Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

De beste, varmeste vinterskoene?

#1

Input sa for siden:

Jeg trenger vintersko til utendørsaktiviteter, type båltur i skogen, aketur osv. Jeg er kald på føttene, så de må være varme. Også må de være vanntette.


#2

Miromurr sa for siden:

UGG adirondack. Besteste skoene. Dyre, men det tok meg nesten åtte år å slite ut et par, vanligvis må jeg ha nye annenhvert år. Vanntett nederst så lenge de blir impregnert, men det er jo ikke støvler.


#3

Maverick sa for siden:

Sånne klassiske Sorel-støvler med løs ullstøvel inni og med gode sokker inni der igjen er det beste jeg har funnet. Evt selskinnsstøvletter.


#4

Lavender sa for siden:

Samme her, UGG Adirondack. Er på andre paret siden 2007. Brukte de første mye, i permisjon gikk jeg gjerne en mil om dagen. Det gikk hull til slutt, og fordi sålene var slitt valgte jeg å ikke reparere. Jeg har et par Blackstone også, men de er hverken så varme elle gode å gå i. Shepherd kan ha noe tilsvarende som Uggs boots.


#5

løve70 sa for siden:

:nemlig:
Jeg ønsker meg et par lave, har kun de høye.


#6

My sa for siden:

:nikker: Caribou.

#7

Musemus sa for siden:

Ugg Adirondack! Er på andre paret nå - blir brukt i barnehage.


#8

Maverick sa for siden:

Ja! Nettopp. Koster en fjerdedel ellerno av Uggsene. :nemlig:


#9

Chablis sa for siden:

Jeg leter også etter de, har prøvd sorel, timberland og diverse andre.
Nå vurderer jeg teste baffin


#10

Miromurr sa for siden:

Sånne Sorel-støvler er varme, men jeg synes ikke de jeg har prøvd har egnet seg til å gå noe særlig med. Jeg går typisk rundt ei mil om dagen, til og fra jobb, da må skoene kunne snøres på. Hadde jeg ikke hatt behov for å bevege meg så mye hadde de vært et godt alternativ.


#11

Martis sa for siden:

Jeg er også en frossenpinne på beina og jeg syns Sorel skoene mine blir litt kalde, og jeg tror det er pga at de er som støvler over foten. Kanskje. Ungen hadde slike når de var små og de var aldri kalde.


#12

løve70 sa for siden:

De er ganske varme, men jeg synes også de er ubehagelige å gå med. Mine har blitt degradert til stallbruk ;)


#13

Niobe sa for siden:

Columbia Bugaboot.

Ellers har jeg to ord: oppladbare varmesåler. De holdt varme og liv i føtter som var praktisk talt uten blodsirkulasjon. I snøen.


#14

Maverick sa for siden:

Jeg synes de funker utmerket til skogsturer og vinteraktiviteter i snø og sånt, men ikke til å labbe gatelangs i noen særlig grad nei.

Veldig gode i stallen, ja!


#15

Bergensis sa for siden:

Varme nok sko finnes ikkje for mine føtter. Eg har kjøpt sålar med batteri!


#16

Fjols sa for siden:

Ugg Adirondack, varmeste skoene jeg har hatt.
Kan ha tynne bomullssokker i og ikke fryse.


#17

millact sa for siden:

Hva? Finnes det? Hvor kjøpes det? Tror 15-åringen kunne trengt det.


#18

Niobe sa for siden:

Jeg tror mine er fra XXL.


#19

Input sa for siden:

Takk for mange gode forslag! Ugg-skoene så utvilsomt fine ut, men jeg har aldri eid så dyre sko før. :sparke: Finnes det skobutikker i Oslo de kan prøves?

Hva mener du med snøres på? Det er da snøring på dem, er det ikke? :confused:

Jeg skal ikke bruke disse til å gå langt med, da velger jeg heller fjellstøvler. Men synes fjellstøvlene blir harde og upraktiske til aketurer med ungene. Og ikke varme nok til aktiviteter som innebærer å stå/sitte stille en stund.

Jeg er sånn usedvanlig kald på føttene, selv med ullsåler og ullsokker. Må sjekke ut oppladbare varmesåler med andre ord. Men det høres ut som noe som tar mye plass i skoen?


#20

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg har Ugg-skoene og har brukt de på jobb flere vintre (jobber i barnehage). De funker fint til gåturer og når man er i mye aktivitet, men jeg blir kald på føttene med dem selv med ulvangsokk om vi f.eks. aker eller leker/sitter rundt bålet osv. vurdere moon-boots og noen sånne supersko som friluftsfolk bruker og som flere på jobb har investert i.


#21

Input sa for siden:

Moon-boots er jeg for forfengelig til å kle på meg.... :sparke:

Hva heter disse superskoene da?


#22

Vianne Rocher sa for siden:

Altså. Moon-boots har en renessanse, så dont judge :lol:. De supervarmeskoene heter Baffin Icefield. Men de får moon boots til å fremstå som nette pumps i mine øyne. De er kun praktiske. Det er jo fordelen til Ugg Adirondack. At de er både praktiske og noen lunde ok å se på.


#23

My sa for siden:

Men Ulvang-sokker er jo absolutt ikke det varmeste da. De har alt for stram vrangbord og reduserer blodtilstrømningen til tærne, og gjør at til og med jeg blir kald på føttene (og jeg er varm). Du må ha noen litt løsere strikkede sokker som ikke strammer.


#25

frukt sa for siden:

Jeg liker Merrell. De er både lette og varme. Mine er ikke å få kjøpt lenger, jeg kjøpte de brukt for noen år siden. Men de har jo en del å velge mellom.


#26

Cauchy sa for siden:

Jeg har Salomon Toundra og fryser ikke på føttene. Snertne er de ikke. :knegg:


#27

My sa for siden:

Jeg hadde også noen fantastiske vintersko fra Merrell for noen år siden. :hjerter: En modell som heter Natalya. Slet dem ut, og har ønsket meg slike igjen siden, men dessverre ikke fått tak i. De var veldig varme, og en drøm på ha på foten.

#28

Java sa for siden:

Jeg har hatt UGG, men de var langt fra varme nok hvis man blir stående. Jeg har aldri funnet varme nok vintersko til å STÅ ute med. Inntil jeg kjøpte overtrekksko. Rett og slett genialt! De kan jeg dra over joggesko og fremdeles holde varmen. Verdens smarteste oppfinnelse for kalde føtter.


#29

Lavender sa for siden:

Med Uggs Adirondack blir det kaldt hvis en står stille, men varmen kommer fort tilbake når det blir bevegelse. Kom på at alpin mammaene anbefaler Moonboots, men de må være uegnet til å gå med, og gi lite støtte til hæl og ankel?


#30

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg kaller alle mellomtykke kjøpesokker for ulvangsokk. Tror ikke jeg eier en original sokk av merket akkurat nå, så jeg var litt omtrentelig der, beklager. Enig i at originalen er stram.

Det er Gore-tex (eller tilsvarende) i skoene og da har jeg lært at man egentlig skal bruke sokker i blandingsmaterial og ikke ren ull. Jeg har hatt de skoene i straks 8 år og de er brukt både med tykke ullsokker, tynne, ren ull og blandingsmaterialer og jeg blir kald. Det er aldri noe problem på tur i jevnt driv, men det skal ikke mye reduksjon i aktivitet før jeg blir frossen på beina. Men jeg er en sånn som fryser fort på føtter og fingre.


#31

Molly sa for siden:

Hva er overtrekksko? :frysepinn:


#32

Chablis sa for siden:

Ja baffin har jeg også blitt tipset om, ikke pene men er de varme bryr jeg meg meg ikke om de er pene eller ei.


#33

venla sa for siden:

Finnes de i voksenstørrelse og? Ungene har hatt disse u naturbarnehage og var aldri kalde, så kunne tenkt meg et par selv og.


#34

Charlie sa for siden:

Jeg er glad i Canada Snow-støvler (fikk tips her om det, i sin tid), har selv støvler med saueskinnsfôr som er bare så deilig. De har også 100 % vanntette støvler, men tror de er med tekstilfôr. Det er noen trekking-type støvler med snøring.

Spørs hvor vanntette du tenker. Når det er veldig kaldt, vil det vel typisk ikke være vått?

Har kjøpt mine CS på Nordbysenteret i Strømstad, på den ene skobutikken der har de ganske bra utvalg i CS, også klær og tøfler osv.


#35

Chablis sa for siden:

Finnes hvertfall opp til str 39.



#37

Lorien sa for siden:

Jeg har de sjøl i 40. Finnes til dame og herre.



#39

Input sa for siden:

Disse likte jeg, og jeg er godt fornøyd med støvlene i samme merke. Hvor har du kjøpt dem?


#40

Madicken sa for siden:

Zalando. Jeg fant dem imidlertid ikke der nå, men kanskje andre har?



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.