Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spansk mat & vin

#1

millact sa for siden:

Min mor og samboer er mye i Spania, flere ganger i året. Siste turen de fikk gjennomført var i januar.

Så da tenker jeg de skal få noen gode spanske vinflasker til jul sammen med noe annen god mat. Tips til gode viner? Tips til mat?


#2

Tallulah sa for siden:

Så hyggelig gave!

Jeg er ikke så god på spansk vin, men ganske god på spansk mat. Jeg vet ikke hvor i landet du bor, men på Gutta på Haugen (St. Hanshaugen og Mathallen) får du både spansk spekepølse og spekeskinke, samt spansk ost. Mulig det går an å bestille?

I Spania spiser de jo også mye saltete mandler, og brente mandler som snacks.

Her er det jeg fant hos dem som er spansk:
www.gutta.no/categories/spania
www.gutta.no/products/serranoskinke
www.gutta.no/products/la-hoguera-salchichn
www.gutta.no/products/valenciamandler-uten-skall
www.gutta.no/products/valenciamandler-med-skall
www.gutta.no/products/sardinas-i-olivenolje


#3

Nenne sa for siden:

Ja! Forjas del Salnés Leirana Albariñjo 2019. Denne drakk jeg først på et hotell til røye og så laget jeg paella med skalldyr til den seinere. Nå har jeg i hvert fall tre flasker liggende. Det er bestillingsvare tror jeg. Varenummer 10029901.

Jeg fikk en veldig god vin laget på Monastrell-druen til tapas og ba om tips i Aftenpostens vinklubb til gode viner på denne druen da jeg kom hjem. Denne her har jeg ikke prøvd ennå, men her er tipset: Alta Alella Merla 2017. Kan brukes til and, svin, fugl, lam og vegetar. Så det høres ut som en tapas-vin for meg.

En annen Monastrell-vin er den mye rimeligere Finca Bacara 3015 Monstrell 2019. Den skal være god til grillmat.

Denne Ramon Bilbao Single Vinyard 2016 har jeg drukket til andebryst og det var skikkelig godt. Passer også til storfe og lam. Den er laget på Garnacha og Tempranillo, halvt om halvt. Jeg er ingen stor Tempranillo-fan i grunnen, men denne var veldig god.

Ellers er det jo cavaen "alle" kjenner da: Juvé y Camps Reserva de la Familia Gran Reserva Brut Nature 2016.

Putt på meg en femmer lizzom. :flau:


#4

millact sa for siden:

Takk for gode tips!

Bor på Sørlandet. Min bror i Oslo kunne sikkert handlet for meg der, men de forsøker å unngå butikker som best de kan og skal heller ikke nedover før jul.

Men jeg rekker jo kanskje noe netthandel.


#5

Tallulah sa for siden:

I dagligvarebutikker med godt utvalg får man tak i mye av dette. Både spansk spekemat og ost, og veldig ofte valenciamandler også. :jupp:


#6

millact sa for siden:

Ja, burde klare å få tak i ost i alle fall.

Da har jeg en plan.


#7

Tallulah sa for siden:

Jeg ble så inspirert så jeg måtte innom Gutta på Haugen og kjøpe valenciamandler. :knegg:


#8

Fintdethei! sa for siden:

Du, det var faktisk ingen dum ide. Mine foreldre pleier alltid ha 14 dager på Granca på denne tiden. Kanskje fikse noe spanskinspirert til dem som erstatning..


#9

millact sa for siden:

Kos deg! Tror aldri jeg har smakt det.

Lurer på når de kommer seg til Nerja igjen. Tviler på det blir i 2021.


#10

millact sa for siden:

Som mine har de sikkert det meste.

Tenker å gjøre noe gøy ut av det. Må bare tenke litt.




Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.