Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Firma for å lage peisinnsats, Oslo? (alt: Bærum)

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg vurderer å få satt inn en peisinnsats, for både miljø og varmekvalitet. Koselig med åpen peis, men mye varme, det blir det jo ikke...

Den lokale leverandøren nevnte en pris som var "litt" over det jeg så for meg, og jeg kunne gjerne tenke meg få hente inn flere tilbud.

Tips?


#2

celebelen sa for siden:

Ingen anelse, men siden vi har begynt å snakke om det samme henger jeg her og håper noen har gode tips og råd.



#4

Pelen sa for siden:

Vi har brukt Varmefag og det ble veldig bra, men det tok lang tid. Kanskje for at alle tenker på det samtidig, dvs akkurat i denne delen av året.


#5

Shun sa for siden:

Du er i feil årstid; det er alltid salg utenom sesong. Jeg ville brukt tiden nå til å snuse rundt for å finne det dere vil ha, og ventet med å kjøpe til våren/sommeren.

Jeg kan anbefale [url]www.hotmegastore.no[/url].
Jeg har brukt tidligere Peisforum, nå Ildstedet selv, men nå har de tydeligvis sluttet med Dovreprodukter.


#6

meisje sa for siden:

Dere har åpen peis som du vil sette inn innsats i? Eller dere skal sette inn ny peisinnsats med elementer ? Vi kjøpte element peis fra nordpeis for 2-3 år siden og er virkelig fornøyde med peisen. Nordpeis har et svært showroom på Liertoppen du kan besøke. Vi skulle montere selv pga at det kostet endel. Når jobben skulle gjøres ble det vurdert som vanskelig(tungt) av meisjemannen. Vi fikk da montering fra et firma på Slemmestad, de tok 5k for monteringen, det var under halvparten av det butikken skulle ha.


#7

Polyanna sa for siden:

Jeg skjønte ikke spørsmålet, meisje. :knegg:

Vi har en svær, åpen peis som vi skal sette inn en innsats i, var tanken. Send gjerne tips om det monteringsfirmaet! 16-17 000 regnet de med i montering, nemlig. Fordi "noen bruker lang og noen bruker kort tid".


#8

Isolde sa for siden:

Jeg leste pengeinnsats. Og lurte litt på hva og hvordan det brukes.


#9

meisje sa for siden:

Beklager å snakke uforståelig. :plystre: Du skal kjøpe en peisinnsats og få denne montert. (Ikke kjøpe elementpeis, som er elementer tilpasset innsatsen pluss selve peisinnsatsen. Noen ganger tror jeg det kan være billigere å rive ned gammel peis og erstatte med elementpeis men det kommer jo an på hva dere allerede har der selvfølgelig.)

Vi valgte denne nordpeis.no/Produkter/Peis/Rettvegg-modeller/Pisa
Dette er en elementpeis.

Vurderte flere andre, men denne vant pga lite fotavtrykk, hjørnevindu til flammene og passe kw. Sender navnen på montøren på pm.



#11

Polyanna sa for siden:

Den var lekker! Nå fikk jeg lyst på en sånn i stedet. :knegg:


#12

meisje sa for siden:

Flere butikker med godt utvalg, feks i låven på brynsveien ved kolsåssenteret. Der fant vi en lekker peis med heveglass, som vi hadde veldig lyst på. Men den tapte på fotavtrykket, den var bredere, men hadde sånn fin sittehylle jeg likte veldig godt.

I den gamle fina gården i Sandvika har de veldig vakre ildsteder, men de var utenfor vårt prisvindu.

Er du ikke så opptatt av selve form og design, solgte vi vår gamle kjøkkenpeis på finn for 1200 kr.


#13

Polyanna sa for siden:

Kjøpte dere også, fra det showrommet?


#14

meisje sa for siden:

Vi kjøpte fra showrommet på Liertoppen, ja. Fikk ok rabatt på elementpeisen. Vi kjøpte vår på forsommeren. Men de var dyre på ekstrating, som albuer and andre ting man trengte. Kjøpte det heller fra montøren til slutt.


#15

Polyanna sa for siden:

Shoot, nå har du sendt meg ned «jamen, hvis vi først skal...»-kaninhullet, og nå ser jeg på klebersteinspeiser. :runforhills:


#16

Teofelia sa for siden:

: spoler frem et år:
Polyanna: «Det var nå kjekt å få bygget på en ekstra etasje på huset vårt. Og de nye vinduene matsjer den nye garasjen flott».

:knegg:


#17

Tallulah sa for siden:

Jeg tror deg er det det koster. :sorry: Søsteren min har nettopp montert peisovn (denne kom som ferdig byggesett og er enklere enn å sette inn og tilpasse peisinnsats, tror jeg), og det koster 15’. På et sted et stykke utenfor Oslo.

Ellers kan jeg virkelig anbefale innsats. Vi har det og vår peis varmer skikkelig!


#18

Palmen sa for siden:

:knegg: Gleder meg til innvielsesfesten!


#19

Polyanna sa for siden:

:knegg:

og

:skremt:


#20

Polyanna sa for siden:

Jeg er litt redd kleberstein kommer til å ende sånn, da. For da må man ofte forsterke gulvet, og skal vi gjøre det, så medfører det nok ny parkett og da må vi faktisk rette opp det ekstremt skeive gulvet vårt, så...

Men denne, den kan passe inn hos oss, og vil, med en ok deal, ikke bli vilt mye dyrere enn å putte ny innsats i peisen vi har... (Altså, dobbelt så dyrt, da, men... :flau: ).


#21

meisje sa for siden:

Den var lekker, den du viser. Et argument til for å rive den gamle helt er at en stor del av varmen kommer fra risten på toppen og elementet over peisen, og risten vår er ganske mye større enn de pleier å være på gamle murte peiser, så jeg tror effektivitet og varme er bedre om dere setter inn en helt ny.

Jeg kjenner godt til knock-on effekten ::giggle:vi kjøpte vår peis etter at vi skulle bytte ut ødelagt vask på kjøkkenet til 3000 kr, det ballet litt på seg for å si det sånn.


#22

Teofelia sa for siden:

Jeg tror også at det er det det koster.
Vi fikk montert denne for tre år siden, og da lå monteringskostnaden på 15-ish tusen, mener jeg å huske.
nordpeis.no/Produkter/Peis/Frittstaaende/Odense


#23

Teofelia sa for siden:

Veldig fin peis, Poly. :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.