Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lær meg hvordan jeg kan like oppvarmede poteter!

#1

Taien sa for siden:

Nå er det ikke SÅ viktig å spise oppvarmede poteter, men det hender at jeg feilberegner, og har igjen etter søndagsmiddag el.l. Og jeg syns potetene smaker pyton når jeg varmer dem opp igjen! Noen sa til meg at de ikke måtte stå i kjøleskapet, for de fikk "kjøleskapsmak", så det har jeg prøvd å unngå. Men det smaker like lite godt!

Hvis du varmer opp poteter, hvordan fjerner du bismaken? Eller er det bare jeg som kjenner den?!


#2

Java sa for siden:

Stek dem med litt krydder, da smaker de godt.



#4

Floksa sa for siden:

Hos oss står de bare på ovnen og varmes opp i vann dagen etter. Men de er med skallet på.
I dag skrote jeg en del og hadde i omelett.
Stekte poteter er god eller potetmos?
Jeg har aldri tenkt at oppvarmede poteter har noen bismak?


#5

Malama sa for siden:

I den grad jeg varmer poteter, så stekes de.


#6

Nextlife sa for siden:

Oppvarmede kokte poteter er ikke godt, de må transformeres til noe annet. :nemlig:

Steik på panna, i ovn med urter, i litt fløte med godt krydder og vårløk, potetmos, potetomelett og tusen andre, smakfulle varianter.


#7

Hyacinth sa for siden:

Jo, poteter som har blitt kalde (trenger ikke engang varmes opp igjen) har en tydelig egenartet smak. Skjønner godt hva du mener, Taien. Jeg synes ikke det er vondt, men det er veldig annerledes. Jeg tror ikke det er mulig å bli kvitt den smaken.


#8

Malama sa for siden:

Jeg er mye mer glad i stekt potet enn kokt, så jeg steker dem gjerne.

Egentlig har vi ikke kokt potet så ofte heller, somregel sa til en søndagsmiddag som blir lapskaus dagen etter så da går de oppi der.


#9

Tjorven sa for siden:

Enig. Kokte poteter må gjøre noe med hvis de skal varmes opp. Ved å steke dem i smør og med litt krydder så fungerer det helt greit. Kan også med fordel brukes i en potetomelett (godt lunsjforslag, forresten).


#10

Fintdethei! sa for siden:

Stekte med salt eller krydder er snadder. Har du mange, er det verdt å prøve på potetlomper. De kan brukes i potetstappe, pytt i panne.


#11

Hyacinth sa for siden:

Ja, spansk tortilla er veldig godt. Men hvis man er ekstremt vâr på den potetsmaken, så vil man nok merke det, altså. Jeg kjenner det. Men jeg synes ikke det gjør så mye.


#12

Dali sa for siden:

Stek i båter, med maldonsalt og timian.


#13

Taien sa for siden:

Jeg merker meg at steking er tingen! Da skal jeg prøve det neste gang!


#14

Eia sa for siden:

Jeg lette etter kræsja poteter, men fant ikke oppskriften jeg lette etter. Men jeg fant indiske crunchpoteter - det ligner litt, og høres godt ut!

Og så snublet jeg over en mulig forklaring på hva som endrer seg i poteten og lager "kjøleskapsmaken":


#15

Myria sa for siden:

Jeg er enig med Nextlife, de må ikke bare varmes opp og spises som de er, da er de ikke gode. De må omgjøres til noe annet og det kan godt være noe så enkelt som å dele i biter og steke i panne.


#16

Karamell sa for siden:

Steking eller potetmos dersom det er mye.
Som regel blir det i bondeomelett.


#17

Nextlife sa for siden:

Ja, kræsjpoteter er så godt.
Jeg topper med rødløkringer, vårløk, timian, chili og saltflak, og gjerne en osterest på toppen. Eller bittelitt seterrømme ved servering.
www.rema.no/oppskrifter/smashed-potatoes/REC-34883/


#18

Floksa sa for siden:

Veldig overraska over at så mange ikke liker oppvarmede poteter. Vi spiser det sikret halvparten av dagene i uka. Helt vanlige mandelpoteter, kokt dagen før eller dagen før der. Varmet opp i vann. Kjenner at dette må jeg prøve ut. Vi har jevnlig både ferske og oppvarmede poteter til samme måltid og ingen i husstanden har noen sinne hatt preferanser mot de som er nykokt.


#19

Floksa sa for siden:

At stivelsen endrer seg snakket vi faktisk om i dag. Det er en sånn funfact som er morsom. Men at det skal endre smaken?


#20

Tallulah sa for siden:

Jøss, jeg ante ikke at man spiste re-kokte poteter. Vi steker bare vi. Eller baker i ovnen.


#21

Maverick sa for siden:

Det har faktisk aldri falt meg inn å varme opp kokte poteter igjen, annet enn å steke. Kan spise de kalde da, og det er definitivt smaksforskjell etter en natt i kjøleskapet. Så da trenger de MASSE rømme, salt og pepper.


#22

Røverdatter sa for siden:

Stekte poteter er skikkelig digg syns jeg. Gjerne med speilegg og karbonade, eller bare i pytt i panne. Spansk tortilla er også en favoritt hos oss om vi har potetrester.


#23

Elise sa for siden:

Jeg har aldri hørt om å varme opp i vann, jeg heller. Vi tar de i microen og trives med det, eller steker hvis noen gidder.


#24

Malama sa for siden:

Varme i vann ville ikke falt meg inn. Siden jeg ikke gjør det første gangen heller. Jeg koker aldri potet. Jeg damper dem.


#25

Nextlife sa for siden:

Man skal jo heller ikke glemme en skikkelig god, gammeldags potetsalat av typen med mayo/rømmedressing med sennep i og gjerne noen sylteaguerker eller eple i.



#27

Tallulah sa for siden:

Oh, eller potetstappe ala sørstatene! Der spiser de nemlig kald potetstappe, som er en slags blanding av potetsalat og stappe.

6 store poteter
3 kokte egg
et lite glass sweet relish (jeg brukte et glass med søtsyltet agurk fra Helios og hakket dem, og brukte bare litt av syltelaken)
3 ss majones

hakk de kokte eggene og bland med de kokte potetene mens du moser dem litt, bland med majones, sylteagurk og syltelake. Konsistensen skal bli som litt klumpete potetstappe.


#28

Floksa sa for siden:

Dette krever seriøs forsking altså.
Her skal det prøves ut!


#29

veobra sa for siden:

Jeg kjenner den kjøleskapssmaken så jeg skjønner godt behovet for en annen smak. Jeg liker heller ikke potetmos laget dagen etter, på kalde poteter.

Jeg skjærer potetene i biter og steker dem i smør til de er sprø på utsiden. I omelett ol er de også gode.


#30

Hyacinth sa for siden:

Hvis du ikke har kjent forskjell til nå, får du bare være glad til og kose deg med potetene dine. :) Det er såpass spesiell smak av en potet som er nedkjølt og har vært det en stund at du ville kjent det hvis du hadde kjent det, hvis du skjønner. (Ingen klønete ordlegging der, nei. :knegg: )


#31

Unicorn sa for siden:

Jeg damper dem igjen dagen etterpå, bare til de blir varme. Ungene har aldri klaget, og de er temmelig sære :knegg:


#32

Floksa sa for siden:

Nja. Jeg mistenker nemlig at det handler om skall vs ikke skall. Og kanskje om sort. For jeg er ikke så begeistra for oppvarmet, råskrelt rundpotet.


#33

Musemus sa for siden:

Jeg syns det smaker litt «gammelt» av noen poteter som blir stekt opp igjen. :sparke:
Men jeg er prega av 16 dager på et kjipt hotell i Bodrum, som ikke hadde NOE jeg kunne spise, utenom egg (ekle) og stekte poteter. Jeg.Var.Så.Dritlei.


#34

Nextlife sa for siden:

Bidrar til Floksas forskning.
Her i huset spiser vi kun mandel og gulløye, gulløye spises stort sett med skall ettersom de er bittesmå, og mandel skrelles før damping. Jeg synes begge smaker ikke-så-godt om de dampes opp i sin opprinnelige form.


#35

Tallulah sa for siden:

Siden jeg aldri har smakt poteter som er varmet opp igjen via koking eller damping så vet jeg ikke om det er det samme, men kalde, kokte poteter smaker veldig bittert og metallisk. Det er en smak helt bakerst på tunga som er veldig, veldig vond.


#36

Floksa sa for siden:

Gulløye! Skulle gjerne hatt sertifiserte settepoteter av den altså :hjerter:


#37

Nextlife sa for siden:

Den er så god. :hjerter:
Jeg får de fra en potetbonde, det er småpoteter han ikke orker å sortere til salg.


#38

Hyacinth sa for siden:

Vel, jeg pleier ikke å varme opp poteter, jeg heller, men jeg har da smakt Fjordland en god del ganger. :knegg:


#39

Hyacinth sa for siden:

Å herregud, vi er flere som har bodd på et utrolig kjipt hotell i Bodrum! :sjokk:


#40

Tallulah sa for siden:

Hm, sant. Men jeg spiser alltid noe med saus som jeg moser potetene i om jeg har Fjordland. Ellers har de den bitre smaken. Men det er verre med skall, da.


#41

Malama sa for siden:

Fjorland med masse saus. Det er alltid maser saus med fjorland jeg spiser. (fast middag 2-3 ganger i uka de to første mnd i året, kjent som overtidsmat på jobb) men saus ja. Så de potetene vet jeg ikke hva de smaker. Det aller meste av smaken i fjorland ligger jo i sausen så jeg knekker dem i den

Det gjør jeg jo egentlig alltid når jeg spiser potet og saus.


#42

Nextlife sa for siden:

Fjordland, Malama. Fjordland!:highfive:


#43

Malama sa for siden:

Jaaaaa. Fjordland, tenk om bare telefonen min hadde skjønt det av seg selv. Tror jeg skrev det feil en gang også lagret den det. Må få slettet det fra ordboka.

Vel, jeg bare spiser det jeg.


#44

Floksa sa for siden:

Nå står jeg å spiser kald kokt potet og det er deres feil : knegg:


#45

Musemus sa for siden:

Mandarin!


#46

Hyacinth sa for siden:

Å nei, ikke noe så flott her. :knegg: Vi bodde på Hotel Romantik, som ble degradert fra tre til to stjerner etter vi hadde klaget nok...


#47

Musemus sa for siden:

Huffda... Nei, vårt hotell var i utgangspunktet et skikkelig bra hotell, men mye av maten var crap, altså. Sporer helt av, men på det første rommet vi fikk var det blod i senga og masse urin på og rundt doen. (Ble så oppgradert). Og nøkkelkortet funka ALDRI når vi skulle inn på rommet, så vi kunne vente 1,5 time for at de måtte finne en vaktmester som kunne bytte batteri på låsen eller åpne for oss. Hver. Dag.



#49

frukt sa for siden:

Jeg spiser gjerne kalde kokte poteter i salat eller noe. Ellers bruker jeg de stort sett til lungemos.


#50

annemede sa for siden:

I hine hårde dager spiste jeg av og til poteter som var vakumerte ("sous vide"?), det er noe som skjer med potetene altså.
"Ferske" er best, ellers må det bli steking eller mosing, med masse ekstrasmak.
NB, egentlig glad i poteter.


#51

Charlie sa for siden:

Restepoteter legger vi rett og slett opp til, fordi vi synes det er kjekt å ha kokte poteter. Varmes i mikro med litt meierismør og en god runde grillkrydder etterpå for fastfood, stekt i skiver til alt mulig eller bare med et speilegg eller to eller tomatbønner, ovsbakt form av noe slag med eggestand og ost (kombinert med andre rester eller med nye grønnsaker).

Så kan man ha gøye sauser til, aioli, bernaise, hollandaise eller litt sånn bakt potet-tilbehør - mais, skinke, ost eller hva man har.

Spørs kanskje litt på potetsorten, også. Vi bruker mye mandelpoteter. Går fort å koke, og akkurat nå ganske billig endel steder.



#53

Strå sa for siden:

Det har aldri falt meg inn å kaste bort ferdigkokt potet på oppvarming, når det er så godt å bruke til steking, fritering eller mos. For eksempel er egg og bacon servert med potetskiver sprøstekt i baconfettet veldig godt.


#54

Bloppy sa for siden:

Vi er fire stk i huset. Tre av oss fikser ikke oppvarmet potet dagen etter. Den fjerde kjenner ingen forskjell. :knegg: Jeg pleier å kaste poteter til overs. :flau: Har blitt god på å beregne da. Så det blir kanskje en halv eller hel til overs.

Men nå skal jeg teste ut stekte poteter til lunsj en dag. :jupp:

Svigerinna mi var her i jula, og hun fortalte at sånne veikropoteter er noe av det beste hun vet. Som jo smaker akkurat som oppvarmet potet. De får de sikkert ferdig skrelt og kokt. Type Fjordland style.


#55

Strå sa for siden:

Tusen takk for tips. I går kokte jeg noen poteter bare for å prøve oppskriften din, tilpasset det jeg har av krydder. Der fikk jeg en favoritt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.