Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor kjøper konfirmant-jentene bh til å ha under bunad?

#1

banana sa for siden:

Hun som skal sy inn bunaden sier at sportsbh ikke duger, at vi bør skaffe en ordentlig bh, gjerne med litt padding, til tilpasning av bunaden for vårens konfirmasjon. (Paddingen fordi når hun har vokst litt kan den tas ut.)

Så hvor går man? Ordentlig undertøysbutikk eller en av kjedene (her finnes Cubus, KappAhl, H&M og Lindex i allefall, for Change må vi kjøre noen mil).


#2

Nenne sa for siden:

Lindex har vel noe bedre utvalg enn de andre kjedebutikkene. Det som taler for å kjøre litt lengre er jo å få prøvd skikkelig med hjelp sånn at hun finner riktig størrelse. Så kan hun heller handle på kjedene seinere. Ned i omkrets og opp i cup gjelder for den aldersgruppen også.

Eksempel: Jentungen er ikke så veldig barmfager, men riktig BH-størrelse er 65D. På en av kjedene uten hjelp hadde hun lett endt opp med 75B eller noe sånt, for de går jo ofte ikke så langt ned som 65 en gang. Lindex gjør da.

Det er veldig mange, selv i dyre butikker som ikke har peiling. I Spania på en eksklusive butikk insisterte de på å gi meg en C-cup i 85 eller noe sånt. Men jeg var like tydelig å at jeg skulle ha 70F. De trodde meg bare ikke og kom inn i prøverommet i tur og orden for å hale og dra i både meg og plagget. De ga seg da. :knegg:


#3

Gaia sa for siden:

Cubus har veldig godt utvalg fra str. 65A og oppover. Det er viktig at du blir med henne inn og hjelper henne å tilpasse den første gangen hun skal kjøpe. Yngste her har skjønt at når BHene blir for små, så er det fordi hun skal øke koppstørrelsen, ikke omkretsen. (Takk, FP, som lærte det til meg. :knegg: )


#4

My sa for siden:

Anbefaler også Lindex ja. Min konfirmant brukte vanlig BH som hun ellers bruker, men hun er barmfager da, og bruker "ordentlig" bh til vanlig. Den glatte typen med litt padding, uten sømmer eller blonder som kan vises under tynne gensere.


#5

Tjorven sa for siden:

Til skrekk og advarsel: her skjer det store forandringer i den alderen.

Høsten 2019 ble det tatt mål av snuppa til bunad. Da bunaden skulle hentes i mai 2020 så hadde hun vokst 20(!) cm i brystvidde. Det lot seg redde inn på bunaden, men ingen bh i verden kunne utgjort den forskjellen.

Høsten 2019 kjøpte hun bh'er på Lindex, mens hun våren 2020 var over på "skikkelige bh-forretninger" som f.eks. Change.


#6

sindrome sa for siden:

Hvorfor er bh'en under bunaden viktig når man ikke har store pupper? Jeg er ikke barmfager og det spiller så liten rolle hva jeg har under bunaden min, den gir mer form til meg enn omvendt. Det kommer kanskje an på bunaden?


#7

My sa for siden:

Antar det handler om at en sports-bh presser brystene inntil, og hvis man tilpasser bunaden til det kan den fort bli for liten, siden en 14-åring neppe krymper i brysthøyde de påfølgende årene. Så det er lettere å få sydd en bunad som også vil passe i framtiden, hvis de har en BH som løfter brystene og gjerne forstørrer litt i tillegg.


#8

Malama sa for siden:

Tipper det er tanken ja, at bunaden skal syes med rom for litt mer enn en gjennomsnittelig 14 åring har ved prøving

Dog, i tjorven sitt tilfelle er det jo i så fall absolutt ikke nok med bare bh


#9

My sa for siden:

Nei, men om hun ett år tidligere i tillegg hadde hatt sports-bh under prøving er det ikke sikkert det hadde latt seg fikse engang.


#10

Tjorven sa for siden:

Nei, og den som skal sy kan med fordel se på mor til barnet om hva som er en sannsynlig utvikling. Man arver ikke alltid kroppsfasong, men en del gjør jo det. (Snuppa og jeg er nå veldig like i figuren.) At hun skulle bli barmfager var ingen overraskelse.

Men for å svare helt konkret på det som etterspørres i HI - jeg ville gått på Lindex.

De har langt flere størrelser enn de fleste andre kjedebutikker.


#11

GydaG sa for siden:

Vi hadde samme problem her med vår eldste. Hun skulle bruke min bunad, satt supert på året før, og hadde mer enn nok rom til utvikling (trodde vi) helt til jeg noen mnd senere begynte åfå panikk da vi for 3. gang måtte ut og kjøpe nye BH-er.
Da hun prøvde den tre uker før konfirmasjonen gikk det akkurat, men på selve dagen så det helt ekstremt ut, og var rett og slett ikke mulig å få igjen øverste hempe, så vi vurderte korsett :o men endte med sports-bh og en tomannsjobb for å få snøra henne igjen.
Stakkars unge, heldigvis gikk det greit, men så fort de fleste gjestene hadde forlatt lokalet vi leide måtte bunaden av og hun gikk rundt med kun skjorta og underskjørtet mens vi ryddet opp. :p


#12

GydaG sa for siden:

Dette ble bare enda ett argument for min del, å kjøpe bunad til konfirmanter er virkelig ikke enkelt. Min har vesentlig mer pupper en sin mor, ikke aner jeg hvor hun har arvet de genene fra heller, for det er ikke så stas for henne heller. Hun vokste så fort at hun har strekkmerker på sidene, og syns selv det var i overkant mens det stod på.


#13

løve70 sa for siden:

Lindex er de eneste av kjedebutikkene vi har funnet bh'er til arvingen i. Hun startet vel med 65B og endte på 70 D/E.


#14

Bluen sa for siden:

Det er jeg ikke enig i - de går sjelden langt nok ned i omkrets til meg. Det gjør derimot Cubus. Mulig de har større utvalg i større størrelser på Lindex, da.

Opp i cup og ned i omkrets passer absolutt ikke for alle, bare så det er sagt nok en gang.


#15

Gaia sa for siden:

Det er ikke min erfaring. Den lokale Cubusen har langt bedre utvalg i BHer som passer til yngste (som bruker 65 i omkrets) enn det den lokale Lindexen har. Så da bør du nok sjekke begge.


#16

Sol sa for siden:

Hos oss har vi også fortrukket Cubus. De går langt ned rundt ryggen og sitter godt både på små bryster og de mer omfangsrike.


#17

Bluen sa for siden:

Jeg har tenkt litt mer på dette, og for egen del tror jeg det skjærer seg fordi jeg er veldig smal rundt der BH-en sitter. (Andre deler av kroppen not so much.) Det er liksom ikke noe fett heller å skvise «ned i omkrets», men ganske rett på beinet. Det samme med puppene - de er små, og det er lite fett rundt, ikke noe i armhuler og sånt som kan trøkkes ned i en større cup. I alle fall går det seg dårlig i praksis - større cuper blir altfor brede. Tror det samme vil gjelde mange slanke, unge jenter. (Uten sammenlikning for øvrig. :knegg: )


#18

Benzo sa for siden:

Straks 16-åringen handler også på Cubus,pga av at de går lavt ned i omkrets (65).


#19

Tjorven sa for siden:

Ok. Jeg går aldri på Cubus (uten noen god grunn til det). Det er godt mulig de også har godt utvalg. Men Lindex er uendelig mye bedre enn HM og GinaTricot.


#20

Musemus sa for siden:

Handla nettopp BH til Storesøster (08-modell) på Lindex. Spør de gjerne, er min anbefaling.


#21

banana sa for siden:

Takk for gode innspill.


#22

Pamina sa for siden:

Mål skikkelig så dere kjøper en som sitter godt hvis dere ikke går i en butikk der dere kan få hjelp.


#23

Fløyel sa for siden:

Det er mange konfirmanter som syr om bunaden sin allerede når de er 18-20 år. Det skal ikke se ut som om de drukner i bunaden når de er 16, mye skjer med jentekroppen fra de er 14 - 18/20 år. Så det flere av dere har opplevd i året før konfirmasjon er helt igjenkjenbart. Jeg har sydd bunader til noen konfirmanter, og sydd om etter noen år. Ofte holder det å senke skuldersømmen.

Men en god BH når de tar mål er et godt tips, det gjelder egentlig uansett alder. Sportsbh er håpløst. Men en t-skjorte bh med padding er fint.


#24

Nenne sa for siden:

Det kan ha blitt bedre, men jeg har erfart at det Cubus har i 65 bare er B-cup eller enda mindre.

Litt sømmemonn blr bunader ha,men ikke alle endrer seg mye i tenåra etter konfirmasjonen. Storesøsters mål endret seg ikke fra hun ble målt ved bestilling rett før 13-årsdagen og frem til montering vel halvannet år seinere. Sydama var skråsikker på stor endring da vi bestilte, mens jeg flirte for meg selv og var sikker på at hun var ferdig vokst allerede ett år før det igjen. Det hadde jeg, dessverre sier Storesøster, rett i.


#25

Nera sa for siden:

Jeg har BHer fra Cubus i 65E og 65F, og de er kjøpt i helt vanlig butikk, ikke på nett.


#26

Gaia sa for siden:

Yngste bruker nå 65E og det går i alle fall opp til F, det jeg har sett. Det er godt utvalg i 65- og 70-BHer på vår lokale Cubus. Må hun over på G kommer jeg nok til å gå for Change, for å sørge for at de gir god nok støtte.

HM er helt ubrukelig på undertøysfronten. KappAhl og Lindex litt bedre. Men skal man ha skikkelig gode BHer, så må man i undertøysbutikk.


#27

-ea- sa for siden:

Noen av oss går helt fint i bh'er fra H&M, bare så det er sagt.


#28

Bluen sa for siden:

Jepp. :jupp: Det er absolutt ikke alle som trenger å oppsøke spesialforretninger, verken i en alder av 14 eller 50.


#29

Polyanna sa for siden:

Har endelig oppdaget hm sine helt enkle bh-er uten spiler eller annet tøys, og er så glad for det!! Bra for oss småpuppe-folk!


#30

Tussa sa for siden:

Eg bruke 80F og har funne min store favoritt i Diva på Lindex. Så med stor pupp kan en også leve godt uten undertøysbutikk.


#31

Hyacinth sa for siden:

Alle mine bh-er er fra HM og koster 99 kroner. De sitter som et skudd.

Hilsen 75A, eller noe. Husker ikke helt, klipper alltid av lappen. (Og det er veldig irriterende at jeg ikke husker, for jeg må alltid prøve når jeg skal ha ny. Men jeg orker ikke ha den digre merkelappen på.)


#32

Magica sa for siden:

Jada, og jeg er en av dem - men har små pupper da. Jeg takler ikke spiler så jeg må ha uten.


#33

Polyanna sa for siden:

Hyacinth: Det er sånt notatfunksjonen på mobilen er til. :knegg:


#34

Tjorven sa for siden:

Men de har jo ikke smalere omkrets enn 75? Mange jenter på 14 er smalere enn det.


#35

Hyacinth sa for siden:

God idé! Der har jeg ønskelister og middagslister, men jeg kan jo ha en egen bh-liste. :knegg:


#36

Maverick sa for siden:

Joda. De går ned i 70, hvertfall, og jeg mener jeg har sett i 65 også. Mange voksne kvinner er nemlig også smalere enn det. :knegg:


#37

Input sa for siden:

Mine BHer har ikke engang den typen størrelser. Nå som jeg ammer er de medium, men før jeg begynte å amme var de small.


#38

Tjorven sa for siden:

Vi fant bare 75 og 80 sist gang vi var der, og vi spurte om de ikke hadde lavere omkrets og fikk et ganske furtent svar som «nei, disse størrelsene passer faktisk til alle». Da gadd jeg ikke å svare engang og vi gikk til en annen butikk. Jeg tenkte at hun som jobbet der kjente vareutvalget sitt.

For 75 og 80 passer ikke alle. Verken voksne damer eller tenåringer.


#39

frukt sa for siden:

Cubus har ihvertfall noen modeller i 65. Jeg anbefaler å reservere på nett og hente i butikk. Så slipper man å lete gjennom hele beholdningen etter riktig størrelse.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.