Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Julegave til storebror

#1

apan sa for siden:

Det er kritisk vanskelig å finne noe til storebror. Man kan sikkert ta det som et tegn på at barnet er utrolig bortskjemt og ikke trenger noe, men jeg tenker egentlig ikke det heller og vil gjerne finne noe til ham. Han har bare ikke så store ønsker og nå er lista tom. Han er vant til nyttige gaver og fikk seng ifjor (hakket dyrere gave enn vanlig, men det var jo et møbel). I år har han ønsket seg en del klær (som han absolutt trenger noe av, han har ikke så mye) og det har moren min og søsteren min kjøpt til ham.

Han ønsker seg et spill til PS, og det får han av svigermor, i tillegg gir hun ham deo/godlukt (vi har ordnet alt dette, så alt går liksom av samme liste) og en pølsepinne til grilling.

Vi har kjøpt et par langrennsstaver og det er det liksom. Han er jo ikke særlig interessert i langrenn, så det er kun fordi han trenger staver for å være med på tur, så kunne tenke oss å gi noe annet også da. Så nå lurer jeg på om noen har noen forslag?

Interesser: Henging med venner, litt trening, litt gaming og mobilen sin.


#2

Che sa for siden:

Gode headset? Høytaler med blåtann? Abo på noe?


#3

Fintdethei! sa for siden:

Jeg var der med min 02er i fjor. Jeg endte med Philips Hue lampe, tror den het Iris, med sånn bridge (startkit). Lampen kobles til wifi, og styres med mobil, kan visst kobles mot PC, og lyset blinker i takt med musikk, gaming, whatever. Han digget det. Han har kjøpt lyspærer til å sette i vanlig lampe senere, og til jul ønsker han seg lysstrips fra Hue.

Bare et helt konkret tips fra meg, altså..


#4

millact sa for siden:

Har han ledlyslist?

Min på samme alder ønsker seg bøker, et skjørt og stativ til ukulele.

Yngste får trådløst headset.

Trenger han noe sportsutstyr? Turutstyr?


#5

Snippa sa for siden:

Jeg ville også tenkt godt headset eller ørepropper, hvis han ikke har noe bra der fra før, da.


#6

apan sa for siden:

Han har ledlist.
Han har greie høytalere, bruker det ikke så mye heller. Han ødelegger aldri noe, så ting varer evig nærmest.
Han har godt headset. Han har ikke noe fancy ørepropper og ønsker seg ikke heller ("nei airpods vil jeg IKKE ha").

Skal se på sånn lampe som du nevner, Fintdethei.


#7

Martis sa for siden:

Jeg er i samme setting med 15 åringen her. Jeg tror han får nye alpinski, de gamle er utvokst, men det er jo mest gave til oss som tvinger han med på ski. :knegg: han fikk lov å bruke av konf pengene til nytt headset og separat mic til gamingen, ellers kunne det ha vært et alternativ. Jeg har også tenkt noe førekortrelatert... vi kommer til å betale det, men jeg har tenkt at noe av det kan være gaver underveis.


#8

My sa for siden:

Ett eller annet med ledlys ja. Som kan styres med app. Eller minikjøleskap til rommet.

07-gutten min får stor fjellsekk fra oss. 75 liter, til å bruke på telttur o.l. Fra besteforeldrene får alle tre hver sin Exped Synmat, oppblåsbart liggeunderlag med syntetisk isolasjon. Veldig gode, og kan også brukes som madrass på gulvet på cup o.l. Mer behagelig og varmere enn vanlig luftmadrass.

Har han hengekøye?


#9

allium sa for siden:

Gamingtastatur?


#10

Elise sa for siden:

Trafikalt grunnkurs.


#11

Charlie sa for siden:

Begynne å spare utstyr til å flytte hjemmefra. Sengetøy, håndklær. Ny dyne/ pute? Hotellpute? Kaffemaskin? Ullpledd? Barbermaskin? Koffert. Sekk. Hengekøye og tarp.

06-ern her har fått, kjøpt selv eller ønsket seg mesteparten av dette.


#12

pippo sa for siden:

Sånn ladeplate? En fin klokke? Noe hjemmetreningsutstyr? Ett keyboard? Varsity-caps?


#13

apan sa for siden:

Han har hengekøye, eller dvs, familien har to stk og det holder.
Stor sekk er ikke så dumt, og kan være en tanke faktisk.

Han har. Det er ikke nytt, men han er fornøyd med det og det fungerer fint.

Det fikk han til konfirmasjonen av besteforeldrene.

Han fikk dyne, pute og sengetøy av ulike folk ifjor i forbindelse med den nye senga. Han får sengetøy av moren min og muligens også hotellpute. Det kan jeg evt sjekke. Tror dessverre at håndklær og kaffemaskin blir litt i overkant utstyrspreget.


#14

apan sa for siden:

Ladeplate - er vurdert. Kan være aktuelt.
Klokke - fikk til konfirmasjon
Treningsutstyr - bruker mitt. Og trener egentlig på studio.
Varsitycaps, tror ikke han setter pris på det!

Ikke meningen å være negativ altså. Bare kjør på. Har fått flere ideer nå.


#15

Charlie sa for siden:

06-er her har kjøpt seg DeLonghi til eget bruk, med melkeskummer og det hele. Hen er litt misfornøyd med skummeren, men lager espresso som en racer, og lager div. kaffedrikker. Ser for seg ryddehjelpjobb på kaffebar i arbeidsuka, og jobbe seg oppover. :knegg:


#16

pippo sa for siden:

Full forståelse for at det er vanskelig! Jeg kjøpte en Varsity-caps til en 05-gutt i høst. Han har «bodd» i den siden. Min ungdom kjøpte seg keyboard for et par år siden. Det har han hatt utrolig mange timer på. Han har aldri spilt noe instrument før, men er glad i musikk.


#17

apan sa for siden:

Hm. Egen kaffemaskin nede ja. Det verste er at det kunne jo vært litt gøy. Han har rom i kjelleren og har ofte venner der.
Det står et gammelt kjøleskap der nede så det virker litt voldsomt med et i tillegg. Jeg HAR vurdert mikroovn og mikropop, men er ikke så klar for at søsteren skal løpe opp og ned med venninner og ostesmørbrød (vi har ikke mikro).


#18

My sa for siden:

Popcornmaskin! :hyper:


#19

My sa for siden:

Det er vel kanskje ikke aktuelt for dere, men mamma har begynt å bygge på en bunad til 07-gutten. I motsetning til sine søstre får han ikke til konfirmasjonen, siden han neppe er utvokst da, og en herrebunad er vanskeligere å justere (men skal få leie en til konfen hvis han ønsker det), han får når han blir voksen. Han sier han vil ha, noe som er naturlig siden de fleste menn i familien har. Faren, alle onklene på begge sider, stebestefar, halvvoksne fettere ... han vil ha lik som faren m.fl (sunnmørs-). Anyway, selv om min mor syr selv vil hun ikke ha råd til å cashe ut en komplett pakke på en gang, så hun har allerede begynt i det små. Så til 13-årsdagen hadde hun strikket bunadstrømper og kjøpt den knappen som kniven skal festes på. Han ble faktisk forbausende glad, og litt stolt over å eie starten på en voksenbunad. Kommer sikkert til å komme noen knapper, tøy, bånd, kniv etc til noen juler og bursdager (og konfirmasjonsgave sikkert) framover også. Litt kjedelig med noe som ikke kan brukes før om flere år, men det blir uansett bare en blant flere andre gaver, så det takler han nok fint.


#20

Charlie sa for siden:

Bra forslag, My. :ja:


#21

My sa for siden:

Ellers er det jo greit med slike ting som ullundertøy, superundertøy, ulvanggenser/villmarksgenser, gode, varme vinterhansker f.eks, de virkelig gode koster jo en hel del. Men sånt har han kanskje nok av, eller får fra andre?

Opplevelse til sommeren, som rafting, juving, via ferrata eller annet som kan være gøy og spennende?


#22

Apple sa for siden:

Min er like gammel og ønsker seg ikke noe. Det vil si han ønsker seg penger til den nye Samsung- telefonen som kommer på nyåret. Det er vel det eneste. Og skal han få den må han får penger til jul. men er jo litt stusselig, det også, så henger her. Han er ikke interessert i klær, kun digitale greier og han har headset, airpods, Plays Station, smartklokke, mac osv.

Har tenkt på kule solbriller, for eksempel Oakley sportsbrille. Han trenger også langrennsbukse, klær og andre greier, men dette har han ingen glede av. :rolleyes:

Abbonnement på D play- Premium? Det er populært her.


#23

mina sa for siden:

Min 05-gutt er også nokså vanskelig å finne gave til, men heldigvis litt enklere i år.
Han har nettopp kjøpt seg lett motorsykkel for konfirmasjonspengene og ønsker seg penger til utstyr i julegave. Vanligvis synes jeg ikke han skal ønske seg penger til jul, men i år er det ok siden det går til noe helt konkret og dyrt som ingen kan gi han hver for seg.

Vet at mamma strikker et par ullsokker til han i tillegg til penger, det vet jeg han vil bli glad for.

Det eneste han sier at han ønsker seg er toastjern og muligens noen spesifikke modeller, han driver med modellbygging, hovedsaklig fly og stridsvogner fra 2.verdenskrig.

God ide med deler til bunad! Vår sønn fikk søljene til sunnmørsbunad i konfirmasjonsgave, resten av bunaden skal han få av oss når han er noenlunde utvokst.


#24

My sa for siden:

Den halsnåla til sunnmørsbunaden tror jeg faktisk han fikk i "dåpsgave" (han er ikke døpt) da han var liten baby. Mansjettknapper også. Men det er jo hinsides mange knapper i den bunaden, både i vesten, jakka og buksa, i tillegg til broderte bukseseler og whatnot. Så det er nok å ta av. :knegg:

#25

My sa for siden:

Der er min gutt ganske enkel. Når det gjelder å få ting han "ikke har glede av" sånn umiddelbart, så øker gleden ganske betydelig hvis dette er pakket sammen med en sjokolade, et flax-lodd eller noen FIFA-points. :knegg:

Husker selv, da jeg var barn, gleden av å få ullsokker som min mormor hadde strikket, og deretter, den enda større gleden av å finne firkløveren som min morfar alltid lurte nedi en av dem. :D


#26

Bokormen sa for siden:

Er det noen opplevelser han kunne tenkt seg? Escape room? En natt på hotell?


#27

Tallulah sa for siden:

Hiawata fikk litt stor tursekk i sommer og syns det var forbløffende stas, faktisk.

Niesene til Hiawata fikk det i fjor. Det finnes visstnok kakaopods.

Hiawata kommer til å få boka Ready Player Two, oppfølgeren til Ready Player One.

Ellers fikk han termokopp til bursdagen i høst, nytt pennal siden posepennalet var vanskelig å finne fram i, litt nye stance-sokker, gode alpinvanter og ullbuff.


#28

Pepper Lemon sa for siden:

Sønnen min (05) ønsker seg skinnjakke. Et litt uventet ønske, og en liten jobb å finne noe som ikke gjør at han ser ut som en aspirant for den albanske mafiaen. Men jeg tror jeg har lykkes.


#29

polarjenta sa for siden:

Min 05 får gamingtastatur(det har han fått allerede) Også tror jeg han får en tskjorte eller noe sånt som pakke under treet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.