Vi har i flere år spist kalkun på nyttårsaften, eller kalkunfilet de siste årene siden vi bare er to som spiser det (ungene er et kapittel for seg). Noen år har vi også kjørt repeat på pinnekjøtt, men i år har jeg litt lyst til å ha noe annet. Så, hva spiser dere? Inspirer meg! :vilha: Svinekjøtt utgår.
Her tror jeg det blir hjemmeslaktet and (hører dere det endene?!?! 3-4 dager igjen å starte å legge egg!!!!) slowcooked i gryte i ovnen. Pulled duck.
V har hatt sauelår, kjekjøtt, stek og litt forskjellig.
Vi kjører også repeat på pinnekjøtt. Servert hos mine foreldre.
Det lure med det er at de to ungene som er glade i pinnekjøtt fakrisk får spist det. Eldste spiste jo litt men mellomste klarte jo nesten ikke få ned mat på julaften.
Tapas. Det startet da ungene var yngre og mer kresne og mannen jobbet på nyttårsaften, jeg ville gjerne ha noe som jeg opplevde som festmat, samtidig som ungene også spiste. Alle finner noe vi liker. :jupp:
Kalkun, enten på Jamie-vis med ovnsbakte grønnsaker, eller på Trine-vis, eller finnbiff. Det blir Trine-kalkun i år, den salaten er så frisk og god. Lager denne Jamie-salaten av restene.
Enten kalkun eller pinnekjøtt. I år blir det pinnekjøtt. Ikke spist det tidligere i julen så det skal bli godt.
Til dessert blir det nok noe friskt og lett. Vi blir bare 3 på nyttårsaften.
Vi hadde kalkun i veldig mange år, men de siste årene har det ikke vært noen fast tradisjon. Vi pleier å være 3-4-5 familier sammen, og alle har med noe hver. I år går jo ikke det, så det blir vel antagelig bare mannen og meg hjemme. En hel kalkun blir det ihvertfall ikke.
Jeg pleier å lage litt forskjellig, men ofte ovnsbakte poteter og rotgrønnsaker med appelsin- og sitronskall, waldorfsalat, rosenkål stekt med honning, kajennepepper og valnøtter, appelsinsalat, og saus laget med kraften og gjerne litt appelsin der også.
Har ingen tradisjoner, og har ikke feiret nyttårsaften heller siden jeg flyttet hjem. Må gjøre noe med det.
Da jeg var barn hadde vi noe ekstra godt, og et år var det hare. Vi hadde mye pinnsvin i hagen som fikk restene, og neste morgen lå det bein spredt utover hele hagen. :knegg: Pinnsvinene burde jo strengt tatt ha vært i dvale så det var nok en mild vinter.
I fjor hadde vi kinesisk crispy duck, veldig godt. Ett år hadde vi fondue. Vi har ofte mat som er fullstendig ufestlig. Det kan like gjerne være pizza som noe annet. I år skal vi kjøre repeat av julekalkunen (med fløtegratinerte poteter, salvie/løk-stuffing, ovnsbakt pastinakk og gulrot, rosenkål stekt med bacon og hjemmelaget saus).
Vi er alltid aleine på nyttårsaften, så kan ha hva som helst, men vil helst ha noe som er litt annerledes enn hverdagsmat. Ungene mine spiser ekstremt få ting, så det hadde blitt dønn kjedelig om alle skulle spise det samme, men de får det de liker og da er alle fornøyd.
Vi heller mot en skikkelig god curry lagd fra bunnen, med forskjellige tilbehør. Trenger litt tradisjonsbrudd i år.
Når jeg lager kalkun, er det som oftest med Jamie Oliver perfect roast potatoes, maisstuing og søtpotetmos til. Bruker appelsin/klementin/sitron og rosmarin, enten det er hel kalkun eller filet. Holder på med alt dette as we speak!
Kalkun eller pinnekjøtt, stort sett. Men skulle gjerne testa ut meir spenstige forslag som rype eller hjort. Kunne gjerne hatt taco eller pizza. Nyttårsafta er oppskrytt. :sparke:
Da vi feiret med venninne var det kalkun. De siste årene har vi vært hos foreldrene mine, da har det vært pinnekjøtt. I år vet jeg ikke. Siden ungene kommer hjem på nyttårsaften er det mulig vi blir hjemme.
Vi har oftest hatt helstekt indrefilet med fløtegratinerte poteter og sopp. Noen ganger kalkunfilet. En gang har vi hatt hel kalkun. Synes det var utrolig mye etterarbeid.
I år blir vi nok bare oss 4 og svigermor. Blir muligens indrefilet. Panna cotta og crème brule` til dessert.
Har pleid å ha kalkun. Hel kalkun selv om jeg var alene, ga kjøtt for hele januar, nesten. :humre:
De siste årene har jeg "bare" kjøpt kalkunbryst og stekt. Waldorfsalat, rosenkål, stekte poteter hører til.
Vi har litt tapasaktig mat. Impregnert blir det bare vi og et vennepar med barn, men vi har pleid å gjøre det slitt at hver familie tar med seg to-tre ting/retter hver. De kan ev. tilberedes hos oss. Focaccia, (miljøvennlige) scampi i hvitløk, kjøttboller i rød saus, serranoskinke aioli etc etc.
Gås og and har jeg også vært innom, særlig fordi jeg ble mimrete av å lese om dansk julemiddag her inne, men interessen er ikke så stor og jeg tror egentlig vi er litt mettet på de store julemåltidene og jeg er veldig mettet på jul (den har vært koselig, men det er en jul med mye savn og sorg for min del, så jeg vil gjerne bli ferdig med den). Så noe helt annet i år tror jeg blir finfint. I den grad vi har nyttårstradisjoner her, er det å se film med eldste utover kvelden frem mot midnatt. Maten er ikke så viktig, men jeg har lyst til å lage noe jeg kan bruke lang tid på og tusle rundt på kjøkkenet og dille. Det er så sjelden jeg gjør.
Vi pleier å ha enten fondue eller raclette. Synes det er koselig å sitte bordet, og så får alle nøyaktig det de vil ha. Lager litt forskjellig gode sauser, baker loff hvis det er raclette, og serverer stort sett med bakte poteter og salat til.
Desserten her i år ligger an til å bli multekrem og krumkaker. Jeg har igjen en pose av multene jeg fikk av ei venninne til eldstes konfirmasjon i høst, jeg brukte bare halvparten. Og svigermor har dratt med seg krumkaker som hun har bakt.
I tillegg blir det kjøpt inn en boks med is, eller en iskake fra butikken, til de som ikke er så glad i multekrem.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.