenker jeg det går greit. Vi har ny stue til jul, så har egentlig litt lyst til å ha nyttårsaften hjemme hos oss. Mannen går av vakt dagen før etter å hatt vakt hele jula, så blir skikkelig kosedag på nyttårsaften med noen få venner og mannen. Vi får se hva Høie sier som juleferien og sammenkomster i dag før vi bestemmer endelig jul og nyttår.


#38

Luftslottet sa for siden:

Vi pleier å feire med to familier med barn, men i år blir det nok bare den ene av de to, de vi har valgt oss som "koronavenner", av den enkle grunn at de bor i samme kommune som oss. Hvis ikke det blir strammet ytterligere inn, da.


#39

Kirsebær sa for siden:

Jeg/vi har aldri hatt noen tradisjoner for nyttårsaften, men i fjor hadde jeg bord til åtte på restauranten i Tyholttårnet. Vi kjører reprise på den i år. Nesten samme folk også.
3-retters, innendørs, og ser raketter fra et tårn som gir utsikt over hele byen.


#40

Syrinx sa for siden:

Vi fire og hunden, slik som vi pleier ha det.


#41

Fløyel sa for siden:

Vi pleier å være 12 stykker, 3 familier, naboer. I år vurderer vi å dele oss i 2. Voksne og ungdom hver for seg. Ungdommen henger sammen på fritiden, og det er disse menneskene vi har vært sammen med i hele denne perioden. Dersom de slipper opp 14. desember så feirer vi i 1 hus.


#42

jolie sa for siden:

Det blir nok meg og kidsa. Egentlig skal de være hos far på nyttårsaften, men de insisterer på at de har en tradisjon sammen med en venn eller to og derfor vil være her. Det blir i så fall for fjerde år på rad. Det blir god mat og masse julegodt. Jeg innbiller meg hvert år at vi skal se film sammen, men det ender opp med å bare være meg foran tv-en. :knegg:


#43

Unicorn sa for siden:

Bare oss fire, som vanlig. Men mindre mamma finner ut at hun vil bli så lenge, hun kommer før julaften. Rett før midnatt går vi alltid opp til naboen som har mye bedre utsikt enn vi har, og det kommer vi til å gjøre i år også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.