Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dagligvarer som valuta i byttegrupper

#1

Charlie sa for siden:

Byttegrupper er poppis på Facebook, og har blitt med i noen sånne. Virket lurt. Er mest opptatt av å få ting ut av huset heller enn inn, og gir gjerne bort, men skaffer gjerne brukt om det er noe jeg trenger.

Ser at det har blitt veldig vanlig å bruke dagligvarer som valuta, og synes det er kjemperart. Byttes mot to pakker vaskemiddel av «merke». Byttes mot en stor sjokoladeplate. 2 fox. En pakke kjøttdeig (sic!). Hva er greia? :vetikke:

Må man først til butikken og kjøpe en sjokolade til 38 kr og deretter dra og bytte den i to pent brukte strømpebukser str 104? Er det egentlig «bytte»? Virker dust i et klimaperspektiv, ihvertfall. Med all transport. For de med dårlig råd er det vanskelig, skulle man tro. For meg mest irriterende, men ikke så farlig. Nå gir jeg bort ting der, lager en mot-trend. :ja:

Er det utbredt i andre, lignende grupper? Hva synes FP?


#2

Tallulah sa for siden:

Greia er vel at man har noe og ønsker seg noe annet. Ønsker seg sjokolade, har for små strømpebukser.


#3

millact sa for siden:

Jeg er på lik linje med deg.


#4

Millen sa for siden:

Her kan det godt være bytte med sjokolade/ vin og lignende. Tenker mer det er sånn bytte istedet for å gi bort.
Å bytte mot kjøttdeig og lignende har jeg ikke sett.


#5

Chablis sa for siden:

Sett flere av de annonsene, tenker det er helt greit.


#6

Tallulah sa for siden:

Jeg vil tro at det i stor grad handler om folk med dårlig råd (eller som ønsker å bruke minst mulig penger), som derfor trenger eller ønsker seg visse matvarer de ikke kan/vil bruke penger på. Det de derimot har, er f.eks. to strømpebukser som ungen har vokst i fra. For dem handler ikke bytte nødvendigvis om å være miljøvennlig, eller gi bort noe de ikke trenger, men bytte er en metode å få seg noe de ellers ikke har råd til, eller ønsker å ta seg råd til.

Jeg syns det er ok, til en viss grad, men har også vært i lokale byttegrupper der det ikke er lov å bytte med matvarer på grunn av matvaresikkerhet.


#7

Chanett sa for siden:

Jeg bytter ofte bort i havregryn, knekkebrød og sjokolade. Byttet nettopp bort en sykkeltrille i havregryn. Jeg har ikke dårlig råd, har bare ikke barn under 30 kg lenger og bruker havregryn hver dag. Og både jeg og den jeg byttet med var fornøyde.


#8

Cabrel sa for siden:

Der vi bor er det også dagligvarer som ofte benyttes som bytte i byttesirkelen, og det er ikke fordi folk har dårlig råd. Jeg tror det handler om å bytte i ting man har bruk for, som er lett tilgjengelig, og som mange faktisk har i skapet.

Det er mye havregryn, vaskemiddel og pepsi max i byttegruppa her.


#9

GydaG sa for siden:

Ja, Pepsi Max er den viktigste valutaen her.
Men jeg syns det er supert. Som regel har jeg hatt ting jeg ikke hadde hjerte til å kaste, og uten noe fornuftig sted å få levert sånt er det toppers å få luka ut barnesaker mot forbruksvarer. Men lite spesifikt da, blir mest «gjerne eplejuice eller noe lignende» og enda oftere gis bort mot henting.

Og blir det for spesifikt hopper man jo forbi, men jeg ser altså ingenting galt i å hive oppi en ekstra pose havregryn når jeg er i butikken om jeg da kan bytte den i en jakke på vei hjem.


#10

Floksa sa for siden:

Det er jo genialt. Man bytter noe man ikke trenger mot noe man trenger.
Håpet fenomenet brer om seg også utover på bygda :D


#11

Hondacrv sa for siden:

Her på bygda er det ein sånn gruppe som eg er med i. Relativt underholdende. Eg bytte tre flaxlodd mot tre reimer til Fitbit charge. Det meste vanlige er at ein byter i to flasker Pepsi max :knegg:


#12

Timar sa for siden:

Jeg ser det har blitt reagert mot bytting av dagligvarer i den ene byttegruppa jeg er medlem av. Og jeg skjønner det, hvis man må på butikken for å kjøpe to bokser med vaskepulver av typen Neutral, så kan man jo like gjerne betale for varen man mottar, i stedet for å kalle det et bytte.

Samtidig så ser jeg jo at det skal veldig mye til for å finne en match når noen ønsker å bytte, si, 2 lampetter mot 1 par joggesko i størrelse 39. Havregryn og pepsi max er nok mer gangbart, sånn sett.


#13

Charlie sa for siden:

Synes nok at da kan man heller selge tingen i en salgsgruppe. Og få cash i hånda? :vetikke:


#14

Lykken sa for siden:

Jeg regner jo med at folk bytter med det de har i hus og kanskje ikke har bruk for, ikke at de drar egenhendig på butikken for å kjøpe noe å bytte mot. Kanskje noe de har for mye av, fått i gave eller ikke har like mye bruk for som det de ønsker å bytte til seg. Synes det er helt fint.


#15

Blondie sa for siden:

Jeg kunne fint byttet bort noe jeg hadde fått eller så jeg ikke fikk bruk for, hvis det var noe annet jeg heller trengte. Den største drivkraften er selvsagt økonomi, men det er bedre at det blir byttet bort enn kastet.


#16

Maverick sa for siden:

Jeg klarer ikke helt å skjønne problemet. Hvorfor er det verre å ønske seg en pakke havregryn enn en grønn plante i bytte?


#17

Embriksmamma sa for siden:

Nettopp. Jeg har byttet bort masse barnetøy i Pepsi Max og sjokolade :D Det er helt vanlig her og jeg skjønner ikke hva som er galt med det.


#18

mammaugla sa for siden:

Jeg tenker at det har litt med at det føles bedre å bytte i noe enn å vippse 20-30 kr.


#19

venla sa for siden:

Jeg orker ikke å dra å kjøpe noe for å bytte til meg noe. Da vipser jeg heller de 50 kronene og blir fort ferdig med handelen. Meldte meg ut av en sånn byttegruppe, for det var aldri snakk om å bytte til noe jeg hadde liggende til overs :sparke:


#20

Maverick sa for siden:

Men jeg tenker at man må ha en litt pragmatisk tilnærming til det hele, da. Det er en byttegruppe, noen vil bli kvitt kleshengere, og trenger havregryn, og så prøver de der. Kanskje har noen femten pakker havregryn etter litt ivrig pandemihandling, og så er det match. TOPP! Eller så er det ingen som har havregryn men kanskje noen sender en DM til kleshengerpusheren og sier "jeg har ikke havregryn men kan jeg vippse deg hva det koster?", og så er det løst, da. Intensjonen med byttegruppa kanskje ikke helt overholdt, men det er ikke egentlig så farlig, fordi de sneaky cash-dealene går på privaten, og det ble gjort et forsøk på god gammeldags bytting lell.


#21

Tallulah sa for siden:

Enig med Mave! Jeg tror kanskje også litt av greia med matvarer er at det ofte er noe folk har, eller lett kan få tak i. Jeg husker en byttegruppe der det ofte ble spurte etter veldig spesifikke ting av ulike merker. Det er kanskje litt vanskeligere å finne den personen som vil ha to strømpebukser for en spesiell blomsterpotte fra Kremmerhuset enn en pakke havregryn.


#22

frukt sa for siden:

Jeg var medlem av en sånn gruppe, men meldte meg ut fordi jeg ble så lei av alle de som ville bytte men aldri kom. Jeg tror tanken opprinnelig var at man skulle bytte mot noe man hadde i skapet, og mange skriver jo også det. Men så er det mange som vil ha veldig spesifikke ting og da må man jo kjøpe det. Jeg er en sånn særing som ikke har sånne ting som havregryn, Pepsi Max eller andre ting folk flest tydeligvis har så jeg måtte alltid i butikken. :fnise: Fordelen med å bytte mot ting er jo at da kan man jo være heldig å komme over et godt tilbud sånn at det blir billigere enn å skulle betale.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.