Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Småretter med butterdeig

#1

Taien sa for siden:

Jeg syns butterdeig er veldig godt, men er ikke flink til å vite hva jeg skal lage med det...
Har noen her oppskrifter som er veldig gode? Hva gjør du med butterdeigen?

Trenger inspirasjon til fredag og lørdagsmiddager...


#2

Myria sa for siden:

Jeg lager noen små kyllingpaier som alle, inkludert barna, liker godt. Hver butterdeigsplate deles i to og kjevles litt ut for de legges oppi muffinsbrett som du har penslet med litt olje (deigen skal henge litt utenfor slik at den kan brettes over fyllet etterpå). Ha i fyll laget av stekt kylling, løk, hvitløk, mais, selskapserter, fløte, Dijon-sennep, timian, salt, pepper og gjerne en skvett sherry om du har. jevn med maisenna så den ikke blir så tynn. Brett deigen over, pensle med egg og stek ved 180 grader i en halv time. Disse blir ikke så store så du trenger flere per person. :jupp:

Jeg og mannen liker veldig godt Brie/rødløksterter. Butterdeigen kjevles litt, ikke for mye, ut. Skjær en kant (ikke helt gjennom) langs hele butterdeigen, ca ½ cm inn fra kanten. Stek rødløk mykt med litt tørket timian. Mot slutten har du i litt sukker, salt, pepper og balsamicoeddik. Fordel på butterdeigsplatene (innenfor kanten). Legg oppå skiver av Brie og stek i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. Server med en enkel salat.

Ellers er butterdeigsnurrer god snacks. Kjevle ut butterdeig og bre over kremost med hvitløk og/eller urter blandet med presset hvitløk (kremosten i seg selv smaker sjelden spesielt mye hvitløk), hakkede urter og litt salt og pepper). Rull sammen og skjær i tynne skiver som legges på stekebrett. Stek ved 200 grader i 10 min.


#3

frukt sa for siden:

Denne grønnsakspaien er veldig god. Jeg lagde hvit saus med ost i stedet for den veganske ostesausen.
[url]www.veganmisjonen.com/2015/10/oppskrift-pai-ostesaus.html?m=1[/url]


#4

Taien sa for siden:

Mmm nam. Det hørtes godt ut!

Men når du legger platene oppi muffinsbrettet...skjærer du platene i to eller fire? For det er vel for mye med ett brett?


#5

Myria sa for siden:

Jeg deler platene i to før jeg kjevler ut. Så en halv plate butterdeig til hver "muffinsform" i brettet.


#6

Nenne sa for siden:

Jeg lager noen butterdeigsruller med skinke, ost, persille og sennep. Skal tro om jeg har delt dem her før? De er i hvert fall veldig gode.


#7

Nenne sa for siden:

Selvfølgelig hadde jeg det! :humre:

Butterdeig med skinke og persille

2-4 personer, alt etter som dette er forrett eller hovedrett, tilbehør etc.

2 plater dypfryst butterdeig
75 g kokt skinke
1 dl revet ost, emmentaler eller sveitser (Jarslberg er en norsk Emmentaler). Det går godt an å bruke Norvegia også. Se an publikum.
½ potte hakket frisk persille
2 ss sennep
1 egg til pensling

Kjevl ut butterdeigplatene og del dem i fire hver. Skjær skinken i terninger og bland den med ost, persille og sennep. Fordel fyllet midt på butterdeigskvadratene og rull dem sammen og tvinn sammen endene slik at det likner en pakke. Pensle over med egg og legg pakkene på bakepapirkledd stekeplate. Stek midt i ovnen på 225 grader i 15 minutter. Server med litt tomat og agurk ved siden av som forrett eller med en salat til hovedrett.

Jeg synes disse pleier å gå unna, så lag mange. De kan fryses. Skinken kan byttes ut med røkelaks.


#8

Charlie sa for siden:

Synes butterdeigsskåler med høns og asparges er godt, det får man mye i Danmark (da gjerne i terteskjell). Kylling funker, naturligvis.

Eller terteskjellklassikeren med fiskepudding i terninger, reker og erter (eller en pose amerikansk blanding, om man vil ha flere farger og grønnsaker i).

Butterdeig er naturligvis også veldig godt til søtt. Feks med en skje eplemos i, annen frukt, makronfyll, vaniljekrem osv. De ulike typene wienerbrød (vindmølle, kam, spandauer osv) er en egen vitenskap, nesten. Ihvertfall kulturkunnskap.


#9

Taien sa for siden:

Mmm takk for oppskrifter!
Keep 'em coming! :vilha:


#10

liefje sa for siden:

Veldig enkelt å godt å dele opp butterdeigen i små firkanter (aingermatstørrelse) og ha på chevre og tomater og litt timian, salt, pepper og olivenolje før de stekes i ovn. Kjevler dem ikke ut, men bruker gaffel på kantene. Serverer dem gjerne til et glass vin før maten. Eller lager større som tilbehør til f.eks. scampi.


#11

Input sa for siden:

Jeg har aldri brukt butterdeig som noe annet enn dessert/godteri, men da pleier vi å legge en strimmel melkesjokolade oppå en plate, skjære hakk i kantene på butterdeigene så den kan flettes over sjokoladen, drysse over sikkert litt mer havsalt enn andre ville foretrukket, og steke til sjokoladen er smeltet.


#12

Elise sa for siden:

Hvor kjøper man butterdeig? Og hvis det er i vanlige butikker, hvor i butikken ligger det? Mye her i tråden jeg fikk lyst til å prøve. :jupp:


#13

IzziCreo sa for siden:

Frysedisken :jupp:

F.eks. Rema sine.


#14

Taien sa for siden:

Som Izzi sier, i frysedisken. Jeg tror alle dagligvarebutikker har det.

Jeg endte opp med å lage innbakt kjøttdeig. Steker kjøttdeig og finhakket løk med krydder som timian, oregano, paprika, salt og pepper og litt karri. Har oppi et pisket egg og litt mel når jeg tar det av panna.
Pakker dem inn som det Nenne beskriver og steker like lenge.
Serverer med ris og salat.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.