Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er dine beste nettsteder for matinspirasjon?

#1

Input sa for siden:

I sommer startet jeg et prosjekt i familien der vi prøver én ny oppskrift hver uke. Anbefales! Vi har smakt på mye digg som vi ikke hadde gjort ellers (blant annet bulgogi i dag! :D ) og vi har minst doblet antallet middagsretter vi velger mellom når vi lager ukesmeny. Vi var mildt sagt matlei og det er jo skikkelig trist å være. Dette har hjulpet.

Mye har vi hentet fra YouTube-kanalen til Bon Apetitt, og vi synes at de norske nettstedene vi vet om bare har det samme gamle. Vi trenger liksom ikke tips om kjøttkaker og fiskegrateng. :knegg:

Så da lurer jeg på hvor dere andre henter inspirasjon? Fortrinnsvis til middag, men andre tips er også velkomment.


#2

Katinka sa for siden:

Mat til familien, Spiselandslaget og Fru timian.


#3

Tjorven sa for siden:

Bulgogi er skikkelig godt.

Jeg bruker FP ganske så mye, men bruker også matprat.no en del. Der er ikke alle oppskriftene like gode, synes jeg. Men jeg er etter hvert en såpass dreven kokk at jeg ofte (men slett ikke alltid) kan se av ingrediensene om dette er noe som faller i smak hos oss.

Og så bruker jeg oppskriftene på kolonial.no en god del, selv om jeg aldri handler der.


#4

Shun sa for siden:

[url]www.greenbonanza.com[/url]

og

[url]www.veganmisjonen.com[/url]


#5

løve70 sa for siden:

Den siden jeg har brukt mest er nok Trines mat (trinesmatblogg.no/). Safe oppskrifter som vi stort sett liker. Matpaabordet er også bra, jeg bruker også en del av oppskriftene fra godt.no.



#7

Input sa for siden:

Takk for mange fine tips!!

Tror vi har rundet oppskriftene på kolonial.no :knegg: Vi handler der hver uke, så dermed har det vært praktisk å bruke oppskriftene der også.


#8

kamp sa for siden:

Paleo kokebøker


#9

Novla sa for siden:

www.bbcgoodfood.com/ er min go-to. Veldig varierte oppskrifter, masse enkle hverdagsmiddager, men også mer fancy greier til helgebruk.
food52.com/
www.theguardian.com/food

Ellers bruker jeg Pinterest en del, både for å lagre oppskrifter jeg finner på nett, og for å finne inspirasjon om jeg vil finne nye oppskrifter på én bestemt råvare, f.eks.


#10

isola sa for siden:

Jeg liker godt Mat til familien. Nettsiden er ikke alltid like oppdatert, men det meste ligger på Instagram.


#11

isola sa for siden:

Nei, hva skjedde der, egentlig? Den var jo uten sidestykke en gang i tiden, mens nå finner jeg null inspirasjon der.


#12

venla sa for siden:

De jeg bruker mest er Et kjøkken, FruTimian og Trines matblogg. Han som skriver Et kjøkken i Istanbul har mange oppskrifter fra Tyrkia og Midtøsten, og der er det mye godt som er lett å lage.

Her var det flere gode tips som jeg skal sjekke ut.


#13

Observatøren sa for siden:

Jeg liker smitten kitchen hvis det ikke er noe problem at oppskrifter er på engelsk. :)
Der er det også en knapp som heter "Surprise me!" og da kommer et vilkårlig blogg-innlegg opp.


#14

Charlie sa for siden:

Bruker mine klassiske, tykke kokebøker og en skolekjøkkenbok (en gul en) som jeg fikk for noen år siden. Den siste er veldig fin når man ikke skal lage mye mat, det er skolekjøkken, idiotsikkert og beregnet på typ tilsvarende 2 (3) voksne.

På nett Trines matblogg og matprat. Synes de oppskriftene står seg godt.


#15

Syrinx sa for siden:

Jeg plukker opp tips her inne og er medlem i noen aktuelle grupper på Facebook. Det jeg helst gjør er nok å søke på hovedingrediens eller type mat, og så ser jeg hva som skjer.



#17

Adrienne sa for siden:

Siden kidsa og jeg fortsatt forsøker* oss på kjøttfri mandag har jeg blitt tipset om denne bloggen: hannelene.no

Planen er å prøve en ny oppskrift hver uke.

*Kidsa er ikke 100 % overbevist, men jeg gir meg ikke.


#18

GinaK sa for siden:

Green Bonanza, Kolonial, og FBsider her også. Synes Extra har fine oppskrifter innimellom. Det dukker opp på nett/FB innimellom når jeg søker på middagsretter.


#19

apan sa for siden:

Jeg bruker kolonial og nettet forøvrig. Jeg har nå bestilt boka til Linda Stuhaug som var på salg fordi jeg generelt bruker flere av hennes oppskrifter også. Kunne tenke meg en bok å bla i.


#20

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg har som prosjekt å benytte meg mer av kokebøkene mine i år. Jeg har jo noen hyllemetre. F.eks. kan jeg jo bruke en av de to italienske kokebøkene der oppskriftene er skrevet av kokker og finne en velprøvd oppskrift på osso bucco på lørdag, framfor å lete fram en oppskrift fra en blogg jeg tross alt ikke vet hvem som står bak. :knegg:

Ikke noe galt med gode matbloggere altså, men jeg har et par hyllemetre med kokebøker.


#21

Luftslottet sa for siden:

For øyeblikket er min favoritt Pasta Grannies på Youtube! :elsker:

Til hverdagsmat nå har vi en periode med Godt levert, det fungerer veldig greit for å tvinge oss til å smake nye ting vi ellers ikke ville kommet på. Januar er drepen for matinspirasjon her, tradisjonelt. Jeg velger vekk fiskekaker og andre "kjedelige" retter i kassa, og sørger for å få ramen, nye oppskrifter på poke bowl, vegetarboller og andre ting det er litt høyere terskel for å lete etter selv.

Jeg liker også godt bloggen Mat på bordet.


#22

IOA sa for siden:

Haha, samme! Jeg har begge kokebøkene hennes, fikk siste til jul, og det hjelper litt når ungene kan bla i boka og velge rett selv. (Noe som resulterte i at jeg i dag har handlet ingredienser til en sjokoladepudding med silketofu som hovedingrediens. :knegg:)

Jeg lar meg inspirere av Mat til familien, mat på bordet, vegetarbloggen og Pick up limes (på youtube).


#23

Blå sa for siden:

Takk for tipset om mat på bordet. Jeg laget hennes aubergine parmeggiano i dag og den var nydelig.


#24

scilla sa for siden:

Aichas mat har masse gode oppskrifter og fine bilder:jupp:
Mat på bordet
Appetitt.no


#25

mkj sa for siden:

Zeinas kitchen (svensk matblogg)
Matpåbordet
Silje spiser (2. plassen i årets MasterChef,)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.