Jeg hadde egentlig en plan, men har fått kalde føtter og nå trenger jeg inspirasjon. Jeg skulle egentlig gå for en tradisjonell japansk nyttårsmeny, med sterkt innslag av tang i ulike versjoner. :knegg: Men siden vi bare er tre stykker på nyttårsaften er det jo greit at vi alle syns middagen er skikkelig stas. Ikke alle her i huset syns "interessant" er det høyeste målet et måltid kan nå. :what:
Så hva skal vi ha i stedet? Kanskje noe vi alle tre kan lage sammen i løpet av dagen? Ikke kalkun, det hadde vi for ikke lenge siden.
Vi skal ha god gammeldags fondue med storfekjøtt, kylling, minimais, løk, sopp og bakte poteter. Diverse sauser til, dette fordi alle 5 liker det, så vi tar bare det vi liker også er det lang tid mat.
Om det er spennende vet jeg ikke.
Pga. covidbegrensninger og bare 7 mot 14-20 folk til vanlig har vi bestemt oss for at kalkun utgår og det blir biff. Det er en indrefilet, men bortskjemtungene vil helst ha det i biffer ikkhelstekt,de liker den stekesmaken på mest mulig flater. Tilbehør har jeg ikke på plass, bortsett fra hjemmelagd bærne.
Dessert vet jeg ikke.
Jeg gjør vanligvis litt kule og spektakulære greier, men føler dessertplatå, croquemboche, Yule log og andre stilige desserter er oppbrukt. Så jeg vet ikke. :sukk:
Jeg lagde yule log for to år siden, Hiawata likte den godt, kanskje jeg skal gjøre en reprise. Lurte litt på Beef Wellington også, men jeg er den eneste i huset som liker sennep. :himle: Og sopp. Men vi har aldri biff, det hadde jo vært veldig godt.
Vi har aldri hatt ostesaus så det kan jeg ikke svare på. Av dip/sauser har vi rømme (plain) rømme med pepperrot,aioli, sweet and sour og muligens tacossus. Kommer litt an på hva hi har i hus, og hva vi har lyst på.
Ikke gassbluss, men rødsprit eller en type brennbar gele som kan brukes ( husker ikke navnet nå).
Du må ha egnet fonduegryte ja.
Jeg husker din Yule log fra en tid tilbake, tror det var da jeg bestemte meg for at det må jeg lage.
Ang. Wellington, det funker helt fint å utelate det som ikke likes. Jeg tror den siste jeg lagde fikkløk, paprika, urter og vårløk i fyllet.
Forrett: Røre av smøreost med urter + røkelaks, rødløk og sitron. På toast.
Hovedrett: Helstekt kylling med rissalat a la waldorf og rosenkål med bacon og granateple.
Dessert: Dronning Maud.
Vi har pinnekjøtt til middag og så har vi endt opp med en bombe til dessert.
Porsjonspavlova (som alltid blir mye større enn planlagt) med vaniljeis, varm sjokoladesaus (fløte og firkløversjokolade), enda litt marengs til pynt og jordbær for oss som liker det. I år har jeg diverse sjokoladefigurer som jeg har fått i gave, tenker pynte med det.
Helstekt biff indrefileet, fløtegratinerte poteter, annet tilbehør er ikke helt bestemt enda. :knegg:
Til dessert ender vi med "isbar" tror jeg. Forskjellig is, sauser og dill til å ha oppå. Blir bare oss fem, og ungene er skeptisk til det meste, men is spiser alle, om enn ikke det samme. hehe.
Jeg kunne gått for "vår helt feile måte å bruke raclette" om vi var hjemme. Helt feil, helt uten noe som ligner på racletteost nemlig.
Men div kjøtt og grønnsaker som vi steker enten oppå eller i skjeene, mer bordgrill enn raclette kanskje. Vi kan ha ris, fløtepotet, stekte poteter eller en kombo av disse til, eller bakt potet fikk jeg av alle ting servert første gang jeg smakte det.
Vi kan finne på å ha ost til dem som vil ha det også, men det er ikke obligatorisk hos oss.
Langtidsmat, sosialt og alle lager det de vil ha. Finfint der.
Men vi spiser pinnekjøtt hos mine foreldre, sammen med min bror og familien. Godt, og bittelitt sosialt, resten av kvelden blir det oss fem hjemme.
Vi blir 3. Eldste skal på privatfest med en venner.
Her blir det indrefilet, fløtegratinerte poteter og smørstekt sopp. Mulig rødvinsaus til. Og brokkoli.
Dessert vet jeg ikke men kanskje pannacotta med bringebærsaus frister, ja. Det er frisk og godt.
Her blir vi tre, og skal ha tapas. Kommer til å ha rester langt ut i det nye året. Kjøttboller, kyllingklubber, chorizo og dadler. Foccacia, småpoteter og salat. Spekeskinkelefser. Kanskje eggerøre, har ikke bestemt meg enda for om jeg gidder.
Vi skal ha helstekt indrefilet, soppstuing, hasselbackpoteter og jeg tror broccoli/grønnsaker av et slag.
Jeg liker best å lage dessert, men er litt usikker hva jeg skal finne på i år, må snart få bestemt meg. Kanskje oreodessert for ungenes skyld, kan kanskje sprite det opp med jordbær oppi?
Jeg har seks ender jeg skal bruke på nyttårsaften. Planen var pulled duck. Men nå lurer jeg på å lage andeconfit av lår og evt bryststykker.
Og pulled duck av resten.
Så jeg driver p googler tilbehør til and. Vi blir seks voksne og seks barn så det bør være godt med tilbehør slik at alle finner noe de liker.
Aner ikke. Vi skal på besøk, men i dag kommer det nye retningslinjer, så det kan være vi må være hjemme. Da må vi finne på noe det går an å få tak i uten å stå i kø i alle butikker.
Vi har ofte hatt hjort de siste årene.
Har også en nøttestek i frysen, men jeg tror egentlig at ungene foretrekker noe annet selve nyttårsaften.
Vi blir 5 stykker i år. Oss 4 og en venninne av snuppa som uansett regnes som vår kohort. Temaet var oppe til diskusjon i går og vi har landet på følgende:
Forrett: Stekte kamskjell med jordskokkpuré (mine unger spise ikke dette, men er uansett ikke så lystne på forrett)
Hovedrett: Indrefilet med stekt spinat. Det er foreløpig ikke avklart om den serveres med steinsopprisotto eller hasselbackpotet.
Dessert: Panna cotta med pasjonsfruktsaus (snuppa lager)
Så mye godt! Jeg har lyst til å lage alle nyttårsmenyene deres, jeg. :knegg:
Vi begynner å helle mot biff og hasselbackpoteter vi også. Jeg har kokeboka til den fantastiske grillrestauranten Hawksmoor i London, så ser om jeg finner noen gode sauser og tilbehør. Det som også er fint med det, er at jeg slipper å lage all maten.
Må finne en dessert også. Isbar hørtes egentlig ganske digg ut.
Vi får én gjest og skal ha en langsom 7 retters gourmetmeny med alt som er godt, mye kaldt som er lett å lage i stand. Det blir blinis med løyrom/rørosrømme, gåselever på toast, rå salma på tre måter, en liten prosjon trøffelpasta, en hummerrett med avokado, San Felicien ost og dessert (ferdigkjøpt fra den franske frossenbutikken som jeg har glemt navnet på). Til dette har vi funnet en vin som skal være perfekt til osten og som også visstnok passer perfekt til trøffel og gåselever ++. Jeg var egentlig både matlei og ikke særlig engasjert i nyttårsfeiringen, men er nå skikkelig giret og tror det skal bli en kjempefin avslutning på et drittår.
Henger her og ser om jeg blir inspirert! Søs kommer, så det blir henne og guttene og meg, og alt tilrettelagt for chill nyttårsaften, men jeg har lyst til at vi spiser noe godt.
Picard! Tenk på Star Trek. :nemlig: Det hørtes ut som en virkelig deilig meny, namnam. Er Picard bedre enn Iceland, forresten? Vi har testet en del fra Iceland, men det er trashy saker altså. Og ikke sånn guilty pleasure-trashy en gang, bare vondt.
Stedatter og familien får besøk av mannens mor og skal ha andebryst med tilbehør. Hørtes spennende ut så googlet litt og ser utcsom det kan være denne oppskriften. Hørtes godt ut så skal prøve en helg. :) www.finessekokken.no/andebryst-med-jordskokk-paerer-og-kryddersjy/
Takk. Picard ja. Veldig bra der. Har ikke prøvd Iceland, men hvis det er trashy, kan det ikke sammenlignes. På picard selger de bl. a. Michelinkokkers greier. Iskaker til nesten 400 kr etc. vi nøyde oss med noe rimeligere.
Jeg tror det blir noe så lite spektakulært som gulrotkake til dessert. :knegg:
Jeg lager Sverre Sæthre sin utgave med krem isteden for smør i toppingen, og med pasjonsfrukt også kremen, og marmelade oppå.
Denne gulrotkakn er frisk og fremstår som mye lettere enn den vanlige med ostesmørkrem.
Med litt festlig pynt så blir den bra nok til nyttårsdessert. www.dn.no/smak/sverres-klassiske-kaker/roten-til-det-gode/1-1-5649922
Det blir hummersuppe og helstekt kalkun med waldorfsalat. Vi tar av julekakene til dessert. Mer matlaging enn det gidder jeg ikke. Jeg lagde svensk julemat,en hel buffet til 4. dag, så nå er jeg litt forsynt med matstell.
Vi skal ha, tradisjonen tro, ha helstekt kalkun med stuffing, kokte poteter og saus.
Dessert blir champagnemousse med lime, som jeg allerede har smakt og funnet MEGET i orden. Nå går jeg og smånipper til resten av innholdet i flasken, men jeg rydder og ordner i huset. Ganske deilig egentlig.
Lurer på å finne noe inspirasjon til det. Da skal vi vel trolig bare være hjemme. Sove lenge og sløve. Tror jeg. Så, kanskje da den langsomme, sosiale matlagingen på racletten som slett ikke er raclette, bare kjøtt og grønnsaker som varmes på den.
Om vi gidder. Eller noe annet. Trøtt gjeng forventer jeg.
Du fikk flere gode tips enn jeg fikk i min tilsvarende tråd. :humre:
Jeg har landet på å lage Tikka Masala, raita, mangochutney og hjemmebakte nanbrød (glutenfrie, litt spent på det). Så helt annerledes nyttårsmat enn vi har pleid å ha, men det føles bra. :nemlig:
Fredag blir det taco, ja. Og lillesøster holdt på å gå av skaftet over at vi ikke hadde tenkt å lage pizza forrige søndag, så det må vi prøve å få til. Skal spise hos svigermor lørdag.
Sorry, den fant jeg ikke! Jeg var sikker på at jeg hadde sett en nyttårsmenytråd, men greide ikke finne den igjen. Sikkert bare riktig tidspunkt. Eventuelt desperasjonen. :knegg: Høres urolig digg ut med indisk. Vi spiser alltid indisk lille julaften.
Forrett: Baguetteskive bakt med rosmarinolje, med fetaostkrem, vaniljerøkt reinskav, tyttebærkrem og hvitløksdressing (en variant av Lavvo Lars til kokkejævel). Jeg aner ikke om dette passer til kalkun som hovedrett, men det blir nå det uansett. Hadde egentlig lyst på kamskjell, men minst én av gjestene spiser ikke det. I fjor hadde vi blinis med tre ulike toppinger, veldig godt!
Hovedrett: Hel kalkun (fant ikke filet eller kalkunbryst som ikke var marinert), fløtesaus, waldorfsalat, rødkålsalat med granateple og bjørnebær, potet av noe slag (sannsynligvis ovnsbakte båter), pluss noe grønnsaker (har regnbuegulrøtter og rosenkål i alle fall). Andebryst var førstevalget mitt, men mannen ønsket kalkun, så da skal han få det.
Dessert:
Bringebærsorbet på knust marengs.
Minipavlova (reir) fylt med daim-is.
Sjokoladepannacotta med bringbærsaus.
Vurderte også kryddermarinerte pærer med skogsbær (dette er supergodt, og når pærene får trekke med bærene får de en nydelig dyp rødfarge), og creme brulee, men det får holde med tre desserter i år.
I fjor hadde vi panna cotta med limemarinerte jordbær, macroner med suksesskrem, sjokolademousse med sjokoladecrumble og bringebær, liten fylt sjokolade fra lokal sjokoladeprodusent, og ostekake med mirror glaze fylt med krydderkokte bær. Fem dessertporsjoner til hver altså, men små porsjoner. Dessert er det aller morsomste å lage!
Fasiten blir stekt lår og bryst fra to ender, skrogene og de andre endene går i gryta og blir pulled duck.
Har laget coleslaw, rødløkskompott, også blir det mandelpotetmos til. Og pannekaker til pulled duck. Og masse grønnsaker.
Det blir også kebabkjøtt (ekte, av voksen sau) i pita til barna.
Hos oss ble det biffer av storfe indrefilet. Mormor lagde også grillspyd av pølse og kylling til kresenfisene.
Smørdampet mais, grillet broccolini, stekt tomat, ovnsbakt gulrot med mandarin og timian, of smashet Potatohead med ostetopping. Hjemmelagd peppersaus og bearnaise.
Gulrotkake fra tidligere innlegg, festpyntet med polkastanghjerte og hjemmelagd gelegodis med mandarinsmak.
Det blir i alle fall helstekt kalkun i morgen, for den var ikke tint da jeg plukket den frem i formiddag. :o Det blr nød-handlet en kalkunfilet i dag. Jeg tror vi får nok kalkun. :dån:
Her ble det luftveissymptomer og Nakstad-lojal avmelding dit vi skulle, så det ble rester fra kjøleskapet. Pinnekjøtt og stappe. Hadde ikke beregnet at vi måtte stille med maten selv, men vi var happy, vi.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.