Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Alternativ og supplerende kommunikasjon ASK

#1

Ine sa for siden:

Noen som så dagsrevyen i går? Tror det var da. Rørende reportasje om barn som bruker pc for å kommunisere, og foreldres kamp for å få hjelp til å oppdatere PCen, og flere som hadde måttet gå rettens veg for å få dette.

Noen som var med i reportasjen hadde fått beskjed om at barnet deres var hjernedød, men så klarer barnet fint å kommunisere vha pc. Var fokus på at barn med vansker med å kommunisere verbalt ofte viser aggresjon, fordi de har ingen måte å kommunisere verbalt på. Et annet barn som var med hadde blitt diagnostisert som alvorlig funksjonshemmet, etter at hun begynte å kommunisere med PC fikk hun diagnosen mildere funksjonshemming.

Tenk hvor mange opp igjennom som har blitt misforstått opp gjennom årene, og tenk hvor mange som kan bli hjulpet nå. :hjerter:


#2

Isolde sa for siden:

Dette er jo ikke nytt. Vi har jo en kjempedyktig mor på ASK her inne.

Selv hae jeg jobbet med ASK i mange år, i mange versjoner. Nå jobber jeg på rådgivernivå, ikke praktisk med barna like mye mer. Sitter i en del grupper i forhold til veien videre rundt ASK.

ASK er viktig både digitalt, tegn, bilder, taktile tegn og kroppslig-taktil kommunikasjon. Alle har rett til å kommunisere og bli forstått uansett alder og vansker.

Har ikke sett reportasjen du visere til, men skal se om jeg finner den. God å ta med seg inn i nettverket.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.