Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pinnekjøtt i ovnen, med folie

#1

Hyacinth sa for siden:

Noen som har prøvd? Ser for meg at det er praktisk. Men hvor lenge og hvor varmt?

De jeg kjøpte det av sa 10 timer på 100 grader. Jeg har ikke 10 timer på julaften, men fikk ikke noe mer svar av dem, de var fryktelig travle.

Vil gjerne ha tips hvis noen har erfaring med dette.



#3

Hyacinth sa for siden:

Takk, frukt!

Jeg har sett den. Men det var er voldsomt styr med vanning der. :knegg: Jeg tror jeg skal vannet pinnekjøttet slik Idsøe sier, men har prøvd å spørre dem om det trenger å vannes annerledes dersom jeg damper det i ovn. Fikk ikke noe svar på det...


#4

Isolde sa for siden:

Jeg har dampet 3 t i tupperware ultra pro. Det blir vel litt det samme? De sa det skulle gå med 2,5 og men lot det stå i 3t på 180g.

Hadde poteter i bunnen som rist men det må man ikke. Ble veldig bra.


#5

annemede sa for siden:

Vi damper i gryte til kjøtter slipper beinet, og legger det i ovnen etterpå, for å få det crispy.


#6

Hyacinth sa for siden:

Ja, men jeg ønsker å unngå gryte i år. Må bare være sikker på at jeg får det til. :knegg:


#7

annemede sa for siden:

Ah. langpanne med vann, pinnekjøtt på rist over, ogfolie over kjøttet altså?
Jeg tror jeg hadde startet på 23. des og lav varme, og temperaturmåler i kjøttet.


#8

Hyacinth sa for siden:

Nei, ikke vann, kun vann fra kjøttet. Og ikke rist heller, bare kjøttet rett i panna.

Vet om ganske mange som gjør dette, men ingen som kan angi tid og temperatur. Men jeg vet at det ikke trenger å ta 10 timer.

Tror ikke at termometer funker så godt på pinnekjøtt, og jeg tror ikke det gjør noe om det står lenger eller blir varmere, men vet ikke...:vetikke:



#10

Nextlife sa for siden:

Jeg synes den oppskriften du linker til ser veldig bra ut. Å booste med varme den første stunda er bra og gir en effektiv steking når du skrur ned. Jeg synes kanskje steketiden høres litt i korteste laget ut, jeg ville beregnet mer tid, og evt bare skru ned på vedlikeholdstemp om det blir ferdig ei stund før det skal serveres.


#11

Hyacinth sa for siden:

Jeg tenkte det samme, og siden jeg skal gjøre dette på julaften, har jeg kjøpt en kg pinnekjøtt vi skal spise i morgen også. Så får jeg testet det. :)


#12

Hyacinth sa for siden:

Hva vil du si at vedlikeholdstemperatur er?

Men uansett skal det nok veldig mye til for å ødelegge pinnekjøtt på denne måten. I gryte også. Så lenge det blir mørt nok, så kan det nesten ikke ødelegges.


#13

Nextlife sa for siden:

Siden du skal grille det etterpå og slik får det godt og varmt igjen, kanskje 50-60 grader.

Lykke til!


#14

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk!

Jeg tror ikke jeg skal grille det til slutt. Jeg synes det er bedre uten.


#15

Nextlife sa for siden:

Jaåkei, da kan du skru opp til et par hundre grader de siste minuttene, men ha folien på.


#16

Hyacinth sa for siden:

Supert! :blomst:


#17

Hyacinth sa for siden:

Kan rapportere om at det funket helt perfekt!

Spiste det sammen med store, ferske potetlefser fra Hodne, kålrabistappe, ruccula, creme fraiche og hjemmelaget solbærsyltetøy, og syltetøyet passet helt perfekt med sødmen, syrligheten og den lette bitterheten fra bærene. Nam!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.