Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan blir hår grå?

#1

Tjorven sa for siden:

Jeg har i løpet av de siste to månedene fått veldig mye mer grått hår enn tidligere. Inntil da var det bare et sjeldent hårstrå innimellom, men nå er det ikke tvil om at jeg blir fort gråere. (Dette plager meg egentlig ikke. Jeg er 45 år, og dette er helt naturlig.)

Men jeg lurer på følgende: Jeg har fulgt med håret mitt lenge, men når jeg finner grå hårstrå så er de grå fra rot til tupp. Jeg har hår som skifter mye farge om sommeren ved at det blir veldig solbleket, og da blir jo den delen som har vært i sola en annen farge. Det som kommer ut etterpå er mørkere. Naturlig nok. Men de grå hårene er altså grå hele veien.

Hvorfor er det sånn? Er det sånn at når et hårstrå "bestemmer seg" for å bli grått så suger det farge ut av hele hårstrået? Jeg trodde liksom at det var dødt når det var ute og ikke ble så forandret.


#2

Malama sa for siden:

Jeg har også funnet bare hele grå hår hittil. (41)
Det virket som de har en annen "konsistens", litt tykkere, hardere og stivere, sånn so de hårene so mvar svarte før. (Jeg var blond en gang i tiden, blitt rimelig brun og mrøk med årene, litt solbleket om sommeren, men noen svarte hår har jeg hatt hele mitt voksne liv. Litt tykkere, ahrdee, stiver,, svarte. Jeg pleide plukke dem. Det gjorde jeg emd de grå av samme salg i sommer...)


#3

Tjorven sa for siden:

Ja, de grå hårene har virkelig en helt annen konsistens. Mer sprø og liksom stivere. Jeg har ekstremt mykt hår fra før, så egentlig er akkurat det greit nok for min del. Håret mitt blir mye fyldigere nå.


#4

Tallulah sa for siden:

Produksjonen av melanin i hårsekken stopper opp. Og det gjør det på nye hårstrå, så de som allerede er der vil beholde fargen sin til de faller av.


#5

Pesten sa for siden:

Hmm. Jeg fant plutselig 2 brynshår som var grå. Er i utgangspunktet blond og ikke klar for grå tilværelse men ser det dukker opp et og annet oppå hodet også.


#6

kamp sa for siden:

Dette leste jeg i en eller annen legebok for ikke så lenge siden.. hm.. må finne boka ;)


#7

Hyacinth sa for siden:

Dette kunne jeg skrevet selv. Ordrett!

Mine grå hår er stivere og noen steder krøllete. Foran ørene, for eksempel. Ser ut som et krøllete kjønnshår. :knegg: Har også noen få oppå hodet. De er ikke krøllete. Er forresten særdeles fascinert av krøller. Har helt slett hår fra før.


#8

Malama sa for siden:

Mine krøller også til en viss grad, men jeg har krøller uansett da, slett hår har jeg ikke hatt siden før jeg var konfirmert (men jeg hadde det til da)
Det er struktur i det grå, men jeg kan tenke emg et relativt umulig hår om alle er sånn. Stiv og rar. Men tykkere hår da, det hadde jo vært kjekt for jeg har rimelig tynt hår nå.


#9

Tjorven sa for siden:

Jeg har hatt helt rett hår før, og nå har det masse krøller. Det er ytterst fascinerende.


#10

Floksa sa for siden:

Jeg mista 2/3 av håret mitt etter vektoperasjon og alt som kommer ut igjen er grått :knegg:

Men jeg har heller ikke registrert at det er grått inne ved roten og brunt lenger ned. Gråe hår er grå hele veien og stivere enn resten. Jeg har krøller og synes det grå krøller mindre.


#11

Minty sa for siden:

Dette har jeg og lagt merke til; har alltid hatt veldig stritt hår og det fins ikke en eneste en med krøller i min familie så det er jo unektelig fascinerende.


#12

Syrinx sa for siden:

Jeg har fått hvitt hår, men det er like stritt, mykt og uregjerlig som da det var lys blondt som ung og kommunegrått i en mellomperiode. Kun fargen som er endret.


#13

Malama sa for siden:

Men mitt vanlige hår har egentlig greie krøller om jeg styler rett. De grå er med krusete, så dette er ejg spent på hvordan blir.


#14

Svanen sa for siden:

Mine grå stikker gjerne rett opp på toppen av hodet. Jeg har ikke noe imot gråe hår, men de kan pent oppføre seg som resten av håret! Ser ut som om jeg ikke gidder å børste håret...


#15

Linella sa for siden:

Jeg har lurt på det samme. Har hatt et par perioder der det har økt veldig på med grått, men aldri sett hår som ikke er grå i hele lengden. Mine grå er sølvfarget, men ellers like resten av håret.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.