I sommer startet jeg et prosjekt i familien der vi prøver én ny oppskrift hver uke. Anbefales! Vi har smakt på mye digg som vi ikke hadde gjort ellers (blant annet bulgogi i dag! :D ) og vi har minst doblet antallet middagsretter vi velger mellom når vi lager ukesmeny. Vi var mildt sagt matlei og det er jo skikkelig trist å være. Dette har hjulpet.
Mye har vi hentet fra YouTube-kanalen til Bon Apetitt, og vi synes at de norske nettstedene vi vet om bare har det samme gamle. Vi trenger liksom ikke tips om kjøttkaker og fiskegrateng. :knegg:
Så da lurer jeg på hvor dere andre henter inspirasjon? Fortrinnsvis til middag, men andre tips er også velkomment.
Jeg bruker FP ganske så mye, men bruker også matprat.no en del. Der er ikke alle oppskriftene like gode, synes jeg. Men jeg er etter hvert en såpass dreven kokk at jeg ofte (men slett ikke alltid) kan se av ingrediensene om dette er noe som faller i smak hos oss.
Og så bruker jeg oppskriftene på kolonial.no en god del, selv om jeg aldri handler der.
Den siden jeg har brukt mest er nok Trines mat (trinesmatblogg.no/). Safe oppskrifter som vi stort sett liker. Matpaabordet er også bra, jeg bruker også en del av oppskriftene fra godt.no.
Ellers bruker jeg Pinterest en del, både for å lagre oppskrifter jeg finner på nett, og for å finne inspirasjon om jeg vil finne nye oppskrifter på én bestemt råvare, f.eks.
De jeg bruker mest er Et kjøkken, FruTimian og Trines matblogg. Han som skriver Et kjøkken i Istanbul har mange oppskrifter fra Tyrkia og Midtøsten, og der er det mye godt som er lett å lage.
Her var det flere gode tips som jeg skal sjekke ut.
Jeg liker smitten kitchen hvis det ikke er noe problem at oppskrifter er på engelsk. :)
Der er det også en knapp som heter "Surprise me!" og da kommer et vilkårlig blogg-innlegg opp.
Bruker mine klassiske, tykke kokebøker og en skolekjøkkenbok (en gul en) som jeg fikk for noen år siden. Den siste er veldig fin når man ikke skal lage mye mat, det er skolekjøkken, idiotsikkert og beregnet på typ tilsvarende 2 (3) voksne.
På nett Trines matblogg og matprat. Synes de oppskriftene står seg godt.
Jeg plukker opp tips her inne og er medlem i noen aktuelle grupper på Facebook. Det jeg helst gjør er nok å søke på hovedingrediens eller type mat, og så ser jeg hva som skjer.
Green Bonanza, Kolonial, og FBsider her også. Synes Extra har fine oppskrifter innimellom. Det dukker opp på nett/FB innimellom når jeg søker på middagsretter.
Jeg bruker kolonial og nettet forøvrig. Jeg har nå bestilt boka til Linda Stuhaug som var på salg fordi jeg generelt bruker flere av hennes oppskrifter også. Kunne tenke meg en bok å bla i.
Ja, jeg har som prosjekt å benytte meg mer av kokebøkene mine i år. Jeg har jo noen hyllemetre. F.eks. kan jeg jo bruke en av de to italienske kokebøkene der oppskriftene er skrevet av kokker og finne en velprøvd oppskrift på osso bucco på lørdag, framfor å lete fram en oppskrift fra en blogg jeg tross alt ikke vet hvem som står bak. :knegg:
Ikke noe galt med gode matbloggere altså, men jeg har et par hyllemetre med kokebøker.
For øyeblikket er min favoritt Pasta Grannies på Youtube! :elsker:
Til hverdagsmat nå har vi en periode med Godt levert, det fungerer veldig greit for å tvinge oss til å smake nye ting vi ellers ikke ville kommet på. Januar er drepen for matinspirasjon her, tradisjonelt. Jeg velger vekk fiskekaker og andre "kjedelige" retter i kassa, og sørger for å få ramen, nye oppskrifter på poke bowl, vegetarboller og andre ting det er litt høyere terskel for å lete etter selv.
Haha, samme! Jeg har begge kokebøkene hennes, fikk siste til jul, og det hjelper litt når ungene kan bla i boka og velge rett selv. (Noe som resulterte i at jeg i dag har handlet ingredienser til en sjokoladepudding med silketofu som hovedingrediens. :knegg:)
Jeg lar meg inspirere av Mat til familien, mat på bordet, vegetarbloggen og Pick up limes (på youtube).