Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva spiser dere på nyttårsaften?

#1

ingling sa for siden:

Vi har i flere år spist kalkun på nyttårsaften, eller kalkunfilet de siste årene siden vi bare er to som spiser det (ungene er et kapittel for seg). Noen år har vi også kjørt repeat på pinnekjøtt, men i år har jeg litt lyst til å ha noe annet. Så, hva spiser dere? Inspirer meg! :vilha: Svinekjøtt utgår.


#2

Syrinx sa for siden:

Vi spiser pinnekjøtt. Skulle jeg hatt noe annet ville jeg gått for andebryst.


#3

Selma sa for siden:

I år spiser vi det som naboen serverer, men når vi har hatt nyttårsmiddag hos oss så har vi hatt tapas eller oksefilet de siste årene.


#4

My sa for siden:

Repeat på pinnekjøtt... så ikke mye inspirasjon herfra.

Ville nok blitt kalkun hvis vi skulle hatt noe annet. Eller hjortestek.


#5

Millen sa for siden:

Vi har lurt på fondue i år, men ikke bestemt ennå.


#6

Sissel sa for siden:

Her er det kalkun hvert år.


#7

Blondie sa for siden:

Får jeg velge, blir det kalkun. Spiser det nesten bare på nyttårsaften. Har hatt lammelår og andebryst tidligere.


#8

Floksa sa for siden:

Her tror jeg det blir hjemmeslaktet and (hører dere det endene?!?! 3-4 dager igjen å starte å legge egg!!!!) slowcooked i gryte i ovnen. Pulled duck.
V har hatt sauelår, kjekjøtt, stek og litt forskjellig.


#9

star sa for siden:

Kalkun her.


#10

Malama sa for siden:

Vi kjører også repeat på pinnekjøtt. Servert hos mine foreldre.

Det lure med det er at de to ungene som er glade i pinnekjøtt fakrisk får spist det. Eldste spiste jo litt men mellomste klarte jo nesten ikke få ned mat på julaften.


#11

venla sa for siden:

Er vant med å spise kalkun (hel eller filet etter hvor mange vi er) på nyttårsaften. I år blir det det eller sushi.



#13

Elise sa for siden:

Tapas. Det startet da ungene var yngre og mer kresne og mannen jobbet på nyttårsaften, jeg ville gjerne ha noe som jeg opplevde som festmat, samtidig som ungene også spiste. Alle finner noe vi liker. :jupp:


#14

Matilda sa for siden:

Kalkun, enten på Jamie-vis med ovnsbakte grønnsaker, eller på Trine-vis, eller finnbiff. Det blir Trine-kalkun i år, den salaten er så frisk og god. Lager denne Jamie-salaten av restene.


#15

Michelle sa for siden:

Enten kalkun eller pinnekjøtt. I år blir det pinnekjøtt. Ikke spist det tidligere i julen så det skal bli godt.
Til dessert blir det nok noe friskt og lett. Vi blir bare 3 på nyttårsaften.


#16

Filifjonka sa for siden:

Vi hadde kalkun i veldig mange år, men de siste årene har det ikke vært noen fast tradisjon. Vi pleier å være 3-4-5 familier sammen, og alle har med noe hver. I år går jo ikke det, så det blir vel antagelig bare mannen og meg hjemme. En hel kalkun blir det ihvertfall ikke.


#17

Molly sa for siden:

Vi skal spise kalkun.

Hva slags tilbehør har dere til kalkunen? Jeg trenger litt inspo.


#18

Filifjonka sa for siden:

Jeg pleier å lage litt forskjellig, men ofte ovnsbakte poteter og rotgrønnsaker med appelsin- og sitronskall, waldorfsalat, rosenkål stekt med honning, kajennepepper og valnøtter, appelsinsalat, og saus laget med kraften og gjerne litt appelsin der også.


#19

Mikkeline sa for siden:

Repeat på pinnekjøtt. Alltid.


#20

frukt sa for siden:

Har ingen tradisjoner, og har ikke feiret nyttårsaften heller siden jeg flyttet hjem. Må gjøre noe med det.

Da jeg var barn hadde vi noe ekstra godt, og et år var det hare. Vi hadde mye pinnsvin i hagen som fikk restene, og neste morgen lå det bein spredt utover hele hagen. :knegg: Pinnsvinene burde jo strengt tatt ha vært i dvale så det var nok en mild vinter.


#21

Myria sa for siden:

I fjor hadde vi kinesisk crispy duck, veldig godt. Ett år hadde vi fondue. Vi har ofte mat som er fullstendig ufestlig. Det kan like gjerne være pizza som noe annet. I år skal vi kjøre repeat av julekalkunen (med fløtegratinerte poteter, salvie/løk-stuffing, ovnsbakt pastinakk og gulrot, rosenkål stekt med bacon og hjemmelaget saus).


#22

Millen sa for siden:

Jeg syntes der viktigste er at det er mat alle i familien spiser. Vi har stort sett spist alene de siste årene, og heller møtt venner etterpå.


#23

millact sa for siden:

I fjor ble det taco, hos venner. Vi skal samme sted i år og lager noe buffet med diverse.



#25

ingling sa for siden:

Vi er alltid aleine på nyttårsaften, så kan ha hva som helst, men vil helst ha noe som er litt annerledes enn hverdagsmat. Ungene mine spiser ekstremt få ting, så det hadde blitt dønn kjedelig om alle skulle spise det samme, men de får det de liker og da er alle fornøyd.

Vi heller mot en skikkelig god curry lagd fra bunnen, med forskjellige tilbehør. Trenger litt tradisjonsbrudd i år.

Når jeg lager kalkun, er det som oftest med Jamie Oliver perfect roast potatoes, maisstuing og søtpotetmos til. Bruker appelsin/klementin/sitron og rosmarin, enten det er hel kalkun eller filet. Holder på med alt dette as we speak!


#26

Anne C sa for siden:

Det blir nok kalkun. Mannen er veldig glad i det. Vi pleier aldri å dra noen steder, så vi spiser i grunn det vi vil.


#27

Appelsin sa for siden:

Vi hadde bacalao flere år, inntil også bursdagsbarnet ble vegetarianer :knegg:
Da gikk vi over til en slags festvariant av chili sin carne.


#28

veobra sa for siden:

Vi har kalkun. Skulle vi hatt noe annet ville jeg harr noe vilt.


#29

meisje sa for siden:

Sushi til de voksne burgere til ungdommen har det pleid å være, vet ikke i år.


#30

Bergensis sa for siden:

Kalkun eller pinnekjøtt, stort sett. Men skulle gjerne testa ut meir spenstige forslag som rype eller hjort. Kunne gjerne hatt taco eller pizza. Nyttårsafta er oppskrytt. :sparke:

Oppskrift?


#31

Pøblis sa for siden:

Vet ikke. Vi feirer på hytta, i år lurer jeg på litt tapas-aktig, slik at alle får noe de liker.


#32

Taien sa for siden:

Her er det pinnekjøtt med komle og fullt tilbehør.
Jeg gleder meg vilt!


#33

Nenne sa for siden:

Hummersuppe før kalkun med waldorfsalat.


#34

nolo sa for siden:

De siste årene har det vært biff med mye godt tilbehør. I år blir det enten det, eller pinnekjøtt. Juryen er ute.


#35

polarjenta sa for siden:

Da vi feiret med venninne var det kalkun. De siste årene har vi vært hos foreldrene mine, da har det vært pinnekjøtt. I år vet jeg ikke. Siden ungene kommer hjem på nyttårsaften er det mulig vi blir hjemme.


#36

Drømmedama sa for siden:

Vi har helstekt indrefilet med rødvinssaus og fløtegratinerte poteter. Og iskake til dessert.


#37

Alexa sa for siden:

Vi feirer vanligvis hos noen naboer med Kalkun, Hasselbackpotetr, waldorfsalat etc pluss medbragt forrett og dessert fra gjestene.

I år har vi bestilt ferdig nyttårsmiddag hjem (kun oss 4) så da blir det ørret til forrett, kalv til hovedrett og panna cotta til dessert.

Gleder meg til kalkunmiddag neste nyttårsaften for da må verden være tilbake igjen.


#38

Milfrid sa for siden:

Veldig varierende, men i år skal jeg feire med kjæresten, og han har kalkun som tradisjon.


#39

GinaK sa for siden:

Vi har oftest hatt helstekt indrefilet med fløtegratinerte poteter og sopp. Noen ganger kalkunfilet. En gang har vi hatt hel kalkun. Synes det var utrolig mye etterarbeid.
I år blir vi nok bare oss 4 og svigermor. Blir muligens indrefilet. Panna cotta og crème brule` til dessert.


#40

Fløyel sa for siden:

I år blir det koldtbord, gjestene bidrar. Fin måte å bli kvitt julens rester på fant vi ut.


#41

Retz sa for siden:

Jeg har ingen tradisjoner på nyttårsaften, og heller ingen gjester, så det blir vanlig hverdagsmat på ettermiddagen som det pleier.


#42

Kula sa for siden:

Vi har alltid kalkun. Vi har feiret med samme vennepar i mange år.


#43

Hondacrv sa for siden:

Kalkun! Med masse digg tilbehør. Det er eit av dei beste måltida i året!


#44

-ea- sa for siden:

Har pleid å ha kalkun. Hel kalkun selv om jeg var alene, ga kjøtt for hele januar, nesten. :humre:
De siste årene har jeg "bare" kjøpt kalkunbryst og stekt. Waldorfsalat, rosenkål, stekte poteter hører til.


#45

Pelen sa for siden:

Vi har litt tapasaktig mat. Impregnert blir det bare vi og et vennepar med barn, men vi har pleid å gjøre det slitt at hver familie tar med seg to-tre ting/retter hver. De kan ev. tilberedes hos oss. Focaccia, (miljøvennlige) scampi i hvitløk, kjøttboller i rød saus, serranoskinke aioli etc etc.


#46

Fluke sa for siden:

Vi pleier å ha and. :nam:


#47

Toffskij sa for siden:

Vi skal visst få gås, det er sånn halvveis tradisjon.


#48

Pesten sa for siden:

Pinnekjøtt, kålrabistappe og sjokolademousse til dessert :hjerter:


#49

ingling sa for siden:

Gås og and har jeg også vært innom, særlig fordi jeg ble mimrete av å lese om dansk julemiddag her inne, men interessen er ikke så stor og jeg tror egentlig vi er litt mettet på de store julemåltidene og jeg er veldig mettet på jul (den har vært koselig, men det er en jul med mye savn og sorg for min del, så jeg vil gjerne bli ferdig med den). Så noe helt annet i år tror jeg blir finfint. I den grad vi har nyttårstradisjoner her, er det å se film med eldste utover kvelden frem mot midnatt. Maten er ikke så viktig, men jeg har lyst til å lage noe jeg kan bruke lang tid på og tusle rundt på kjøkkenet og dille. Det er så sjelden jeg gjør.


#50

Snippa sa for siden:

Vi pleier å ha enten fondue eller raclette. Synes det er koselig å sitte bordet, og så får alle nøyaktig det de vil ha. Lager litt forskjellig gode sauser, baker loff hvis det er raclette, og serverer stort sett med bakte poteter og salat til.


#51

Nenne sa for siden:

Tapas kanskje? Det er mye der som kan pusles med og så er det gøy. :)

Stor klem til deg. :klemme:


#52

Nada sa for siden:

I år blir det fondue med deilig tilbehør, tror vi skal ha det som tradisjon fra i år faktisk.


#53

mkj sa for siden:

Vi har kjøttgryte. Høyrygg, løk, poteter, gulrøtter ++. I fløte og kraft.

Veldig godt, men enkel festmat når vi er på hytta hvor det ikke er så stor plass.


#54

Lorien sa for siden:

I år blir det kalkun, men vanligvis kjører vi repeat på pinnekjøtt.


#55

Musemus sa for siden:

Vi har bestemt oss for tapas.


#56

My sa for siden:

Desserten her i år ligger an til å bli multekrem og krumkaker. Jeg har igjen en pose av multene jeg fikk av ei venninne til eldstes konfirmasjon i høst, jeg brukte bare halvparten. Og svigermor har dratt med seg krumkaker som hun har bakt.

I tillegg blir det kjøpt inn en boks med is, eller en iskake fra butikken, til de som ikke er så glad i multekrem.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.