Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

PC til 8.-klassingen med dysleksi

#1

star sa for siden:

Skolen mener guttungen bør ha en bærbar PC og det er søkt om støtte fra Nav. Er 4 år siden sist.
Poenget er at den ikke bør veie så mye.
Den trenger ikke brukes til noe annet enn det det som trengs på skolen.
Hva slags spesifikasjoner holder da?
Nok med i3? Hvor mye RAM?

Den forrige han hadde ble til slutt bare hjemme for han syns den ble for tung. Og så knela den til slutt, men da, var den en del år altså.


#2

Charlie sa for siden:

Har skolen noe råd å gi? Ifht at maskinen kan «snakke» med det utstyret som brukes ellers på skolen? Her har de skole-pc på ungdomsskolen, ihvertfall. Så ville tenkt det var et poeng med enkle overganger.


#3

Syrinx sa for siden:

Skolen bør kunne komme med råd, ja.

Det er vel primært dokumenter i sky, digitale bøker og ressurser online den skal brukes til. Sjekk ut chromebook er mitt forslag.


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg istemmer at dere må snakke med skolen. Snuppa bruker nå samme skole-pc som alle de andre og så laster skolen inn retteprogrammene for henne (vi har måttet oversende koder til programvaren). Men i 8. klasse hadde de ikke skole-pc, så da leste vi kravspek fra retteprogrammene og kjøpte maskin deretter. Det holder ikke med de minste og enkleste maskinene.

(I parentes bemerkes at jeg ikke tror snuppa bruker de retteprogrammene lenger, og for henne er generell pc-bruk nok som hjelpemiddel. For henne er det også bedre at alle i klassen bruker pc, for hun hater å være annerledes.)


#5

Majka sa for siden:

Jenta mi som går i 10. bruker skole-pc og har Lingdys lastet inn her. Hun bruker stort sett Office-365 og online word.


#6

frukt sa for siden:

Jeg kan ihvertfall avbefale å kjøpe en billig laptop med bare flashminne, eller hva det nå heter. Da kan det hende det kommer en oppdatering fra Microsoft som rett og slett er for stor til å kunne innstalleres. :btdt:


#7

star sa for siden:

De bruker ipad på skolen.
Men kan høre med den ansvarlige om hen har noen "krav"
Blir jo uansett utlegg fra vår side. Pengene fra Nav dekker nok ikke en PC.


#8

Tjorven sa for siden:

Nei, støtten fra nav dekker ikke nok til en slik pc dere trenger. Jeg mener at det var behov for spesielt mye RAM. Men det er snart 6 år siden første gang vi kjøpte sånn pc til snuppa, og det har sikkert skjedd en del ting med datamaskinene på den tida.


#9

star sa for siden:

Dette blir dyrt. Har fått spesifikasjoner.
Ikke er det flust av PC'er heller.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.