Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vask og stell av sykkel

#1

Blånn sa for siden:

Jeg lurer på... Jeg har ikke mulighet til et tørt sted med plussgrader hvor jeg kan vaske og smøre sykkelen. Finnes det noen sykkelvask i Oslo? Hvor jeg kan sykle inn sykkelen om morgenen på vei til jobb og hente når jeg skal hjem? Eller har jeg funnet et «hull» i sykkelstrategien til byrådet?


#2

Agent Scully sa for siden:

Jeg har vasket sykkel i dusjen. Avbefales.


#3

Agent Scully sa for siden:

F.eks VeloCity på Lysaker tilbyr vask av sykkel. De store sykkelbutikkene/reperatørene har gjerne vaskeområder "til eget bruk" og tilbyr vedlikehold ink. rengjøring og smøring. F.eks. Sørensen, Spinn

Det går også an å tenke seg en tur innom selvbetjent vaskeplass på bensinstasjon på vei hjem, og så tørke over, "tørrvaske" og smøre innendørs i garasje eller i gangen din. En slags totrinnsplan. Jeg oppbevarer sykkel i kjelleren og bærer ned trappen, men den veier ikke mer enn 11kg. Antar at du ikke har denne muligheten ...


#4

Molly sa for siden:

Jeg har hatt sykkelen min på service inkl vask hos b9sykkelfix på Vollebekk. Det er et ungdomsdrevet sykkelverksted som får støtte fra bydelen. De er flinke og veldig billige. Tror ikke de holder åpent nå så det hjelper deg lite hvis du trenger dette med en gang, men regner med at de åpner til våren igjen. Du finner dem på Facebook.


#5

millact sa for siden:

Tror muligens Kirkens Bymisjon har noe, i alle fall her i byen.


#6

Isprinsessen sa for siden:

Bruker dusjen. Om det ikke passer så har jeg ofte brukt våtservietter på ramma, setet og styre og en klut som ikke loer på kjedet.


#7

Lavender sa for siden:

Bike Fixx har avdelinger på Lysaker, Røa og Tyvholmen. De har avtaler med kommune og bedrifter for vedlikehold av sykler vinterstid, også for private.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.