Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enkel marsipankonfekt

#1

Hyacinth sa for siden:

Tror jeg har spurt tidligere år, men jeg finner ikke noe når jeg søker.

Jeg har marsipan. Hvordan forvandler jeg den enklest mulig til fantstisk konfekt?


#2

Maverick sa for siden:

Ruller i kuler, dypper i sjokolade og strør gullstøv over. :jupp:

:lessismore:


#3

Hyacinth sa for siden:

Ja, det kan jeg gjøre. :) Men det hadde også vært digg å smaksette marsipanen litt, tror jeg.


#4

Bluen sa for siden:

Enig. Jeg synes marsipanen er best naturell eller med bare sjokolade.


#5

Hyacinth sa for siden:

Jeg burde kanskje nevnt innledningsvis at jeg ikke er en stor marsipanelsker...


#6

Maverick sa for siden:

Så det du egentlig lurer på er hvordan man kan få marsipan til å ikke smake marsipan. :skuffet:


#7

Hyacinth sa for siden:

:knegg:


#8

Syrinx sa for siden:

Jeg har noen år knadd inn finhakka valnøtter og en liten skvett cognac.

Det er også godt med litt baileys i marsipanen.


#9

celebelen sa for siden:

Bland inn romrosiner før du dypper i sjokolade :nam:



#11

kamp sa for siden:

Bland inn hakket usaltede pistasjnøtter


#12

Nenne sa for siden:

Jeg ser noen foreslår konjakk. Det går fint det, men jeg vil slå et slag for Calvados. Prøv en dæsj av det, kna det inn og dekk med sjokolade. Hvis du er skikkelig fancy sylter du appelsinskall du kan ha til pynt oppå. Det er skikkelig godt! :nam:


#13

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk, alle! :blomst:


#14

My sa for siden:

Rull kuler, dypp nederste halvdel i sjokolade, press en bit valnøtt ned i toppen (altså den halvdelen som ikke har sjokolade), trykk samtidig, slik at den blir litt flatere. Det ser pent og fristende ut.


#15

Musemus sa for siden:

Gullstøv? Hvor? :hyper:


#16

My sa for siden:

Her har de det i alle fall på Traktøren, der har de masse dilldall til kakepynt. Jeg har en liten beholder med noe bronsestøv, som må drysses på, på en eller annen måte, også har jeg en "sprayflaske" med glitterstøv.


#17

Bluen sa for siden:

På Meny også, tror jeg.


#18

Musemus sa for siden:

Fant på Jernia - men 8g? Hvis man ruller kuler, får man dryssa på, eller er det bittebittelite?


#19

Hyacinth sa for siden:

Gullstøv har jeg hatt i mange år. Det heter Dust og fås overalt. Men det ER virkelig støv. Det fyker overalt og sprer seg noe helt utrolig.


#20

Hyacinth sa for siden:

Du må bruke 1/10 teskje, ha det i en liten tesil og banke lett på silen over det du skal ha. Det varer i hundre år.


#21

Niobe sa for siden:

Kna marsipanen med Bailey’s Chocolate Luxe (eller vanlig Bailey’s), rull til kuler, dypp i mørk sjokolade.


#22

Shun sa for siden:

Jeg har knadd marsipankuler med Cointreau, konjakk, amaretto og kakaolikør. Og har kjøpt kaffelikør til samme formål.


#23

frukt sa for siden:

Jeg bruker en passe tynn malepensel, og pensler på. Da får man glitteret der man vil. Hadde et sett med ubrukte pensler liggende som har blitt dedikert til den slags.


#24

Malama sa for siden:

Jeg kommer til å lage med bare marsipan og sjokolade om det blir. Her i huset spises marsipanen like gjøre e bare i skiver fra ei marsipanpølse.... Og er par av oss tåler ikke nøtter (men mandler, så marsipan tåler vi) så alle sånne stunt utgår med høye kneløft.


#25

Taien sa for siden:

En kan skjelvle marsipan ut i en rektangel (som passer i en brødform). Legg denne nederst i en brødform kledd med plastfolie, hell over et godt lag med smeltet sjokolade, jeg vet at noen har også et lag med gelé. Ha så mange lag du ønsker. Sett kaldt til alt stivner. Ta ut av formen og skjær i biter. Oppbevares kjølig.


#26

veobra sa for siden:

Vi lagde veldig gode Mozartkuler med nougat og sjokolade. Kan se om jeg finner oppskrift.



#28

Hyacinth sa for siden:

Takk for tipsene! :)


#29

frukt sa for siden:

Tørket frukt, for eksempel tranebær er godt, hvis man liker den slags.


#30

Hyacinth sa for siden:

Liker det veldig godt, og det har så julete farge!

Jeg har tranebær liggende til en annen julekonfekt jeg skal lage. Den er så pen, julete, god og enkel, så jeg kan jo tipse om det:

Smelt to store plater melkesjokolade (400 g), eller annen sjokolade, om du heller foretrekker det. Smør det utover (med slikkepott) to bakeplater med bakepapir, så tynt du ønsker.

Strø på det du liker. Jeg bruker følgende, både fordi det gir fantastiske farger, men også fordi det er ingredienser jeg allerede har og som smaker godt:

Hakkede pistasjnøtter
Hakket (vel, jeg klipper!) tørket aprikos
Hakkede tørkede tranebær
Litt gullstøv (som sagt har jeg det i en tesil)
Maldonsalt

La det stivne, jeg setter det i en litt kald bod. Brekk i rustikke biter og oppbevar kjølig.


#31

Skilpadda sa for siden:

Appelsinlikør og/eller revet appelsinskall er veldig godt i marsipan. Ellers er tørket frukt bløtlagt i alkohol en vinnerkombo med marsipan og sjokolade; for eksempel svisker i portvin, epler i calvados eller aprikoser i konjakk. (Whisky har jeg alltid hørt skulle passe bra, men jeg har ikke kommet så langt som til å prøve det - kanskje jeg skulle gjøre det i år?)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.