Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tradisjon for julaftenmiddagen på restaurant?

#1

Maverick sa for siden:

Jeg satt og funderte i dag på om dette er noe Folk Gjør. :gruble:

Altså, å i stedet for å koke og brase og handle masse greier og tette sluket og måtte kjøre tre runder med oppvaskmaskin og ha ribbe til de som vil ha det og pinnekjøtt til de som vil ha det og nøttestek til de miljøbevisste og whatnot - hvorfor setter man ikke bare ut hele greien, tar med familien på en restaurant og lar de ordne biffen? Jeg vedder på at det ikke blir dyrere engang!

Men ja. Gjør folk slikt? Eller er det bare mine manglende barndomstradisjoner og manglende ønske om å tilbringe mer tid enn høyst nødvendig på kjøkkenet som gjør seg gjeldende? :gruble:


#2

Charlie sa for siden:

Veldig få hoteller/ restauranter er åpne. De har gjerne hatt full kok hele desember, og tar ofte lang juleferie. Tror det ikke er et alternativ, mange steder.


#3

Maverick sa for siden:

Jammenpokkernda. :mumle:

Jeg sjekka nå, og i Oslo er det en del indiske, pluss Dovrehallen og Scotsman. :knegg:

For noe fjas! Dette må fikses.


#4

Maverick sa for siden:

The Thief er åpen! Eller var det i 2018 da! Men da ryker kanskje prisargumentet mitt. :gruble:


#5

Alexa sa for siden:

Kanskje ikke helt det samme, men hva med sånne ferdige matkasser flere har nå. Flere cateringfirmaer som har litt mindre minimumsbestilling enn vanlig på de.

Vi har feks bestilt denne til nyttårsaften:
kreativcatering.no/nyttaarskasse/

Ser de har julebordmeny også (ser ut til å være minimum 5).

kreativcatering.no/julemeny2020/

Ikke helt restaurant, men nesten. :) Skal være bare å sette sammen og evt varme opp noen elementer.

Vet det er flere restauranter som tilbyr sånt ellers nå i coronatider, usikker på om de har på julaften evt levering i morgen.


#6

Maverick sa for siden:

Nei, jeg tenkte ikke i år altså. :knegg:

Det er liksom tanken på å bare kle seg pent og dra til dekket bord, og så reise fra det hele igjen, som er så forlokkende. :elsker:


#7

Input sa for siden:

Jeg så på Glade jul (dokumentar på NRK som anbefales sterkt!) og der skulle jo hun ene egentlig ut og spise middag "i byen", så det kan ikke være helt utenkelig?


#8

Timar sa for siden:

For meg er lukta av ribbe i ovnen og surkål på kok en viktig del av julestemningen. Egentlig også det å pynte bordet i god tid, surre rundt og vente på at maten skal bli klar og så ta oppvasken rundt midnatt, etter gaveåpning.

Men det er viktig for meg. Hvis det ikke er viktig for deg så høres det jo forlokkende ut å komme til dekket bord! Det skal sies at jeg aldri har hørt om noen som har gjort det sånn, bortsett fra de som feirer på høyfjellshotell med felles middag. Er det åpne restauranter julaften?


#9

Maverick sa for siden:

Lompa, for eksempel! Det hadde vært et utmerket sted for julaftenmiddag. De har nye eiere nå, jeg skal sende dem en mail. :nemlig:


#10

Input sa for siden:

Jeg hadde lett gått på restaurant om jeg fikk med meg familien, men jeg har jo heller ikke noen barndoms julemagi å mimre tilbake til.


#11

Fløyel sa for siden:

Vi feiret jul i USA for 2 år siden (Florida, er kanskje ikke standarden), bøtt still.
Jeg har sett mye på amerikanske julefilmer, og hadde vel en forestilling om hvordan amerikanere feiret jul. Den forestillingen er slettet fra mitt hode.

Vi spiste riktignok hjemme julaften den 24., men 25. hadde vi bestilt bord på en familiedrevet restaurant. Xmas dinner, tenkte vi skulle få smake på den amerikanske tradisjonelle julematen og det fikk vi, og restauranten var stappfull!

På morningen den 25. dro jeg på butikken, kjørte forbi 2 frokostrestauranter, de var også stappfulle. Jeg trodde folket var hjemme og pakket opp gaver og ikke mesket seg i pannekaker på IHOP lizzm.

Her hjemme har jeg inntrykk av at julaften og 1. dag er dager man tradisjonelt skal spise hjemme. Men jeg må jo si at jeg syntes tanken på at man kan dra på restaurant å få alt servert er strålende.

Jeg vet at mange høyfjellshotell er fullbooket julaften og juledagene, mens restaurantene i Oslo er stengt.. Tenk å feire julaften på Bristol! Det hadde vært noe.


#12

celebelen sa for siden:

Vi snakket om det på jobben for noen dager siden, da fortalte en at det pleier å være en del på hotellet på Beitostølen julaften. Noen bor på hotellet og feirer jula der, mens andre bor på hytter i nærheten og spiser julemiddagen på hotellet.


#13

Blå sa for siden:

Jeg er litt usikker på hvordan markedet er for det. Om mange nok ville ønsket det til at det kunne lønnet seg. Kanskje dersom det var en slags nabolagsrestaurant der mange var vant til å treffes.

Men nå er jeg veldig tradisjonsbundet julemenneske og lite glad i å spise ute. Så jeg er ikke i målgruppen uansett.


#14

polarjenta sa for siden:

Jeg har organisert det på den måten at jeg aldri har ansvaret for julaften. Ikke helt restaurant, men jeg slipper å lage mat. Og i år så trenger jeg ikke å bidra til rydding heller, for vi skal være hos broren min, og svigerinna mi foretrekker å fikse sjøl. De årene vi er hos foreldrene mine så bidrar jeg med å bære ut på kjøkkenet.

Restaurant er ikke aktuelt her for alt er stengt.


#15

Retz sa for siden:

Ja til jul på Scotsman! :lykkelig:


#16

liefje sa for siden:

Jeg hadde ikke ønsket å spise på restaurant på julaften om jeg så hadde fått det gratis. Hele kosen for meg er å kjenne lukten av julematen den dagen. Nå skal det legges til at vi har pinnekjøtt, og noe lettere å lage i stand, skal man vel lete lenge etter.


#17

Maverick sa for siden:

Fnis. Njei.


#18

Kirsebær sa for siden:

Jeg elsker hjemmejul, men kunne fint elsket restaurantjul også. :hjerter:
Hvor deilig er det ikke å sette seg til dekket bord, og dra hjem igjen til julegaveåpning!? :hjerteøyne:

Kanskje hvis noen restauranter legger opp til noe slikt så blir det etter hvert mer forlokkende for storfamilier også.


#19

Fløyel sa for siden:

Kan melde om at alle sengeplasser det er mulig å leie der oppe er fullbooket hele julen. Så det er mange som skal spise middag på høyfellet i morgen. Fantastisk julestemning med mye snø. :hjerter:


#20

millact sa for siden:

Det kan du få på høyfjellshotell.


#21

Maverick sa for siden:

Men jeg vil jo ikke på høyfjellshotell. :knegg: Det er bare selve julaftenmiddagen jeg snakker om å sette ut her.


#22

millact sa for siden:

Hmm, svært så vanskelig du er da;). Kanskje du må leie inn en kokk eller to neste år?


#23

007 sa for siden:

Jeg har så store barn, så jeg er absolutt åpen for julemiddag på både restaurant og hotell og generelt en annerledes jul.
Når ungene en gang feirer jul hos partnere skal meg og mannen feire jul på høyfjellshotell.


#24

meisje sa for siden:

Jeg har gjort det en gang, da vi feiret jul på kanari øyene. Fordel, ingen spiste det som lukter så intenst som julematen gjør. Ulempe, totalt fraværende julestemning. Vi har ikke hatt lyst til å gjenta det iallefall. Løsning: Du må bli invitert til andre på julemiddag, så blir det mindre styr for deg.


#25

Tallulah sa for siden:

For veldig mange så er julestemningen så nært knyttet opp mot det at det er ganske likt hvert år, og at nettopp det å bruke tid på å lage maten er med på å skape stemning. Så jeg er usikker på om det er et veldig stort marked for å bare gå ut å spise middag på julaften, i motsetning til å reise bort på høyfjellshotell hvor det blir en del av en større pakke. Også er jo ofte desember svært hektisk for restaurantene, så mange av dem vil nok gjerne ha fri og være sammen med familien sin i jula.

Men jeg ser jo absolutt det fristende med det, kanskje spesielt om man ikke er så mange. Jeg funderte en del på julemiddagen i år, siden vi kanskje bare ville være oss tre. Det er liksom lettere å lage ei diger ribbe, enn bare til tre personer.

Takk for tips om nyttårsmiddagen, dette skal jeg virkelig vurdere. Jeg har ikke fått testet de andre restaurantpakkene, men har hatt det på blokka lenge. Må undersøke. Har forresten spist tapas fra Kreativ Catering tidligere, veldig godt.


#26

Simone sa for siden:

Vi har av og til gått på restaurant på nyttårsafta, så då er det i allefall opne restaurantar. Men ikkje på julafta!


#27

Vianne Rocher sa for siden:

Britannia kjører fullt juleopplegg med overnatting over flere dager, mat, gaver og opplegg for eventuelle barn. Til en liten formue så klart :diva:.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.