Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har flaskegresskar og skeptisk familie, trenger oppskrift

#1

Luftslottet sa for siden:

Overskriften sier sitt: Hvordan bør flaskegresskaret helst serveres? :vilha:

Edit: Helst ikke suppe.


#2

Palmen sa for siden:

Åh, en britisk venninne av meg lager vidunderlig gresskarsuppe. La meg se om jeg finner oppskriften.


#3

allium sa for siden:

Jeg har laget fries - anbefales. Deles opp, vendes i sailt, maisenna og olje, og stekes på stekebrett til de er ganske mørke i kantene.


#4

Palmen sa for siden:

Søk på roasted butternut squash soup så finner du flere varianter. Det var det å steke gresskaret først som gjorde susen.


#5

Luftslottet sa for siden:

De vil ikke ha suppe. :stuart:

Så ovnsbakt, fritert, dampet, woket, you name it.


#6

kamp sa for siden:

Jeg bruker den maaaassse på samme måter som andre poteter eller eks gulrot

Er veldig glad i det jeg kaller timian grønnsaker

Kutter opp butternut (flaskegresskar), brokkoli, blomkål og løk i biter
Steker dette i olje og tilsetter timian (tørket)

Lager mos av den
Del den i to, skrap ut kjærner i bunn. Legg kutt side ned og bakt i ovnen til den er myk. Ca 1,5 t på 200g
Mos lett sammen, gjerne med litt mer smør og salt. Evt muskat.

Suppe er jo nevnt men det ville de jo ikke ha sa du ;)
Pai finnes.

Den er ikke spesielt god å koke i vann da mister dn mye smak men kan fint dampes.

Har brukt flaskegresskar siden 2007 så du får bare spør. Finnes også andre typer gode gresskar å få tak i her i Norge (men de der store Halloween greiene) er ikke gode sammenlignet med disse.


#7

Selma sa for siden:

Åh - disse brukte jeg mye av mens vi bodde i California. Jeg brukte de både i grønnsakssupper og ovnsstekte. Synes de minner litt om søtpotet når de stekes i ovn


#8

Blå sa for siden:

Jeg leser med interesse. Jeg har lyst til å plante gresskar nå til sommeren. Hva er de beste?

Jeg har heldigvis ikke skeptisk familie og kan være kreativ. :D


#9

celebelen sa for siden:

Vi hadde Hokkaido-gresskar på andelsåkern i sommer. De ble ikke så store, så det ble ikke enorme mengder å håndtere. Jeg syltet mitt.


#10

kamp sa for siden:

Acorn uten tvil! Evt spagetti men de er litt vanskeligere å dyrke i Norge.


#11

allium sa for siden:

Jeg har hatt flaskegresskar tidligere, i år hadde jeg hokkaido. Begge er gode, men jeg tror jeg foretrekker de siste, på dem kan man spise skallet.




#14

Matilda sa for siden:

Jamie er jo generelt glad i flaskegresskar, og han bruker den ofte med skallet på. Her er er utvalg på 11 av hans oppskrifter. Jeg har prøvd et par, blant annet en pastaoppskrift fra en av bøkene, men den slo ikke an sånn veldig. Det jeg derimot MÅ ha flaskegresskar til, er Jool’s favourite stew. Vi pleier å bruke halve gresskaret, fryse den andre halvparten (i ferdige biter) og bruke den i neste batch. Ellers har vi i ekstra grønnsaker av alt annet, men omtrent samme mengde kjøtt som angitt.


#15

C3PO sa for siden:

Ovnsbakt flaskegresskar i terninger, røres sammen med pasta, chevre og salvie.


#16

Luftslottet sa for siden:

Tusen takk for masse tips! :hjerter:

Jeg syns det er knallgodt med gresskar og vil gjerne ha en liten åker med det neste år, ettersom de kan lagres utover.

Men familien har smakt én suppe som de ikke likte (men som kom i veldig stor porsjon), så nå grines det på nesen når gresskar foreslås. :mumle:


#17

Skilpadda sa for siden:

Som du vet, har vi jo hatt veggiskasse fra Godt Levert en stund, og der har ovnsbakt flaskegresskar vært ett av elementene i flere middager. :) 230 grader varmluft, gresskar i skiver med olje, salt og pepper, 15-20 minutter i ovnen.


#18

Novla sa for siden:

Jeg har spist gresskar maaange ganger, men er fortsatt enig med familien din. :knegg:

Men som et tips for å få skeptikere til å like gresskar (og søtpotet) - jeg synes det funker mye bedre om jeg får litt skarpe smaker til, som chili eller sitrus. Det tar bort noe av den søte emmenheten, som er det som gjør at jeg ikke er så begeistret for nevnte grønnsaker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.