For to år siden hadde Sverre en oppskrift på krystallisert marsipan i DN, denne lagde vi og det ble veldig bra. Den går ut på å koke opp sukker og vann, legge marsipankuler i laken og la dette stå i kjøleskap i et par dager.
I fjor fant jeg frem oppskriften på nett, men denne gangen ble laken helt hard etter å ha stått i kjøleskapet. I nettartikkelen er blandingsforholdet 600 g sukker til 2 dl, og det høres jo umiddelbart ut som mye sukker.
Er det noen som har den opprinnelige artikkelen eller annen oppskrift på sukkerlake for å krystallisere marsipan?
Oppskriften hans ligger ute to steder med samme blandingsforhold.
Ville tro at laken man koker ikke kan stå veldig lenge, den skal vel bare avkjøles helt før bruk.
Hvis man først får krystallisering i laken (at det dannes sukkerkrystaller), så vil det etterhvert «smitte», så og si, det setter i gang krystallisering i hele massen. Slik krystallisering kan man også få f.eks. på kanten når man koker karamell, og kommer krystallene i massen, kan karamellen bli kornete (derfor skal man ikke røre krystaller på kanten ned i karamellen). Tipper det er noe sånt som har skjedd?
Takk for denne tråden, jeg måtte jo selvfølgelig prøve å lage det.
Jeg lagde kuler i ulike farger og størrelser, og det ble altså så lekkert.:hyper:
Jeg hadde som pynt på julaftendesserten, jeg prøvde å kopiere Sverre Sæthres julekake med mascarponeriskrem. Meget vellykket, både kake og pynt.
Ja, han hadde den som julekake i utsalget sitt. Jeg syntes den så så fristende ut atjeg ville prøve å lage. Jeg tenkte ikke på å Google oppskrift. :flau: så jeg brukte uendelig lang tid på å vurdere, spekulere og å finne ut av hvordan den kaken skulle lages. :knegg:
Han pleier heldigvis å legge ut skisser av tverrsnittet på kakene sine, så jeg manøvrerte etter den. Jeg fikk ikke tak i kirsebær, så brukte nedkokt rips isteden.
Skikkelig god og kul kake.