Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kommer julaften til å feires som normalt eller på annen måte enn normalt?

Kommer julaften å feires som normalt med tanke på antallet personer?

  • Ja, normalt vi ligger under grensen for antallet personer
    113 stemmer
  • Ja, som normalt vi ligger IKKE under grensen for antallet personer, men gjør det uansett
    1 stemmer
  • Ja, jeg kommer å feire alene som vanlig
    1 stemmer
  • Nei, vi kommer å feire bare med kjernefamilien og vi pleier å være flere
    16 stemmer
  • Nei, vi minsker antaller personer som feirer sammen
    23 stemmer
  • Nei, jeg kommer å være alene i år
    2 stemmer
  • Annet
    3 stemmer
#1

Pelen sa for siden:

Jeg tenker da på antallet personer.

For oss blir dette første julen som vi tre bare er sammen. Det har aldri skjedd før. Det blir en anelse stusselig, men samtidig hyggelig. På en måte helt greit når det er pga korona.


#2

star sa for siden:

Nei, vi er normalt bare 6-7 totalt.


#3

007 sa for siden:

Vi blir oss 5 + mamma. Normalt skulle svigers også vært sammen med oss, men i år skal de ha besøk av oldemor, så da blir de hjemme.

Dette er nok en ganske vanlig jul for oss, vi har kun vært oss fem mange ganger.


#4

Blondie sa for siden:

Vi kjører som planlagt, med mindre noen havner i isolasjon. Vi blir fem stykker (barna og jeg pluss mamma). Virus eller ei, hadde dette blitt løsningen.

For meg blir det ikke helt jul uten at det er fullstendig kaos med for mange gjester, for liten plass til ribba i ovnen og et salig kaos med surkål/rødkål-diskusjon på kjøkkenet. Jeg synes jula har blitt mer stusselig med årene, gitt.


#5

My sa for siden:

Vi feirer annerledes enn normalt, men ikke på grunn av covid. Samme antall personer, annet sted.


#6

Niobe sa for siden:

Ja, som normalt. Vi er aldri mange på julaften.


#7

Kirsebær sa for siden:

Vi feirer hos søster som vi pleier. Vi blir 7 til sammen.


#8

Fjols sa for siden:

Vi blir 7 stykker, svigers og oss.


#9

Chablis sa for siden:

Vi feirer kun oss tre , det er første gang det skjer. Tenker det blir fint jeg, vi har snudd om fra stusselig til fint.


#10

Fersken sa for siden:

Det blir litt endring i forhold til vanlig, men det er også andre årsaker enn bare korona.

Storfamilien på sambo sin side vokser og det er ingen som har plass eller frisk nok til å ha alle på besøk og annet hvert år har vi reist for å feire med min familie. I år utgår det, så vi blir nok bare kjernefamilien. Og kanskje sambo sin bror til middag om han vil.


#11

tink sa for siden:

Ja, vi er akkurat innenfor kravet om 10 gjester. To familier kommer hjem til mor og far med sine respektive ektefeller og 3 barn.

Den eneste forskjellen er at vår familie kommer ikke til å overnatte og bli til verdens beste frokost som vi ellers ville gjort. Er usikker på hva den andre familien gjør, men de har mindre barn og er mer avhengig av leggetid.


#12

Pelle sa for siden:

Som vanlig, vi blir 8 stk; oss mine foreldre og min bror og samboer.
Barna omgås mine foreldre ganske mye, de bor rett i nærheten - så ingen ekstreme tiltak settes i verk.


#13

Stompa sa for siden:

Som normalt. Det vil si, vi blir ikke like mange som de siste årene, men det har ikke noe med covid-19 å gjøre - det ville blitt sånn uansett.


#14

Zulu sa for siden:

Som planlagt. Vi blir 14 stk og akkurat innafor.


#15

Myria sa for siden:

Ja, vi feirer som normalt og er innafor hva gjelder antall gjester (det varierer fra år til år, så det var sånn sett "heldig" at det ble koronajul akkurat i år hvor vi uansett er ganske få)


#16

Nenne sa for siden:

Vi feirer som normalt. Her varierer antallet gjester fra år til år, noen år er det bare oss fem. Antallet i år er ikke korona-avhengig og hvis alle som maksimalt ville vært her hadde kommet, ville det vært innafor anbefalingene.


#17

Anne C sa for siden:

Det blir en helt normal jul for oss. Vi hadde uansett planlagt å være bare oss fire i år.


#18

Señora sa for siden:

Noen ganger er vi to, noen ganger ti/elleve, noen ganger midt i mellom.

I år skulle vi være ti, men i og med at en familie med student og skoleelev evt. hadde måttet sove over hos besteforeldre i risikogruppe, så blir den familien der de bor og feirer selv. Vi blir da 6 stk. på julaften i år. Vi har altså redusert antall pga. korona dette året av hensyn til foreldrene våre.


#19

Floksa sa for siden:

Vi feirer som normalt. I år er det svigerfamiliejul og da er vi tolv, to familier. Har skjønt at det er innafor.
Hadde det vært min familie sin tur ville vi vært 17. Fra fire kohorter. Det ville vel ikke vært greit så da måtte vi gjort endringer.


#20

Drømmedama sa for siden:

Vi feirer anderledes i år. Det blir bare hjemme, oss seks i kjernefamilien på julaften. Uten korona ville vi reist til en annen by og feiret med slekten der.


#21

Bloppy sa for siden:

Vi feirer som opprinnelig plan for dette året. Vi får 6 gjester. I fjor hadde vi 8 gjester, og det skal vi etter planen ha neste år også. Så det var enda godt det var akkurat i år det kom restriksjoner. :always look at bright side:


#22

sindrome sa for siden:

Stemte normalt, men det er bare halvveis sant. Hadde alt vært som vanlig hadde vi nok feiret med eksen sin storfamilie og vært 20+. Siden verden er som den er feirer vi hos eksen med mine foreldre og blir 7 stk og en valp. Det gjorde vi også for to år siden, fordi jentene våre ville feire julaften i huset til faren for en gangs skyld. Derfor svarte jeg at vi feirer som vanlig og er innafor antallsbegrensningene.


#23

Magica sa for siden:

Vi pleier å få besøk av mine foreldre, og det gjør vi i år også - hvis ikke det oppstår noe sykdomsfølelser hos noen av oss. Da blir vi 7 stk.


#24

Toffskij sa for siden:

Vi blir bare oss i kjernefamilien – det er temmelig normalt for oss (feirer noen ganger sammen med bror og niese, men oftest ikke).


#25

Sissel sa for siden:

Vi pleier alltid å feire med mine foreldre (hvert år) og mine søsken (annenhvert år), men i år blir det bare oss i kjernefamilien. Kjenner det skal bli herlig. Mine foreldre har ganske liten leilighet, så det blir så trangt når vi er alle.


#26

millact sa for siden:

Samme her, 5 stk som vanlig. Det har hendt at barnas far også kommer. To år på rad har også min bror og co kommet, men i år blir de i Oslo.


#27

Tallulah sa for siden:

Ja, vi feirer som normalt, og blir til sammen 9 personer. Det hender det er en eller to til, men ikke i år. Dette er selvfølgelig gitt at ingen blir syke eller havner i karantene, da vil vi i såfall feire bare oss tre. Det har vi aldri gjort før, men vi tror det kan bli veldig hyggelig det også.


#28

Polyanna sa for siden:

Vi blir bare oss. Har vært det før også, men i år er det pga korona. Vi har kanskje vært alene sånn 1 av 5 år eller noe, oppigjennom?

Ikke pga grenser på antall, men pappa er i behandlingsforløp for kreft, og ble frarådet å reise.


#29

Milfrid sa for siden:

Annerledes, men ikke pga korona. Ene søster med familie, som vanligvis feirer med oss, feirer med mannens familie på grunn av dødsfall på den siden av familien.

Vi er innenfor antallasmessig.


#30

Malama sa for siden:

Det blir oss fem som bor sammen, og det har jeg visst siden før Korona. Annethvert år har svigermor feiret med oss, det gjorde hun i fjor og det gjør hun ikke i år, da feirer hun hjemme, med døtrene sine på besøk.

Uansett under antallet, så selve julaften blir som normalt. Julaften formiddag blir noe annerledes enn vanlig, da besøker vi vanligvis min bestemor, alle som er etter henne, for å si det sånn. barn og svigerbarn, barnebarn og oldebarn, ikke helt alle på en gang, men et lite renn av folk. Nå er hun på sykehjem og en sønn henter henne hjem men da får de ikke være med enn 5 tilstede den tiden hun er der. Så henne sa jeg god jul til i går.


#31

veobra sa for siden:

Vi nedskalerer pga korona. Vi pleier være 13-15. Siden sist vi feiret med en del av familien har familien økt. :hjerter: Vi kunne vært 15 eller 17. Noen velger å feire med noen andre og andre kan ikke reise pga karantene.


#32

Smash sa for siden:

Som normalt, vi feirer med forskjellige deler av familien hvert år. I år er det ene søsteren min med familie som kommer hit, og vi blir 11 stykker til sammen.

  1. juledag blir derimot annerledes, da bruker vi alle å komme hjem til mamma og pappa på brunch, i fjor var vi vel rundt 30 stykker, så i år må vi dele oss opp. Akkurat det blir rart, for det er den ene tradisjonen som er likens hvert år.

#33

Bluen sa for siden:

Som normalt. Vi er 13 og 7 annethvert år - og dette er året med 13, men det er innenfor dagens regelverk (vi feirer ikke hjemme hos oss, men i en kommune med mindre strenge forskrifter). Selve ferieturen blir nok kortere enn normalt, noe jeg anser som en fordel. :sparke:


#34

Tjorven sa for siden:

For oss blir dette en julaften helt som vanlig.

Vi skal feire hjemme hos oss. Det blir oss 4 som bor her + min mor med samboer og svigermor. Totalt 7 stykker. Det er omtrentlig det antall vi pleier å være.

Eneste ulempen er at svigermor ikke tør å ta kollektivtransport nå og dermed må hentes og leveres. Det er litt upraktisk siden vi begge står svært opptatt med matlaging hele dagen. Men det har løst seg med at min mor henter. (Det er vel ikke helt innafor smittevernmessig (?) siden turen tar mer enn ett kvarter, men sånn måtte det bli.)


#35

venla sa for siden:

Litt annerlederes. Vi blir 8. Har vært 10 stk før, men de to eldste ønsker ikke å dra noe sted i år (hovedsaklig pga alder, sykdom).


#36

Pøblis sa for siden:

Vi har mine og dine barn, svigerbarn og barnebarn - og vi er for mange. SÅ vi deler oss. Mannen med sin eldste med familie, jeg med min eldste med familie og mine gamle foreldre. Ett barn er strandet i det utlandet han bor i.
Yngste har heldigvis fått lappen og kommer til å dele tiden sin mellom de to stedene vi som er foreldrene hennes feirer. rart, men slik måtte det bli i år.


#37

Nenne sa for siden:

Munnbind i bilen på alle hjelper vel noe? Det har vi pleid å gjøre i hvert fall hvis vi har ikke-nærfamilien med i bilen.


#38

Matilda sa for siden:

Vi skal feire som planlagt, oss fem + mine foreldre. Vi gjør som vi har gjort siden mai, vi holder 1-2 meter avstand og har ekstra god mat- og håndhygiene. Vi er alltid bare oss pluss alternerende sett besteforeldre på julaften.


#39

løve70 sa for siden:

Her blir det også som vanlig; kun oss tre pluss min mor og Løvemannens far. Noen år har vi vært flere, men litt spesielt i år da har vært samlivsbrudd hos begge våre søsken :(


#40

ingling sa for siden:

Vi blir oss fire pluss svigermor, så godt innafor. Det er omtrent som vanlig, bortsett fra at moren min ikke er med oss. :trist:


#41

vixen sa for siden:

Blir uvanlig julaften, men ikke pga korona. Vi blir oss fire pluss svoger og svigermor. Svigermor har blitt såpass dårlig av alzheimer nå at vi kjører dit og feirer sånn at hun får være hjemme hos seg selv. Mannen hennes får feire hos sine barn og barnebarn uten henne og det blir nok godt. Selv om det betyr 24 mil i bil for oss på julaften. Vi skal ikke overnatte.


#42

nolo sa for siden:

Vi pleier å være bare ungene (ungdommen), meg og foreldrene mine. I år skal min far feire på sykehjemmet av smittevernhensyn. Litt kjipt, men enda kjipere om vi hadde tatt ham hjem og så måtte han i karantene på rommet etterpå. Og enda kjipere enn det igjan hvis vi faktisk smittet ham. :sjokk:


#43

Input sa for siden:

Vi blir to familier, til sammen fire voksne og seks barn. Vi skal ikke være i Oslo, så det er innenfor anbefalingene. Men jeg tror det er veldig mulig vi hadde gjort det uansett, faktisk. Det er en "psykisk helse trumfer smittevern"-greie.


#44

ingling sa for siden:

Ti personer totalt er jo lov i Oslo også, da.


#45

Chanett sa for siden:

Det blir oss seks og svigers. Nøyaktig som planlagt per korona.


#46

Appelsin sa for siden:

Jeg har ikke barna på julaften i år, og det har jeg ikke ennå utviklet en "normal" for, så vet ikke helt. Men jeg jobber halv dag og er alene etterpå, så det er i grove trekk det jeg gjorde for to år siden.


#47

Input sa for siden:

Er det? Jeg trodde det var fem. Vi er så asosiale for tiden at jeg ikke trenger å være oppdatert på det. :sparke: Men ok, hadde det vært fem og vi måtte vært i Oslo, hadde vi nok gjort det uansett.


#48

Neket sa for siden:

Som normalt, 13 til sammen.


#49

IOA sa for siden:

Vi feirer som vanlig, med totalt 11, hvorav 9 gjester. Vi har to hus vi fordeler oss på, og fortsetter selskapet utover jula med de samme folka. Alle gjestene er i selvpålagt karantene fra i går.


#50

Pasta sa for siden:

Som alltid oss og mine foreldre. Vi blir 7 tilsammen.
Nytt av året er min kjæreste, som har første år uten turnusjobb, og babyen.


#51

polarjenta sa for siden:

Jeg svarte som normalt og innenfor. Nå skal ungene feire jul hos faren og det har de ikke gjort på noen år, så helt normalt blir det ikke.


#52

ingling sa for siden:

Ti totalt er lov ja, helst ikke fra mange ulike husstander da. Men det gjelder jo uansett. Det er sikkert mange som bryter det, men det kan bli dyrt, da. Like greit å feire et annet sted hvis man kan :)

Osloreglene: «Sammenkomster i private hjem
Med private sammenkomster menes her sosial omgang med familie, venner, klassekamerater, lagkamerater, kolleger etc. i private hjem og hager. Dette kan for eksempel være fester, selskaper og sosiale treff.

Antall personer
Det er forbudt å arrangere eller delta på private sammenkomster med flere enn 10 personer til stede. Forbudet gjelder uansett alder.

Begrensningen på 10 personer gjelder selv om de samme personene møtes i større grupper andre steder, for eksempel på skole eller i barnehage. Grunnen til dette er at skoler og barnehager følger strenge smitteverntiltak, som ikke er like enkle å gjennomføre privat.

Avstandskrav
Alle deltakere som ikke tilhører samme husstand, skal kunne holde 1 meters avstand til hverandre.»


#53

Dansma sa for siden:

Vi har måtte halvere for å være innafor lovlig antall :sukk:
Det blir nok litt rart, for vi er så vant til å være mange på julaften.


#54

Gri sa for siden:

Vi varierer i antal frå år til år, men tek i år ein kombinasjon som gjer at vi er godt innanfor, besøk av mine foreldre.


#55

kamp sa for siden:

Det pleier være mor eller far sammen med oss tre barna men i år er hun ene Stuck i Danmark. Så da blir det 3 stk. meg, søster 2 og mor.

Jeg drar tidlig tilbake i bolig for å unngå å havne på psyk igjen.

De siste 9 årenes jul har blitt «feiret»på psyk på den måten psyk kan feire jul på.


#56

Trixie sa for siden:

I år skal jeg være alene.
Første året uten barn. Så blir nok rart, men det er jo bare en kveld.


#57

Marla Singer sa for siden:

Vi gjør det annerledes i år, ved at vi som pleier å feire sammen feirer hver for oss, selv om vi kunne gjort det mtp antall personer. Slik kan alle invitere en som ellers ikke hadde hatt noen å feire sammen med akkurat i år (på grunn av ulike varianter av koronarelaterte problemer).


#58

Taien sa for siden:

Hos oss er det helt som normalt. Oss fire pluss min mor. Same procedure as every year.


#59

Linella sa for siden:

Feirer med kjernefamilien, og sånn hadde det vært uavhengig av korona.


#60

Charlie sa for siden:

Vi har delt oss ifht det vi pleier på julaften, og blir 6.


#61

Strå sa for siden:

Vi feirer som normalt, bortsett fra at vi regner med at Mutter'n bare blir en veldig kort stund. Og har ikke vi allerede hatt denne pållen?


#62

Fløyel sa for siden:

Som vanlig, oss 4 + min mor som er her hvert 2. år.


#63

Che sa for siden:

Som normalt. Vi er bare oss og min mor og hennes kjærest i år.


#64

Molly sa for siden:

Det blir en veldig unormal jul for meg. Dette er min første jul uten barna, det gruer jeg meg til. Jeg skulle egentlig feire med mine foreldre, min søster m/familie og søsters svoger og svigerfar, men pga korona så skal jeg kun feire med mine foreldre.

Ettersom barna mine reiser til pappaen sin på mandag så skal vi ha «julaften» på søndag. Full pakke med middag og gaver. Da kommer foreldrene mine og feirer sammen med oss, det tror jeg blir kos!


#65

Robyn sa for siden:

Vi pleier å feire med pappa, hans samboer, min søster og familien. Da er vi 9 eller 10, eldste feirer med sin far annethvert år. Nå som jeg er separert og eldste skal feire med sin far feirer også yngste med sin far. Jeg jobber annenhver jul og har kveldsvakt julaften i år.
Hadde jeg ikke jobbet hadde jeg feiret hos min søster, vi ville da vært 7 stk.


#66

Madicken sa for siden:

Vi blir 12 på julaften, noe som er nokså vanlig.


#67

Blå sa for siden:

Vi blir omtrent som vanlig.

Vi er oss fire og min mor med samboer. Og så kommer en utenlandsk venn som er koronastrandet og ikke kan reise til familien sin.

Vi har vært bare oss fire en gang og det var veldig hyggelig, så det gjør vi gjerne igjen om situasjonen skulle være sånn.


#68

Syrinx sa for siden:

Helt som vanlig, vi fire.


#69

Bean sa for siden:

Helt som vanlig. Vi drar til svigers og blir der noen dager. Blir bare 7 stk totalt - svigerforeldre, oss 4 og en tante.


#70

Novla sa for siden:

Same procedure - oss fire, pluss mamma og samboeren hennes. Vi har vært der (i Vesterålen) de siste to årene, så i år kommer de til oss. :)


#71

Unicorn sa for siden:

Samme som vanlig, oss fire, bonusgutten og mamma og pappa.


#72

frukt sa for siden:

Vi feirer som vi ofte gjør med hele familien. Da blir vi 11 eller 12, og det er innafor hvis jeg har forstått det rett.


#73

Serena sa for siden:

Vi blir 9 stk, feirer som normalt. Vi feirer også 25. i vårt hus (gift med utlending), den feiringen blir bare med kjernefamilien, vanligvis er det et stort besøk.


#74

meisje sa for siden:

Vi blir kun oss fire og med påvist corona blant oss så skal en av oss sitte på rommet alene over julehelgen....


#75

millact sa for siden:

Å nei, det var trist å lese!


#76

Erica sa for siden:

Vi skal for første gang være bare oss kjernefamilien på 5. Det innebærer forsåvidt 2 utflyttede barn som bor i nærheten her. Vi pleier å være 9-11 vanligvis, men med så mange kohorter greide jeg ikke så for meg at vi skulle klare å ivareta smittevern.

Dere som skal være så mange som 12-14 personer, har dere gigantiske stuer og spisestuebord? Eller tenker dere ikke at det må være en meter mellom hver de som er i hver familie?


#77

Kaprifol sa for siden:

Jeg skal feire med min mor og min onkel. Det blir jul slik som jeg pleier å feire den når barna er hos faren sin.


#78

Millen sa for siden:

Samme her.


#79

Millen sa for siden:

Det her var trist å lese.


#80

Neket sa for siden:

Vi setter verandaspisebordet inn og lager langbord. Pent blir det ikke, men det er vel ikke så nøye. Så har vi en meter mellom hver husstand. Pappa foreslo å lage et slags «barnebord» for de single. :hehehe:


#81

Filifjonka sa for siden:

Julaften hos oss blir som vanlig. Vi pleier å være 3-7 personer på julaften. I år blir vi seks, tre som bor i huset og tre som ikke gjør det.


#82

Mikkeline sa for siden:

Her blir det helt som planlagt. Et sett besteforeldre kommer på besøk. Vi er da godt innenfor grensen.


#83

Erica sa for siden:

Smart da. Hos oss ville det blitt overnatting, og da blir det fort vanskeligere, så da utgikk besøk i år.


#84

millact sa for siden:

Slik gjorde vi det med konfirmasjonen i august. Da gikk det akkurat. Så lånte vi mammas bridgebord og plasserte min bror og co fra Oslo der.


#85

IOA sa for siden:

Må korrigere denne, vi feirer som vanlig, men ikke før 26., og bare hvis minstemann tester negativt. Han har smitte i klassen, og er i karantene tom 25. desember.


#86

Nextlife sa for siden:

Vi er vanligvis 6-12 personer til julaftenfeiring. I år har vi i fellesskap bestemt at vi skal minimere blanding av de som er i risikogruppen og de som har mange kontakter (lærere, elever, helsevesen og utelivsbransje), selv om vi kunne gjennomført med anbefalt avstand.
I år blir det derfor mor, far, døtre, svigersønn og barnebarn. 7 stk.


#87

Lyppa sa for siden:

Vi blir oss og min mor som vanlig på julaften. Vi skulle gjerne hatt et større familieselskap i romjula, antallet er under ti men det blir fra 5 eller 6 forskjellige husstander og da synes jeg det er ugreit. Så det får vente til neste år. Trist, men nødvendig.


#88

Teofelia sa for siden:

Vi blir bare oss fire, som vi også ville vært i et vanlig år. :)


#89

My sa for siden:

Jaaaa! :lykkelig: Julaften vil feires som normalt likevel, den annerledes feiringa vi hadde planlagt ble for komplisert, og jeg er veldig glad for at alle nå er enige om at vi gjør det som vanlig i stedet. Så bytter vi heller om på en annen jul. Godt innenfor antall personer. To på besøk.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.