Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mariusgenser i butikk - hvor finner jeg en i god kvalitet til ung mann?

#1

Pelen sa for siden:

Herremannen blir 18 om en måned og han ønsker seg en Mariusgenser.

Han er 185 lang og veldig slank. Hvor finner jeg en Mariusgenser i butikk/nettside som er av god kvalitet, så original som mulig og som passer en slank ung Herremann?

Jeg har sjekket Finn og fått litt mål på noen av genserne som ligger ute der, men alle ser ut å være veldig vide eller for korte i ermene.

Ettersom dette er noe som han kan ha resten av livet så kjøper vi gjerne kvalitet.


#2

Charlie sa for siden:

Ville fått noen til å strikke en etter mål. Om du ikke kjenner noen selv, kan man spørre på lokal strikkebutikk eller på Husfliden om de vet noen som kan ta strikkeoppdrag. Eller bare legg ut et nødrop på din egen Facebook-vegg. Mange strikkeglade, der ute.


#3

Input sa for siden:

Vakre ting på Epla! Jeg har flere kofter derfra og er strålende fornøyd. Hun kan også strikke på bestilling slik at dere får de målene dere ønsker.


#4

Pelen sa for siden:

Å få noen til å strikke er absolutt aktuelt, utfordringen er at bursdagen er om eksakt en måned og ønsket kom i dag når vi var innom en butikk og jeg foreslo at vi skulle se på ullgenser til ham. Er det noen som har mulighet å strikke på oppdrag så rop ut!

Om man skulle få noen til å strikke er det noen som kan foreslo det minst kløende garnet som kan passe? Han ønsker seg i tilfelle en med rett strikking ikke rund hals. Dvs type oppskriften hos Sandnes garn/Unn Søyland Dale.

Endret like så godt overskriften.


#5

Albertine sa for siden:

Min personlige rekord på Marius er en uke, men da strikket jeg hele tiden. Dog med rundfelling, jeg er ikke god på montering. Finner du ingen andre, hyl ut! Men jeg trenger altså hjelp med sluttprosessen.


#6

Pelen sa for siden:

Kjempeflott, Albertine!


#7

Charlie sa for siden:

Har en i Sandnes Duo, det er 50/50 bomull og merinoull. Myk og passe varm til innegenser. Erfarne strikkere strikker lett en genser på en måned, hvis de ellers har tid.


#8

Nenne sa for siden:

Sandes garns tynn merinoull anbefales! Jeg holder på å montere en genser nå i det garnet og den blir ikke alt for varm og tykk selv om den er strikket i et tradisjonelt mønster, i dette tilfellet Telemark. Veldig godt garn!


#9

Tjorven sa for siden:

En måned er godt med tid for erfarne strikkere. Jeg strikket Mariusgenser på 8 dager i romjula/nyttår nå i år, men jeg strikker bare med rundfelling, så jeg kan ikke være til hjelp når det trengs montering.


#10

Heiko sa for siden:

Du trenger Amylin! :ropert:


#11

Blondie sa for siden:

Gjør vi ikke alle? :knegg:
(hun strikker raskt og aldeles nydelig).


#12

Pelen sa for siden:

Det har løst seg. Oppdraget er tatt av en av de flinke FP-strikkerne. (Hun får gjerne melde seg her om hun vil).


#13

Karamell sa for siden:

Takk for tips! Denne skal jeg prøve å juske på neste gang jeg får lyst på kofte. Nå har jeg kjøpt så mye dyre ullgensere i butikk at jeg ikke har plass/råd/samvittighet til å bestille hjemmestrikk. :sparke:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.