Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Raclettetips

#1

apan sa for siden:

Det ser ut som om nyttårsplanene er i endring. Vi vurderer raclettedebut. Da lurer jeg på dine beste raclettetips.
Hva trenger vi og hva gjør vi?


#2

Einhyrningur sa for siden:

Vi er enkle sjeler. Strimlet kjøtt, grønnsaker, ost etter ønske. Vi liker norwegia og har ikke turt å prøve oss på Raclette (osten). :flau:


#3

løve70 sa for siden:

Vi har poteter, løk, tomat, champignon, paprika, mais, tynne biff skiver, pølsebiter og bacon, samt ost. Gjerne raclette ost, eventuelt grotteagret gruyere eller comte. Jarlsberg eller cheddar til de mindre eventyrlystne :knegg: Bernaise saus og baguetter til.


#4

amylin sa for siden:

Vi gjør det på nederlandsk vis. Vi har miniburgere, minipannekaker, pommes frites med ost, kryddersmør, baguetter som stekes med ost på toppen, marinert svinekjøtt, biff, kylling, sopp, tomat, løk, mais, bacon, løk, tomat, salat, stekt potetbåter og ris ved siden av og diverse sauser.


#5

Nooria sa for siden:

Det beste tipset jeg har er å forberede noe i tillegg, slik at det ikke blir så mye venting. Vi hadde fløtegratinerte poteter og diverse strimlet marinert kjøtt sist.


#6

Charlie sa for siden:

Vi gjorde det enkelt - og det hadde vært 10-kronersmarked på Meny med bl.a. pizza-greier. :knegg: Av kjøtt hadde vi vel typ pålegg som skinke, salami, chorizo, pepperoni og oppskåret ølpølse. Grønt som man ville kunne vurdert for pizza/ taco - tomat, løk, paprika, mais osv.

Vanlig norvegia og brie, hadde vi.

Aioli, salsa, ketchup for de enkle. Hamburgerdressing/ thousand island liker kidsa.

Vi hadde litt hvitløksbaguetter, for det er vi glad i, og loff.

Om man vil, kan man kjøre litt raclettedessert, tenk smores og marsmallows - kjeks, sjokolade, marshmallows, banan o.l. om dere liker sånt.


#7

Malama sa for siden:

Vi er heller ikke mer eksperimentelle enn valgfri norvegia for den som vil innen ost

Vi har diverse kjøtt, gjerne okse, svin og kylling ferdig i små biter og krydret.

Paprika, tomat, brokkoli og blomkål, småløk og sopp i skåler. Og gjerne potet i skiver. Og norvegia om noen vil ha det. Men enten lager vi fløtepotret eller koker ris eller begge deler i tillegg. Evt baguetter i biter. . Og litt peppersaus f. eks på siden.

Ikke typisk

Mannen steker stort sett kjøtt på toppen fortløpende og fordeler til oss mens vi andre fyller det vi vil i skuffene under i tillegg.

Ikke typisk raclette, men sånn finner alle i familien noe godt


#8

Dali sa for siden:

Har hatt det to dager på rad nå. Begge dager med racletteost. Ungene prøvde norvegia i tillegg, men de foretrakk den ekte varianten. I tillegg har vi aioli, stekte poteter, tynne skiver av kjøtt og grønnsaker.


#9

IzziCreo sa for siden:

Racletteost eller Ridderost. Vi er nok mest glad i Ridder og ender opp med den. Kokte poteter som smeltet ost helles over. Cherrytomater, mais, løk og det man måtte ønske av grønnsaker. Bacon steker vi på platen, samt litt på forhånd for det tar tid. Champignon for å trekke til seg fettet på stekeplaten.


#10

Nextlife sa for siden:

Jeg trenger et raclettejern. :nemlig:


#11

Pelle sa for siden:

Elsker raclette. MÅ være racletteost, evt Port salut. Vi har røkte kjøttpølser i biter, godt brød, stangselleri, tomat, sølvløk, reddiker, og stekt sopp. Steker aldri oppå.

Noen jeg kjenner har også eggestand og minipizzadeig til spadene.

Nextlife: ja!


#12

apan sa for siden:

Pelle: Ferdigsteker dere alt da?


#13

liefje sa for siden:

Må være racletteost. Den er myyyye bedre og mye mer flytende og god.

Jeg synes det er kjempegodt med ananas til, også. Ellers har du fått mange gode tips.


#14

Einhyrningur sa for siden:

Vi skal ha raclette i dag. Vi skal ha biffstrimler, kyllingstrimler, lam i strimler, scampi. Alle marinert. Vi kjøper ferdigkokte poteter som vi varmer i de små skålene med litt ost på. Vi har paprika, tomater, asparges, sopp. Norvegia og noe annen ost, spørs hva vi finner. Vurderer hjemmelagde hvitløksbaggiser. Og bernaisesaus.


#15

Taien sa for siden:

Jeg kjenner at jeg har lyst til å bli bedt til noen som har raclette!!


#16

Pelle sa for siden:

Sopp stekes, pølsebitene er rå. Det andre er friske grønnsaker.


#17

Millen sa for siden:

Jeg har aldri spist racklette. Alltid trodd det bare var ost.


#18

Geitrams sa for siden:

Jeg har vokst opp med raclette, og kjenner nå at jeg har lyst til å kjøpe det. Vi pleide å ha marinerte biffstrimler, ost, poteter, mais, løk og sikkert mye mer.


#19

Charlie sa for siden:

Raclette er svært nedover kontinentet. De har ferdige brett med oppskåret ost, kjøtt osv. beregnet på raclette i de velassorterte butikkene. Men vil man prøve, kan man sikkert få napp på å låne et raclettejern om man roper ut på Facebook, el.l. Vi kjøpte ellers vår brukt på Finn.

Kom på at vi også kokte en gryte med poteter til. Så kunne man enten ha kokte poteter ved siden av, eller ha dem på spaden sin og smelte ost og annet sammen med dem.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.