Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enkel eller dobbel vask?

#1

Albertine sa for siden:

Vi skal pusse opp badet, og lurer på hvilken løsning vi skal velge. Leiligheten skal selges om ikke så lenge, så vi funderer litt på hva folk egentlig ønsker seg på badet.

Enkel? Dobbel? Hva tenker du?


#2

Blondie sa for siden:

Jeg hadde valgt dobbel hver gang, gitt at det er plass til det. Jeg liker at det er plass på hver side av servanten også, det ville vært en forutsetning.


#3

Input sa for siden:

Dobbel! Vi elsker at vi kan stå hele familien og pusse tenner samt om morgenene.


#4

Millen sa for siden:

Det ser jeg på som mareritt. Men jeg har aldri skjønt poenget med dobbeltvask.


#5

Addison sa for siden:

Dobbel, ville ikke gått tilbake til enkel for min del ved oppussing nå.


#6

Tallulah sa for siden:

Jeg ser ikke noe poeng med dobbelvask og hadde tenkt at det var waste of space. Jeg liker å være alene på badet.


#7

Neket sa for siden:

Enkel, ville heller hatt mer plass rundt vasken. Har heller aldri skjønt greia med dobbeltvask.


#8

sindrome sa for siden:

Hvis målgruppen er familier med barn ville jeg tatt dobbel vask.

(Mener at det ville ført til mindre krangling ved leggetid da jeg hadde tre små barn som hadde felles leggetid. Tenåringen som bruker badet med dobbel vask får nok også utbytte av den når hun og venninnene er på badet ganske lenge av gangen. Begge vaskene blir skitne...)


#9

sindrome sa for siden:

...og for guds skyld ta noe med skuffer under, ikke skap. Speilskap med lys på veggen. Da har du mye praktisk oppbevaringsplass.


#10

Syrinx sa for siden:

Enkel, jeg ser ingen bruksområder for to vasker.


#11

Input sa for siden:

Hva er mareritt med det?

Tannpuss er det siste vi gjør for vi går hjemmefra om morgenen, og vi begynner gjerne fem minutter etter at vi burde ha gått. :knegg:

Har forøvrig også blitt glad i dobbelvasken etter korona, når vi ofte står i kø for å vaske hendene flere ganger om dagen.


#12

Input sa for siden:

Vi har forøvrig bred nok benk til at de er plass til potta til babyen mellom vanskene, mulig jeg ville tenkt annerledes om det var trangere.


#13

Nextlife sa for siden:

Enkel vask, uten tvil. Å dele min tid på badet med andre familiemedlemmer som utfører personlig hygiene, nei takk.


#14

veobra sa for siden:

Enkel vask på badet. Jeg vil mye heller ha plass til å legge fra meg deg jeg trenger underveis på en benk. Rene klær, hårføner under bruk ol.

Da ungene var små hadde det vært kjekt med to, men på ingen måter så viktig at vi kunne valgt det hvis vi pusset opp.


#15

banana sa for siden:

Jeg er på linje med Millen her. Kan ikke pusse tenner samtidig med andre. Jeg brekker meg når jeg pusser tenner, og det blir trigget av lyder og spytting fra andre. Jeg vil være alene på badet og har aldri skjønt vitsen med dobbelt vask.

Så konklusjonen må være at dette er helt avhengig av den familien som flytter inn og jeg tror du må kjøre full poll for å få en (FP-)representativ statistikk.


#16

Elisabet sa for siden:

Enkel vask, men med god plass ved siden av på hver side. Vi har akkurat pusset opp badet, og jeg kan fint stå ved speilet over vasken selv om mannen skal pusse tenner. Vi har da speil over hele vasken/benken sin bredde. Jeg liker å få lagt fra meg ting og ha ting fremme, og vi har flere bad/vasker sånn at ikke alle skal innom på en gang uansett. Det er ytterst sjelden en trenger 2 vasker er min erfaring. Og vasken vår er så bred at to klarer å spytte i den samtidig selv om det kun er ei kran hvis en absolutt må det.


#17

Albertine sa for siden:

Takk for innspill. Dette er en leilighet med to soverom, som ikke er egnet for en stor familie. Selve servanten er bare 1.20 bred, og selv om det går fint med to vasker så falt jeg selv for en enkeltvask med masse plass rundt. Og skuffer, selvsagt.


#18

Timar sa for siden:

Enkel, men bred vask med god lagringsplass på siden!


#19

Elisabet sa for siden:

Elsker vår nye innredning som er 120 bred med enkel vask, med vask som går helt ut i fremkant og ikke har skarpe kanter/avrundinger. Og har valgt speilskap over hele veien også, sånn at en får inn alle små duppeditter inn i det speilskapet.


#20

Tallulah sa for siden:

Jepp! Enig. Vi har dører under vasken, og man må jo legge seg ned på gulvet og vri hodet opp ned for å komme til innerst på nederste hylle.

Ja, enkeltvask med plass rundt, helt klart.


#21

Myria sa for siden:

Enkel vask, helt klart. Morgenstell sammen med hele familien er rett og slett uaktuelt. :skremt: God plass rundt vasken og masse skapplass er derimot veldig viktig.


#22

sindrome sa for siden:

Med tilleggsopplysningene rundt størrelse på leilighet mm så endrer jeg min dobbelvask anbefaling. Men støtter de som anbefaler god plass rundt vasken og speil over hele møbelet.


#23

Blondie sa for siden:

Det ville jeg også gått for i den situasjonen.

Å pusse tenner sammen er noe av det hyggeligste jeg vet. :hjerter:


#24

Tjorven sa for siden:

Vi har en ganske stor vask, men den er enkel. Jeg har aldri savnet dobbel vask, selv om badene vi har hatt de siste 15 årene forsåvidt har hatt plass til det.


#25

Høns sa for siden:

Potte mellom vaskene?


#26

Høns sa for siden:

Enkel vask (ser ikke poenget med dobbel) og god plass rundt.


#27

Lavender sa for siden:

Vi har enkel vask med mye plass på siden. Har flere vasker i huset.


#28

Sissel sa for siden:

Dobbel, vi har hatt det siden vi flyttet inn her for snart 20 år siden, og ville ikke vært det foruten. Forutsatt at det er litt plass på hver side slik en kommenterer over her.


#29

Anda sa for siden:

Dobbel. Mitt rot og tannkremsøl på min side, hans rot og skjeggstubber på hans.


#30

Albertine sa for siden:

Enda en tilleggsting, men ikke om enkel vs. dobbelvask. Vi har en sånn vaskeromsutslagsvask på badet, som aldri brukes og som bare tar plass. Fjerne den, ja? Eller?


#31

Anda sa for siden:

Fjerne. :nemlig:


#32

Miromurr sa for siden:

Enkel vask. Fjerne utslagsvasken.


#33

sindrome sa for siden:

Jeg liker utslagsvasker, særlig hvis jeg skal male og vaske koster mm etterpå, legge klær til bløt etc. Hvis den er i tilknytning til vaskemaskinen så synes jeg den kan bli. De kommer i flere størrelser og det er kanskje ikke nødvendig å ha den største? Jeg har min med skap under og der kan man jo ha vaskemidler, rengjøringsting mm?


#34

Millen sa for siden:

Fordi å stå på pusse tenner 5 syk på badet samtidig synes jeg er ekkelt. Dersv mareritt.


#35

Frk_Fryd sa for siden:

Vi har dobbelvask, men den ene er knapt i bruk. Hadde nok valgt enkelvask i dag for å få bedre plass på benken.


#36

meisje sa for siden:

Uten tvil dobbel, enkel vask kan få noen til å velge bort leiligheten, tror ikke noen velger bort pga dobbel vask.

Jeg tenker en leilighet med 2 soverom sin kjøpergruppe er hovedsaklig par, som kanskje skal få barn om et år eller to. For dem med små barn er det praktisk å pusse tennene samtidig for flere i familien. Jeg selv vil ikke ha dobbelvask for å pusse tenna samtidig lengre, men for å slippe unna andres ting og tang. Utrolig deilig å ha sin egen sone på badet med plass til kun mine ting.

Utslagsvask er ikke noe man må ha, men en liten vask til å skylle malerkoster blir ikke feil. Andre ting har jeg aldri brukt utslagsvaskene til. Nå bruker jeg vasken på utekjøkkenet til det, og slipper å ta det inn på vaskerommet, så hvis dere har et uteområde med kran trenger du ihvertfall ikke utslagsvask er min erfaring.


#37

LaBanga sa for siden:

Har hatt begge deler, og begge funker. Er ikke så ofte en står på badet samtidig, og siden dere ikke hadde så stor plass, er jeg enig i at det er bedre å prioritere plass ved siden av vasken til å sette ting (selv om det ser rotete ut).

Utslagsvask kan være greit å ha på et vaskerom, men må innrømme at det er sjelden jeg har tenkt at jeg savner det (har hatt det en gang bare etter at jeg ble voksen). Kan tenke meg at badet vil se litt mer ryddig og større ut uten, så med tanke på salg så ville jeg nok droppet utslagsvask.


#38

Annki sa for siden:

Helt klart dobbelvask!

Vi har to bad, der ungene bruker det ene, men savner allikevel to vasker når vi voksne skal pusse tenner på kvelden, gjøre oss klare til jobb, eller om vi skal ut på noe. Vi er nesten alltid seint ute, så det hadde vært gull om vi kunne stått der begge samtidig. Vi har heldigvis ett toalettrom med håndvask og speil rett ved siden av, så kjæresten blir vanligvis henvist dit om vi trenger badet begge to samtidig..


#39

pippo sa for siden:

Nå i koronatid er det fint med dobbeltvask for oss med kun ett bad/toalett. Da er den ene vasken gjestevask.


#40

Appelsin sa for siden:

Som gift og med tre små barn hadde dobbel vært fint, men som singel med tre større barn har jeg virkelig ikke bruk for det. Bare mer å vaske og holde åpent :knegg:
Men jeg har to bad med dusj og wc, hadde kanskje vært annerledes om vi bare hadde ett.


#41

Input sa for siden:

Ja, altså bare for å gi et bilde av plassen. Det er det vi bruker den til. Hun er jo veldig liten, og har brukt potte siden hun var nyfødt, så hun må støttes til en voksen kropp når hun sitter der. Veldig praktisk å ha den oppå benken, hun liker å speile seg mens hun er på potta. :knegg:


#42

Anne C sa for siden:

Jeg har aldri forstått greia med to vasker.


#43

veobra sa for siden:

Vi har utslagsvask på vaskerommet som eneste vask der. Det er kjent med en slik vask der.Jeg ville ikke beholdt den på et bad der det er vask og dusj/badekar. Den tar mye plass.


#44

Albertine sa for siden:

Da ble det bestilt nye baderomsmøbler med enkel vask og masse benkeplass. Dusjkabinett og toalett ble også bestilt, så nå er det bare å vaske tak og vegger og få malt. Hadde vi hatt råd hadde vi lagt fliser, men nå må vi nesten være litt REMA 1000 og gjøre det beste utav ting.

Vi fikk inn svoger til å sjekke om det var fukt i veggen - hvilket det ikke var - men han fant et musebol i stedet. :skremt: Nå ringes det rundt til forsikringsselskap.


#45

millact sa for siden:

Enig!


#46

Filifjonka sa for siden:

Samme her.


#47

Pegasus sa for siden:

Jeg ville hatt dobbel. Vi er bare to voksne i vår husholdning, men er likevel veldig kjekt med hver vår vask.


#48

Millen sa for siden:

Enig.


#49

Carrera sa for siden:

Dobbel, helt klart! Her er begge mye brukt, spesielt når ungene var små. Da var det felles tannpuss over hver sin vask. Og også i dag kan jeg og datteren vår godt være på badet samtidig, spesielt på formiddag når vi har stått opp. Sminker oss, pusser tenner og småprat sammen. Koselig det!


#50

Anne C sa for siden:

Selv om vi hadde hatt dobbel vask så hadde jeg ikke orket noe av det der. Jeg vil være alene på badet. Jeg fikser ikke å høre på at andre pusser tennene sine.


#51

ingling sa for siden:

Ville helt klart hatt enkel med god plass på benk rundt. Vi henger ikke på badet sammen, og hvis jeg nå skulle ha et av barna der (som er sjeldent) klarer vi oss fint med en vask. Jeg og mannen er aldri på badet sammen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.