Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lang tid tar det å få montert et kjøkken?

#1

Toffskij sa for siden:

Vi pusser egentlig aldri opp, men nå tror jeg kanskje vi må til pers og bytte kjøkkeninnredning. Hvor lang tid tar det egentlig? Jeg har tenkt at vi skal betale oss ut av det meste, både riving og montering. Vi skal ikke forandre på noe vanskelig (vask, oppvaskmaskin og andre hvitevarer blir hvor de er). Hvor lenge kommer vi til å være i oppussingshelvete da? (Jeg prøver fortsatt å overbevise mannen om at det er lurere å kjøpe ny leilighet som noen andre har pusset opp kjøkkenet på og som også har et ekstra bad. :knegg: )


#2

Neket sa for siden:

Hvis dere bare skal bytte innredning tar det sikkert ikke så lang tid. Montøren her brukte to dager på å installere kjøkkenet, riving er gjort på en dag. Men hvis dere skal male/flislegge/bytte gulv/etc så tar det jo (mye) lenger tid.


#3

Tjorven sa for siden:

Det er mer styr å gjøre leiligheten klar for salg og å flytte. :nemlig:

Jeg har hørt om folk som har brukt evigheter på å bytte kjøkken. Selv har jeg gjort dette én gang, men det var før jeg møtte mannen min (som både har 10 tommeltotter og er særdeles nøyaktig ... skikkelig dårlig kombo). Den gangen så rev jeg sammen med broren min på en kveld. Så skrudde jeg alt sammen på egenhånd på et par kvelder og så fikk jeg hjelp av min far (byggfagslæreren) to ettermiddager til å sette alt sammen. Deretter brukte en rørlegger et par timer for å koble til vann i etterkant. Dette var et kjøkken på omtrentlig samme størrelse som ditt.


#4

Serena sa for siden:

Hvis du kjøper kjøkken som blir levert og montert av andre tar selve den jobben 3-5 dager, da trenger du gjerne en elektriker og eventuelt rørlegger på besøk som gjør tilkoblingene til riktig tid. I tillegg ser jeg at flere kjøkkenleverandører nå opererer med at de måler til benkeplate og setter den i bestilling først når kjøkken er montert opp - da vil det være tre uker til før benkeplate er montert opp. I tillegg kommer tiden det tar å rive/klargjøre - så jeg vil tippe at det minst tar 1 måned. Så kommer det gjerne ting som flising bak vask og slikt, men da er jo kjøkkenet brukbart igjen.


#5

Pelle sa for siden:

Vi byttet kjøkken i nov des, gjorde ingenting selv. En dag til riving (og slå ut en vegg), deretter rev vi gulv, la nytt gulv og malte - det tok vel totalt 3-4 dager (de gjorde mye annet andre steder i huset, så litt vanskelig å si. Innstallering av nytt kjøkken tok to dager, inkl benk.
Vår benkeplate ble bestilt så den lå klar, men de kom og målte når kjøkken var satt opp. Fikk den to dager etterpå (ble gjort på Hønefoss).

Totalt hadde vi 5 uker med oppussing, men det ville gått mye raskere med kun kjøkken, selvsagt. Stekeovn var vi uten i kun 4-5 dager. Vann på kjøkken var vi uten i alle ukene.
Også må jeg bare skryte av JKE Design. Alt gikk etter planen, selv da fabrikken koronastengte i Danmark, med god info underveis.


#6

Serena sa for siden:

Det skal sies at vi gjorde dette selv, med benkeplate som vi selv kuttet til, og var ferdig på halvannen uke. (At vi var uten kjøkken i noen uker etter riving fordi IKEA ikke klarte å levere det de skulle, det snakker vi ikke om... ;) )


#7

celebelen sa for siden:

Vi rev selv, men fikk andre til å montere. Selve kjøkkeninnredningen fikk de opp på en drøy dag. Vi satte opp veggplater selv (byttet ut gamle fliser) - slike ting tar også tid, og må gjøres mellom riving og montering.


#8

Toffskij sa for siden:

Vi skal virkelig ikke gjøre det selv. :hehehe: I hvert fall ikke jeg!

Noen som har fått det gjort gjennom IKEA (de tilbyr både riving og montering, ser jeg)? Gikk det greit?


#9

Luftslottet sa for siden:

Det er virkelig ikke det å rive kjøkkenet og smekke opp nytt som tok lang tid. Men så ryker man gjerne på at det må gjøres noe med gulvet, veggene og taket (selv om det bare er maling), at det må inn en rørlegger og elektriker og så er Ikea utsolgt for helt idiotiske deler som man må vente på, også skal det tas hundre-og-snørr-og-førti avgjørelser om alt fra håndtak og hengsler til sokler.

Jeg har ikke erfaring med å bruke folk til innredningen, men har steinplate fra Ikea, og er superfornøyd med den leverandøren, og med selve benkeplata.


#10

celebelen sa for siden:

Vi brukte IKEA, dvs Montera som de anbefaler. Monteringen gikk greit nok da de først dukket opp (en dag for sent), men jeg skal ALDRI mer bruke dem til rørlegger- og elektrikerarbeid. De møtte opp uten å ha sjekket hva de egentlig skulle gjøre, manglet utstyr og gjorde ikke noen god jobb.

Elektriker: Skal vi henge opp taklampa samme sted?
Jeg: Nei, vi skal jo ha spotter i taket. Det står i tilbudet vi har fått fra dere, og er tegnet inn på arbeidstegningene.
Elektriker: Å?
Elektriker etter å ha sjekket loftet over kjøkkenet: Det går ikke an å sette inn spotter her, det er for trangt.

Så vi har taklampe i stedet for spotter. Det er fullt mulig å komme til der, men de gadd nok ikke det - og jeg var møkk lei og ville egentlig bare ha dem ut av huset. Etterpå måtte jeg hente dem inn to ganger til, fordi de hadde koblet feil slik at vi var uten varmtvann.

Rørleggeren måtte jeg også hanke inn igjen, han hadde ikke festet røropplegget under vasken til veggen. Heldigvis har jeg en bror som jobber med dette, så jeg sendte ham bilde og spurte om ikke dette burde festes. Svaret var at det SKAL festes - vedlagt en pdf-fil med monteringsanvisning...


#11

Chablis sa for siden:

Kollega fikk det gjort gjennom ikea, hun sier aldri mer. De var helt utolig dårlige.


#12

Chablis sa for siden:

Mamma satte bort all jobben, det tok over ett år til sammen pga klager, dårlig utført jobb, forskjell på farge på skap osv , hun betalte mye for både jobb og kjøkken, men tror hun hadde valgt et annet firma om hun skulle byttet nå.


#13

Pøblis sa for siden:

Vi brukte IKEA og var veldig fornøyde.


#14

Polyanna sa for siden:

Det kommer an på hvor gode dere er på planlegging og tegning. Jeg hadde sikkert seks turer til Ikea med diverse "ah, shit, det må jo heller være et sånt enn et sånt skap"-greier nå sist. :knegg:

Og om dere klarer å se for dere alle "ah, men da må vi også"-ting. Som: Påvirkes parketten? Må dere gjøre noe med veggene? Hva med ledninger og lys og brytere?


#15

Blå sa for siden:

Vi brukte Ikea og var veldig fornøyde med den jobben de gjorde. Det jeg virkelig anbefaler er at vi betalte for at kjøkkenkonsulenten kom hjem til oss og målte opp og laget bilder og beregninger der med oss. Hun kunne systemene bedre og kunne foreslå løsninger. Og når noe ble feil likevel fordi kjøkkenet er gammelt og skjevt, så byttet de selvsagt gratis, fordi hun hadde tatt målene selv.

Hvis vi ikke gjorde det på den måten ville vi sikkert ha havnet minst der Polyanna var med mange turer tilbake. Nå fikk vi bare en tegning og så sa vi ja, og så kom det noen og leverte alt på stuegulvet vårt.

Vi fikk gjort alt arbeidet gjennom det firmaet de brukte og det anbefaler jeg ikke fordi de var dårlige planleggere. Flere tilfeller der elektriker kom før rørlegger eller omvendt og ikke klarte de å ha et godt system for overlevering av nøkler, så jeg måtte stadig vekk skynde meg hjem fra jobb eller gjøre avklaringer. Akkurat det hadde jo ikke vært så stort problem nå.

De som faktisk monterte kjøkkenet var superflinke.

Alt i alt tok det to uker, men da gjorde vi ingenting selv, utenom å tømme kjøkkenet og rydde på plass etterpå.

Det eneste som ikke lå inne i de to ukene var å få slipt gulvet. Det gjorde vi i ettertid.


#16

celebelen sa for siden:

Kjøkkenkonsulenten vi brukte hos IKEA glemte forresten å legge inn nok hengsler. Godt det bare er 20 minutter til varehuset, for dersom de skulle rette feilen måtte vi ha ny time og deretter bestilt. I stedet dro mannen bort og kjøpte nye så vi ikke ble forsinket i monteringen.


#17

Adrienne sa for siden:

Jeg kjøpte kjøkken og montering hos IKEA, og bortsett fra at vi var ekstremt uheldige med en benkeplate som bare ikke ville bli levert og montert uten å bli skadet var jeg veldig fornøyd med resten av prosessen. Tror monteringsfolkene brukte 2 dager på å sette opp kjøkkenet, og det er et ganske stort kjøkken. Siden dette var i "nytt" bygg var det ikke snakk om riving av eksisterende kjøkken.

Montering inkluderte alt av montering og rørleggerarbeid.

IKEA er ikke veldig god hvis ting ikke går helt som det skal og man må klage og få fikset ting i etterkant. For å være ærlig er de helt elendig på det (og hele opplevelsen gav meg nok penger tilbake i kompensasjon til å ha råd til både innredning i garderobe og balkongmøbler). Men så lenge alt funker så er de både flinke og rimelige.


#18

Pelle sa for siden:

Må bare legge til at det er lenger tid på å montere flatpakket kjøkken, mot modulferdig kjøkken (som vårt).


#19

Toffskij sa for siden:

Jeg synes det høres fælt ut! :hylgrine:


#20

Blå sa for siden:

Jeg syntes at det var helt skrekkelig. Jeg skal være ærlig på det. To uker med mikrobølgemat og oppvask på badet. :eek: Og folk i huset nesten hele tiden.

Men veldig verd det når det var ferdig.


#21

Elise sa for siden:

Da jeg og mannen byttet kjøkken brukte vi 5 dager på riving og montering, sånn til 98 % fullført. De siste 2 prosentene (litt listverk og foringer) tok ca 5 år, og ble ikke klart før vi skulle selge huset.

Det greieste er å ta det på sommeren når det er grillvær, eller at man reiser på ferie. :jupp:


#22

veobra sa for siden:

Vi brukte HTH. Anbefales! De er gode på planlegging og gjennomføring. Vi var uten kjøkken i under to uker. Den første uka brukte vi på selv å rive og pusse opp. Alt gikk veldig på skinner. Kjøkkenet var mintert på to dager. De brukte rørlegger og elektriker som kjenner kjøkkenet og montøren. :nikker:
Vi kunne sikkert spart penger på ukea, men jeg orket det ikke. :sparke:


#23

Robyn sa for siden:

Min søster brukte Ikea, og det var mye tull. Folk kom ikke når de skulle, unøyaktig jobb etc.


#24

Toffskij sa for siden:

Jeg tar gjerne flere anbefalinger av leverandører som også sørger for glatt og bekymringsfri montering!


#25

veobra sa for siden:

Vi måtte skaffet noen selv til å rive og pusse opp kjøkkenet da vi brukte HTH. Men det er jo absomutt mulig å finne.

Jeg skal ha deLilla her på befaring snart. Aner ikke om de duger. Men de sier de er sånne som tar hele jobben. Har fått dem anbefalt i fjerde ledd, så vet ikke helt.


#26

meisje sa for siden:

Når vi byttet kjøkken tok monteringen 1,5 dag. Pluss rørlegger og elektrikerjobber på en halv dag hver. Da brukte vi HTH som kommer i ferdig monterte skap, ikke flatpakket. Rivejobben tok et par dager, vi rev oss helt tilbake til gammel panelvegg under gipsvegger. Tar tidligere montert IKEA kjøkken selv og brukte da en uke tilsammen. Brukte kanskje 3 dager på å sette sammen modulene og et par dager på å få satt inn modulene på riktig sted, og montere benkeplate etc.

Men det som vanligvis tar mest tid, er å pusse opp vegger, gulv og flytte på vann og strøm.


#27

Røverdatter sa for siden:

Superfornøyd med Sigdal. Vi, les min mann, gjorde all jobben selv, men mine foreldre bestilte kjøkken fra samme sted med montering og var kjempefornøyde. De fikset alt og brukte bare 3 dager.


#28

Pegasus sa for siden:

Vi har byttet to kjøkken, fasiten her var to og fire uker. Da gjorde vi en del selv (riving) .


#29

Divine sa for siden:

Vi planlegger å bytte kjøkken (skulle vært på kjøkkenplanlegging hos IKEA i dag, men bilen har flatt batteri. Hmpf!). Vi må rive alt til skallet, legge nytt golv, osv. Verken Divine-mannen eller jeg er handy, så vi planlegger egentlig å outsource ALT. Men er det noe det er virkelig stappteit å outsource og som selv oss knølene virkelig bør kunne gjøre selv?


#30

Toffskij sa for siden:

Etter å ha lest en del av svarene i denne tråden, begynte vi å synes at kjøkkenet vårt var ganske fint likevel. :knegg:


#31

Divine sa for siden:

Kjøkkenet vårt er fra tidlig åttitall, og var visstnok top notch i sin tid. Vi flyttet inn for 19 år siden, og jeg har vært fornøyd med kjøkkenet hele tiden, men nå er det så slitt at noe rett og slett MÅ gjøres. Dessverre. Jeg hater oppussing. Ikke bare er det vanvittig dyrt, men drepende kjedelig i tillegg.


#32

Neket sa for siden:

Vi outsourca. Angrer ikke ett sekund. Snekker er billigere enn skilsmisse. :mantra:


#33

celebelen sa for siden:

Det er mye man klarer å gjøre selv, men som likevel er verdt å betale seg ut av. :knegg:
Det er for eksempel ikke vanskelig å legge parkett, men det krever verktøy og nøyaktighet. Maling av vegger er kanskje det aller minst krevende.


#34

Røverdatter sa for siden:

Premien kommer når du har fått det perfekte kjøkkenet. :hjerter: Det føles fantastisk fortsatt etter 16 mnd.


#35

Elise sa for siden:

I helgen byttet mannen min bremser på bilen. Tror han ca 17 ganger underveis tenkte at det hadde vært bedre å betale seg ut av det. Ca 10 timer av helga, en god porsjon frustrasjon og etterpå vond kropp var ikke verdt det. :niks:

Akkurat maling tenker jeg at man får til greit selv, så hvis man har en kropp som funker, ville jeg gjort det.


#36

Divine sa for siden:

Men er det så mye som skal males på et kjøkken da?


#37

veobra sa for siden:

Jeg jobber heller overtid med det jeg kan (selv om jeg aldri får utbetalt overtid) enn å jobbe mer enn jeg klarer hjemme.


#38

Toffskij sa for siden:

Jeg er ekstremt villig til å betale meg ut av det, altså. Vil gjerne ha perfekt kjøkken også! :jupp:


#39

Røverdatter sa for siden:

Jeg hadde hvertfall betalt meg ut av det. Det er ille nok å rydde ut alt, lage middag med vannkoker og vaske opp i balje. Mannen min derimot skal gjøre alt selv. Heldigvis er han handy, så jeg slipper unna stort sett.


#40

Neket sa for siden:

Anbefaler forresten veldig å gjøre det på våren/sommeren så man kan grille middag. Ikke like stas å grille i femten minus.


#41

Charlie sa for siden:

Satte inn IKEA-kjøkken, men hadde lokal byggmester til å koordinere håndverkere og montere kjøkkenet. Veldig fornøyd, det gikk smooth og fordi vi hadde én til å koordinere gikk alle beskjeder gjennom en person, istedetfor blame-game som det fort ble i gamle dager før vi skjønte fordelen med en koordinator. Det er ikke billigst, men mest stressfritt.


#42

Toffskij sa for siden:

Hvis noen har lyst til å anbefale meg en perfekt byggmester-koordinator i Oslo, tar jeg gjerne imot det også. :nemlig:

Vi kan vel uansett neppe gjøre det med huset fullt av hjemmeskoletenåringer, tenker jeg, så det må vel vente til skolene er tilbake på gult nivå.


#43

Bokormen sa for siden:

Selve monteringen tok rundt 15 timer hos oss, da var det to stykker som drev. Innleid hjelp, jeg kokte kaffe og bakte kake. :nemlig:

Den siste finishen, derimot, tar rundt tre måneder og counting. :mumle:


#44

Elise sa for siden:

Det vil jo variere fra kjøkken til kjøkken. Der jeg bor nå er det ca 1,5 vegg som bør males ved oppussing. Der jeg bodde før var det omtrent ingenting, fordi resten av kjøkkenet var dekket av skap eller vindu.


#45

Elise sa for siden:

Hjemmeskole i kunst og håndverk? :hyper:


#46

Toffskij sa for siden:

Hun ene som fortsatt har kunst og håndverk er faktisk en rev til å bygge IKEA-møbler, så det kan godt hende hun kunne kommet ganske langt med et kjøkken også. :knegg:


#47

Elise sa for siden:

Anbefaler i så fall drill. Vi og noen naboer byttet kjøkken ca samtidig. Vi hadde drill, naboen monterte manuelt. Han fikk senebetennelse. :knegg:


#48

celebelen sa for siden:

Å hjelpes, man må ha skikkelig verktøy, ja!


#49

Luftslottet sa for siden:

Det er veldig verdt det med nytt kjøkken til sist, altså. :hjerter:
Jeg ville nok hyrt inn noen som kan ta en totalkontrakt jeg også, om jeg skulle hyrt folk til å gjøre dette. Her var det jeg som var prosjektleder, og det tar tid og fokus det også, for å si det mildt. Men kjøkkenet (som jeg sitter på nå, og som har 660 av verdens aller vakreste fliser) er verdt det.


#50

Divine sa for siden:

Jeg vet at alt er relativt, men sånn ballpark. Hva koster det totalt med et IKEA-kjøkken og all soutsourcing, inkl. legge nytt golv, litt maling, osv?


#51

Nenne sa for siden:

Eller etter 12 (22 egentlig) år. :hjerter:


#52

meisje sa for siden:

Det er noe herk å bytte kjøkken, men veldig verdt det etterpå når man får et kjøkken etter egen design.

Det lønner seg helt klart å få det gjort i tidsforbruk. I penger blir det dyrere, så det blir en vekting mellom tid og penger hvis man skal gjøre sånne prosjekter.


#53

Blå sa for siden:

Mannen er handy, og jeg er ganske flink til å ta instrukser. Så vi har pusset opp ganske mye selv.

Men akkurat bad og kjøkken, der har vi betalt oss ut av alt. Det har noe med at det både bør gjøres helt riktig og at det bør gjøres raskt fordi det er plagsomt å leve uten det. Soverom og gang og alt annet kan man ta litt underveis. Men akkurat de to, der haster det.

Vi har en tanke om at enten betaler vi oss ut av alt, eller så gjør vi alt, og det har fungert greit så langt.


#54

Chablis sa for siden:

Svogeren min monterte og satte opp ikea kjøkken selv, det gikk ganske fort.


#55

Polyanna sa for siden:

Hva er det som er slitt, da, Toffskij og Divine?

Dersom det er frontene, så kan man levere dem til sprøytelakkering og få dem pene tilbake.

Vanskeligere dersom det er selve konstruksjen, selvsagt.

Jeg kjøpte en del hvitevarer på Finn når jeg satte sammen kjøkken for leiligheten nå. Der kan man spare mye, men selvsagt litt risiko. Men det finnes leverandører som selger brukt, med garanti. Da halverer du DEN prisen, i hvert fall.

Ellers tror jeg selve kjøkkenet (over- og underskap + benk), sånn ballpark er rundt 5000 kroner meteren (Ikea). Så kommer hvitevarer og belysning i tillegg.


#56

Luftslottet sa for siden:

Jeg kjøpte akkurat et digert ikea-kjøkken for 90 000, det var inkludert steinbenkeplate som spiste over halvparten av den summen og to stekeovner. Elektriker kostet ca. 15 k, rørlegger ditto, men i dette tilfellet skulle det lages kjøkken på et helt nytt rom.

De andre hvitevarene kostet rundt 35 k, men var da aktivt på tilbudsjakt på nett. Både koketoppen og oppvaskmaskinen fikk jeg til halv pris, selv på Miele. Det er virkelig NULL problem å finne hvitevarer på tilbud om man leter litt. Kjøleskapet fikk vi 20 % rabatt på fordi vi handlet med DNB mastercard på supertilbud på Power.


#57

Toffskij sa for siden:

Det er dessverre konstruksjonen – hengslene knekker og hullene som skuffeskinnene er festet i, blir utslitt (har reparert noen med flis og lim allerede). Og så synes jeg det integrerte kjøleskapet er helt tåpelig lite og vil ikke ha det mer, og om vi først plukker ned det, er det jo fristende å ta hele greia. Femten år gammelt Sigdal-kjøkken. Jeg er ikke imponert.


#58

Storm sa for siden:

Merkelig, mitt kjøkken er også 15 år gammelt Sigdal, men i skjønneste orden. Burde muligens blitt vasket litt grundig innvendig da. :sparke:

Men Toffskij, du vil jo nyyyyyte å ha et splitter nytt kjøkken da! Penger jo bare tall! :knegg:


#59

Maverick sa for siden:

Denne tråden har fått meg til å stirre kjøkkenet mitt i senk, nesten rive ned et skap, og planlegge maling av fronter. :jupp:

Så det hadde vært greit med et par uker lockdown snart! Må bare handle maling først.


#60

Toffskij sa for siden:

Jeg kan avsløre at slitasjen ikke skyldes overdreven vasking inni.

Det er (selvsagt) ikke penger som bekymrer meg, men stress og mas og misære.


#61

Storm sa for siden:

Jammen, da er det bare å kjøre på! Nytt kjøkken er kjempegøy, og det er bare noen få dager med litt kaos.


#62

Pegasus sa for siden:

Epoq-kjøkken inkl platetopp og dampovn 60 k. Elektriker 40 k, fordi platetopp og dampovn trekker mye strøm.... Snekker 25 k. Litt merkelige vinkler i et hjørne, så skap og benkeplater måtte tilpasses.
Grovt regnet.

Siste epoqkjøkken inkl platetopp (lite kjøkken) 20 k, snekker 20 k, rørlegger 5-10 k. Igjen grovt regnet.


#63

Divine sa for siden:

Alt er slitt. Jeg har vurdert å få fikset frontene, men det er ikke bare å ta av skap og skuffer, siden alt treverket (rammen eller hva man skal kalle det) også er veldig slitt. Pluss at vegger og golv også må tas.

Vi kom oss på IKEA i går likevel og hadde kjøkkenplanlegging. Både mannen og jeg var helt utslitte etterpå. Det var 1,5 slitsomme timer. Høyt tempo på kjøkkenplanleggeren. :svett: Vi har bestilt kontrollmåling, og jeg frykter at vi ikke kan ha IKEA-kjøkken likevel, da standardmålene deres er en bredde på 65 cm, og vi har bare 63 cm mellom vegg og dørkarm. :gaah: Benken vi har nå er 60 cm - jeg ante ikke at det kanskje var ukurant mål.

I likhet med Toffskij hater jeg stress og mas og misære, og i tillegg har vi ikke flust med penger heller, så det henger også over meg. Jeg fatter ikke hvordan folk klarer å ha boliger jeg ser helt shaina og freshe ut hele tiden. SÅ mye styr! SÅ dyrt!


#64

Luftslottet sa for siden:

Jeg kan anbefale digital kjøkkenplanleggingstime med IKEA på det varmeste. Vi hadde to, og fikk utmerket hjelp, og det uten å henge rundt i et bråkete og slitsomt varehus.


#65

Polyanna sa for siden:

He? Jeg mener da bestemt jeg bestilte kjøkken med 60 cm dybde nå nettopp?


#66

Elisabet sa for siden:

Vi har akkurat fått oss nytt kjøkken og er kjempefornøyd med Sigdal kjøkken. Litt dyrere, men bestilte på noe kampanje på vårt lokale byggevarehus, og de kan lage alle mulige rare vinkler og løsninger med rare hjørner. Hvor lang tid vi har brukt på det er en annen sak. 8 måneder har vi vært uten kjøkken. :knegg: Men har hatt midlertidig kjøkken med vask og oppvaskmaskin på vaskerommet og komfyr i kjelleren, så ikke så ille allikevel. Men vi tok jo hele etasjen fra bunn av, og da tar ting tid. Særlig når mannen skal gjøre alt selv og skader seg underveis i tillegg. Men endelig ble det ferdig kjøkken. Fra vi bestilte kjøkkenet når det var tegnet til vi fikk det levert på døra så er det ca. 6 uker ventetid. Så bør planlegges i forhold til når gammel kjøkken rives og oppussing foregår. Men de leverer til tiden og ikke noe plunder med levering eller mangler.

Det som er kjekt med Sigdal kjøkken er at skrogene kommer ferdig, så det er raskt å montere for de som kan det. Litt tregere for oss som ikke kan det pga. dårlig bruksanvisning, men ville ikke betale 20.000,- for å få det montert på 2 dager. Kjøkkenet vårt har vært montert lenge da, men har manglet strøm og vann. Men mannen brukte mye lenger tid enn 2 dager, så ville anbefalt at firmaet monterer selv om det koster om du skal ha ting raskt ferdig. Anbefaler veldig underlimt vask på benkeplate. Da kommer vasken ferdig montert fra fabrikken i benkeplata. og alt av smuler og alt bare rett i vasken, ikke noe kant.


#67

Musemus sa for siden:

Mannen min er superhandy håndverker og har pussa opp hele huset vårt, men kjøkkenmontering og oppmåling - dét fikk vi HTH til å ta seg av. Hele pakka!
Men vi reiv alt selv, da.


#68

Musemus sa for siden:

Forresten pussa vi opp kjøkkenet selv i gamlehuset, og vi trodde det skulle ta ei helg. Men plutselig var ingen av hjørnene 90 grader og ferdigmodulene måtte derfor bygges om av oss. Det var mye plunder, altså. Istedetfor ei helg, så tok det 3 måneder.


#69

Tallulah sa for siden:

:knegg: Men jeg tror vel kanskje at de som har opplevd store problemer har et eldre hus enn deres? Sånn jeg husker det er kjøkkenet deres rimelig strømlinjeformet, og det burde være eastpeasy å få byttet ut. Men det kan jo tenkes at om veggene er litt dårlige, så kan det lønne seg med en annen "byggmester" enn IKEA, om de ikke er så flinke til å takle uforutsette ting.

Tror det heller er ikea som er litt ukurant.


#70

Røverdatter sa for siden:

Vi fikk også ferdige skrog fra Sigdal. Vi, mannen min og meg som holder/håndtlanger brukte bare noen dager på å få det på plass. Det var alt det andre grunnarbeidet som tok lang tid. Tak, vegger, gulv, vinduer, strøm osv. var gjort helt ferdig da kjøkkenet ankom.


#71

Elisabet sa for siden:

Ja, grunnarbeidene og retting av gulv og vegger tar lengst tid på gammelt hus. Er alt klart til montering så tar det 2 dager. Særlig om du får inn rørlegger og elektriker på samme tidspunkt for ferdigkopling.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.