Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du en fin pepperkvern?

#1

Tallulah sa for siden:

Vi har salt- og pepperkvern fra IKEA. De er faktisk supergode, og vi har hatt dem i mange år. Men de er ikke spesielt pene, og siden vi bruker dem i matlagingen også, må de ofte vaskes over.

På bordet har jeg et saltkar, og lurte litt på om jeg skulle hatt en pepperkvern kun til det også. Har du en skikkelig fin en, som funker? Hvilken er det?

Jeg fant selvsagt denne NYDELIGE saken i støpejern, men selv jeg ser at den er helt koko ubrukelig i hverdagen. Man heller ønsket mengde pepperkorn oppi, og knør det sammen som i en slags morter. Men se så peeeeeeeeen!

#5

Tallulah sa for siden:

Den er fin, men helt ubrukelig, syns jeg. Den tar ikke mer enn 5 pepperkorn, og fyller man på seks, eller gud forby; SJU! så greier man ikke klemme på toppen skikkelig, og den ramler av og kverna går i bakken og alle de sju pepperkornene ruller ut overalt.


#6

Syrinx sa for siden:

Er det sant? Jeg har bare prøvd den når den har stått på bordet hos andre og synes den kverner så bra. Men noterer meg det du skriver og så var det kanskje greit at den ikke havna på ønskelista likevel.


#7

Tallulah sa for siden:

:knegg: Sorry altså. Ja, den kverner bra og er pen, men har ekstremt lite rom til pepper. BRe et smalt hull gjennom treet.
#10

Tallulah sa for siden:

Teflona: Omg, den prisen! :sjokk:

Den var fin, Elise. Hvor har du kjøpt den?#12

Teflona sa for siden:

Ja, helt vilt, den kommer nok aldri på noen ønskeliste. :knegg:
#15

Cauchy sa for siden:

Jeg har Peugeot Paris. Veldig god å bruke, klassisk utseende.

Har den i en mindre størrelse enn det som linkes til over her. :nikker:


#16

Tallulah sa for siden:

Ja, tror jeg vil ha en lavere enn de virkelig digre. Liker de klassiske, og har hørt mye bra om Peugeot. Likte den i glass, syns det er praktisk å se h or mye som er igjen. Men blir det mye pepper på duken med sånne som har kvern i bunn? Fordelen med IKEA sine er at kverna er på toppen.


#17

frukt sa for siden:

Jeg har salt- og pepperkvern fra Le Creuset. Vet ikke om de er de fineste i verden, men de kommer i mange farger, og fungerer bra. Det blir jo litt søl når kvernen er i bunnen, men det problemet har jeg løst med et lite hjemmelaget brett i tre som de står på.

www.lecreuset.no/no_NO/p/pepperkvern-/MI4400121.html


#18

Isolde sa for siden:

Vi har menu sine og er veldig fornøyd med de. Kanskje litt vanskelig å fylle, men ikke dårlig plass når du først har fått kronene oppi.


#19

Tallulah sa for siden:

Ja, liker både creuset og menu! Vi har en del creuset-greier så de vil jo passe inn. Men hørte at de ikke holdt helt mål av noen, så hadde avskrevet dem litt.#21

Tallulah sa for siden:

Alessi er god på pen og upraktisk! :humre:


#22

Floksa sa for siden:

Henger litt her jeg. Vi fikk til bryllupet. Salt og pepper. Totalt ubrukelige. Med LED-lys elektriske. Er 17 år siden vi gifta oss. Så kanskje vi skal ønske oss nye til neste jul :knegg:


#23

frukt sa for siden:

Åh? De fungerer bra spør du meg. Men jeg er ingen pepperkvern aficionado da. :ler:
#26

meisje sa for siden:

Jeg har creuset, og mistenker at de ikke har den lengste levetiden, pepperkvernen begynner å bli litt slitt. De er noen år gamle, kanskje 5 år ?


#27

Myria sa for siden:

Vi har disse fra Rosendahl. Liker at det er god plass i dem, definitivt mer enn syv pepperkorn. :knegg: Har hatt dem i 13 år så langt og de er fremdeles like gode.


#28

Chablis sa for siden:

Vi har hammershøi.


#29

daffy sa for siden:

Jeg ville valgt en lav Peugot til bordet. Kvernen og funksjonen til Peugot er helt ovelegen alle andre. Det er en grunn til at omtrent alle bedre restauranten har disse på gjestebordet.#31

Hyacinth sa for siden:

Trenger også ny. Men jeg har alltid hatt elektrisk (også Peugeot), og jeg har trodd at jeg «måtte» ha det, lzm. Men det funker med manuell, altså? Også hvis man kverner en del pepper? For det er jo mye mer å velge i da. Og mye billigere.


#32

Robyn sa for siden:

Jeg har bottlegrinder fra Menu. Syns det er veldig praktisk at den har kvern i toppen og ikke i bunn sånn at man kan sette den fra seg på bordet uten å tenke på bøss.


#33

trøtt sa for siden:

Jeg er fornøyd med le creuset sine, men bruker de ikke veldig mye siden jeg foretrekker peppermix. Kan derfor ikke si noe om hvor lang levetid de har med daglig bruk.


#34

Syrinx sa for siden:

Jeg synes at elektrisk er helt grusomt med sin lydforurensing, ser ingen grunn til å ha det.
Skal jeg kverne mye bruker jeg morter.


#35

Tallulah sa for siden:

Nå vet jeg ikke hva du mener med "mye", men vi greier oss veldig godt med manuell. Men det kommer veldig an på kverna. De vi har fra IKEA har vi hatt i rundt 15 år, og de er kjempegode. Vi kjøpte de samme til jobben, og de ble slakke i kverna ganske fort. Sånn syns jeg det er med ganske mange. Det er derfor jeg spør om erfaringer her, jeg vil ha en som er veldig god og som holder lenge. Hvis ikke så får den fra IKEA bare bli med på spisebordet fremdeles.

Vi bruker den ved hvert middagsmåltid og i så godt som alle middagsretter. Jeg har alltid syns at de elektriske har vært litt komiske. :humre:


#36

Strå sa for siden:

Jeg kan forsikre deg om at den er både pen og velfungerende og holdbar. Jeg har en her og en i nordhuset og aner ikke hva jeg skulle gjort uten. Mine er fra ca 2000. Kjøpt på Jernia og litt annen topp en den du lenker til.

Hva mener du med at den er ubrukelig i hverdagen?


#37

Strå sa for siden:

Hør hør!


#38

Hyacinth sa for siden:

Mye og mye, men jeg syntes tidligere, før jeg hadde elektrisk, at det var litt «tungt» å kverne manuelt. Fikk faktisk litt vondt i hendene. Elektrisk får bare være komisk, men jeg synes det er praktisk. Setter den aldri på bordet, da. Kun fordi jeg aldri har kommet på det. Jeg bruker vel såpass med pepper i maten at ingen ennå har etterspurt mer...


#39

Tallulah sa for siden:

Jeg har aldri opplevd å få vondt i hendene av pepperkverna, men jeg ser jo at f.eks. den typen der man kan kjøpe pepper med kvern fungerer dårlig. Så har man en dårlig kvern kan det bli irriterende. Det er derfor jeg etterspør en god og pen en. Jeg skjønner at elektrisk er praktisk altså, jeg har bare alltid tenkt på det som en slags tullegave, fordi det er så fjernt for meg å tenke at det er nødvendig. Ikke meningen å le av kverna di. :sorry:

Jeg tror den knuser pepper altså, men jeg skal ha en kvern til bordet. Og sammenliknet med tre skru på en pepperkvern blir dette for tungvint, og ikke minst: medfører at alle må nevle på pepperkorn. Ikke spesielt hygienisk. Til matlaging kunne den funke, men når jeg allerede har en god kvern og en morter så er den overflødig.


#40

Snippa sa for siden:

Kanskje ikke verdens peneste, men vi har også Rosendahl. Nettopp fordi kverna er så god på dem. Jeg har de lave, og synes de har plass til mye pepper. Vi er 7 i familien, og bruker mye salt og pepper. Har hatt flere andre og penere kverner, men pensjonerer dem alltid til fordel for Rosendahl.#42

Tallulah sa for siden:

Ja, de så jeg på Che. Men tror jeg også vil ha med kvern i toppen. Det er veldig praktisk. De fra Rosedahl får jeg testet i julen, vi ga dem til svigermor i fjor. Jeg er litt lei av akkurat det Rosendahldesignet, så jeg tror jeg skal lete litt til etter noe. Det var jo veldig godt utvalg på Bakeren og kokken.


#43

Hyacinth sa for siden:

Jeg tok det ikke personlig, Tally. :knegg: Jeg har bare levd i den villfarelsen at alle møblerte hjem har en elektrisk pepperkvern. :knegg:


#44

Tallulah sa for siden:

Kanskje jeg har levd i den villfarelsen at de ikke har det! :what:


#45

Hyacinth sa for siden:

:knegg:

Jeg ønsker meg faktisk ny. Kanskje ikke-elektrisk? :vetikke:

Min kvern SPISER batterier, og nå er jeg lei. Den bruker 6 batterier også. Og så får jeg akkurat 1/2 pakke pepper i den, men jeg må fylle på nytt annenhver uke. Eller oftere. Vil gjerne ha større beholder.


#46

Tallulah sa for siden:

Prøv en av Peugot-kvernene nevnt over her?


#47

Hyacinth sa for siden:

De er bare så inni helsiken dyre... Har hatt det før, men fikk den da av svigermor...


#48

Elise sa for siden:

Vi har elektriske (autocorrect foreslo elendige), men mannen vil ha nye ikke-elektriske, tror det er batteriforbruket han også klager på.


#49

Tallulah sa for siden:

Egentlig syns jeg den fargerike kverna fra Muuto, designet av Norway Says er fantastisk, men den finner jeg ikke til salgs noe sted lenger.


#50

GinaK sa for siden:

Jeg har en høy pepperkvern i brunt tre som jeg fikk av gutta som jeg jobbet sammen med da jeg ble 30. Har den fortsatt men den kverner ikke noe godt. Det står ikke noe merke på den.
Har også et sett med salt og pepper fra Peugot.De funker fortsatt kjempebra selv om de er gamle, Ikke elektrisk.


#51

Strå sa for siden:

Aha, du skal ha noe å ha på matbordet. Det er den nok heller dårlig til.


#52

Tallulah sa for siden:

Ja, det var det jeg skrev i HI. :humre:


#53

Strå sa for siden:

Panneklask. Jepp og jeg glemte det. Litt distre og sliten.


#54

Tallulah sa for siden:

:klem:


#55

LilleRosin sa for siden:

FANTASTISK! Hvorfor i alle dager er det ingen som selger dem. Det er skikkelig teit.#57

Tallulah sa for siden:

Ikke sant?

De andre der var også fine.


#58

My sa for siden:

Jeg har også hatt elektriske, men ble drittlei og har kassert dem (noe så idiotisk som at du ikke lenger kan få ut pepper hvis du går tom for batteri ... på ei pepperkvern). Skal aldri ha det mer. Den aller beste pepperkverna jeg har hatt var en DIGER håndkvern fra Peugot, som jeg fikk i firmagave et sted jeg jobbet. Der kverningsgraden kunne justeres med en skrue på toppen. Den var i brunt tre, med "tradisjonelt" utseende, med stor kvernetopp som var lett å skru på, og den var god å holde i hånda. Eneste minuset var at den var litt vel dominerende på bordet, og umoderne i designet.#60

Tallulah sa for siden:

Ja, de er fine, men må ha kvern. Elsker ferskmalt pepper.


#61

Teflona sa for siden:

Enig, det høyner enhver middag.


#62

Bloppy sa for siden:

Jeg kjøper sånne beholdere med kvern på matbutikken jeg. :umøblert: :knegg:

Men sist vi var hos mamma og pappa på middag, så ymtet jeg frempå at jeg syntes de elektriske salt- og pepperkvernene hennes var fine og praktiske. Så kanskje nissen kommer med det?


#63

Tallulah sa for siden:

Ikke sant? Synd at pepperstøvet ikke smaker bedre, jeg har nemlig veldig mange fine salt- og pepperbøsser. :knegg:
Jeg har blant annet disse:

Hvis ikke, anbefaler jeg å teste ut en god manuell. De er VELDIG mye bedre enn de ferdige fra butikken, og krever ikke batterier.


#64

My sa for siden:

Ja til salt- og pepperkvern uten tungmetaller og andre miljøgifter, og som ikke må sorteres som farlig avfall når de ikke kan brukes lengre!

:protest:

Når det gjelder salt- og pepperbøsser ønsker jeg meg de der puppegreiene. Aphrodite. Kanskje en ekstragave til mannen? :gruble:


#65

Tallulah sa for siden:

"De der puppegreiene"? Nå må du utdype, tror jeg. Fortell!#67

Tallulah sa for siden:

I skogen arv kverner har jeg endelig bestemt meg. Jeg fikk ikke gjennomsiktig, og ikke med åpningen på toppen, men en rød og en oransje Peugeot Tahiti er på vei hjem til meg. Med livstidsgaranti på kvernegreiene.#69

Bloppy sa for siden:

Gjett hva som var en av gavene fra mor og far? :knegg:
Sorte og gjennomsiktige fra Cole&Mason eller no? :kan ikke no om sånt:
Vi syns de er helt greie. :jupp:


#70

Elise sa for siden:

Oo, de var nice! Men siden jeg kjøpte nye i desember kan jeg kanskje ikke gå for noen nye nå. :knegg: Mannen er storfornøyd med Peugeot-kvernene han fikk.


#71

millact sa for siden:

Så fine! Stilige farger.


#72

My sa for siden:

Kjempefine Tallulah!


#73

Hyacinth sa for siden:

Ja, kjempefine!

Jeg fikk Peugeot til jul. Elektrisk. :knegg: (Den skal ikke stå på bordet.)


#74

daffy sa for siden:

Kjempefine. Det var et godt valg!


#75

gnuri sa for siden:

De var kjempefine!


#76

Teflona sa for siden:

Veldig fine! Nå håper jeg mine ryker snart! (De er visst evigvarende)


#77

Che sa for siden:

Fine!
Mannen fikk faktisk pepperkvern i julegave fra jobben i år - fra global, faktisk. De er på ingen måte pene, men de virker gode.


#78

Tallulah sa for siden:

Knis, den ser litt ut som en barbermaskin. :humre: Vi har et par Globalkniver og liker dem godt. SÅ om kverna er av samme kvalitet lover det jo godt.


#79

Che sa for siden:

Det ser ut som om mannens arbeidsgiver har «global» som tema på julegaver. I fjor fikk han kniv - det har de visst fått tidligere år også. Kverna er god, men akk så klinisk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.