Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sukkerlake for krystallisert marsipan

#1

Cauchy sa for siden:

For to år siden hadde Sverre en oppskrift på krystallisert marsipan i DN, denne lagde vi og det ble veldig bra. Den går ut på å koke opp sukker og vann, legge marsipankuler i laken og la dette stå i kjøleskap i et par dager.

I fjor fant jeg frem oppskriften på nett, men denne gangen ble laken helt hard etter å ha stått i kjøleskapet. I nettartikkelen er blandingsforholdet 600 g sukker til 2 dl, og det høres jo umiddelbart ut som mye sukker.

Er det noen som har den opprinnelige artikkelen eller annen oppskrift på sukkerlake for å krystallisere marsipan?


#2

Charlie sa for siden:

Oppskriften hans ligger ute to steder med samme blandingsforhold.

Ville tro at laken man koker ikke kan stå veldig lenge, den skal vel bare avkjøles helt før bruk.
Hvis man først får krystallisering i laken (at det dannes sukkerkrystaller), så vil det etterhvert «smitte», så og si, det setter i gang krystallisering i hele massen. Slik krystallisering kan man også få f.eks. på kanten når man koker karamell, og kommer krystallene i massen, kan karamellen bli kornete (derfor skal man ikke røre krystaller på kanten ned i karamellen). Tipper det er noe sånt som har skjedd?


#3

Nenne sa for siden:

Nå ble jeg nysgjerrig! Hvorfor vil du/noen gjøre det? Hva brukes det til?



#5

Nenne sa for siden:

Takk! De så jo veldig lekre ut da, og er sikkert fine som dekorasjon.


#6

Nextlife sa for siden:

Takk for denne tråden, jeg måtte jo selvfølgelig prøve å lage det.
Jeg lagde kuler i ulike farger og størrelser, og det ble altså så lekkert.:hyper:
Jeg hadde som pynt på julaftendesserten, jeg prøvde å kopiere Sverre Sæthres julekake med mascarponeriskrem. Meget vellykket, både kake og pynt.



#8

Nextlife sa for siden:

Ja, han hadde den som julekake i utsalget sitt. Jeg syntes den så så fristende ut atjeg ville prøve å lage. Jeg tenkte ikke på å Google oppskrift. :flau: så jeg brukte uendelig lang tid på å vurdere, spekulere og å finne ut av hvordan den kaken skulle lages. :knegg:
Han pleier heldigvis å legge ut skisser av tverrsnittet på kakene sine, så jeg manøvrerte etter den. Jeg fikk ikke tak i kirsebær, så brukte nedkokt rips isteden.
Skikkelig god og kul kake.


#9

Nenne sa for siden:

Takk! :blomster:

Da må nok denne inn på lista over ting som skal prøves. Når det bare blir noen selskaper å lage mat til igjen. :sukk:

Jeg vil arrangere fest! Jeg vil bake og kokkelere og planlegge og ordne. :gaah:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.