Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva står på nyttårsmenyen? Jeg trenger inspirasjon!

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg hadde egentlig en plan, men har fått kalde føtter og nå trenger jeg inspirasjon. Jeg skulle egentlig gå for en tradisjonell japansk nyttårsmeny, med sterkt innslag av tang i ulike versjoner. :knegg: Men siden vi bare er tre stykker på nyttårsaften er det jo greit at vi alle syns middagen er skikkelig stas. Ikke alle her i huset syns "interessant" er det høyeste målet et måltid kan nå. :what:

Så hva skal vi ha i stedet? Kanskje noe vi alle tre kan lage sammen i løpet av dagen? Ikke kalkun, det hadde vi for ikke lenge siden.


#2

Zulu sa for siden:

Steamed buns med and!


#3

Millen sa for siden:

Vi skal ha god gammeldags fondue med storfekjøtt, kylling, minimais, løk, sopp og bakte poteter. Diverse sauser til, dette fordi alle 5 liker det, så vi tar bare det vi liker også er det lang tid mat.
Om det er spennende vet jeg ikke.


#4

Tallulah sa for siden:

har vurdert det, men hva mer?

Fondue har vi aldri hatt. Jeg har fonduegafler! Men trenger jeg sånn gryte med gassbluss? Og er det ostesaus?


#5

polarjenta sa for siden:

Vi skal til foreldrene mine og spise pinnekjøtt. Ikke akkurat kjempespennende, men ungene hadde et stort ønske om det.


#6

Nextlife sa for siden:

Pga. covidbegrensninger og bare 7 mot 14-20 folk til vanlig har vi bestemt oss for at kalkun utgår og det blir biff. Det er en indrefilet, men bortskjemtungene vil helst ha det i biffer ikkhelstekt,de liker den stekesmaken på mest mulig flater. Tilbehør har jeg ikke på plass, bortsett fra hjemmelagd bærne.

Dessert vet jeg ikke.
Jeg gjør vanligvis litt kule og spektakulære greier, men føler dessertplatå, croquemboche, Yule log og andre stilige desserter er oppbrukt. Så jeg vet ikke. :sukk:


#7

Musemus sa for siden:

Vi skal ha tapas.


#8

Blå sa for siden:

Jeg skal prøve meg på porchetta, italiensk ribberull, og sitter her og vurderer ulike oppskrifter.


#9

Tallulah sa for siden:

Jeg lagde yule log for to år siden, Hiawata likte den godt, kanskje jeg skal gjøre en reprise. Lurte litt på Beef Wellington også, men jeg er den eneste i huset som liker sennep. :himle: Og sopp. Men vi har aldri biff, det hadde jo vært veldig godt.

Tapas hørtes også digg ut.


#10

Millen sa for siden:

Vi har aldri hatt ostesaus så det kan jeg ikke svare på. Av dip/sauser har vi rømme (plain) rømme med pepperrot,aioli, sweet and sour og muligens tacossus. Kommer litt an på hva hi har i hus, og hva vi har lyst på.
Ikke gassbluss, men rødsprit eller en type brennbar gele som kan brukes ( husker ikke navnet nå).
Du må ha egnet fonduegryte ja.


#11

Charlie sa for siden:

Fondue kan gjøres med ost, men også med kjøttfondue hvor man koker i olje.

Man kan også ha en buljong man koker i, det har de i den koreanske typen fondue, bl.a., eller de japanske sukiyaki og shabu shabu.

Eller raclette, da koker man ikke i noe, hver har sin lille stekespade man varmer egen mat i i raclettejernet.

Ville tro man lett kunne fått lånt fonduegryte eller raclettejern ved en post på Facebook, mange har sånt i boden. :knegg:


#12

Nextlife sa for siden:

Jeg husker din Yule log fra en tid tilbake, tror det var da jeg bestemte meg for at det må jeg lage.
Ang. Wellington, det funker helt fint å utelate det som ikke likes. Jeg tror den siste jeg lagde fikkløk, paprika, urter og vårløk i fyllet.


#13

Pasta sa for siden:

Forrett: Røre av smøreost med urter + røkelaks, rødløk og sitron. På toast.
Hovedrett: Helstekt kylling med rissalat a la waldorf og rosenkål med bacon og granateple.
Dessert: Dronning Maud.


#14

Syrinx sa for siden:

Vi har pinnekjøtt til middag og så har vi endt opp med en bombe til dessert.

Porsjonspavlova (som alltid blir mye større enn planlagt) med vaniljeis, varm sjokoladesaus (fløte og firkløversjokolade), enda litt marengs til pynt og jordbær for oss som liker det. I år har jeg diverse sjokoladefigurer som jeg har fått i gave, tenker pynte med det.


#15

Serafin sa for siden:

Helstekt biff indrefileet, fløtegratinerte poteter, annet tilbehør er ikke helt bestemt enda. :knegg:

Til dessert ender vi med "isbar" tror jeg. Forskjellig is, sauser og dill til å ha oppå. Blir bare oss fem, og ungene er skeptisk til det meste, men is spiser alle, om enn ikke det samme. hehe.


#16

IzziCreo sa for siden:

Vi skal ha tapas, og det kunne kanskje vært artig om dere delte opp dere i mellom og lagde 1-2 retter hver? Eller sammen hvis det er kulere.

Eller dere kan låne både raclette og/eller fondue av oss :nemlig:


#17

Molly sa for siden:

Vi skal ha kalkunfilet, fløtegratinerte poteter, waldorfsalat, fløtesaus og grønnsaker.


#18

Malama sa for siden:

Jeg kunne gått for "vår helt feile måte å bruke raclette" om vi var hjemme. Helt feil, helt uten noe som ligner på racletteost nemlig.

Men div kjøtt og grønnsaker som vi steker enten oppå eller i skjeene, mer bordgrill enn raclette kanskje. Vi kan ha ris, fløtepotet, stekte poteter eller en kombo av disse til, eller bakt potet fikk jeg av alle ting servert første gang jeg smakte det.
Vi kan finne på å ha ost til dem som vil ha det også, men det er ikke obligatorisk hos oss.

Langtidsmat, sosialt og alle lager det de vil ha. Finfint der.

Men vi spiser pinnekjøtt hos mine foreldre, sammen med min bror og familien. Godt, og bittelitt sosialt, resten av kvelden blir det oss fem hjemme.



#20

GinaK sa for siden:

Vi blir 3. Eldste skal på privatfest med en venner.
Her blir det indrefilet, fløtegratinerte poteter og smørstekt sopp. Mulig rødvinsaus til. Og brokkoli.
Dessert vet jeg ikke men kanskje pannacotta med bringebærsaus frister, ja. Det er frisk og godt.


#21

Elise sa for siden:

Her blir vi tre, og skal ha tapas. Kommer til å ha rester langt ut i det nye året. Kjøttboller, kyllingklubber, chorizo og dadler. Foccacia, småpoteter og salat. Spekeskinkelefser. Kanskje eggerøre, har ikke bestemt meg enda for om jeg gidder.

Til dessert tar vi crème brulee. :jupp:


#22

Lykken sa for siden:

Vi skal ha helstekt indrefilet, soppstuing, hasselbackpoteter og jeg tror broccoli/grønnsaker av et slag.
Jeg liker best å lage dessert, men er litt usikker hva jeg skal finne på i år, må snart få bestemt meg. Kanskje oreodessert for ungenes skyld, kan kanskje sprite det opp med jordbær oppi?


#23

Floksa sa for siden:

Jeg har seks ender jeg skal bruke på nyttårsaften. Planen var pulled duck. Men nå lurer jeg på å lage andeconfit av lår og evt bryststykker.
Og pulled duck av resten.
Så jeg driver p googler tilbehør til and. Vi blir seks voksne og seks barn så det bør være godt med tilbehør slik at alle finner noe de liker.


#24

Hyacinth sa for siden:

Aner ikke. Vi skal på besøk, men i dag kommer det nye retningslinjer, så det kan være vi må være hjemme. Da må vi finne på noe det går an å få tak i uten å stå i kø i alle butikker.

Vi har ofte hatt hjort de siste årene.

Har også en nøttestek i frysen, men jeg tror egentlig at ungene foretrekker noe annet selve nyttårsaften.


#25

Tjorven sa for siden:

Vi blir 5 stykker i år. Oss 4 og en venninne av snuppa som uansett regnes som vår kohort. Temaet var oppe til diskusjon i går og vi har landet på følgende:

Forrett: Stekte kamskjell med jordskokkpuré (mine unger spise ikke dette, men er uansett ikke så lystne på forrett)
Hovedrett: Indrefilet med stekt spinat. Det er foreløpig ikke avklart om den serveres med steinsopprisotto eller hasselbackpotet.
Dessert: Panna cotta med pasjonsfruktsaus (snuppa lager)


#26

Tallulah sa for siden:

Så mye godt! Jeg har lyst til å lage alle nyttårsmenyene deres, jeg. :knegg:

Vi begynner å helle mot biff og hasselbackpoteter vi også. Jeg har kokeboka til den fantastiske grillrestauranten Hawksmoor i London, så ser om jeg finner noen gode sauser og tilbehør. Det som også er fint med det, er at jeg slipper å lage all maten.

Må finne en dessert også. Isbar hørtes egentlig ganske digg ut.


#27

liefje sa for siden:

Vi får én gjest og skal ha en langsom 7 retters gourmetmeny med alt som er godt, mye kaldt som er lett å lage i stand. Det blir blinis med løyrom/rørosrømme, gåselever på toast, rå salma på tre måter, en liten prosjon trøffelpasta, en hummerrett med avokado, San Felicien ost og dessert (ferdigkjøpt fra den franske frossenbutikken som jeg har glemt navnet på). Til dette har vi funnet en vin som skal være perfekt til osten og som også visstnok passer perfekt til trøffel og gåselever ++. Jeg var egentlig både matlei og ikke særlig engasjert i nyttårsfeiringen, men er nå skikkelig giret og tror det skal bli en kjempefin avslutning på et drittår.


#28

Maverick sa for siden:

Henger her og ser om jeg blir inspirert! Søs kommer, så det blir henne og guttene og meg, og alt tilrettelagt for chill nyttårsaften, men jeg har lyst til at vi spiser noe godt.

Kanskje and kunne vært noe, ja. :gruble:


#29

Tallulah sa for siden:

Picard! Tenk på Star Trek. :nemlig: Det hørtes ut som en virkelig deilig meny, namnam. Er Picard bedre enn Iceland, forresten? Vi har testet en del fra Iceland, men det er trashy saker altså. Og ikke sånn guilty pleasure-trashy en gang, bare vondt.



#31

liefje sa for siden:

Takk. Picard ja. Veldig bra der. Har ikke prøvd Iceland, men hvis det er trashy, kan det ikke sammenlignes. På picard selger de bl. a. Michelinkokkers greier. Iskaker til nesten 400 kr etc. vi nøyde oss med noe rimeligere.


#32

Tallulah sa for siden:

OK, da skal jeg sjekke ut Picard. Høres litt mer high class ut. Iceland er ferdigmiddager som tydeligvis er ment for folk uten tenner.


#33

Nextlife sa for siden:

Jeg tror det blir noe så lite spektakulært som gulrotkake til dessert. :knegg:
Jeg lager Sverre Sæthre sin utgave med krem isteden for smør i toppingen, og med pasjonsfrukt også kremen, og marmelade oppå.
Denne gulrotkakn er frisk og fremstår som mye lettere enn den vanlige med ostesmørkrem.
Med litt festlig pynt så blir den bra nok til nyttårsdessert.
www.dn.no/smak/sverres-klassiske-kaker/roten-til-det-gode/1-1-5649922


#34

Nenne sa for siden:

Det blir hummersuppe og helstekt kalkun med waldorfsalat. Vi tar av julekakene til dessert. Mer matlaging enn det gidder jeg ikke. Jeg lagde svensk julemat,en hel buffet til 4. dag, så nå er jeg litt forsynt med matstell.


#35

Kula sa for siden:

Vi skal ha, tradisjonen tro, ha helstekt kalkun med stuffing, kokte poteter og saus.

Dessert blir champagnemousse med lime, som jeg allerede har smakt og funnet MEGET i orden. Nå går jeg og smånipper til resten av innholdet i flasken, men jeg rydder og ordner i huset. Ganske deilig egentlig.


#36

Malama sa for siden:

Men hva innleder dere 2021 med av mat da?

Lurer på å finne noe inspirasjon til det. Da skal vi vel trolig bare være hjemme. Sove lenge og sløve. Tror jeg. Så, kanskje da den langsomme, sosiale matlagingen på racletten som slett ikke er raclette, bare kjøtt og grønnsaker som varmes på den.

Om vi gidder. Eller noe annet. Trøtt gjeng forventer jeg.


#37

Syrinx sa for siden:

  1. januar er fredag, så det blir... tadaaa: taco :knegg: Men jo, taco blir det. Deilig med noe lett, enkel mat dagen etter pinnekjøtt.

#38

Nenne sa for siden:

Du kan ikke skrive sånt uten å ta med oppskriften! Kjære vene! :hjerteøyne: Kan du være snill og dele?


#39

Elise sa for siden:

Fredag - rester fra nyttårsaftens tapas. Lørdag - taco. Søndag - ikke helt bestemt enda, enten hjemmelaget pizza med tacorester, eller noe suppe.


#40

Tallulah sa for siden:

OK, vi har landet. Biff, hasselbackpoteter, saus med grønne syltede pepper, hvitløksbrød, chimichurri og en tomat- og ruccolasalat.

Til dessert blir det bakt fiken og sjokoladeis.

På nyåret blir det sikkert ramen, tenker jeg. Særlig om vi har biffrester.


#41

Malama sa for siden:

Taco hadde vi i går, julelei gjeng. I dag har vi taco-lasagne. Aka lasagne med rester av taco kjøttdeig.

Så fredag noe definitivt annet


#42

ingling sa for siden:

Du fikk flere gode tips enn jeg fikk i min tilsvarende tråd. :humre:

Jeg har landet på å lage Tikka Masala, raita, mangochutney og hjemmebakte nanbrød (glutenfrie, litt spent på det). Så helt annerledes nyttårsmat enn vi har pleid å ha, men det føles bra. :nemlig:

Fredag blir det taco, ja. Og lillesøster holdt på å gå av skaftet over at vi ikke hadde tenkt å lage pizza forrige søndag, så det må vi prøve å få til. Skal spise hos svigermor lørdag.


#43

Tallulah sa for siden:

Sorry, den fant jeg ikke! Jeg var sikker på at jeg hadde sett en nyttårsmenytråd, men greide ikke finne den igjen. Sikkert bare riktig tidspunkt. Eventuelt desperasjonen. :knegg: Høres urolig digg ut med indisk. Vi spiser alltid indisk lille julaften.


#44

Muskat sa for siden:

Nyttårsmenyen i år blir dette:

Forrett: Baguetteskive bakt med rosmarinolje, med fetaostkrem, vaniljerøkt reinskav, tyttebærkrem og hvitløksdressing (en variant av Lavvo Lars til kokkejævel). Jeg aner ikke om dette passer til kalkun som hovedrett, men det blir nå det uansett. Hadde egentlig lyst på kamskjell, men minst én av gjestene spiser ikke det. I fjor hadde vi blinis med tre ulike toppinger, veldig godt!

Hovedrett: Hel kalkun (fant ikke filet eller kalkunbryst som ikke var marinert), fløtesaus, waldorfsalat, rødkålsalat med granateple og bjørnebær, potet av noe slag (sannsynligvis ovnsbakte båter), pluss noe grønnsaker (har regnbuegulrøtter og rosenkål i alle fall). Andebryst var førstevalget mitt, men mannen ønsket kalkun, så da skal han få det.

Dessert:
Bringebærsorbet på knust marengs.
Minipavlova (reir) fylt med daim-is.
Sjokoladepannacotta med bringbærsaus.

Vurderte også kryddermarinerte pærer med skogsbær (dette er supergodt, og når pærene får trekke med bærene får de en nydelig dyp rødfarge), og creme brulee, men det får holde med tre desserter i år.

I fjor hadde vi panna cotta med limemarinerte jordbær, macroner med suksesskrem, sjokolademousse med sjokoladecrumble og bringebær, liten fylt sjokolade fra lokal sjokoladeprodusent, og ostekake med mirror glaze fylt med krydderkokte bær. Fem dessertporsjoner til hver altså, men små porsjoner. Dessert er det aller morsomste å lage!


#45

ingling sa for siden:

Neida, bare bra med mer inspirasjon. :D Ja, det hadde vi også i år, men da take away. I morgen skal jeg lage selv.


#46

annemede sa for siden:

Holder på å lage melkefrikaramellpudding - det tar tid å smelte sukker.


#47

Floksa sa for siden:

Fasiten blir stekt lår og bryst fra to ender, skrogene og de andre endene går i gryta og blir pulled duck.
Har laget coleslaw, rødløkskompott, også blir det mandelpotetmos til. Og pannekaker til pulled duck. Og masse grønnsaker.
Det blir også kebabkjøtt (ekte, av voksen sau) i pita til barna.

Dessert blir is.


#48

Addison sa for siden:

Her blir det caprese til forrett, fylte, baconsurrede kyllingbryst med ovnsbakte rotgrønnsaker og søtpotetmos, sjokolademousse til dessert.


#49

Blånn sa for siden:

Det kan se ut som det blir svineribbe (julemiddag) i morgen. Vi spiser pinnekjøtt på julaften, men selv etter 24,5 år er det feil. :knegg:


#50

Tallulah sa for siden:

Jeg trenger en enkel forrett! Kanskje noe med spekeskinke og fiken? Foreslo bruschetta, men Høvdingen syns ikke det hørtes ut dom en forrett.


#51

liefje sa for siden:

Noe salma marinert på et slags vis? Har flere oppskrifter hvis det er aktuelt.

Spekeskinke og fiken er godt, evt. i kombinasjon med en liten caprese?


#52

Syrinx sa for siden:

Denne har jeg lagt ut her inne for lenge siden, fremdeles like godt:

Lag fenalårchips (ferdigskiva fenalår, 200 grader noen minutter til de blir sprø) på forhånd.

Kjøp melbatoast eller lignende. Legg på ridderost (kan gjøres på forhånd) og gratiner like før servering.

Ruccolasalat/valgfri salat/hva du liker, de små toastene og så fenalårchips på toppen. Litt tjukk, god balsamico på på salaten gjør seg også.



#54

millact sa for siden:

Vi skal ha med oss spanske kjøttboller i spicy tomatsaus og pastasalat der vi skal.


#55

Einhyrningur sa for siden:

Raclette uten Raclette. Med karamellpudding til dessert.


#56

kamp sa for siden:

Saltbakt kylling


#57

Dali sa for siden:

Pinnekjøtt. Lite spennende men veldig godt.
Crème brulee til dessert.


#58

Fløyel sa for siden:

Modifisert restemat servert som tapas/koldtbord.

  • Pai m/div fyll + couscous salat (laget i muffinsform)
  • Lakseruller med snøfrisk
  • Champinjong m/ost og fikenfyll
  • Italienske kjøttboller m/spicy saus
  • Spekemat m/eggerøre, potetsalat
  • Ostefat med nøtter og honning
  • Pulled pork m/tacokrydder, mangosalsa og små lefser

Kommer stadig nye retter på bordet etterhvert som jeg rydder meg innover i kjøleskapet.

Jeg har kun fylt på med grønt, ellers er kjøleskapet snart tomt. Lukter godt, så jeg håper det smaker også.


#59

Maverick sa for siden:

Her endte dagens panikkhandling med ungarsk gulasj, og jordbærsorbet. :jupp:


#60

Storm sa for siden:

Crostini med foie gras og løyrom (ikke på samme :knegg: ), pinnekjøtt, pavlova til dessert.


#61

Pøblis sa for siden:

Her har de to 18-åringene laget diverse maki.


#62

Nextlife sa for siden:

Hos oss ble det biffer av storfe indrefilet. Mormor lagde også grillspyd av pølse og kylling til kresenfisene.
Smørdampet mais, grillet broccolini, stekt tomat, ovnsbakt gulrot med mandarin og timian, of smashet Potatohead med ostetopping. Hjemmelagd peppersaus og bearnaise.
Gulrotkake fra tidligere innlegg, festpyntet med polkastanghjerte og hjemmelagd gelegodis med mandarinsmak.


#63

veobra sa for siden:

Det blir i alle fall helstekt kalkun i morgen, for den var ikke tint da jeg plukket den frem i formiddag. :o Det blr nød-handlet en kalkunfilet i dag. Jeg tror vi får nok kalkun. :dån:


#64

Fersken sa for siden:

Vi spiste kalkunfilet, småpoteter, baconsurret rosenkål, stuffing av bacon, sopp, brødterninger og lettrømme, samt rosepeppersaus. Enkelt og godt.


#65

Taien sa for siden:

Jeg vil spise middag hos deg! sikle


#66

Charlie sa for siden:

Her ble det luftveissymptomer og Nakstad-lojal avmelding dit vi skulle, så det ble rester fra kjøleskapet. Pinnekjøtt og stappe. Hadde ikke beregnet at vi måtte stille med maten selv, men vi var happy, vi.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.