Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal jeg bake?

#1

frukt sa for siden:

Jeg har lyst til å bake noe godt til frokost på julaften, men hva?
Det kan godt være noe som kaldheves over natten og stekes på morgenen, og helst ikke for grovt. Jeg vil også gjerne ha tips om noe bolleaktig som kan være godt til frokost. :vilha:


#2

millact sa for siden:

Julebrød?


#3

Albertine sa for siden:

Da MÅ du lage Nennes rundstykker! De er himmelske! Oppskrift finner du her inne.


#4

Taien sa for siden:

Vi baker alltid Nennes rundstykker til julefrokosten. De er helt magiske!


#5

Isprinsessen sa for siden:

Kan Nennes rundstykker bakes og fryses ned?


#6

frukt sa for siden:

Nennes rundstykker it is. :yessir:


#7

Taien sa for siden:

Ja absolutt! Vi gjør alltid det.


#8

Niobe sa for siden:

Her er julegeiter favoritten til julefrokost.


#9

Acino sa for siden:

Gode rundstykker og julebrød er obligatorisk her til julefrokost. Men jeg baker og fryser ned på forhånd. Så ja, julebrød er tipset mitt. Nydelig med smør og hvitost eller brunost på.


#10

Nenne sa for siden:

Også jeg som skulle inn her og foreslå noe helt annet. :humre:


#11

frukt sa for siden:

Tar gjerne imot flere forslag!



#13

Karamell sa for siden:

Hva er julegeiter, og kan man bake julebrød uten rosiner, tror dere?


#14

Niobe sa for siden:

Julegeiter er litt søte, veldig myke rundstykker. De passer veldig godt til salt julepålegg, synes jeg. De skal egentlig lages i en spesiell fasong med et snitt i enden, men jeg lager dem som rundstykker. Kanskje ikke så ulikt julebrød uten rosiner? :knegg:


#15

Karamell sa for siden:

:knegg: ja, jeg googlet. Hvordan er de å fryse, Niobe?


#16

Niobe sa for siden:

Funker veldig fint. Jeg fryser dem alltid. Tiner i stekeovn.


#17

Acino sa for siden:

Sånne geiter hørtes spennende ut! Hvilken oppskrift bruker du, Niobe?


#18

Chablis sa for siden:

Lager Horn og rundstykker , har en god oppskrift fra jobb på rundstykker.


#19

Nenne sa for siden:

Jeg tenkte å foreslå brioche hvis du ville ha noe bolleaktig, men de fine rundstykkene mine er det vi bruker til alle frokostene altså.

Jeg skal finne brioche-oppskriften min til deg.


#20

Nenne sa for siden:

Brioche er fransk bakst med masse egg og smør. Det gjør den saftig og smakfull. Ha på syltetøy, marmelade eller appelsincurd.

Tilberedningstid 1 time

Antall porsjoner 8

Ingredienser

375 g mel
10 g gjær for søt bakst
1.5 dl lunken melk
65 g sukker
65 g romtemperert smør
1 ts salt
1 stk romtemperert egg
1 stk egg til pensling

Fremgangsmåte

Rør ut gjæren i lunken melk. Sikt melet i en bolle. Bland i sukker og salt og lag en grop midt i. Visp egget lett, tilsett egg og gjærblandingen. Hell i gropen og bland godt med melet. Du kan godt bruke en mikser. Når du har oppnådd en jevn deig, tilsettes smøret i klumper. Bland godt.

La hvile to timer på et lunt sted, til deigen har oppnådd dobbel størrelse. Elt deigen godt og del den opp i åtte boller som plasseres tett i tett i en kake- eller brødform. Du kan godt forme den til en loff og steike i vanlig brødform. La heve en time under et kjøkkenhåndkle.
Lag et snitt i hver bolle med en skarp kniv. Pensle med vispet egg og steik ved 200 grader i 35 minutter. Ta ut av formen og avkjøl.

Disse må forresten spises samme dag, de er ikke gode å fryse.


#21

millact sa for siden:

Oppskrift?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.