Nå er det ikke SÅ viktig å spise oppvarmede poteter, men det hender at jeg feilberegner, og har igjen etter søndagsmiddag el.l. Og jeg syns potetene smaker pyton når jeg varmer dem opp igjen! Noen sa til meg at de ikke måtte stå i kjøleskapet, for de fikk "kjøleskapsmak", så det har jeg prøvd å unngå. Men det smaker like lite godt!
Hvis du varmer opp poteter, hvordan fjerner du bismaken? Eller er det bare jeg som kjenner den?!
Hos oss står de bare på ovnen og varmes opp i vann dagen etter. Men de er med skallet på.
I dag skrote jeg en del og hadde i omelett.
Stekte poteter er god eller potetmos?
Jeg har aldri tenkt at oppvarmede poteter har noen bismak?
Jo, poteter som har blitt kalde (trenger ikke engang varmes opp igjen) har en tydelig egenartet smak. Skjønner godt hva du mener, Taien. Jeg synes ikke det er vondt, men det er veldig annerledes. Jeg tror ikke det er mulig å bli kvitt den smaken.
Enig. Kokte poteter må gjøre noe med hvis de skal varmes opp. Ved å steke dem i smør og med litt krydder så fungerer det helt greit. Kan også med fordel brukes i en potetomelett (godt lunsjforslag, forresten).
Ja, spansk tortilla er veldig godt. Men hvis man er ekstremt vâr på den potetsmaken, så vil man nok merke det, altså. Jeg kjenner det. Men jeg synes ikke det gjør så mye.
Jeg er enig med Nextlife, de må ikke bare varmes opp og spises som de er, da er de ikke gode. De må omgjøres til noe annet og det kan godt være noe så enkelt som å dele i biter og steke i panne.
Ja, kræsjpoteter er så godt.
Jeg topper med rødløkringer, vårløk, timian, chili og saltflak, og gjerne en osterest på toppen. Eller bittelitt seterrømme ved servering. www.rema.no/oppskrifter/smashed-potatoes/REC-34883/
Veldig overraska over at så mange ikke liker oppvarmede poteter. Vi spiser det sikret halvparten av dagene i uka. Helt vanlige mandelpoteter, kokt dagen før eller dagen før der. Varmet opp i vann. Kjenner at dette må jeg prøve ut. Vi har jevnlig både ferske og oppvarmede poteter til samme måltid og ingen i husstanden har noen sinne hatt preferanser mot de som er nykokt.
Det har faktisk aldri falt meg inn å varme opp kokte poteter igjen, annet enn å steke. Kan spise de kalde da, og det er definitivt smaksforskjell etter en natt i kjøleskapet. Så da trenger de MASSE rømme, salt og pepper.
Stekte poteter er skikkelig digg syns jeg. Gjerne med speilegg og karbonade, eller bare i pytt i panne. Spansk tortilla er også en favoritt hos oss om vi har potetrester.
Man skal jo heller ikke glemme en skikkelig god, gammeldags potetsalat av typen med mayo/rømmedressing med sennep i og gjerne noen sylteaguerker eller eple i.
Oh, eller potetstappe ala sørstatene! Der spiser de nemlig kald potetstappe, som er en slags blanding av potetsalat og stappe.
6 store poteter
3 kokte egg
et lite glass sweet relish (jeg brukte et glass med søtsyltet agurk fra Helios og hakket dem, og brukte bare litt av syltelaken)
3 ss majones
hakk de kokte eggene og bland med de kokte potetene mens du moser dem litt, bland med majones, sylteagurk og syltelake. Konsistensen skal bli som litt klumpete potetstappe.
Hvis du ikke har kjent forskjell til nå, får du bare være glad til og kose deg med potetene dine. :) Det er såpass spesiell smak av en potet som er nedkjølt og har vært det en stund at du ville kjent det hvis du hadde kjent det, hvis du skjønner. (Ingen klønete ordlegging der, nei. :knegg: )
Jeg syns det smaker litt «gammelt» av noen poteter som blir stekt opp igjen. :sparke:
Men jeg er prega av 16 dager på et kjipt hotell i Bodrum, som ikke hadde NOE jeg kunne spise, utenom egg (ekle) og stekte poteter. Jeg.Var.Så.Dritlei.
Bidrar til Floksas forskning.
Her i huset spiser vi kun mandel og gulløye, gulløye spises stort sett med skall ettersom de er bittesmå, og mandel skrelles før damping. Jeg synes begge smaker ikke-så-godt om de dampes opp i sin opprinnelige form.
Siden jeg aldri har smakt poteter som er varmet opp igjen via koking eller damping så vet jeg ikke om det er det samme, men kalde, kokte poteter smaker veldig bittert og metallisk. Det er en smak helt bakerst på tunga som er veldig, veldig vond.
Hm, sant. Men jeg spiser alltid noe med saus som jeg moser potetene i om jeg har Fjordland. Ellers har de den bitre smaken. Men det er verre med skall, da.
Fjorland med masse saus. Det er alltid maser saus med fjorland jeg spiser. (fast middag 2-3 ganger i uka de to første mnd i året, kjent som overtidsmat på jobb) men saus ja. Så de potetene vet jeg ikke hva de smaker. Det aller meste av smaken i fjorland ligger jo i sausen så jeg knekker dem i den
Det gjør jeg jo egentlig alltid når jeg spiser potet og saus.
Jaaaaa. Fjordland, tenk om bare telefonen min hadde skjønt det av seg selv. Tror jeg skrev det feil en gang også lagret den det. Må få slettet det fra ordboka.
Huffda... Nei, vårt hotell var i utgangspunktet et skikkelig bra hotell, men mye av maten var crap, altså. Sporer helt av, men på det første rommet vi fikk var det blod i senga og masse urin på og rundt doen. (Ble så oppgradert). Og nøkkelkortet funka ALDRI når vi skulle inn på rommet, så vi kunne vente 1,5 time for at de måtte finne en vaktmester som kunne bytte batteri på låsen eller åpne for oss. Hver. Dag.
I hine hårde dager spiste jeg av og til poteter som var vakumerte ("sous vide"?), det er noe som skjer med potetene altså.
"Ferske" er best, ellers må det bli steking eller mosing, med masse ekstrasmak.
NB, egentlig glad i poteter.
Restepoteter legger vi rett og slett opp til, fordi vi synes det er kjekt å ha kokte poteter. Varmes i mikro med litt meierismør og en god runde grillkrydder etterpå for fastfood, stekt i skiver til alt mulig eller bare med et speilegg eller to eller tomatbønner, ovsbakt form av noe slag med eggestand og ost (kombinert med andre rester eller med nye grønnsaker).
Så kan man ha gøye sauser til, aioli, bernaise, hollandaise eller litt sånn bakt potet-tilbehør - mais, skinke, ost eller hva man har.
Spørs kanskje litt på potetsorten, også. Vi bruker mye mandelpoteter. Går fort å koke, og akkurat nå ganske billig endel steder.
Det har aldri falt meg inn å kaste bort ferdigkokt potet på oppvarming, når det er så godt å bruke til steking, fritering eller mos. For eksempel er egg og bacon servert med potetskiver sprøstekt i baconfettet veldig godt.
Vi er fire stk i huset. Tre av oss fikser ikke oppvarmet potet dagen etter. Den fjerde kjenner ingen forskjell. :knegg: Jeg pleier å kaste poteter til overs. :flau: Har blitt god på å beregne da. Så det blir kanskje en halv eller hel til overs.
Men nå skal jeg teste ut stekte poteter til lunsj en dag. :jupp:
Svigerinna mi var her i jula, og hun fortalte at sånne veikropoteter er noe av det beste hun vet. Som jo smaker akkurat som oppvarmet potet. De får de sikkert ferdig skrelt og kokt. Type Fjordland style.