Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enda mer matspørsmål... Hva servere 3 gjester?

#1

Taien sa for siden:

Jeg maser fælt om mat og kaker for tiden...og her er enda mer.

Jeg skal prøve å ha mine tre kolleger på "julebord" her neste lørdag. Men aner ikke hva jeg skal servere?! Det må være noe som ikke trenger mye arbeid, for det klarer jeg ikke. Med det mener jeg at jeg ikke orker å stå på kjøkkenet i mange timer. Det kan godt være noe som må bearbeides dagen/kvelden før. Trenger ikke å være typisk julemat...men kan godt ha litt julefeel. Hjelp!!!


#2

Fersken sa for siden:

Skinkestek og surkål?


#3

Taien sa for siden:

Å ja! Det kan jeg jo servere! Og det er jeg ganske så god på å lage også.


#4

Nextlife sa for siden:

Hva med en deilig bouef bourguignon?kjøp det billigste oksekjøttet du finner og ei halvflaske rødvin. Et par tre gulrøtter i, og det gjør seg selv. Deilig å servere noe grønne grønnsaker (broccoli er billig og godt, rosenkål litt dyrere) og server med kokte poteter, otetmos eller ris. Nydelig.
www.matprat.no/oppskrifter/gjester/boeuf-bourguignon/


#5

Taien sa for siden:

Der har jeg aldri laget før...kanskje jeg skulle ta sjansen?! Hmmm spennende.


#6

Nextlife sa for siden:

Det er i alle fall veldig enkelt og greit.


#7

Einhyrningur sa for siden:

Coq au vin med kylling. Serveres med potetmos.


#8

vixen sa for siden:

Veldig lett og veldig godt! Kan godt lages kvelden før.


#9

Pegasus sa for siden:

Kan de finne på å like rakfisk? Lettvint mat, og typisk førjulsmat hos oss.


#10

Acino sa for siden:

Mini-koldtbord? Type røykelaks, eggerøre, jukeskinke, sennep, smør, godt brød, salatblader og litt annet grønt oppskåret, en god ost og noe søtt som feks marmelade/syltetøy?


#11

Charlie sa for siden:

Fikk servert spekemat, oster, oliven, en god aioli og litt foccaccia her om dagen, enkelt og godt. Hyggelig pratemat.


#12

Che sa for siden:

Kalkunfilet er og enkelt å lage


#13

Taien sa for siden:

Her var det mange gode forslag. Koldtbord hadde vært veldig ok egentlig... Kalkunfilet er jo skikkelig snadder! Hmm...blir ikke lett dette. Kan jo høre med kollegaene mine hva de ønsker av mat, om det er tradisjonell julemat (tre forskjellige land som er representert da, så hva "tradisjonell" er må de opplyse om) eller syns det er greit med litt "uhøytidelig" mat...


#14

Ine sa for siden:

Etter å ha hatt ribbe hjemme i går, hadde jeg satt pris på å få noe ikke-julete.


#15

Taien sa for siden:

Da har gjestene ytret et ønske om ribbe, så da blir det det. Men hun ene ELSKER medisterkaker, og har veldig lyst på det. Jeg syns IKKE medisterkaker er godt i det hele tatt, og hadde planer om å holde det utenfor. Men er det noe sted de selger gode (for henne da...ikke meg), ferdige medisterkaker?


#16

Che sa for siden:

Jeg synes medisterkakene fra jacobs er gode. (For medisterkaker å være) - fant nå i en test at finsbråten er medisterkakevinner i dagblad-test. (Fikk terningkast fem på lik linje med jacobs, men er billigere)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.