Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til stor vaskemaskin

#1

trøtt sa for siden:

Jeg har en splitter ny LG-maskin som er helt ubrukelig. Jeg har faktisk aldri hatt dårligere maskin i hus. Jeg kjøpte den fordi den var stor, 10,5kg. Lite visste jeg at det kun var på ett program. Ullprogrammet tar 2,5 kg og tøyet blir knapt vått og i alle fall ikke rent.

Dette er maskinen jeg har nå.
www.elkjop.no/product/hvitevarer/vaskemaskin/155020/lg-vaskemaskin-fv96jns2qe

Det viktigste for en vaskemaskin er at det er et bra og stort ullprogram. Det må også være plass til en dobbeltdyne.

Noen som har en maskin å anbefale?



#3

trøtt sa for siden:

Kan godt hende min gamle AEG også gjorde det, men jeg stappet den full og det ble rent.

Det står ingenting i beskrivelsen av maskinen at det kun er på ett program at den tar den mengden så det er litt vanskelig å orientere seg. En maskin som kun tar 2 kg ull er helt uaktuelt da noen av oss bruker ull fra august/september til mai/juni.


#4

IzziCreo sa for siden:

Du kan ikke variere grad av tilsmussing av tøyet? Vi har en LG på hytta, og den har ikke vært spesielt intuitiv å forstå så har hatt mine kamper med den. Men den har tre grader av tilsmussing man kan justere. Siemens maskinene vi har hatt hjemme (et merke jeg er mer fornøyd med, og kan anbefale) har også vektbegrensning på endel program (også ull). Det er kun på bomull at den tar 8 kg (den tar dobbeldyne). Med vår familie på 5 så holder det som regel. Noen ganger er det litt igjen i skittentøyskurven, men det går greit. Det kan fint være at de har større tromler nå, men jeg tror ikke du vil finne ullprogram som tar store mengder. Er det ren ull? Minsten har ull/bomull/bambus tøy og det kjører jeg på mix og ikke ullprogram f.eks. Siemens maskinen har innebygget vekt. Det er for meg veldig viktig. Jeg hadde tydelig feil i mine beregninger før jeg fikk det.



#6

Charlie sa for siden:

Ullprogrammer tar lite tøy pga måten de vasker på. Det skal være liten mekanisk påvirkning, så det ikke tover eller krymper. Da blir det ikke rent om man stapper den full.

Høie sier en dobbeltdyne krever en trommel på 130 liter i vaskemaskinen. Det er ganske voksent.

hoie.no/vask-og-vedlikehold-ny


#7

sindrome sa for siden:

Har Miele W1 som kan ta opptil 8 kg. Synes den er ganske god. Tar ikke mer enn 3 kg ull i ullprogrammet.


#8

Geitrams sa for siden:

Vår samsung tar en dobbeltdyne. Er fornøyd med den i det daglige, men har hatt feil tre ganger. Første gang ble motor byttet ut, andre gang fikk vi ny maskin, og tredje gang samme feil som første gang. Da ble all elektronikken byttet ut. Ikke hatt feil etterpå. Tøyet blir rent, og den tar 12 kg tøy (sliter med tørkeplass til alt) men jeg savner hurtigprogrammer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.