Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Slektsforskning

#1

Ine sa for siden:

Hvordan går jeg frem når jeg vet følgende:

Ønsker å finne ut foreldre (yrke feks) til nålevende person, ca 60 år. Vet oppvekst-sted. Vet navn på denne personen, kjenner fødselsmåned og år, usikker på dato. Tror det er få med eksagt samme navn. Hvor starter jeg? Finnes kilder digitalt? Eller må jeg på kirkebøker, og er disse digitale?


#2

Stompa sa for siden:

Kirkebøker er tilgjengelige på digitalarkivet.no, fram til ca. 1935. Folketellingen for 1920 ble sluppet på digitalarkivet.no i dag. Nyere stoff er ikke åpent for alle, og du må gjerne søke om innsyn.


#3

venla sa for siden:

Om personen du søker informasjon om er 60, er det ikke så mye som ligger åpent. Men du kan prøve telefonkatalog eller adressebøker fra stedet. Eller søke i aviser (du må på et bibliotek eller søke tilgang hos NB.no for å få full tilgang til avisbasen).


#4

Isprinsessen sa for siden:

Jeg ser noen spør om informasjon eller om noen kjente den og den på oppslagstavla på fb for stedet personen er født eller har bodd.


#5

Ine sa for siden:

Takk for info.

Det er foreldre til ca 60-årig nålevende person jeg søker info om.


#6

venla sa for siden:

Om de er døde kan man søke i gravminner: www.slektogdata.no/gravminner

Mange gode lenker og tips inne på Slekt og Data sine sider.


#7

Ine sa for siden:

Takk for tips. Det blir gjetting, siden jeg ikke vet navnene på de.

Men det finnes altså ingen åpne digitale sider der jeg kan finne ut hvem foreldrene til en person i 60-årene er? Når man vet bare navn, oppvekstkommune og fødselsår?


#8

Stompa sa for siden:

Vet ikke personen det selv?


#9

-ea- sa for siden:

Hvis denne personen har et unikt navn, hva dukker opp på google da? Søke med dens fulle navn + mor (eller far, eller foreldre). Kan det dukke opp noe fra andres slektsregistre?

Men hm, ca 60 år, da tenker jeg foreldre kan være født på 20-, 30-, 40-tallet og kanskje lever de enda?


#10

Timar sa for siden:

Folkeregisteret vet jo dette, men hvermannsen har jo ikke tilgang dit. Det er mulig det er personsensitiv informasjon så lenge vedkommende selv er i live?


#11

Ine sa for siden:

Det vil jeg tro. Litt stalking inne i bildet..


#12

-ea- sa for siden:

Jeg hadde først sjekket om personen har foreldrene sine på facebook. Evt om personen har søsken som har foreldrene på face. Eller barn, eller søskens barn som har besteforeldrene på face. Jadda, gamlingan er også på face, jeg har folk over åtti og nitti på vennelista mi.
Eller om de har lagt ut noe om dem, f.eks. bilde av "bestemor blir åtti år", eller "bestefar døde fra oss igår", eller noe lignende.

Du kan søke i begravelsesbyråenes minnesider. Søk med etternavn og sted, og se hva som dukker opp. Evt om du finner det lokale begravelsesbyrået på stedet hen kom fra, og søker med etternavn på deres lokale minnesider, da minsker du antall treff.
vareminnesider.no/



#14

Charlie sa for siden:

Masse gamliser på Face, ja, ville startet med ev. venneliste til,vedkommende, evt bruke søkefunksjon.


#15

daffy sa for siden:

Da er personen født ca 1960 og foreldrene på 30-40-tallet? Hvis du vet hva foreldrene heter og hvor de bodde, ville jeg sett på digitale adressebøker. Der står som oftest yrke oppført. I


#16

Ine sa for siden:

Jeg vet ikke hva foreldrene heter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.