Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pizzadeig?

#1

amo sa for siden:

Har du en knallgod oppskrift du vil dele?
Målene må være i dl. :o
Vi liker mye brød rundt pizzakanten,tykk god deig.


#2

Storm sa for siden:

9 dl hvetemel
1 pose tørrgjær
1 ts salt
3,5 dl lunket vann
4 ss olivenolje


#3

Malama sa for siden:

Sorry, min er en sånn som gir folk går hår. For jeg har aldri skjønt det med OPPSKRIFT på pizzadeig

Jeg varmer en skvett vann, sånn et par tre dl eller deromkring, kanskje 4 om jeg skal lage to, men de fleste litermålene mine har ikke streker lenger, og uansett tar jeg bare en skvett gryta .

Jeg har mel og gjær, halv pose tørrgjør eller sånn for pizza om vi har, i mikseren, mannen liker å bruke tiop0 mel så vi har ofte en blanding av det og vanlig hvetemel. Og vannet, og olje, sånn en stråle men det surrer rundt et par ganger. Og mer mel til passe deig.

Det blir til en pizza med mye bunn eler to med mindre, eller bare en dersom skvetten var liten eller så var skvetten med vann stor så det blir masse.


#4

Sissel sa for siden:

En pose pizzagjær
Ca. 3 spiseskjeer olje
1/2 teskje salt
Ca. 9 dl mel - pleier å bruke tipo-0 mel, men vanlig hvetemel går jo også bra selvsagt.
Ca. 4-5 dl vann

Dette blir 2 ganske tynne langpannepizzaer.


#5

løve70 sa for siden:

Denne er enkel og grei:
Enkel Pizzadeig

Ingredienser (3 personer):
• ca. 350 g pizzamel (eller hvetemel)
• 2 1/2 dl vann (ca. 20 grader)
• 1 ts salt
• 15 g fersk gjær (eller 1/3 pakke tørrgjær)
• 1 ss olivenolje
Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene til pizzadeigen, med unntak av olivenoljen, i en kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør deigen på lav til middels hastighet i ca. 10 minutter. Juster eventuelt med mer mel/vann dersom deigen er veldig klissete eller virker kompakt. Tilsett olivenoljen og kjør deigen i ytterligere 5 minutter. Du skal nå ha en glatt og smidig deig.
La deigen heve under plast/lokk til dobbel størrelse i ca. 1 time, men gjerne lengre. Du kan også lage deigen dagen før og la den kaldheves i kjøleskapet.


#6

Polyanna sa for siden:

Tror "hemmeligheten" er: Elte lenge, heve lenge.

Men jeg lager ikke tykke bunner, da. Polyannapizza er en "beste fra alle verdener" med supertynn bunn og masse topping. :knegg:


#7

Lavender sa for siden:

320 gr pizzamel + litt til elting
1 ts salt
2 ts tørrgjær

2 dl vann
3 ss olje

Elt for hånd i 10 min, hev et par timer, klem og trykk den ut til ønsket fasong, stek i 13 min. Passer til italiensk type.


#8

Syrinx sa for siden:

Ungene vil ha 80-tallspizza iblant og jeg synes bunnen blir best når deiga en ganske løs og bare smøres/dras utover med lett olja hender. Det er mitt tips, uten oppskrift eller mål.


#9

mina sa for siden:

Vi liker best tjukkbunna pizza, og deigen jeg lager er så løs som du beskriver.
Jeg synes konsistensen blir fin når jeg bruker halvparten så mye vann som mel i deigen. Til ei langpanne bruker jeg 7 dl mel og ca 3,5 dlvann, kanskje litt i underkant.

Jeg får masse skryt for pizzaen når vi har besøk, og siden familien liker den veldig godt forandrer jeg ikke på den med det første 😊


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.