Hyacinth sa
for 4år siden:
Hvordan lager man egentlig kremen til gule bomber? Hva fungerer best? Noen oppskrifter sverger til å røre inn kaldt smør, andre sier det må være romtemperert. Og er maizenna nødvendig?
Og funker det å bruke ferdig kransekakemasse fra Odense? Håper det. Hater å skolde og kverne mandler.
Isolde sa
for 4år siden:
Kan du ikke kjøre uskoldede mandler i blender? Der gjorde jeg alltid til makroner før jeg fikk god kvern.
Bakte gule bomber i helgen og 600g mandler var kvenet på få minutter. Uten gris.
Jeg blandet inn kaldt smør, om det var det beste må du spørre fuglane om. Mannen derimot mente de var veldig spiselig.
Niobe sa
for 4år siden:
Jeg bruker ferdig kransekakemasse til både gule bomber og Sarah Bernhard. Jeg liker det bedre, faktisk, for jeg vil kjevle tynne bunner.
zinatara sa
for 4år siden:
Kanskje det funker å bruke makronfyll fra pose? Det er jo bare mandler og sukker kolonial.no/produkter/14305-freia-makronfyll/
Hyacinth sa
for 4år siden:
Niobe sa:
Jeg bruker ferdig kransekakemasse til både gule bomber og Sarah Bernhard. Jeg liker det bedre, faktisk, for jeg vil kjevle tynne bunner.
Ah, så godt å høre. Tenkte bare å skjære tynne skiver av rullen, jeg... :sparke:
Hyacinth sa
for 4år siden:
Isolde sa:
Kan du ikke kjøre uskoldede mandler i blender? Der gjorde jeg alltid til makroner før jeg fikk god kvern.
.
Jo, det kan jeg nok, men jeg tror ikke jeg gidder. :knegg:
Hyacinth sa
for 4år siden:
Pose? Hmmm. Skeptisk. :knegg:
Hyacinth sa
for 4år siden:
Men det er jo sånn mandelfyll man har i fastelavnsboller??
Niobe sa
for 4år siden:
Hyacinth sa:
Ah, så godt å høre. Tenkte bare å skjære tynne skiver av rullen, jeg... :sparke:
Det går nok fint. Jeg liker mine små og tynne, jeg tror ikke det ville gått uten kjevling. Og det er jo veldig fort gjort, det er lett deig å jobbe med.
Hyacinth sa
for 4år siden:
Niobe sa:
Jeg bruker ferdig kransekakemasse til både gule bomber og Sarah Bernhard. Jeg liker det bedre, faktisk, for jeg vil kjevle tynne bunner.
Hvor lenge steker du bunnene?
Hyacinth sa
for 4år siden:
Niobe sa:
Det går nok fint. Jeg liker mine små og tynne, jeg tror ikke det ville gått uten kjevling. Og det er jo veldig fort gjort, det er lett deig å jobbe med.
Ja, de blir nok litt store rett fra rullen.
Niobe sa
for 4år siden:
Hyacinth sa:
Ja, de blir nok litt store rett fra rullen.
Det er bare å rulle den litt tynnere. Jeg er bare ikke så god på å skjære tynt.
Jeg steker dem på 180 grader til de får litt farge i kantene. Det tar ikke mange minuttene.
zinatara sa
for 4år siden:
Hyacinth sa:
Men det er jo sånn mandelfyll man har i fastelavnsboller??
På freia sine sider står det
Makronfyll passer ypperlig til bruk som kakefyll eller mandelbunn i fyrstekake, kringle, suksessterte og annet bakverk.
Så virker som det skal gå an å bruke til kakebunn også.
Hyacinth sa
for 4år siden:
Ok, så du «gjennomsteker» dem liksom ikke? Jeg liker sånn deig best når den er litt lite stekt, på en måte. Hvor tynne vil du anslå at dine bunner er før du steker dem? 5 mm?
Hyacinth sa
for 4år siden:
zinatara sa:
På freia sine sider står det Så virker som det skal gå an å bruke til kakebunn også.
Hm. Det har jeg aldri tenkt på. Men når du sier det, så er jo sånt fyll litt marsipanaktig.
Hyacinth sa
for 4år siden:
Jeg lurer også på om jeg skal lage de gule bombene doble, altså som bomber, eller enkle, som Sarah Bernhard. Det er jo smak og behag, selvsagt, men har dere noen tanker om dette? Jeg tenker at hvis jeg lager dem enkle, så får jeg dobbelt så mange. :knegg:
zinatara sa
for 4år siden:
Hyacinth sa:
Hm. Det har jeg aldri tenkt på. Men når du sier det, så er jo sånt fyll litt marsipanaktig.
Det er jo nesten bare mandler og sukker, så med litt eggehviter blir det sikkert mandelbunn. Men har altså ikke testet det selv.