Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva servere i tillegg til/i stedet for pinnekjøtt?

#1

Drømmedama sa for siden:

Vi inviterer alltid til pinnekjøttmiddag i romjula. Med mandelpoteter, kålrotstappe, rødkål og sjysaus og alt. Men ikke alle i familien liker pinnekjøtt. Hva går det an å servere ved siden av som de kan spise? Ribbe utgår. Det gjør også pølser av alle slag. Hjelp!


#2

dutte sa for siden:

Indrefilet av svin? Det er rent og magert kjøtt, og kan passe for flere, som ikke vil ha pinnekjøttet.


#3

Acino sa for siden:

Røykt svinekam, bayonneskinke og den slags salt/røykt passer utmerket til kålrabistapp iallfall. Og selv om du sier pølser utgår nevner jeg likevel Nordfjord kjøtt sin dampepølse (ligger i frysedisken, må trekke i 50-60 min): grov, saftig pølse som er nydelig med poteter og kålrabistapp.


#4

Syrinx sa for siden:

Mitt personlige førstevalg ville være lutefisk som er veldig godt med potet, kålrabistappe og pinnekjøttsjy/saus.

Om ikke det så har Acino gode forslag.


#5

GinaK sa for siden:

Fin tråd. Har grublet på det samme og har kjøpt ekstra mye vossakorv. Røkt svinekam var lurt. Hadde det med potetmos en søndag og alle likte det kjempegodt.


#6

Input sa for siden:

Mulig jeg er forutinntatt, men jeg ville tenkt at de som ikke liker pinnekjøtt sikkert ikke liker lutefisk heller. :sparke:

Vi serverer medisterkaker til. Det er vel ikke vanlig, men det er såpass trygt at vi går for det likevel.


#7

Syrinx sa for siden:

Så vel igrunn ikke for meg lutefisk som et reelt alternativ, nei. :knegg: Men det var mitt egoistisk naturlige førstevalg, så det måtte nesten få plass.


#8

Myria sa for siden:

Som en som ikke liker pinnekjøtt (det er det absolutt verste jeg vet) kan jeg si at jeg blir bare overlykkelig hvis noen har laget hva som helst som gjør at jeg slipper å putte pinnekjøtt i min munn. :knegg: Jeg likte Acino sine forslag om svinekam eller skinke. :jupp:


#9

millact sa for siden:

Enig! Skinke er lettvint og godt.


#10

Charlie sa for siden:

Karbonader, kjøttkaker osv. liker vel de fleste. Mange i vår familie spiser ikke gris, helt uten religion. Så litt preget av det. Hvis ikke, medisterkaker.

Hva er årsaken til at pølser ikke er aktuelt? Er det formen, eller farsen? Hvis det er farse, skulle man tro medisterkaker heller ikke fungerer. :vetikke: Endel av de rå pølsene er veldig gode,og man kan fint ta av skinnet og forme kaker, om man foretrekker det.

Det finnes jo mye gode, grove pølser, som særlig Meny har godt utvalg av. Reko- utsalgene har også mye godt, endel selgere der har også halvfabrikata til jul. Er vel oftest Facebookgrupper som organiserer salget.



#12

liefje sa for siden:

Jeg ville tenkt på hva som passer til tilbehøret og gått for røkt kjøtt eller juleskinke. Lutefisk synes jeg er en HELT annen middag som er mye bedre med annet tilbehør, så det hadde ikke vært aktuelt.


#13

Malama sa for siden:

Ville fort tenkt juleskinke ja, det er jo godt til tilbehøret som flere sier.


#14

GinaK sa for siden:

Jeg kjøpte med en røkt juleskinke i går. Skulle bare varmes så jeg puttet den i vannbad sammen med vossakorvpølsene og en pose rødkål. Lå der i posene sine mens det andre ble laget. Utrolig enkelt og kjempegodt.
Takk for tips.


#15

Propella sa for siden:

Vet du hvor man kan få tak i det? En skikkelig god sockersaltad julskinka? Vi sliter litt med julematen i år. Siden vi ikke får dratt til Sverige og kjøpt julematen.


#16

millact sa for siden:

Meny?


#17

Propella sa for siden:

Meny har ikke. De selger en form for julskinka men ikke riktig type.


#18

Señora sa for siden:

Spiser finsk juleskinke vi og er vel egentlig ikke å få kjøpt i Norge. Sambo bestiller stor juleskinke på Meny og sprøyter den med salt selv og lar den ligge tre dager eller noe sånn. Kjøper sprøyte på apoteket.


#19

Input sa for siden:

Er dette riktig type? Eller denne?


#20

Propella sa for siden:

Takk! Det ser helt riktig ut. Nå ble både jeg, ungene og brødrene mine veldig fornøyde.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.