Magica sa for siden:
- lag karameller etter denne enkle oppskriften: www.godt.no/oppskrift/7228/myke-karameller Det står at du ikke trenger termometer, bare kok 10-12 minutter.
- etter at de har stivnet og du har skjært opp karamellene så legg merke til at de er litt for myke. Sats på at de sikkert blir hardere etter et døgn i kjøleskapet
- neste dag: fremdeles klissete og for myke. Pakk inn en og en i mellomleggspapir og håp fremdeles på at det «ordner seg».
- innrøm så at de er for klissete og prøv å reparere med å smelte sjokolade du kan dyppe hver eneste bit i. Pakk ut alle bitene ut av papiret sitt.
- kliss og søl med sjokoladedypping, og innse at du kanskje ikke er en konditor som vinner pris for fin konfekt. Pakk inn alle bitene.
- legg til kjøling. Sats på at de nå blir bra.
- Innse etter et døgn til i kjøleskap at de fremdeles er for klissete og ikke minst for myke. Det er som å spise mjuk sjokoladeglasur.
- pakk alle ut av papiret igjen. Putt de i kjele og kok i minst 20 minutter og ta «kuletesten».
- legg så til kjøling enda en gang. Del opp i biter og bli veldig glad for at de nå virker passe harde, endelig - selv om det nå har blitt sjokoladekarameller. Putt bitene i fint glass i kjøleskapet.
- innse så når du skal ta en bit ut av glasset i kjøleskapet at alle har blitt til en stor klump karamell selv om de hadde klart definerte biter dagen før. Ta derfor alle ut og bruk et skarpt redskap til å spikke alt fra hverandre. Pass fingrene.
- pakk en og en inn i papir for ørtende gang
- spis og vær gjerrig på dem! :D
- kjøp ferdige karameller neste år