Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kortspillet 500?

#1

vixen sa for siden:

Noen som kan reglene. Prøvde meg på nettsøk, men fant enten et helt annet kortspill eller ufullstendige regler. Det spillet jeg mener er å begynne med sju kort på hånden og så legger man ned enten tre like eller strait men minst tre kort i samme sort. Når det er din tur kan man enten ta fra trekkebunken eller ta det øverste kortet i kastebunken. Man kan også velge å trekke hele bunken, men da må man kunne legge ned etterpå hvis ikke får man femti minus. Vi var i tvil om følgende: må man ha lagt ned før man kan trekke inn bunken? Og hva skjer når trekkebunken blir tom? Når en av spillerne er kvitt sine kort er runden over, men kan alle da legge ned en siste tur? Så altså spesielt avslutning av spillet jeg er i tvil om. Man får minus av de kortene man sitter igjen med. Fem poeng for 1-9, ti poeng fra ti til konge og ess gir 15.

Noen som kan hjelpe?


#2

amo sa for siden:

Når vi spiller med barn så har alle fått lagt ned en siste gang, men tror ikke det er regelen.


#3

vixen sa for siden:

Det tror jeg må blir regelen her også dersom vi i det hele tatt skal komme til fem hundre uten at kortene flyr i veggen. :humre:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.