Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gule bomber

#1

Hyacinth sa for siden:

Hvordan lager man egentlig kremen til gule bomber? Hva fungerer best? Noen oppskrifter sverger til å røre inn kaldt smør, andre sier det må være romtemperert. Og er maizenna nødvendig?

Og funker det å bruke ferdig kransekakemasse fra Odense? Håper det. Hater å skolde og kverne mandler.


#2

Isolde sa for siden:

Kan du ikke kjøre uskoldede mandler i blender? Der gjorde jeg alltid til makroner før jeg fikk god kvern.

Bakte gule bomber i helgen og 600g mandler var kvenet på få minutter. Uten gris.

Jeg blandet inn kaldt smør, om det var det beste må du spørre fuglane om. Mannen derimot mente de var veldig spiselig.


#3

Niobe sa for siden:

Jeg bruker ferdig kransekakemasse til både gule bomber og Sarah Bernhard. Jeg liker det bedre, faktisk, for jeg vil kjevle tynne bunner.


#4

zinatara sa for siden:

Kanskje det funker å bruke makronfyll fra pose? Det er jo bare mandler og sukker kolonial.no/produkter/14305-freia-makronfyll/


#5

Hyacinth sa for siden:

Ah, så godt å høre. Tenkte bare å skjære tynne skiver av rullen, jeg... :sparke:


#6

Hyacinth sa for siden:

Jo, det kan jeg nok, men jeg tror ikke jeg gidder. :knegg:



#8

Hyacinth sa for siden:

Men det er jo sånn mandelfyll man har i fastelavnsboller??


#9

Niobe sa for siden:

Det går nok fint. Jeg liker mine små og tynne, jeg tror ikke det ville gått uten kjevling. Og det er jo veldig fort gjort, det er lett deig å jobbe med.


#10

Hyacinth sa for siden:

Hvor lenge steker du bunnene?


#11

Hyacinth sa for siden:

Ja, de blir nok litt store rett fra rullen.


#12

Niobe sa for siden:

Det er bare å rulle den litt tynnere. Jeg er bare ikke så god på å skjære tynt.

Jeg steker dem på 180 grader til de får litt farge i kantene. Det tar ikke mange minuttene.


#13

zinatara sa for siden:

På freia sine sider står det

Så virker som det skal gå an å bruke til kakebunn også.

#14

Hyacinth sa for siden:

Ok, så du «gjennomsteker» dem liksom ikke? Jeg liker sånn deig best når den er litt lite stekt, på en måte. Hvor tynne vil du anslå at dine bunner er før du steker dem? 5 mm?


#15

Hyacinth sa for siden:

Hm. Det har jeg aldri tenkt på. Men når du sier det, så er jo sånt fyll litt marsipanaktig.


#16

Hyacinth sa for siden:

Jeg lurer også på om jeg skal lage de gule bombene doble, altså som bomber, eller enkle, som Sarah Bernhard. Det er jo smak og behag, selvsagt, men har dere noen tanker om dette? Jeg tenker at hvis jeg lager dem enkle, så får jeg dobbelt så mange. :knegg:


#17

zinatara sa for siden:

Det er jo nesten bare mandler og sukker, så med litt eggehviter blir det sikkert mandelbunn. Men har altså ikke testet det selv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.