Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Topp-pynt som lyser og som ikke er stjerne?

#1

Hyacinth sa for siden:

Finnes det noe annet enn stjerner man kan ha i toppen av treet, OG som lyser?

Jeg liker at treet lyser også i toppen, da ser det mest helhetlig ut, liksom. Og jeg liker best gammeldagse, store, hvite lys. Nå har jeg stjerne i toppen av treet, men jeg sliter egentlig litt med den kristne symbolikken i det (jada, jeg vet at de aller fleste symboler kan relateres til et eller annet og at symboleffekten ikke trenger å være spesielt sterk i mange tilfeller, og jeg HAR stjerner ellers i huset, og jeg synes stjerner er pene og nøytral pynt i de fleste tilfeller, men det er likevel noe med den stjerna i toppen av treet som gir meg en bittelitt religiøs feeling, og jeg skulle gjerne hatt noe annet. Som lyser.

Men finnes det?


#2

Kirsebær sa for siden:

Nå tenkte jeg å inn å tipse om engel for tretoppen, men det er vel om mulig et enda mer religiøst symbol. :knegg:


#3

Isolde sa for siden:

Akkurat i skrivende stund har jeg en panda i toppen.. Men den lyser ikke.



#5

Kirsebær sa for siden:

Det finnes kanskje noe snøfnuggpynt som kan være i toppen av treet? Har ikke søkt, men det må jo finnes?




#8

Hyacinth sa for siden:

Engler klarer jeg faktisk ikke pynte med overhodet.

Vel, kunne sikkert gjort et unntak hvis de er kule nok. :knegg:

Hilsen Konsekvent.


#9

Hyacinth sa for siden:

For jeg har faktisk seks vise menn som ungene mine har laget. De er kjempefine og kule. Jeg har satt tre av dem på en skjenk foran to keramikksauer med krone jeg har framme hele året, så det ser jo nesten ut som en slags julekrybbe. :rofl:


#10

Hyacinth sa for siden:

Panda! Du verden! :haha:

Jeg har hatt en blomst tidligere. Men den lyste ikke.



#12

Hyacinth sa for siden:

Ja! Garantert! :haha: Utrolig pen!




#15

Syrinx sa for siden:

Jeg tenker likt som deg, Hyacinth, både om engler og stjerne i toppen. Englene som nok et år lå ubrukt i julekassa ga jeg bort, men denne tretoppen da. Den er verre. I alle fall hvis den skal lyse.


#16

Pøblis sa for siden:

Jeg tenker overhodet ikke på stjerner som kristne symboler, så dette var egentlig et overraskende spørsmål.

:bevisstløs og jålete julepynter:


#17

allium sa for siden:

Det behøver vel ikke å lyse i utgangspunktet? Man får kjøpt led-lys som går på batterier og som kan puttes i eller bak hva som helst.


#18

Hyacinth sa for siden:

Ja, men jeg vil gjerne brukte samme type lys som ellers på treet. Altså at det lyser relativt likt.


#19

My sa for siden:

I dette tilfellet er det vel et symbol på Betlehemsstjerna/julestjerna? Det står jo til og med i sangen: "Den skal skinne, for den skal minne oss om vår Gud, oss om vår Gud"

Jeg for min del hadde ikke tenkt på at spir var religiøst, men det må jo selvsagt symbolisere kirkespiret, som Kirsebær sier. Da jeg var barn, en gang på 80-tallet, var jeg på en humanistisk juletrefest, forkledt som "solsnufest". Det var som en vanlig juletrefest, bortsett fra at alt det kristne var skrellet vekk. Vi gikk rundt juletreet og sang alle ikke-kristne julesanger (dvs på "Så gjør vi så" hadde de omskrevet siste verset fra "Så gjør vi så når til kirke vi går" til "så gjør vi så når på skitur vi går" :himle:). Anyway, der hadde de spir i toppen på juletreet. Så jeg tenker at når det var godtatt av HEF på 80-tallet må det vel kanskje være innafor likevel.

Jeg klæsjer sammen engler, nisser, stjerner, snømenn, mus, stall, bukker, religiøse og hedenske symboler i skjønn forening. Fikk en julekrybbe i keramikk, i gave fra mannens tante et år, som alltid må settes fram. I tillegg til et esel og en ku hadde den i utgangspunktet et lite lam, som eldstejenta elsket da hun var liten, og var overbevist om at var Sauen Shaun :knegg: (den lignet faktisk litt). Så hun rappet den og lekte med den stadig vekk, og endte selvsagt med å knuse den. Hun stilte aldri spørsmålstegn ved Sauen Shaun sin rolle i juleevangeliet, men vi alle var ganske sjarmert av ideen om at Sauen Shaun var med.


#20

Pøblis sa for siden:

Haha, jeg VET jo om betlehemsstjernen og verset i "du grønne. glitrende ..." og sånn. Jeg bare koblet det ikke, fordi stjerner brukes overalt og av alle religioner - og innlegget mitt var bare ment å skulle illustrere mini bevisstløshet.

Jeg har spir i toppen av mitt tre. Men jeg er en utro jåle som hele tiden går for det jeg synes er vakkert, så hos meg trumfer estetikken symbolikken hele tiden. :knegg: Så nå endret jeg siste setning i det forrige innlegget. Jeg er jo ikke uvitende - mer totalt bevisstløs - og dessuten er jeg jåleteså det holder. Er det pent, er jeg villig til å svelge noen (men ikke alle!) ideologiske kameler.


#21

My sa for siden:

Her også. Eller jeg er usikker om estetikken egentlig kan forsvares hele veien også. :knegg: Tror jeg må rangere kriteriene slik:
  1. Affeksjonsverdi
  2. Estetikk
  3. Plass
  4. Symbolikk

Jeg ville også valgt spir i toppen hvis jeg ikke skulle hatt stjerne. Synes den som zinatara linket til var fin! :jupp:


#22

Hyacinth sa for siden:

Jeg pynter også med stjerner. Ikke religiøst inni mitt hode, som regel. Bare fin pynt. Men akkurat i treet føler jeg det det KAN i mitt hode virke et snev av kristent. Sikkert fordi jeg har opplevd at det har blitt kommentert. Og jeg liker ikke å bli assosiert med det. Men dette er som sagt i MITT hode.


#23

Hyacinth sa for siden:

Jeg har jo tre vise menn og to keramikksauer på skjenken, tross alt. :knegg:




#26

frukt sa for siden:

Et år hadde jeg en dorullugle i toppen av treet. Den lyste ikke da, men man kunne jo ha viklet en lysslynge rundt den.
Tror jeg skal ha det som tradisjon å ha ulike fugler i toppen av treet. De sitter jo faktisk i trær, det gjør jo ikke stjerner. :nemlig:


#27

Neket sa for siden:

Mamma liker ikke den religiøse symbolikken, og har løst det ved å ha en skikkelig stygg stjerne. :hehehe: :bidrar:




#30

veobra sa for siden:

Den er jo helt magisk. Sånn vil jeg ha. :vilha:
Vi har lys i teppet under juletreet, det hadde jo passet med lys i taket også.


#31

My sa for siden:

Pøntehubro! :hyper:

#32

frukt sa for siden:

Den var faktisk et resultat av FPs julekalender. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.