Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nyttårsaften: Leker/spill for barn 4-8 år

#1

Marla Singer sa for siden:

Hva er fine ting å finne på med en 4-åring, 5-åring og 8-åring på ettermiddag/kveld nyttårsaften? Jeg har bare kompetanse opp til 4 år :nemlig: men vil gjerne gjøre noe som passer for de små gjestene også. Barna kjenner ikke hverandre så godt, og voksne er gjerne med sammen med barna. Leker, spill eller noe sånt?


#2

Syrinx sa for siden:

Bingo!

Lag en spilleliste med sanger som ungene liker, 15-20 sanger. Skriv ned/gjør tilgjengelig sangtitlene.

Spillebrett 3x3, der kan de voksne hjelpe barna med å velge sanger de skal skrive inn i rutene.

Sett spillelista på random og bingoen er i gang. Første med tre på rad vinner. Dere må bli enige om hva som gjelder av vannrett, loddrett og diagonalt. Går man for kun vannrett er det tre vinnermuligheter. En rad, to rader, fullt brett.


#3

IzziCreo sa for siden:

Uno og Den forsvunne diamant er sikre vinnere. Villkatten er også stas, og der kan de yngste være på lag med en voksen f.eks. hvis de synes der er vanskelig å holde tritt med de eldre.

Vi har også Disneyspill o.l hvor man har en bunke med spm for små barn og en for eldre/voksne.


#4

veobra sa for siden:

Villkatten er gøy, andre brettspill som passer for fireåringen passer for de større også vil jeg tro. Billedlotto har vi spilt mye.

Hvis det trenger å bevege seg litt er feks stoppdans gøy, man skal stoppe når musikken stoppes.


#5

millact sa for siden:

Pakkelek eller er de for små?


#6

Malama sa for siden:

Vi blir nok å spille den forsvunne diamant og monopol junior før hun på 5 sovner, og catan eller noe sånn når hun er lagt, da med de to på 9 og 12, hun på 9 kanskje på lag med meg, ikke prøvd så mange ganger enda. Han på 12 er glad i catan.

Vi har altså ikke planer om å holde den nybakte 5 åringen våken til midtnatt, hun er trøtt klokka sju. Og det er greit i år, vi er alene hjemme bare oss fem uansett. Så tar vi henne opp ved midtnatt.


#7

Taien sa for siden:

Da mine var 7-8 så var i alle fall bingo en stor hit (det vil de ha enda) gjerne med småpremier (som en liten sjokoladenisse, julefigur el.l. ).


#8

Taien sa for siden:

Kahoot laget for deres aldersgruppe, der de er på lag med en voksen er også gøy.


#9

Acino sa for siden:

Quiz; egne spørsmål for barn og egne for voksne, eventuelt miksa lag. Mimelek, dansestopp, tampen brenner, gjemsel, blindebukk, tante knute.


#10

Nooria sa for siden:

Pakkelek er kjempegøy for store og små. Ryktet går og Alias er også gøy. Vi har hatt knallsuksess med Alias i julen. Kanskje Alias junior kan være noe for dere...


#11

Marla Singer sa for siden:

Jeg rakk ikke å svare i går, men leste, og tusen takk for forslagene! Vi brukte noe av det, mens andre tips sparer jeg til senere. Skal f.eks. skaffe oss noen av spillene som er foreslått. :blomst:


#12

Malama sa for siden:

Vi endte med at 5 åringen var våken, men spilte føest den forsvunne diamant og deretter fantasi hvor hun var på lag med meg og faren vekselsvis (var med å mime og kaste terninger)

Men da spilte altså vi voksne også. Kjekt det. Setlers of catan ble det med eldste i kveld


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.