Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kryddernøtter

#1

frukt sa for siden:

Jeg har lyst til å lage disse kryddernøttene og har noe spørsmål i forhold til oppskriften.
Må jeg bruke Maldonsalt, eller kan det fungere med vanlig bordsalt?
Bør pistasjnøttene være usaltede, og hvor får man eventuelt kjøpt det?
Kunne det vært godt med pecannøtter?


#2

kamp sa for siden:

Usalta pistasjnøtter kjøper jeg på kiwi


#3

Strå sa for siden:

Det går fint med vanlig salt for meg i hvert fall, jeg klarer ikke identifisere forskjellen. Pistasjnøttene bør være usalte, hbis ikke er de mindre "sprø". Du får det stort sett hos nøttehandlere eller i internasjonale butikker. Liket du ikke pistasjnøtter bruker du noe annet du liker.


#4

frukt sa for siden:

Takk begge to. :blomst:


#5

Strå sa for siden:

Da har jeg testet oppskriften med et par endringer.

Nøtter: Som det står tar man det man har, jeg målte opp 600 gram med valnøtter, cashew, makedamia, mandler og pecan. Dvs. 100 gram mer enn anbefalt.
Krydder: Jeg hadde i noe mer chili i form av chiliflak, og litt malt nellik. Det ble godt, og det går fint an å ha i ennå mer chili.
Smør: Det glemte jeg helt.

Denne porsjonstørrelsen passet meg veldig bra, jeg fikk det ordentlig til. Godt er det også i følge min herre og mester. Disse må jeg lage flere porsjoner av.


#6

frukt sa for siden:

Så kjekt at det var vellykket!
Jeg fant forøvrig pistasjnøtter uten skall og salt på Obs. Det er jo salt i oppskriften så jeg tenker det kanskje blir for salt med salte nøtter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.