Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lysløyper i Oslo

#1

apan sa for siden:

Ny langrennstråd. Det ser ut som det tar tid før treningssenteret og ølserveringen åpner igjen, får gå på ski mens jeg venter.

Hvilke lysløyper har vi egentlig, og hvilke runder kan være fine på en kveld - for en voksen eller for en voksen og et barn?


#2

Tallulah sa for siden:

Anbefaler løypekartet til Skiforeningen. Der kan du filtrere på område og type løype, for eksempel lysløype. Der er det veldig gode oversikter, og du ser når løypene sist ble preppet, så du kan velge litt ut fra det. Det står ofte litt info også, om terreng, og hvor folksomme løypene vanligvis er.

Jeg liker godt å gå en kjapp tur fra Brekkekrysset og inn til Hammeren og tilbake igjen. Jeg liker ikke så veldig kupert terreng, og der er det relativt flatt.

(Også heier jeg på å bli medlem av skiforeningen. Det snør ikke skispor og løypekartet og føremeldinger oppstår ikke automagisk.)


#3

apan sa for siden:

Det var jo et godt tips, skal se om jeg kan finne ut av den. Jeg er allerede medlem av Skiforeningen og har iMarka og alt mulig, men jeg synes rett og slett ikke det er helt enkelt å få en grei og enkel oversikt over egnede løyper ut fra apper og nettsider. Mulig jeg ikke har lett nok.


#4

Tallulah sa for siden:

Jeg syns løypekartet på nett (det jeg lenket til) er ganske greit. Appen syns jeg er mer uoversiktlig. Når du har valgt et område og ei løype kan du klikke deg videre i kartet. Jeg mente å huske at de også hadde høydekart, men der husket jeg visst feil. Siden jeg liker det flatt så syns jeg det er nødvendig. Også må man bare prøve seg litt fram på løypene i nærmiljøet og finne noe man liker. Det er jo litt sånn jeg har endt opp i Maridalen, det er veldig lett tilgjengelig herfra.


#5

Neket sa for siden:

Skisporet.no har høydeprofil. Jeg syns den er litt mer uoversiktlig, men fin å bruke for å sjekke enkeltløyper. :jupp:


#6

Addison sa for siden:

Gitt at det kommer mer snø, er det en fin treningstur fra hhv. Ellingsrud eller Ekerud (Lørenskog) inn til Mariholtet, ganske kupert dog. I Marikollen, som ikke er Oslo men ikke så mye lengre å kjøre, er det lysløype for trening, der mener jeg det er såle av kunstsnø så ikke så utsatt for manglende natursnø.


#7

Polyanna sa for siden:

Men ellers så slår jeg et slag for hodelykt - da åpner det seg masse løyper som ikke er lysløyper.


#8

apan sa for siden:

Jepp, jeg sitter egentlig bare og venter på mer snø i Østmarka for der kjenner jeg mulighetene, men har innsett at jeg må orientere meg litt ut derfra også.


#9

Tallulah sa for siden:

Om du ser på oversiktskart over Oslomarka så er de grønne løypene nypreppa, de oransje relativt nypreppa, de lilla for en uke-ish siden og de røde ikke preppa denne sesongen.


#10

apan sa for siden:

Det er et godt tips. Skal sjekke Marikollen.
Gikk fra Ellingsrud mot Mariholtet lørdag, det er litt hardt nå synes jeg, om det ikke kommer mer snø, men godt poeng at det er en grei treningstur.


#11

Addison sa for siden:

Ja, vi gikk i går, nokså varierende innover. Verst i starten, greiere når man kommer forbi de første par km. Ikke ofte du får høre meg ønske meg mer snø, men sånn har det blitt. :knegg:


#12

GinaK sa for siden:

Er ikke kjent men en jeg så på FB hadde gått i LIllomarka. Ved LInderud et sted.

Meld deg inn i FBgruppa Østmarka. Lurer på om det er med punktum bak. Masse fine bilder og du ser hvor det er fint å gå. Ser ut som at det er fint å gå inn ved Mariholtet.
Må nok høyere opp enn ved Skullerudstua.


#13

apan sa for siden:

Ja, jeg er medlem der, GinaK. Østmarka kjenner jeg godt. Det er andre steder i byen jeg lurer på.


#14

Polyanna sa for siden:

Personlig så syns jeg det fort blir bratt og ubehagelig når du kommer vestover/nordover. (Vest for Hammeren, liksom). Særlig i lysløpene som er mye brukt, for der blir det hardt i tillegg. Kommer du enda lenger vestover, som til Sørkedalen, blir det flatere igjen. Men lysløypa ved Fossum er likevel mer kupert enn det jeg liker. Så altså: Hodelykt. (Men jeg er veldig lite glad i fiskebein og aggrresiv ploging, da)


#15

apan sa for siden:

Men den runden fra Frognerseteren, som er 6-7 km. Hvordan er den?


#16

Pelle sa for siden:

Fine løyper med lys i Vestmarka/Franskleiv. (Altså grenseområdet Asker/Bærum)


#17

Polyanna sa for siden:

Jeg er litt usikker, men JEG husker en del fiskebein, mens min mann, sunnmøringen, syns det er helt fint. :knegg:


#18

Input sa for siden:

Jeg husker ikke hvilken tråd jeg leste det i, men det ble snakket om skimuligheter rundt Steinbruvann. Jeg gikk der nettopp (til fots) og langs den ene siden av vannet er det skispor og veldig fint å gå. Man kan ikke gå rundt vannet, men skisporene fortsetter Romstjern, så det ut som.


#19

Timar sa for siden:

Er det snø i løypene nå? Vet du hvor det er fint å parkere? Jeg fikk akutt lyst til å komme meg ut av huset og gå på ski!


#20

C3PO sa for siden:

Jeg fikk en påminnelse av fjorårets dårlige vinter, da jeg skulle sjekke løypene på Skiforeningen i dag, og så at en løype jeg ofte tar i Østmarka sist ble preparert i februar 2019.


#21

apan sa for siden:

Jeg debuterte for sesongen i går da en venninne og jeg gikk Frognerseteren - Ullevålsseter tur retur i lysløypa. Kjempedeilig tur. Jeg ble likevel tatt på senga av den syke mengden med folk og biler. Da jeg kom kjørende lurte jeg virkelig på hva som foregikk der oppe, men det var jo bare at folk skulle på ski. Galskap! Jeg blir også sjokkert over hvor raskt folk går og ikke minst kjører i nedoverbakkene (jeg er en helt vanlig turløper, men ikke spesielt dårlig på ski). Det var likevel en flott kveld med venninnen min, men jeg hiver meg ikke inn i det parkeringskaoset flere ganger. Nå har det kommet mer snø så jeg satser på en snarlig retur til hjemlige løyper :knegg: .


#22

Polyanna sa for siden:

Galskap som var sum av at mange gjorde akkurat det du gjorde, da, apan. :knegg:

Det er jo ikke alltid like lett å forutse at alle skal bli like gærne, samtidig som en selv.

Jeg vil slå et slag for hodelykt igjen, altså.


#23

apan sa for siden:

Hehe jada. Jeg var like gal selv. Jeg er bare på ingen måte vant til at så mange gjør akkurat det samme samtidig rett og slett.

Jeg kan ikke gå med hodelykt i områder jeg ikke er kjent, kan evt vurdere det her jeg bor. Men her er også antall folk i lysløypa noe helt annet.


#24

Addison sa for siden:

Vi kjørte til Romeriksåsene på søndag, fortsatt en del biler og folk men ikke i nærheten av slik det f.eks. var på p-plassen på Ellingsrud søndagen før. Et stykke å kjøre, men tar ikke så mye lengre tid hvis du beregner inn tid til å stå i kø for å få parkert. :nemlig: Og mer snø enn i Østmarka, skikkelig postkort og ikke altfor mye trengsel i løypene.


#25

Tjorven sa for siden:

apan: Kom gjerne om tips til skiturer som faktisk funker i mer hjemlige strøk.

Jeg er bare middels god på ski, og kan bare gå hvis det faktisk er skikkelig godt skiføre. (Oppvokst i en del av landet som hadde snø ca 3 uker i året da jeg var barn og ungdom.)


#26

Polyanna sa for siden:

Jeg har gått med hodelykt i min favorittløype (Skansebakken). Den er veldig Polyannavennlig (bare slake bakker, mest flatt), og godt preppet, så det føles trygt. Har også hatt en crazytur en gang det lavet ned, og jeg virkelig langt oppi huttaheiti, med bare middels kontroll på hvor jeg var, og møtte ikke et menneske. Det var nok ikke kjempesmart. :hehehe:


#27

apan sa for siden:

Når det gjelder lysløyper, er det vanlige inn til Mariholtet fra Østmarksetra eller fra Trasop. Mariholtet har kveldsåpent (til 2030) noen kvelder også, og til vanlig serverer de faktisk alkohol der (ikke nå da) så man kan gå inn og ta et glass rødvin om man vil. Jeg har ofte gått der om kvelden før.
Det mangler nok litt snø nå for hele strekket med mindre man er spesielt interessert, men det nærmer seg.

Ellers er det lysløype for mindre tur ut fra Haraløkka.

Når det ikke trengs lys, er det en standard å gå fra Haraløkka eller Østmarksetra, ned og krysse Nøklevann (når den er trygg) og fortsette rundt vannet. Det er også fint å gå videre innover etter å ha krysset vannet og gå over Elvåga (igjen ved trygg is) og inn til Mariholtet derfra. Eller fortsette til Sandbakken.

Til Sandbakken kan man også gå fra Grønmo eller Krokhol (kortere og lettere turer). Noe av dette er nypreparert nå. Man ser det på iMarka.

Det er mange flere turer her, men dette er nok noen av de vanligste. Litt snø til så kan man gjøre alt dette rett hjemmefra nesten.

Ellers er det som Addison sier over her visstnok veldig fint å kjøre til Romeriksåsene. Til Ellingsrud hvor hun nevner parkeringskaos er det veldig lett å kjøre og så kan man gå inn til Mariholtet derfra. Det er en mye lettere tur, litt kjedelig, men grei. Og også lysløype. Av og til har vi gått derfra og inn og så har noen gått hjem derfra mens andre har gått tilbake til Ellingsrud og hentet bilen. Eller man kan ta banen til Ellingsrud og gå hjem via Mariholtet.


#28

Addison sa for siden:

Hvis/når man kan ta kollektivt, er det vanligvis en veldig fin tur fra Ellingsrud til Skullerudstua, med stopp på Mariholtet for påfyll hvis man vil. Lys hele veien der. T-bane til Ellingsrudåsen, og hjem fra Skullerud. Du kan selvsagt også gå andre veien, men iflg. min hukommelse er det mer/verre bakker oppover da. En avstikker opp til flyradaraen ("golfballen") på Haukåsen er supert i dagslys, ikke lysløype der.


#29

C3PO sa for siden:

Vi gikk fra Krokhol til Sandbakken på søndag, og det var rimelige gode forhold på det meste, bortsatt fra det ene smale og humpete partiet som alltid er vanskelig for meg. Jeg kan tenkte meg at det er fantastisk der nå.

Mannen og minsten gikk lysløypa rundt Frognerseteren i går kveld. Han skulle til Tryvann for å hente heiskortene våre, men måtte glemme det ved første forsøk. Klin kokos var det visstnok. Det gikk bedre da han prøvde seg rett før stengetid.


#30

Dragen sa for siden:

Fullstendig kaos i Marikollen på dagtid i helgen, helt nydelig der på søndag kveld da alle andre spiste middag. Det har blitt veldig fint i lysløypa der nå, og det er også mulighet for å gå innover i mørket med hodelykt for den som foretrekker denslags.


#31

celebelen sa for siden:

Hvis man vil ha en flat løype, er det mulig å gå innover fra Sørlihavna (like ved Lørenskog kirke) og til Losby. Sikkert mye folk der i helgene, men stort sett familier og andre med god tid da vi var der for et par uker siden. Skiløypa går side om side med turveien innover, så det er fullt mulig å ombestemme seg underveis og gå på bena et stykke.


#32

Dragen sa for siden:

Det er det visst lyst nesten døgnet rundt. I Marikollen slår de av lyset kl 23 om kvelden.


#33

apan sa for siden:

Hvordan er parkeringen på Krokhol? Kapasitet og popularitet?


#34

C3PO sa for siden:

Den er ganske stor. Vi fikk plass litt før kl. 12, men det var fullt da vi dro kl. 15.


#35

GinaK sa for siden:

Hørte at det var fullt kaos ved Frognerseteren forrige søndag. De stod lenge i kø for å komme hjemover og de var sent ute visst.

Har også sett på FB at det er flott å gå fra Krokhol og innover, feks til Skjelbreia. Men ikke si det til noen. :p


#36

apan sa for siden:

Det var jo kjempebra på en såpass stor utfartsdag.


#37

C3PO sa for siden:

Det var til og med bedre plass på Sandbakken enn helgen før.


#38

Zulu sa for siden:

Hvordan ser det ut nå til helgen, tror vi? Er det noen områder som ikke er helt tjokabananas? Vi kan gjerne kjøre en time eller to for å få litt fredeligere omgivelser.


#39

Polyanna sa for siden:

Jeg bare opplyse om at jeg kom i skade for å forville meg opp til Frognerseteren i kveldingen i går (ikke for å gå på ski, så jeg kom liksom ikke på at det kom til å være skigåere der), og HUHEI! Enormt med folk!

Da jeg skulle dra var Bymiljøetaten der og bøtela en hel rekke med biler på handicapparkeringen.


#40

C3PO sa for siden:

Vi dro på tur i går i 18-tiden fra Grønmo. Der er det ikke lysløype, men også der var det enormt med folk. Det ble altfor isete etterhvert, så vi snudde før Smørhullet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.