Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilket turtøy og tursko anbefaler du?

#1

Røverdatter sa for siden:

Jeg har oppdaget at jeg mangler turtøy og utetøy, og aner ikke hva jeg skal se etter. Har liksom bare alltid hatt det jeg trenger, men nå er det meste utslitt. Jeg har ikke fornyet på mange år.

Har skiutstyr, fjellstøvler og anorakk, men trenger både til innerst og mellomlag, lettere tursko (mellom fjellstøvler og vanlige joggesko) og turbukse.

Del gjerne dine beste tips. :vilha:


#2

Anikka sa for siden:

Hva slags turer tenker du dra på?

Uansett tur og klima, ihvertfall her til lands, så har det å alltid ha med en lett dunjakke i sekken til pauser og når jeg fryser forbedret mitt turliv mye. Ikke sikkert du er slik en frysepinn som meg, da, men et godt tips uansett. Før i tiden hadde jeg med tørt ullundertøy eller fleece/ ullgenser i sekken, mye lettere å slenge på/ ta av en dunis.


#3

Martis sa for siden:

Jeg har to tursko som er favoritter, et par Alfa som er ankelhøye og et par salamon som er som joggesko til ulendt terreng. Alfaene bruker jeg på lengre turer og hvis det er mye vått.

Ellers liker jeg å kle meg lagvis, plutselig er det for varmt eller for kaldt og da er det greit med flere lag.


#4

Røverdatter sa for siden:

Bare dagsturer og korte turer. :)



#6

Fintdethei! sa for siden:

Som vestlending er jeg veldig glad i Falketind gtx jakke fra Norrøna, min er på 4.året nå. Turbukse i softshell fra både Norrøna og Bergans, liker begge godt. Jeg har halvhøye gtx fra Hoka, de er fantastiske. Ønsker meg noen lave terrengsko uten Goretex (til vår/sommerbruk). Ellers er ull gull. Jeg har også en ulljakke fra Bergans som mellomlag mellom ull og skalljakke. Dunjakke har jeg bare med dersom pauser underveis. Jeg går sjelden med dunjakke på, jeg blir fort varm, og synes jeg den blir fuktig og lite «varmebestandig».


#7

noen sa for siden:

Standardutstyret mitt er ca. slik:

  • Tynn ulltrøye og ullstilongs (mye Devold i skuffen min), og på litt kaldere dager en ullt-skjorte under langermet ulltrøye
  • Passe tynn/tkk ulljakke eller ullgenser, gjerne med hette (der er det visst også Devold i skapet)
  • Skalljakke, dvs. som tåler litt vind og vann
  • Minst to ullbuffer
  • Skallbukse, evt. trenings-/skibukse
  • Fjellsko, veldig fornøyde med et par lette Scarpa jeg kjøpte i sommer
  • Lett dunjakke eller dunvest til sekken
  • Tynn ullue og votter som tåler litt fukt

#8

Lavender sa for siden:

Jeg har Salomon Quest halvhøye tursko som jeg liker godt, lette med god ankelstøtte som jeg trenger. Jeg er ikke så glad i dun som mellomlag fordi jeg synes alt blir klamt nederst på ryggen, og særlig der sekken treffer. Så jeg har kjøpt Devold Tinden ulljakke, blir svett, men ikke kald etterpå. Og så liker jeg bh, bokser og ulltrøyene til Aclima. Har kjøpt Devold Tuvegga, så vidt prøvd, god komfort, men jeg savner glidelås for ventilering. Og lange kompresjonsstrømper for tur. Har en tynn lue med 50% ull/acryl som er komfortabel, drar ullhals fra Buff utenpå hvis kald vind. Har lett vattert jakke fra Marmot.


#9

frukt sa for siden:

Jeg kan anbefale termoskjørt og Norrøna Svalbard flex bukse.
Og denne ulljakken fra Janus. Den fungerer bra som mellomlag, eller som ytterjakke om sommeren når det ikke er kjempevarmt.


#10

MegaMie sa for siden:

Jeg har investert i litt nytt turutstyr. Utrolig fornøyd med Crispi Skarven fjellstøvler og tynn tur jakke fra Arteryx. Har flere turbukser, men er mest fornøyd med en billig tolagsbukse jeg kjøpte på Sport Outlet, tror det er merke Heldre eller Vikafjell. Men når det kommer til jakker og sko er min erfaring at dyrere merker også er bedre.


#11

mkj sa for siden:

Jeg har fjellutgaven av Hoka, veldig lette og gode å gå i.


#12

My sa for siden:

Mine beste tips er Salomon tursko/turjoggesko/terrengjoggesko, og Devold ullundertøy. Lanullva Hustadvika genser som mellomlag.


#13

Maverick sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med Salomon terrengsko (har puttet i ullsåle), Lundhags turbukse og Bergans skalljakke. Inni der bruker jeg enten en sånn tynn dunjakke, og der synes jeg det er litt hipp som happ hva, (jeg har en fra Kari Traa som funker fint), eller selvstrikkede ullgensere i islandsk ull, som er det absolutt beste tipset jeg har egentlig. :jupp:


#14

tink sa for siden:

Jeg er i perioder mye ute og har aldri tenkt veldig over hva slags merker som er på klærne som blir med ut. Har som oftest ulltrøye innerst, det kan være alt fra nøstebarn til Pierre Robert, eller noe annet jeg har fått/arvet. Med mindre det er veldig kaldt og forutsatt at jeg skal være aktiv, har jeg en gammel militærgrønn høyhalset med glidelås i halsen i tynn ull som mellomlag. For stilleståing eller kaldere vær bruker jeg gjerne hjemmestrikket ull av et eller annet slag. Så trenger jeg et vindtett lag, når det er knusktørt har jeg en gammel anorakk i bomull, til våtere vær en skalljakke som tåler regn (akkurat nå Stormberg), men ønsker meg en lettere og mer vanntett tynn regnjakke.

På beina har jeg ullsokker og turbukse fra Lundhag. Høst og vår med ullmammelukk fra ukjent produsent. Til vinteren har jeg ull-longs og kan finne på å høyne med boblebukse ved mange kuldegrader.

Beklager om jeg ødelegger tipsetråden, men min erfaring er at billig ofte er vel så bra som det dyre. Men at det er fint om du vet hva du selv liker og trenger. Det viktigste for å trives ute er å være tørr og varm nok, og å ha klær som er gode å bevege seg i.


#15

My sa for siden:

Jeg har samme erfaring som Tink, særlig når det gjelder yttertøy. Når det gjelder bukser er det passformen som er det viktigste, og der må man jo bare prøve seg fram for å finne det som passer egen kroppsfasong. Jeg har funnet en bukse fra Stormberg som passer meg veldig godt, jeg har ikke funnet noen av modellene til de dyre merkene som passer meg like bra. Men den kan ha helt feil fasong for andre. Og jeg liker ikke gore-tex eller andre vanntette og såkalt pustende membraner (pustende my ass), så jeg har også en bomullsanorakk (tror det er Fjällräven, kjøpt før det ble så hinsides dyrt) som jeg snart har brukt både i stykker og sammen igjen. Og ellers en litt mer teknisk sak (vindtett og vannavstøtende, men ikke vanntett) som jeg ikke husker merket på. Hvis det pøsregner slik at den ikke holder bruker jeg en relativt billig, men helt tett regnjakke.

Men av ulltøy har jeg mine favoritter, jeg hater gensere som blir for korte i ermene, og som ikke går langt nok ned over rumpa. og longs som ikke sitter godt nok oppe, eller er for kort i bena.


#16

Maverick sa for siden:

Jeg synes det er litt tilfeldig om billig er like bra som dyrt, men det som er helt sikkert er at merker og plagg andre synes er helt fantastiske, ikke nødvendigvis er fantastiske for meg, uavhengig av pris.

Skalljakken min fra Bergans synes jeg er verdt pengene, kanskje spesielt siden jeg kjøpte den brukt ( :knegg: ), men ullundertøy kan komme fra hvor nå enn, liksom.


#17

frukt sa for siden:

Jeg synes at dyrt ofte varer lenger en billig, og har gjerne flere praktiske funksjoner. Men hva som har best passform varierer jo selvsagt. Det er absolutt ikke nødvendig å kjøpe det dyreste alltid. Men jeg kjøper heller dyre merker brukt enn noe billig fra Stormberg for eksempel. Har hatt en del dårlige erfaringer med akkurat Stormberg da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.