Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva bruker jeg kikertmel til?

#1

Divine sa for siden:

Jeg trengte kikertmel til noen vegetarboller jeg lagde tidligere i år, og sendte mannen på butikken. Han kom hjem med to kilo! Vegetarbollene smakte for øvrig dynge, så de lager jeg ikke igjen. Så jeg trenger gode oppskrifter, ev. tips til retter der jeg kan bytte ut en ingrediens med kikertmel. Anyone?

:hjelp:


#2

meisje sa for siden:

Jeg bruker kikertmel til panering for eksempel. Og til å bruke som jevner i hamburgere eller kjøttkaker jeg lager. Jeg har det også ofte opp i tomatsaus for å få opp protein innhold uten at ungdommene klager.


#3

Tallulah sa for siden:

Jeg har aldri brukt det selv, men det er vanlig i indisk og pakistansk matlaging. Om du søker på gram flour eller besan så finner du en del oppskrifter. Brukes blant annet i pakora. Men har dessverre ingenting jeg har testet og kan stå inne for smaken på.


#4

Hyacinth sa for siden:

Du kan lage socca. Altså kikertpannekaker. De består kun av kikertmel og vann. Stek i pannen, det er dritenkelt og veldig sunt. Bruk dem med for eksempel pålegg på, evt til middag som wraps. Jeg lager slike ganske ofte. De er mer velegnet til salt pålegg enn til søtt.


#5

Divine sa for siden:

Har du oppskrift, Hyacinth?



#7

Hyacinth sa for siden:

Jeg blander bare mel og vann. Tilsetter som regel salt, pepper, spisskummen, paprikapulver etc.

Skal se om jeg finner en oppskrift.



#9

Hyacinth sa for siden:

Jeg ser det står her at den skal svelle. Det gidder aldri jeg.


#10

Palmen sa for siden:

Pakora er steingodt:

Lag en tykk røre av
1kopp kikertmel
1 ts salt
2 ts garam masala
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1ts chilipulver
1 ss frisk ingefær, finrevet
1 ts bakepulver
vann

Så bestemmer du deg for hva slags pakora du vil lage. Vi liker best de som er lagd av potet og løk - skjærer opp potet i småbiter og løk i småbiter, omtrent like store som en teskje i størrelse, og har i røra. Rør godt rundt så alt blander seg. Pakoraene skal frityrstekes, da tar du en spiseskje med grønnsaksrøreguffe og heller forsiktig i frityren. Stekes til de er gyldne, snu om underveis. Legg de på kjøkkenpapir så de får trekt av seg etterpå.

Vi spiser disse med yogurt eller kefir tilsmakt med mynte. Nam!



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.