Obelix sa for siden:
Vi pleier ha kalkunbryst nyttårsaften, men i år blir det hel fugl
Så hva er din beste stuffing? Helst uten sopp og stangselleri
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Obelix sa for siden:
Vi pleier ha kalkunbryst nyttårsaften, men i år blir det hel fugl
Så hva er din beste stuffing? Helst uten sopp og stangselleri
Pelen sa for siden:
Vi bruker følgende:
Medisterdeig
Eplebiter
Biter av svisker
Persille
Egg som bindemiddel
Det syns vi blir veldig godt. Blir det noe til overs så gjør vi «kjøttboller» av det.
veobra sa for siden:
Jeg har:
En pakke, ca 400g Kjøttdeig
1 stor Løk
En pakke Bacon
Hvitløk etter smak, jeg tror jeg har 4-5 fedd
Persille , en liten plante fra butikken
Eple, 2-3
Fløte, 2-3 dl
Muskatnøtt
2 Egg, for å binde sammen
Tror den er omtrent slik. Steker alt som skal stekes, blander inn resten og stapper inn.
Obelix sa for siden:
Flotters, men fint med mengde osv. Oppskrifter
m^2 sa for siden:
Denne er fantastisk god, og jeg har delt den her inne før. Jeg bruker mer rømme - et halvt beger til denne oppskriften omtrent.
100 g bacon i terninger - ferdig eller selvkuttet (eller litt mer :) )
250 g sjampinjonger (eller skogssoppblanding)
200 g loffterninger
1 ts hakket persille (jeg bruker vel heller en spiseskje eller to, men da smaker det ganske mye)
4 ss seterrømme - eller mer
1 ts basilikum (som det hender jeg dropper pga all persillen)
Smak til med salt og pepper.
IzziCreo sa for siden:
Denne er fantastisk:
Medisterdeig
Kjøttdeig
Epler (i biter)
Svisker (i biter)
Salt
Pepper
50/50 blandingsforhold på medister- og kjøttdeig.
Den er gjerne enda mer poppis enn kalkunen :knegg: Forøvrig vil jeg anbefale langtidssteking av kalkun. Helst i stekepose. Alltid saftig resultat :nikker: Og ikke minst så blir du ferdig med å preppe fuglen kvelden før og slipper å styre med det samme dag.
Isolde sa for siden:
Jeg pleier å lage denne uten oliven. Er noen lignende på norsk men de har mange urter i seg. Denne er supergod.
INGREDIENTS
Neck and giblets from 1 turkey to make a light stock (or 2 to 3 cups of chicken stock)
1 cup walnuts
1 loaf of day old French or Italian bread, cut into 3/4-inch cubes (about 10 to 12 cups)
2 cups each, chopped onion and celery
6 tablespoons unsalted butter
1 green apple, peeled, cored, chopped
3/4 cup currants or raisins
Several (5 to 10) chopped green olives (martini/pimento olives; pimento removed)
1/4 cup chopped fresh parsley
1 teaspoon poultry seasoning or ground sage (to taste)
Salt and freshly ground pepper (to taste)
veobra sa for siden:
Jeg oppdaterte innlegget med omtrentlig hva jeg har i.
oslo78 sa for siden:
Et grønt eple i biter
En løk i biter
Lager kjempegodt kjøtt, men vi spiser ikke stuffingen da.
ingling sa for siden:
Jeg har ikke brukt stuffing, men fylt kalkunen med appelsin og epler, og smurt inni og utenpå med urtesmør. Blir saftig og godt! Men vi er ikke så glad i stuffing da.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.