Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lang tid mener du er innafor når noe kan kalles en rask middag?

#1

Fintdethei! sa for siden:

Jeg googler rett som det er raske middager. Ofte er det oppskrifter med tidsestimat på 30 minutter. I mitt hode er ikke det en rask middag. Det skal sies at jeg ikke er veldig interessert i å lage mat, mer interessert i å bli mett kjapt.

Maks 15 minutter, da er det en rask middag.


#2

amo sa for siden:

For meg er raske middager spagetthi og maxboller, varme suppe fra frys eller posesuppe. Pølse og ferdigstappe, pølse og brød, grandiosa, fjordland grøt.
Skal kjøttdeig stekes er det ikke rask middag hos oss....liker heller ikke å lage mat. :sparke:


#3

annemede sa for siden:

Rask middag er wraps med ferdigstekt kylling og ferdig kuttet salat.



#5

Floksa sa for siden:

Dette
Fra påbegynt middag til vi sitter ved bordet.


#6

Snippa sa for siden:

Jeg synes inntil 30 minutter er kjapt.


#7

kamp sa for siden:

Samme her

Ellers er slowcooker genialt! Det tar jo egentlig lang tid men det fikser seg selv.

I dag har jeg hatt oppi en pk nakkekoteletter og en pose mango wok fra rema 1000. Satt det på i dag tidlig. Bare hev oppi alt, maks 4 minutter. Skrudde på gryta. Nå skal jeg snart ut en tur. Så er den ferdig når jeg kommer hjem.


#8

Sissel sa for siden:

Enig. :)


#9

Einhyrningur sa for siden:

Rask middag er under 15 minutt.


#10

Floksa sa for siden:

Jeg tror knapt jeg bruker 30 minutter på en middag i løpet av en uke. Her er det enkle ofte det beste :knegg:


#11

Tjorven sa for siden:

Jeg synes alt under 30 minutter er en rask middag. Det tar jo den tiden å koke potet og bare litt kortere tid med ris.


#12

veobra sa for siden:

For meg må middag inkludere noe varmt. Det skal godt gjøres under 15-20 minutter. Jeg synes rask middag er under 15-20 minutter.


#13

Timar sa for siden:

Helt enig. En rask middag involverer ikke store mengder oppvask heller. Det hjelper ikke å bruke kort tid på matlaging hvis jeg må bruke lang tid på å rydde opp og vaske opp etterpå!

Rask middag er det jeg vil ha når jeg egentlig ikke orker eller gidder å lage middag. Det vil si de fleste dager. :humre:

En oppskrift det står 30 minutter på vil vel ofte ta mye lenger tid for en som ikke har prøvd oppskriften før?


#14

apan sa for siden:

Jeg synes også 30 minutter og mindre er en rask middag, gjerne at den samtidig er lettvin på den måten at de 30 minuttene går, men at man også får ryddet litt på kjøkkenet på den tiden etc, ikke står og lager mat hele tiden.


#15

løve70 sa for siden:

Enig. Ikke mye som som går fortere.


#16

Myria sa for siden:

Jeg tenker også 15 min. Samtidig er det greit om en rett skal være i ovnen/på komfyren mer enn 15 minutter, så lenge laging av retten ikke involverer mer enn 15 min kjøkkentid for meg.


#17

Polyanna sa for siden:

Raske middager er for meg en del pasta (5 min å koke opp, 9 min koketid), der det som skal i kan lages mens det kokes. Eller supper (koke opp vann med en buljongterning, ha i for eksempel en småkuttet blomkål, mose med stavmikser. Mens det koker, smelte smør, røre i melk, koke opp med melk. Blande alt sammen. Steke rundstykker imens. Eller betasuppe med ferdig oppkuttet, frossen grønnsaksmiks. Tar 12 min. Eller fiskeburgere som stekes i ovnen. Eller hamburgere. Pølser i lompe. :knegg:

Det er nok oftere vi lager "mellomraske" middager, som tar opp mot halvtimen.


#18

Einhyrningur sa for siden:

Men bruker man potet og ris til en rask middag?


#19

Bluen sa for siden:

Nei, det må i så fall være snarkokt ris. Kokte poteter er per definisjon ikke rask middag i mitt hode. (Ofte ikke god middag heller, men det er en annen sak. :knegg: )


#20

Dali sa for siden:

30 minutt er rask middag dersom det inkluderer selve spisingen. :nemlig:
Typisk for oss vil det være stekte fiskekaker i burgerbrød/brødskive, pasta med kjøttdeig og torosaus, oppvarmede rester / stekte poteter fra gårsdagens middag.


#21

Polyanna sa for siden:

Nei, potetmiddag er nærmest per definisjon ikke rask middag, tenker jeg.


#22

ingling sa for siden:

Jeg tenker vel at alt under 20-30 minutter er ganske raskt, litt avhengig av om en har prøvd oppskriften før og/eller er trent i å lage mat. Jeg klarer ikke komme på så mye jeg får til å lage på under den tiden, i hvert fall, utover rein oppvarming av rester.


#23

frukt sa for siden:

Sånn egentlig synes jeg at 30 min er raskt, men nå om dagen er en rask middag for meg noe som krever minimalt med arbeid. Fjordland, frossenpizza, vårruller og lignende.


#24

Input sa for siden:

Under 30 minutter er rask middag, men det er lett for meg å si som tilnærmet aldri lager middag. Det hører vel med til sjeldenhetene at mannen bruker mindre enn en time på middagen totalt. Hvordan han orker det når han kommer ihjelsultet hjem fra jobb er en gåte for meg, men...


#25

Floksa sa for siden:

Det kommer helt an på poteten. Våre koker fint ferdig på 20 minutter og jeg koker alltid dobbel porsjon så er det bare å varme opp dagen etter.


#26

Erica sa for siden:

Rask hverdagsmiddag er for meg inntil 20 minutter.


#27

Stompa sa for siden:

15 minutter, kaaanskje opp mot 20 hvis jeg legger velviljen til. 30 minutter er ikke en rask middag i min verden.


#28

Chablis sa for siden:

Under 15 minutter.


#29

Retz sa for siden:

20 minutter. Og gjerne med poteter. Kutter poteter og gulrøtter i biter, kanskje 8 biter per potet, da er de ferdigkokt på 15 minutter.


#30

IzziCreo sa for siden:

15 min. Hvis vi bestemmer oss for "i dag skal vi ha en rask middag", så er det definisjonen. Minimalt med arbeid. Vi har nok mest av 30 min middagene egentlig, så det er det normale.


#31

Unicorn sa for siden:

Mindre enn 20 minutter.


#32

meisje sa for siden:

Mindre enn 15 minutter. Type kok opp hurtigmakaroni og ha oppi rester av saus fra igår, eller speilegg, eller wraps med fyll, toast eller lignende.


#33

Millen sa for siden:

Enig.


#34

tink sa for siden:

En rask middag bør være klar til spising innen 20 minutter etter at man kommer inn døra og skrur på komfyren eller åpner posen med ferdig grillet kylling.

Med litt trening så vil jeg si at det skal gå raskt nok å tilberede litt mer avansert mat på 30-40 minutter. Men det er mer sånn vanlig middagsproduksjon.


#35

Malama sa for siden:

RASK middag er ikke stort mer enn 15 min nei, kan godta op mot 20 for ferdigpizza for da m ejg ikek gjøre NOE annet enn å sette den i ovnen så ejg ekker andre ting mens dne steker

Defor inngår ikke det å koke poteter i RASK middag, RASK middag har nudler eller potetmos eller oppvarming i micro av rester, tilnød pasta, men neppe ris, for det tar rett og slett lenge tid.

Rask middag er ikke til hverdags, det er til de dagene da et må gå ekstra fort. Til hverdags er en halvtime helt greit, men ikke så mye mer på hektiske hverdager.


#36

Einhyrningur sa for siden:

Men koke i femten og forberede hvor lenge? Da er det ikke raskt. :knegg:


#37

Malama sa for siden:

Poteter må skrelles, allerede der ryker de på "RASK" middag altså.


#38

Floksa sa for siden:

Det må de ikke.
Det er absolutt best å koke med skallet på. Barn som ikke gidder å (lære seg) skrelle må spise dem med skallet på.


#39

IOA sa for siden:

Enig. Inntil 30 minutter er vanlig hverdagsmiddag. Over 30 minutter er som hovedregel for krevende for en hverdag.


#40

Palmen sa for siden:

Rask middag er for meg en av to ting. Enten at det tar 15-20 min fra start til middagen står på bordet, som feks fiskekaker i burgerbrød med råkost, eller at den tar 30 min men bare noen få minutter tilberedning og resten av tiden kan middagen stå i ovnen mens jeg gjør noe annet. Kan feks være kylling i form med saus og grønnsaker - må stå i ovnen i 20-30 minutter men tar bare fem minutter å få alt opp i forma.


#41

Vianne Rocher sa for siden:

Rask/lettvint middag er det man egentlig ikke må lage men bare varmer opp: pølse i brød, grandis, fiskeburger, Fjordland, grillet kylling i pita osv. Jeg lager stort sett mat fra bunnen og det er sjelden jeg er under 30 minutter på middagslaging. Den eneste sånn retten jeg kommer på er det viltdeig med kjøpt pasta og tomatsaus som allerede var ferdiglagd.


#42

Malama sa for siden:

De må skrelles enten før eller etter de er kokt. Bortsett fra nypoteter som spises med skallet på. (ikke koker jeg heller. Jeg damper) og vi pleier skrelle før. Jeg regner det i alle fall ikke som en rask middag om 5 åringen skal skrelle selv en varm potet. Nå har ikke vi prioritert å lære de større å gjøre det heller. For vi pleier skrelle kalde.


#43

Malama sa for siden:

Hos oss er rask middag dessuten noe som spises fort, også av den ekstremt sakte - spisende 9 åringen, det utelukker egentlig poteter av den grunn også.


#44

Serena sa for siden:

For meg er rask middag som er selvlaget en middag der alt kan lages og bordet dekkes mens pastaen eller risen koker, så 15-20 min fra jeg setter på vannet til vi spiser. Jeg bruker gjerne noen helgetimer på å lage middager til fryseren, men i hverdagen etter jobb og med sultne barn så bør maten komme på bordet fort.


#45

Molly sa for siden:

:jupp:


#46

Røverdatter sa for siden:

Jeg kommer sjelden under 30 min med mindre jeg varmer opp rester eller serverer Toro tomatsuppe, pølse i brød e.l. I hvertfall om jeg skal kalle det middag. :knegg:


#47

Malama sa for siden:

Like mye "middag" som toro suppe eller pølsene brød er vel fiskepinner eller fiskekaker fra fryseren, servert med potetmos (fra pose), pasta tar ikke så mange minutter å koke og ferdige karbonader med høyt kjøttnivå kan spises til, det finnes mange relativt greie løsninger med litt halvfabrikata.

Rask middag er for de dagene da det ikke er tid til midsag egenelig men varm mat må 4 av 5 i familien ha for at dagen skal være komplett så da serveres det rask middag når det er knapt med tid. Selv om det betyr at jeg kjøper fiskepinner i frysedisken, gode fiskekaker fra fiskedalget til fotballen (laksen tar forresten ikke nevneverdig mye lenger tid å varme, men noen av oss brekker oss av laks. (dvs, jeg. Jeg klarer det rett og slett ikke) Så det serveres sammen med annen fisk så kan en velge. Og ja. De fiskekakene teller. Selv om det er malt.

Fiskekaker i brød er en sånn kjapp middag, men potetmos er like kjapt. For variasjon om ikke annet.


#48

Maverick sa for siden:

225 grader, 12-15 minutter.


#49

Elise sa for siden:

Rask middag er hvis vi klarer å lage mat, spise og skifte og kjøre ungene på trening før 16.30. :nemlig:


#50

Fintdethei! sa for siden:

Råvarene er gjerne pakket i en pappeske?


#51

Maverick sa for siden:

Flatpakket. :nemlig:


#52

Fintdethei! sa for siden:

Blir miljøvennlig transport av det. Bra!


#53

Maverick sa for siden:

Jeg gjør mitt beste. :kry:


#54

Miss Norway sa for siden:

Enig med Palmen. Må skille mellom aktiv tilberedningstid og «ventetid» for sulten familie. Rask å preparere, vs kort tid fra start til på bordet.


#55

Madicken sa for siden:

Er det kokte poteter med, er ikke middagen rask i mitt hode (med mindre det er knøttepoteter). Da må det bli noe sånt som maks 20 minutter fra jeg starter til det serveres.


#56

Drømmedama sa for siden:

Alt som tar under 30 minutter å lage er raskt for meg. Og jo mindre del av de 30 minuttene jeg faktisk må bruke på å lage maten og ikke bare vente på den, jo kjappere oppleves det som.


#57

zinatara sa for siden:

Jeg syns 30 minutter er en rask middag når det også omfatter å kutte opp ting og varme opp ovn, koke opp vann eller varme opp stekepannen.


#58

Input sa for siden:

Mannen min og barna mine spiser skallet på alle poteter, til og med når vi har bakt potet. Jeg er kresen, så jeg gjør ikke det, men om man vasker potetene før man koker dem, er det ingenting i veien for å spise alle poteter med skall på.


#59

Malama sa for siden:

Sant nok det, men jordete vinterpoteter tar det nesten like lang tid å vaske som å skrelle. (dessuten koker jeg dem altså ikke.)


#60

Magica sa for siden:

15-20 min å lage er rask. Veldig mange måltider kan ordnes så fort hvis man har gjort en del forarbeid kvelden før. Skrelt og delt poteter f.eks. Hakket opp grønnsaker og skjært opp kyllingfilet osv.


#61

Nenne sa for siden:

Enig! Hvis man faktisk skal lage mat, ikke bruke halv- og helfabrikata, så er 30 minutter det man må regne som en kjapp middag. Vi bruker ofte mer tid enn som så.

På en travel dag kan vi bruke en ferdig grilla kylling og en salatpose eller ha pølse i brød, men da har vi jo virkelig ikke laget middag, da har vi varma noe ferdigmat.


#62

C3PO sa for siden:

Jeg lager middag fra bunnen av på 20 minutter. Jeg synes det er kjapt.


#63

Elise sa for siden:

Spørsmålet handler vel ikke om at maten skal lages, men at det skal være mulig å få spist noe.


#64

Syrinx sa for siden:

Jeg tok tiden i dag og fra jeg gikk inn på kjøkkenet til maten sto på bordet tok det 27 minutter. Det var hjemmelagd potetmos, hjemmelagde karbonader, fiskepinner fra frysedisken og gulrot/kålrot/løk som ble kuttet og stekt.

Kjapt, men jeg tenker ikke på det som en kjapp middag. Hadde karbonadene og grønnsakene vært hel/halvfabrikat vile det tatt ca et kvarter. Det teller som kjapp middag i min bok.


#65

Charlie sa for siden:

Kjapp middag er 15 min. fra start til den står på bordet. Da dekker vi ikke bordet, heller. Hver mann for seg selv og først til mølla.

30 min er ikke kjapp middag. Tidsestimatene i sånne oppskrifter som skal være «kjappe» stemmer sjelden.


#66

Lorien sa for siden:

15-25 min forberedelsestid er for meg en rask middag.


#67

GinaK sa for siden:

For meg er alt som lages ila den tiden det tar å koke poteter/ris er rask middag. Det meste av middager som blir laget hos oss er innafor her.

Når gutta var mindre og skulle på kamp/trening og vi hadde dårlig tid så gikk det i pølse&lompe/pizza/toast og en banan i bilen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.