Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør jeg med rosenkål?

#1

Mei sa for siden:

Ja for jeg har ikke tenkt å spise dem - men mannen hadde veldig lyst på. Siden han aldri har fått servert noen former for kål av meg før så tenkte jeg at det nå var på tide. Jeg har en pose fersk rosenkål og en steik i ovnen. I tillegg har jeg litt sopp og noen gulerøtter som også skal bli tilbehør, enten stekt eller kokt.

Problemet er rosenkålen, hvordan tilbereder man slikt?


#2

Nessie sa for siden:

Jeg bruker bare å la den få et oppkok. (ikke la den koke ihjel).
Det er utrolig godt om man hakker opp litt bacon, steker - og strør over rosenkålen :jupp:


#3

Mei sa for siden:

Bacon ja, det skal jeg klare å jakte frem fra fryseren. Koke rosenkål i under 5 minutter og strø stekt bacon over ved servering? Høres mystifistisk ut.


#4

Nessie sa for siden:

Jeg gjør det samme med rosenkål, som med gulrot.

Jeg har det nedi vannet før det koker. Lar det få et oppkok, og tar det av plata. Kan gjerne ha nedi en klatt smør ;)

Bacon og rosenkål sammen ER godt :D


#5

Mei sa for siden:

Jeg pleier å dampe gulrot - hadde jo vært en fordel om jeg kunne tilberedt dem sammen?

Tenk om det viser seg at jeg liker rosenkål!?


#6

Nessie sa for siden:

Du kan nok helt klart dampe rosenkålen på lik linje som du gjør med gulrøttene :jupp:

:D


#7

Harriet Vane sa for siden:

Rosenkål:
Kutt bacon i biter og fres det kjapt i stekepanne. Ha i rosenkål (helst fersk) og stek videre på svak varme til rosenkålen er mør og gyllen.

IKKE KOK!!! Bare del den i to, og stek sammen med baconet. Da blir det veldig godt.

Jeg HATER kokt rosenkål, og mener helt oppriktig at det smaker promp. Men stekt med bacon elelr faktisk også bare stekt i smør/olje med pepper/salt og smaker nydelig.


#8

Harriet Vane sa for siden:

Ikke damp gulrøttene. Stek dem også. Kutt i tynne tynne skiver og hiv i pannen. Smaker mye bedre.

#9

Mei sa for siden:

Steike ja. Jeg liker generelt best stekt mat. Promp vil jeg ikke ha. Hm. Siden jeg steiker Steik a'la Mim nå så tror jeg at jeg tar Rosenkål a'la det samme. Også slipper jeg å drive og lure på når gulerøttene er nesten ferdig slik at rosenkålen bare blir litt dampet og ikke så mye som dem men likevel nok og jah :iiik:

Steike gulerøtter?? Hvor lenge? Hmh. Steik med wok jo. Ja ja. Jeg tar sjansen.


#10

Left sa for siden:

Mamma pleier alltid å "smørdampe" rosenkål. Det er knallgodt. Ha en dæsj med smør i kokevannet (ikke mer vann enn yderst nødvendig) og la dem stå og småkoke litt. Ikke la dem bli vasne, det er ekkelt. Al dente :)


#11

Nessie sa for siden:

Jeg koker ikke mine, de får et "oppkok". ;)

Koker de blir de blaute og ekle.

Men stekt fungere sikkert glimrende!


#12

Mei sa for siden:

Det lukter forøvrig så vanvittig godt i hele leiligheten nå at jeg vurderer å ha steik flere ganger i uka.


#13

Nessie sa for siden:

Gleder meg til jeg blir invitert. :lykkelig:


#14

Mei sa for siden:

Du må bare komme. Vi har en 1,5 kg steik på to personer og en ztjerne. Tenkte egentlig å spørre om hva jeg kan gjøre med rester også. :knegg:.


#15

Nessie sa for siden:

Rester er jo yppelig som pålegg :nam:


#16

Azi sa for siden:

Men si meg MIM hvordan har du klart å smake promp? :eek:


#17

Ma Dalton sa for siden:

Forvell de, og avkjøl de i kaldt vann. Renn av. Stek de p panne med smør, honning og hakkede valnøtter. Og salt og nykvernet pepper. Og kanskje en liten skvis sitron over på slutten.

Dette er verdens beste aller, aller beste rosenkålen!! Honningen gjør noe spesielt med den... :p


#18

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har ikke smakt promp, men jeg har luktet noen fæle. :vokst opp med hund:


#19

Dixie Diner sa for siden:

Som den lavkarberen jeg er, så smørdamper jeg den og steker den så i halvdeler/kvart-deler sammen med masse bacon og kanskje sopp i skiver. Så kan jeg til og med finne på å helle over en skvett kremfløte og la det koke inn. Nydelig.
Gidder jeg ikke å stresse, koker jeg rosenkålen mør og smelter meierismør inn i den, eller smørdamper den. ELSKER rosenkål, spiser det flere ganger i uka.


#20

Mei sa for siden:

Jeg elsker ikke rosenkål. Men jeg klarte å spise et par. Og mannen var veldig veldig fornøyd :).


#21

Veronal sa for siden:

Jeg synes rosenkål er godt, men har bare smakt mikrobølgedampede utgaver. Har dessuten bare hatt den frosne versjonen, men det hørtes godt ut å steke dem møre i pannen sammen med bacon. :noterer:


#22

Mumriel sa for siden:

Rosenkål med mandler !
[font='Comic Sans MS'][/font]
Rensing av fersk rosenkål: Legg rosenkål i kum med kald vann. Skjær av stilkfestet og fjern ytre blad. Skjær et kryss inn i stilkfestet. La rosenkålen ligge i kaldt vann fram til bruk.
[font='Comic Sans MS'][/font]
Kok opp:
· 5 dl vann
· 1 buljongterning
Tilsett:
· 500 g frisk rosenkål/300 g frossen
· 1 hakket løk
La koke til knapt mørt. La renne godt av.
Stek
· 1 dl mandelflak/hakkede mandler i
· 1 ss smør.
Dryss over litt
· salt.
Fordel mandlene over rosenkålen.
[font='Comic Sans MS'][/font]
Festfint følge til kalkun.


#23

scilla sa for siden:

Madam Mim og jeg lager rosenkål på akkurat samme måte og det smaker helt fortreffelig og rosenkålen blir crispy og får en utrolig fin grønnfarge(ikke sånn dvaskegrønn som den blir om den kokes hakket for lenge).
Rosenkål er kjempegodt :jupp:


#24

Mirasol sa for siden:

Og jeg fikk sykt lyst på rosenkål og bacon nå! Med røkte pølser er også godt, og fløte hørtes ikke dumt ut! :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.