Jeg googler rett som det er raske middager. Ofte er det oppskrifter med tidsestimat på 30 minutter. I mitt hode er ikke det en rask middag. Det skal sies at jeg ikke er veldig interessert i å lage mat, mer interessert i å bli mett kjapt.
For meg er raske middager spagetthi og maxboller, varme suppe fra frys eller posesuppe. Pølse og ferdigstappe, pølse og brød, grandiosa, fjordland grøt.
Skal kjøttdeig stekes er det ikke rask middag hos oss....liker heller ikke å lage mat. :sparke:
Ellers er slowcooker genialt! Det tar jo egentlig lang tid men det fikser seg selv.
I dag har jeg hatt oppi en pk nakkekoteletter og en pose mango wok fra rema 1000. Satt det på i dag tidlig. Bare hev oppi alt, maks 4 minutter. Skrudde på gryta. Nå skal jeg snart ut en tur. Så er den ferdig når jeg kommer hjem.
Helt enig. En rask middag involverer ikke store mengder oppvask heller. Det hjelper ikke å bruke kort tid på matlaging hvis jeg må bruke lang tid på å rydde opp og vaske opp etterpå!
Rask middag er det jeg vil ha når jeg egentlig ikke orker eller gidder å lage middag. Det vil si de fleste dager. :humre:
En oppskrift det står 30 minutter på vil vel ofte ta mye lenger tid for en som ikke har prøvd oppskriften før?
Jeg synes også 30 minutter og mindre er en rask middag, gjerne at den samtidig er lettvin på den måten at de 30 minuttene går, men at man også får ryddet litt på kjøkkenet på den tiden etc, ikke står og lager mat hele tiden.
Jeg tenker også 15 min. Samtidig er det greit om en rett skal være i ovnen/på komfyren mer enn 15 minutter, så lenge laging av retten ikke involverer mer enn 15 min kjøkkentid for meg.
Raske middager er for meg en del pasta (5 min å koke opp, 9 min koketid), der det som skal i kan lages mens det kokes. Eller supper (koke opp vann med en buljongterning, ha i for eksempel en småkuttet blomkål, mose med stavmikser. Mens det koker, smelte smør, røre i melk, koke opp med melk. Blande alt sammen. Steke rundstykker imens. Eller betasuppe med ferdig oppkuttet, frossen grønnsaksmiks. Tar 12 min. Eller fiskeburgere som stekes i ovnen. Eller hamburgere. Pølser i lompe. :knegg:
Det er nok oftere vi lager "mellomraske" middager, som tar opp mot halvtimen.
Nei, det må i så fall være snarkokt ris. Kokte poteter er per definisjon ikke rask middag i mitt hode. (Ofte ikke god middag heller, men det er en annen sak. :knegg: )
30 minutt er rask middag dersom det inkluderer selve spisingen. :nemlig:
Typisk for oss vil det være stekte fiskekaker i burgerbrød/brødskive, pasta med kjøttdeig og torosaus, oppvarmede rester / stekte poteter fra gårsdagens middag.
Jeg tenker vel at alt under 20-30 minutter er ganske raskt, litt avhengig av om en har prøvd oppskriften før og/eller er trent i å lage mat. Jeg klarer ikke komme på så mye jeg får til å lage på under den tiden, i hvert fall, utover rein oppvarming av rester.
Sånn egentlig synes jeg at 30 min er raskt, men nå om dagen er en rask middag for meg noe som krever minimalt med arbeid. Fjordland, frossenpizza, vårruller og lignende.
Under 30 minutter er rask middag, men det er lett for meg å si som tilnærmet aldri lager middag. Det hører vel med til sjeldenhetene at mannen bruker mindre enn en time på middagen totalt. Hvordan han orker det når han kommer ihjelsultet hjem fra jobb er en gåte for meg, men...
15 min. Hvis vi bestemmer oss for "i dag skal vi ha en rask middag", så er det definisjonen. Minimalt med arbeid. Vi har nok mest av 30 min middagene egentlig, så det er det normale.
En rask middag bør være klar til spising innen 20 minutter etter at man kommer inn døra og skrur på komfyren eller åpner posen med ferdig grillet kylling.
Med litt trening så vil jeg si at det skal gå raskt nok å tilberede litt mer avansert mat på 30-40 minutter. Men det er mer sånn vanlig middagsproduksjon.
RASK middag er ikke stort mer enn 15 min nei, kan godta op mot 20 for ferdigpizza for da m ejg ikek gjøre NOE annet enn å sette den i ovnen så ejg ekker andre ting mens dne steker
Defor inngår ikke det å koke poteter i RASK middag, RASK middag har nudler eller potetmos eller oppvarming i micro av rester, tilnød pasta, men neppe ris, for det tar rett og slett lenge tid.
Rask middag er ikke til hverdags, det er til de dagene da et må gå ekstra fort. Til hverdags er en halvtime helt greit, men ikke så mye mer på hektiske hverdager.
Rask middag er for meg en av to ting. Enten at det tar 15-20 min fra start til middagen står på bordet, som feks fiskekaker i burgerbrød med råkost, eller at den tar 30 min men bare noen få minutter tilberedning og resten av tiden kan middagen stå i ovnen mens jeg gjør noe annet. Kan feks være kylling i form med saus og grønnsaker - må stå i ovnen i 20-30 minutter men tar bare fem minutter å få alt opp i forma.
Rask/lettvint middag er det man egentlig ikke må lage men bare varmer opp: pølse i brød, grandis, fiskeburger, Fjordland, grillet kylling i pita osv. Jeg lager stort sett mat fra bunnen og det er sjelden jeg er under 30 minutter på middagslaging. Den eneste sånn retten jeg kommer på er det viltdeig med kjøpt pasta og tomatsaus som allerede var ferdiglagd.
De må skrelles enten før eller etter de er kokt. Bortsett fra nypoteter som spises med skallet på. (ikke koker jeg heller. Jeg damper) og vi pleier skrelle før. Jeg regner det i alle fall ikke som en rask middag om 5 åringen skal skrelle selv en varm potet. Nå har ikke vi prioritert å lære de større å gjøre det heller. For vi pleier skrelle kalde.
Hos oss er rask middag dessuten noe som spises fort, også av den ekstremt sakte - spisende 9 åringen, det utelukker egentlig poteter av den grunn også.
For meg er rask middag som er selvlaget en middag der alt kan lages og bordet dekkes mens pastaen eller risen koker, så 15-20 min fra jeg setter på vannet til vi spiser. Jeg bruker gjerne noen helgetimer på å lage middager til fryseren, men i hverdagen etter jobb og med sultne barn så bør maten komme på bordet fort.
Jeg kommer sjelden under 30 min med mindre jeg varmer opp rester eller serverer Toro tomatsuppe, pølse i brød e.l. I hvertfall om jeg skal kalle det middag. :knegg:
Like mye "middag" som toro suppe eller pølsene brød er vel fiskepinner eller fiskekaker fra fryseren, servert med potetmos (fra pose), pasta tar ikke så mange minutter å koke og ferdige karbonader med høyt kjøttnivå kan spises til, det finnes mange relativt greie løsninger med litt halvfabrikata.
Rask middag er for de dagene da det ikke er tid til midsag egenelig men varm mat må 4 av 5 i familien ha for at dagen skal være komplett så da serveres det rask middag når det er knapt med tid. Selv om det betyr at jeg kjøper fiskepinner i frysedisken, gode fiskekaker fra fiskedalget til fotballen (laksen tar forresten ikke nevneverdig mye lenger tid å varme, men noen av oss brekker oss av laks. (dvs, jeg. Jeg klarer det rett og slett ikke) Så det serveres sammen med annen fisk så kan en velge. Og ja. De fiskekakene teller. Selv om det er malt.
Fiskekaker i brød er en sånn kjapp middag, men potetmos er like kjapt. For variasjon om ikke annet.
Er det kokte poteter med, er ikke middagen rask i mitt hode (med mindre det er knøttepoteter). Da må det bli noe sånt som maks 20 minutter fra jeg starter til det serveres.
Alt som tar under 30 minutter å lage er raskt for meg. Og jo mindre del av de 30 minuttene jeg faktisk må bruke på å lage maten og ikke bare vente på den, jo kjappere oppleves det som.
Mannen min og barna mine spiser skallet på alle poteter, til og med når vi har bakt potet. Jeg er kresen, så jeg gjør ikke det, men om man vasker potetene før man koker dem, er det ingenting i veien for å spise alle poteter med skall på.
15-20 min å lage er rask. Veldig mange måltider kan ordnes så fort hvis man har gjort en del forarbeid kvelden før. Skrelt og delt poteter f.eks. Hakket opp grønnsaker og skjært opp kyllingfilet osv.
Enig! Hvis man faktisk skal lage mat, ikke bruke halv- og helfabrikata, så er 30 minutter det man må regne som en kjapp middag. Vi bruker ofte mer tid enn som så.
På en travel dag kan vi bruke en ferdig grilla kylling og en salatpose eller ha pølse i brød, men da har vi jo virkelig ikke laget middag, da har vi varma noe ferdigmat.
Jeg tok tiden i dag og fra jeg gikk inn på kjøkkenet til maten sto på bordet tok det 27 minutter. Det var hjemmelagd potetmos, hjemmelagde karbonader, fiskepinner fra frysedisken og gulrot/kålrot/løk som ble kuttet og stekt.
Kjapt, men jeg tenker ikke på det som en kjapp middag. Hadde karbonadene og grønnsakene vært hel/halvfabrikat vile det tatt ca et kvarter. Det teller som kjapp middag i min bok.